Dolorin Cold Nedir | Dolorin Cold Nasıl Kullanılır | Dolorin Cold Fiyat 2022

Dolorin Cold Nedir | Dolorin Cold Nasıl Kullanılır | Dolorin Cold Fiyat 2022

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolorin Cold nedir; 10’lu, 24’lü ve 30’lu tabletler halinde blister ambalajda satışa sunulan bir soğuk algınlığı ilacıdır. Peki, ağrı kesici özelliği bulunan Dolorin Cold nasıl kullanılır Dolorin Cold fiyat 2022 ne kadar? Dolorin hapı ne işe yarar? Dolorin Cold yan etkileri nelerdir? Grip ilacı Dolorin Cold diş ağrısına iyi gelir mi? Dolorin kullananlar memnun mu? Dolorin Cold Covid-19 için yararlı mı? Dolorin Cold prospektüs bilgilerine göre kimler Dolorin hap kullanmamalı? Dolorin Cold aç mı tok mu içilmelidir? İşte, Dolorin Cold nedir ne işe yarar yan etkileri nelerdir ve dahası hakkında bilgiler…

Dolorin Cold Nedir Ne için Kullanılır ?

Dolorin Cold Nedir | Dolorin Cold Nasıl Kullanılır | Dolorin Cold Fiyat 2022

Dolorin Cold nedir ne işe yarar; genel soğuk algınlığına bağlı olarak ortaya çıkan semptomların tedavi edilmesini sağlar. Nazal konjestion ve simusitis tedavisinde kullanılan Dolorin hapı, üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak ortaya çıkan ateşi düşürür, baş ağrısına, vücut kırgınlığına ve burun tıkanıklığına iyi gelir.

Soğuk algınlığı ilaçları arasındaki Dolorin Cold etken maddesi; ibuprofen ve psödoefedrin’dir. Dolorin hapı içeriğindeki ibuprofen etken maddesi; ateş düşürücü ve ağrı kesici etkisi gösterir. Ayrıca bu etken madde nedeniyle Dolorin Cold tablet, nonsteroid antiinlamatuar ilaçlar grubundadır.

Diğer Dolorin Cold etken maddesi psödoefedrin ise burun boşluklarında ve sinüslerdeki dolgunluğu yani tıkanıklığı giderme etkisi göstermektedir. Ayrıca bu etken madde nedeniyle Dolorin cold hapı dekonjestan ilaçlar grubundadır.

Dolorin Hapı Ne İşe Yarar ? Dolorin Ne için Kullanılır?

Dolorin ne için kullanılırDolorin Cold nedir sorusunun en kısa ve net cevabı; sinüzit, soğuk algınlığı ve grip nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlıkları tedavi eden bir ilaç olduğudur. Kısacası; üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle ortaya çıkan ateş, vücut kırgınlığı, burun tıkanıklığı, baş ağrısı gibi rahatsızlıklar Dolorin hapı ile giderilmktedir. Ayrıca Dolorin Cold hap, iltihap giderici olarak da kullanılmaktadır.

Dolorin Cold Ağrı Kesici mi ?

Dolorin Cold kullananlar ve kullanacak olanlar, Dolorin Cold ağrı kesici mi diye merak etmektedir. Dolorin Cold etken maddelerinden biri ibuprofendir ve bu etken madde ağrı kesici etkisi göstermektedir. Kısacası; Dolorin Cold ağrı kesici etki de gösteren bir ilaçtır.

Dolorin Cold Nasıl Kullanılır?

Soğuk algınlığı ilacı Dolorin Cold nedir nasıl kullanılır sorusunun cevabı da internette sık araştırılanlar arasında. Grip ilacı Dolorin Cold hapı, 12 yaş üstü çocuklarda ve de yetişkinlerde başlangıç olarak ilk gün 2 doz alınabilmektedir. İlk günün ardından tek doza düşülmelidir.

Dolorin Cold prospektüs bilgilerinde Dolorin Cold nasıl kullanılır bölümünde yapılan açıklamada, bu ilacın gerekli durumlarda 4 saatte bir, 1 veya 2 tablet alınabileceği yazmaktadır. Ayrıca gün içinde Dolorin hapı maksimum 6 tablet alınmalıdır, doktor tavsiyesi dışında günde 6 tablet üzerine çıkılmamalıdır. Dolorin Cold kullananlar, gün içerisinde bol su tüketmelidir.

Grip İlacı Dolorin Cold Aç mı Tok mu Kullanılır?

Dolorin Cold prospektüs içerisinde, Dolorin hapının aç veya tok karnına tüketilmesi ile ilgili bir bilgi yer almamaktadır. Dolorin Cold kullananlar gerekli bilgiyi doktorlarından ya da eczacılarından almalıdır. Genel olarak soğuk algınlığı tedavisi için reçete edilen Dolorin Cold hapı; sabah, öğlen ve akşam tok karnına, bol su ile tüketilmelidir. 

Hamileler Dolorin Cold Kullanabilir mi?

Eğer hamileyseniz ve size Dolorin Cold hapı reçete edilmişse mutlaka gebe olduğunuz bilgisini doktorunuzla paylaşmalısınız. Çünkü Dolorin Cold prospektüs içinde, bu ilacın hamileler tarafından kullanmaması gerektiği yazmaktadır. Dolorin Cold nedir ne işe yarar bilgileri içinde hamilelerin kullanmaması gerektiği yazmaktadır.

Emziren Anneler Dolorin Cold Kullanabilir mi?

Emziren anneler Dolorin Cold kullanabilir mi sorusunun da cevabı merak konusudur. Dolorin Cold nedir ne işe yarar kısmında açıklandığı gibi bu ilacın etken maddelerinden biri psödoefedrindir. Bu etken maddenin anne sütüne geçtiği bilinmektedir ve bu nedenle emziren anneler Dolorin Cold hapı kullanmamalıdır.

Çocuklar Dolorin Cold Kullanabilir mi ?

Dolorin Cold tablet yalnızca 12 yaş üstü çocukların kullanımına uygun olan bir soğuk algınlığı ilacıdır. 12 yaş altındaki çocukların kullanımına uygun değildir. Ayrıca 60 yaş üzerindeki yetişkinler de bu ilacı dikkatli kullanmalıdır.

Dolorin Cold Yan Etkileri Nelerdir?

Dolorin Cold nedir yan etkileri nelerdir sorusuna, Dolorin Cold prospektüs içinde geniş kapsamda yer verilmiştir. Ancak sık rastlanan ve yaygın görülen Dolorin Cold yan etkileri şunlardır:

Mide bulantısıKusmaSinirli ruh haliUykusuzlukAğızda kurulukBaş dönmesiSersemlik hissi

Dolirin Cold etken maddesine alerjisi olan kişiler için de yan etki söz konusudur. Bu nedenle nefes darlığı, kalp atımında fazlalık, döküntü ile kaşıntı ve dilde, boğazda şişlik gibi durumlarda en kısa sürede hastanelerin acil birimine başvurulmalıdır. Yaygı görülen Dolorin Cold yan etkileri dışındaki etkilerde doktora danışılmalıdır.

Dolorin Cold Fiyat 2022

Dolorin hapı normal reçete ile yalnızca eczanelerde satılan bir üst solunum yolu enfeksiyonu ilacıdır. 30 tablet Dolorin Cold fiyat 2021 29.09 TL idi. Dolorin Cold fiyatı 2022 ise 51.06 TL.

Dolorin Cold Reçetesiz Satılır mı?

SGK kapsamında eczanelerde satılan DolorinColdnedir ne işe yarar araştırması yapanlar, Dolorin Cold reçetesiz satılır mı araştırması da yapmaktadır. Dolorin Cold reçetesiz de satın alınabilmektedir fakat doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Dolorin Cold Kullananlar Memnun mu?

Dolorin Cold tablet soğuk algınlığına iyi gelen en etkili ilaçlar arasındadır ve genel olarak Dolorin Cold kullananlar bu ilaçtan memnundur. Eğer istersiniz Dolorin Cold ekşi yorumlarını okuyabilir, Dolorin hapı kullananlar ve deneyimleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dolorin Cold Diş Ağrısına İyi Gelir mi ?

Dolorin cold nedir ne işe yarar başlıklı prospektüs bilgilerinde diş ağrısı ile ilgili bir bölüm yoktur. Yani; Dolorin Cold tablet diş ağrısı için kullanılan ilaçlar arasında yer almamakta, diş ağrısı için hafif kalmaktadır.

Dolorin Cold Covid-19 için Etkili mi?

Koronavirüs pandemisi döneminde bazı ilaçlar gibi Dolorin Cold tablet de ön plana çıkmıştır. Ancak Dolorin Cold covid-19 için yararlı mı yoksa zararlı mıdır sorusuna verilen bilimsel bir yanıt yoktur. İbuprofen etken maddeli ilaçların Covid-19 sürecinde kullanılmasının, hastalığın daha ağır seyrettiğine dair bilgiler bulunmaktadır ancak bilimsel dayanakları yoktur.

200 Mg/30 mg Dolorin Cold Yasaklandı mı?

Dolorin Cold tablet en etkili soğuk algınlığı ilaçları arasındadır ve bu nedenle eczanelerde tükenebilmekte, yerine Dolorin Cold muadili verilebilmektedir. Bu nedenle de Dolorin Cold yasaklandı mı sorusu akıllara gelmektedir. Dolorin Cold muadili, Dolorin hapın tükendiği zamanlarda hastalara verilmektedir. Dolorin Cold yasaklanmamıştır.

Dolorin Cold Muadili Nedir ?

Dolorin Cold muadili ilaçlar oldukça çeşitlidir. İçeriğinde ibuprofen ve psödoefedrin etken maddesi bulunan ilaçlar, Dolorin Cold muadili sayılmaktadır. A-ferin Forte, İburamin Cold, İbucold C, Apireks, Theraflu Cold gibi grip ilaçları, Dolorin Cold muadili ilaçlardır. Daha detaylı Dolorin Cold muadili ilaçlar için en iyi soğuk algınlığı ilaçları yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!