featured

Dolven Cold Flu Nedir Ne için Kullanılır | Dolven Cold Flu Fiyat 2021

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle ortaya çıkan semptomların tedavisi için kullanılan Dolven Cold Flu nedir ve nasıl kullanılır konusu, internette sık araştırılanlar arasında. En etkili soğuk algınlığı ilaçları arasındaki Dolven hap günde kaç defa kullanılır? 200 mg/30 mg Dolven Cold Flu muadili ilaçlar nelerdir? Grip ilacı Dolven Cold Flu fiyat 2021 ne kadar? Dolven Cold Flu diş ağrısına iyi gelir mi? İşte, Dolven Cold Flu nedir ne için kullanılır ve dahası hakkında bilgiler…

Dolven Cold Flu Nedir Ne için Kullanılır?

Dolven Cold Flu nedir; etken maddesi 200 mg ibuprofen ve 30 mg psödoefedrin hidroklorür olan bir soğuk algınlığı ilacıdır. Dolven hap yardımcı maddesi ise; laktoz monohidrattır. Bir yüzünde üçgen şeklinde kabartma bulunan bu grip ilacı beyaz renklidir. Dolven hap, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının belirtilerinin tedavisinde oldukça etkilidir.

Dolven Cold Flu ne işe yarar; sinüzit, grip ve soğuk algınlığı hastalıklarının beraberinde ortaya çıkan burun tıkanıklığı, vücut ağrısı, ateş ve baş ağrısı gibi rahatsızlıkların tedavisini sağlar. Dolven hap, bu semptomların şiddetini azaltır ve kısa sürede tedavi edilmesine etki eder. Kısacası; Dolven Cold Flu nedir sorusunun cevabı; soğuk algınlığını ve onun neden olduğu rahatsızlıkları tedavi eden bir üst solunum yolu enfeksiyonu ilacıdır.

Dolven Cold Flu Ne İşe Yarar | Dolven Hap Nedir ?

Dolven Cold Flu tablet içeriğindeki ibuprofen ve psödoefedrin hidroklorür sayesinde sinüzit, soğuk algınlığı ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının neden olduğu semptomların hafifletilmesini ve tedavi edilmesini sağlar. Dolven Cold Flu nedir ne işe yarar araştırması yapıyorsanız bilmelisiniz ki; düzenli ve doğru kullanımda burun tıkanıklığı, baş ağrısı ve vücut ağrısı gibi şikayetlerinizde azalma olacaktır. Ayrıca üst solunum yolu hastalıklarına bağlı ortaya çıkan ateş, Dolven etken maddesi ibuprofen sayesinde kontrol altına alınacaktır.

Dolven Cold & Flu Nasıl Kullanılır?

En etkili grip ilaçları listesinde bulunan Dolven Cold Flu nedir nasıl kullanılır sorusu da internette cevabı en çok arananlar arasında. Dolven Cold Flu prospektüs bilgilerinde, Dolven hapının nasıl kullanılacağı bilgisine yer verilmiştir. Dolven kullananlar eğer doktor başka bir kullanım önerisinde bulunmadıysa şu Dolven prospektüs bilgilerine göre kullanım gerçekleştirmelidir:

Başlangıç dozu için 2 Dolven tablet kullanılır ve sonrasında tek doza düşülürGerekli durumlarda her 4 saatte bir 1 veya 2 tablet kullanılabilirDoktor tarafından aksi tavsiye edilmedikçe günde 6 tabletten fazla Dolven hap kullanılmazDolven Cold Flu hap kırılmadan bol su ile içilirKısa süreli kullanıma uygundur, 5 günden fazla kullanılmazDolven hap kırılmadan ve çiğnemeden yutulur

Dolven Cold Flu Aç mı Tok mu Kullanılır?

Doktorlar tarafından Dolven tablet reçete edildiğinde nasıl kullanılacağı bilgisi de verilmektedir. Ancak doktor veya eczacı Dolven Cold Flu nasıl kullanılır bilgisini vermediyse genel kullanım tavsiyesine uygun olarak tok karnına kullanmanız en doğrusu olacaktır. Ayrıca Dolven Cold Flu kullananlar gün içinde bol sıvı yani su tüketmelidir.

Dolven Cold Flu Günde Kaç Defa Kullanılır? Dolven Hap Kaç Saatte Bir Alınır?

Dolven prospektüs bilgilerine göre günde maksimum 6 tablet Dolven hap kullanımı yapılmalıdır. Ancak bu grip ilacı genel olarak sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa, tok karnına tavsiye edilmektedir.

Dolven Cold Flu Kaç Yaş için Kullanıma Uygundur?

En etkili soğuk algınlığı ilaçları arasındaki Dolven Cold Flu kaç yaş için uygundur sorusunun cevabı da merak edilenler arasında. Dolven prospektüs bilgilerinde, bu ilacın 12 yaş üstü çocukların ve yetişkinlerin kullanımına uygundur olduğu yazmaktadır. Ayrıca kronik hastalıkları olup Dolven kullananlar mutlaka doktorları, kronik hastalıkları konusunda bilgilendirmelidir. Bununla birlikte 60 yaş üstü yetişkinlerin de bu grip ilacını dikkatli kullanması gerekmektedir.

Dolven Hap Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Dolven prospektüsünde Dolven Cold Flu nedir ne için kullanılır sorusunun tek yanıtı; üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle ortaya çıkan semptomların tedavisidir. Dolayısı ile Dolven hap diş ağrısı için kullanılmamaktadır. Dolven tabletin ağrı kesici özelliği vardır ancak çoğu zaman diş ağrısını kesmede yetersizdir.

Dolven Cold Flu Yan Etkileri Nelerdir?

Pek çok ilaç gibi Dolven Cold Flu yan etkileri de vardır. Öncelikli olarak, Dolven etken maddesine alerjisi olan kişiler bu ilacı kullanmamalıdır çünkü yan etki yaşanması söz konusudur. İlacın etken maddesine alerjisi olanlar dışında Dolven Cold Flu kullananlar için söz konusu olabilecek yaygın Dolven Cold Flu yan etkileri şunlardır:

UykusuzlukSinirlilik haliSersemlikBaş dönmesiMide bulantısıKusmaAğızda kuruluk

Dolven Cold & Flu Muadili Soğuk Algınlığı İlaçları Nelerdir? Dolven Cold Flu Eşdeğerleri

200 mg/30 mg Dolven Cold Flu muadili ilaçlar oldukça fazladır. Genel olarak etken maddesi psödoefedrin hidroklorür ve ibuprofen olan ilaçlar Dolven muadili ilaçlardır. Örneğin; İbucold, iburamin, A-ferin Forte, Apireks gibi soğuk algınlığı ilaçları Dolven Cold Flu muadili ilaçlardır. Eğer Dolven tablet gibi en etkili soğuk algınlığı ilaçları arasında bulunan İbucold C nedir bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Dolven Cold Flu Fiyat 2021 Ne Kadar?

Dolven grip ilacı SGK kapsamında olan ve normal reçeteyle satılan bir ilaçtır. Yalnızca eczanelerden temin edilebilen Dolven Cold Flu fiyat 2021 listesine göre 29.09 TL’dir. Bu grip ilacı çok sık reçete edilen bir ilaçtır ve bu sebeple eczanelerde stok tükendiğinde Dolven cold flu muadili verilebilmektedir.

Dolven Cold & Flu Reçetesiz Alınır mı?

Soğuk algınlığına iyi gelen ilaçlar listesinde yer alan Dolven Cold Flu tablet, doktorların en sık reçete ettiği ilaçlardandır ve bu nedenle kullanımı yaygındır. SGK kapsamında olan Dolven ilaç reçetesiz de eczanelerden alınabilmektedir. Daha önce kendisine Dolven hap reçete edilen kişiler, hayatlarının ilerleyen dönemlerinde yine aynı sebeple rahatsızlandıklarında doktor tavsiyesi olmadan eczanelerden Dolven Cold Flu reçetesiz alma yoluna gidebilmektedir. Ancak bu yanlış bir davranıştır. Çünkü sahip olunan kronik hastalıklar ve benzeri etkenler, Dolven hap kullanımına engel olabilmektedir. Bu sebeple doktor tavsiyesi olmadan Dolven Cold Flu reçetesiz satın alınmamalıdır.

Grip İlacı Dolven Cold Flu Ekşi Yorumları

Piyasada pek çok soğuk algınlığı ilaçları bulunuyor ve bunların hepsi, herkeste aynı derecede etki göstermiyor. Eğer Dolven Cold Flu nedirDolven kullananlar memnun mu gibi sorulara cevap arıyorsanız, Dolven ekşi sayfasını ziyaret edebilir ve kullanıcıların bu ilaç hakkındaki deneyimlerini okuyabilirsiniz.

Kimler 200 mg/30 mg Dolven Cold Flu Kullanamaz

Dolven Cold Flu nedir ne için kullanılır cevabı kadar kimler grip ilacı Dolven kullanamaz cevabı da merak ediliyor. Genel olarak Dolven kullanmaması gereken kişiler şunlardır:

12 yaş altı çocuklarBöbrek yetmezliği hastalarıŞiddetli karaciğer hastalığı olanlarEmziren annelerHamilelerKroner Bypass ameliyatı olacaklar ya da yeni olanlarDolven etken maddesine alerjisi olanlar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!