Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı | Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı | Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dudak dolgusu ne kadar kalıcı? Dudaklarının daha dolgun ve hacimli görünmesini isteyen kadınlar bu görüntünün ne kadar süreceği konusunu araştırabiliyor. Dudakları ince ve cansız bir görüntüde olan hemen her kadın, doğal görünüm sunan yöntemleri tercih ediyor. Bunlardan biri olan dudak dolgusunda kişinin isteğine ve dudak yapısına göre seçimler yapabiliyor. Peki, yapılan bu dudak dolgusu ne kadar kalıcı?

Dudak Dolgusu Nedir? Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı?

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı | Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Dudak dolgusu dudağa enjekte edilen bir sıvı sayesinde dudağın daha hacimli ve kalın görünmesini sağlar. Ameliyatsız bir işlem olan bu estetikte iyileşmenin de hızlı ve kolay olduğu söylenebilecektir.

Dudağın sınırlarını belirginleştiren bu yöntem aynı zamanda dudakları daha simetrik gösterir. Dudak dolgusu ne kadar kalıcı konusu ise aslında kişiden kişiye farklılık gösterebilecektir.

1- Dudak Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanır?  Dudak Dolgusu Miktarı Nasıl Ayarlanır?

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı | Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Dudak dolgusu dudağının hacimsiz ve ince olmasından rahatsız olan herkes için uygulanabilir. Ameliyatsız bir işlem olduğundan riskleri de azdır. Dudak dolgusunda miktar için ilk olarak dudak yapısının incelenmesi gereklidir.

Dudak elverişli ise kişinin istediği boyutlarda göz önünde bulundurularak en uygun kalınlık için enjekte edilecek miktar belirlenir. Sıklıkla 0.5 ml dudak dolgusu, 1 ml dudak dolgusu ve 2 ml dudak dolgusu yapılabilmektedir. Bu oranların üzerinde ise doğal bir görünüş olmayacağından önerilmemektedir.

2- Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır? Dudak Dolgusundan Sonra Neler Yasak?

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı | Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Dudak dolgusu ne kadar kalıcı? Dudak dolgusunun kalıcılığından bahsetmeden nasıl yapıldığını açıklayalım. Dudak dolgusunda farklı tekniklerin bulunduğu bilinmektedir. Fransız tekniği ve Rus tekniği en çok kullanılan yöntemlerdir. Fransız tekniğinde belirli bir eşitlik aranmaz.

Üst dudak alt dudağın üzerinden taşacak şekle gelir ve erosun yayı gibi bir görünüm elde edilir. Rus tekniğinde ise üst ve alt dudak daha simetrik bir görünüm alır. Dışarı doğru bir kıvrılma söz konusu olacaktır. Her iki yöntemde de lokal anestezi tercih edilir. Bunun yanında uyuşma sonunda minimal insizyon iğneleri kullanılarak doldurma işlemi yapılır.

Kişinin dudak dolgusu öncesinde kan sulandırıcı içmemesi, alkol almaması, kan sulandırıcı etkisi bulunan besin içerikleri tüketmemesi önerilir. Operasyondan önce uçuk gelişmişse, uçuğun geçmesi beklenmelidir. Dudak dolgusu ne kadar kalıcı? Aslında dudak dolgusundan maksimum verim alınabilmesi için sonrası çok önemlidir. İşlem sonrasında dudak ovuşturulmamalıdır.

Dudağa basınç uygulanmamalı, aşırı sıcak ve soğuk besin tüketiminden kaçınılmalıdır. Yine işlem sonrası 24 saat boyunca dudağa krem, ruj ya da benzeri ürünler sürülmemelidir.

3- Dudak Dolgusundan Sonra Şişlik Olur mu?

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı | Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Dudak dolgusu ne kadar kalıcı hemen peşine şişlik gelişir mi? Dudak dolgusundan hemen sonra şişlik görülmesi normaldir. Minimal düzeyde de olsa bir cerrahi girişim olduğundan şişlik, ağrı ve sızlama hissiyatı olacaktır.

Dudaklarda şişlik görüldüyse soğuk uygulama yapılarak şişlik düzeyi azaltılabilecektir. Ancak günden güne artıyor ve acının şiddeti de buna bağlı olarak şiddetleniyorsa, bir doktora başvurulmalıdır.

4- Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı? Dudak Dolgusu Ne Kadar Sürede Oturur?

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı | Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı | Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Dudak dolgusu yapıldıktan sonra 2-3 gün şişlik görülür. Yoğun şişme 3. Günden 7. Güne kadar azalma eğilimi gösterir. 7. Günü sonrasında ise dudak dolgusu görünümünün oturduğu görünecektir. Dudak dolgusu ne kadar kalıcı? Genelde ilk bir haftadan sonra kişi istediği ve hayalini kurduğu dudak dolgusu görünümüne ulaşabilecektir.

5- Dudak Dolgusu Ne Zaman Erir? Dudak Dolgusu Zararları Var mı?

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı | Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?
Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı | Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Dudak dolgusu ne kadar kalıcı şimdi ifade edelim. Dudak dolgusunun etkisi genelde 6 ay ila 12 ay aralığında değişiklik gösterir. Hyaluronik bazlı olan dudak dolguları daha geç erime gösterir. Dudak dolgusunun ne kadar süreceği dudak yapısına göre değişebilmektedir.

Bu nedenle net bir tarih aralığı verebilmek mümkün değildir.  Dudak dolgusu profesyonel doktorlar tarafından yapılmadığında biçimsiz, aşırı büyük ve topak topak görülen dudaklar oluşabilir. Dudak dolgusunun bir diğer zararı ise dolgunun damar içine gelmesi sebebiyle, oluşabilecek damar tıkanıklığıdır. Bu nedenle dudakta doku kayıpları ortaya çıkabilir.

Burun estetiği nedir detaylı bilgi için yazımıza göz atabilirsiniz.

6- Dudak Dolgusu Nerede Yaptırılır? Dudak Dolgusu Fiyatları Nasıl?

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı | Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Dudak dolgusu ne kadar kalıcı kapsamlı olarak belirttik. Dudak dolgusu ameliyatsız ve acısız bir işlem olmasına rağmen, alanında profesyonel doktorlar tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde komplikasyonlar görülme olasılığı artış gösterebilecektir.

Dudak dolgusu yapılmadan önce dudak içine enjekte edilecek malzeme içeriğinin incelenmesi gereklidir. Kullanılan malzeme içeriği CE belgeli ve kaliteli olmalıdır. Dudak dolgusu fiyatları bulunduğunuz ile göre farklılık gösterebilecektir. Genellikle fiyat aralığının 8000-15000 TL olduğu söylenebilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!