featured

Dünyada En Çok İzlenen Filmler Listesi | Dünyada Seyirci Rekoru Kıran Filmler Hangileri?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada en çok izlenen filmler listesi, izlenme ve hasılat rekoru kıran 10 farklı filmi içermektedir. Ülkemizde ve dünya çapında binlerce farklı film çekilmiştir. Ancak listemizde yer alan ilk 10 film konusu ve oyuncuları tarafından büyük ilgi toplamış, adını dünyada en çok izlenen filmler listesine yazdırmıştır. Bu listenin dikkat çeken en önemli detayı ise bir tanesi hariç listede yer alan tüm filmlerin son on yıl içerisinde çekilmiş olmasıdır.

Dünyada En Çok İzlenen Filmler Listesi 2021 | Dünyada En Çok Hangi Film İzlendi?

Dünyada en çok izlenen filmler 2021 listesinde ne yazık ki, herhangi bir Türk filmi yer almıyor. Son 10 yılda önemli bir Pazar haline gelen dizi- film sektörü, boş vakitleri değerlendirmenin en keyifli yollarından biri haline geldi. O halde sizi daha fazla meraklandırmadan dünyada en çok izlenen filmler neler, hemen sıralayalım.

1- Avatar

2009 yapımı olan Avatar, Dünyada en çok izlenen filmler İMDB puanı yüksek içerikler arasında yer almaktadır. Jake Sully, yarı felçli olan bir hırsızlık olayında ağabeyini kaybeden birisidir. Abisinin ölümünden sonra Pandora adındaki gezegende misyonunu sürdürme kararı almaktadır.

YouTube video

Navi halkına yardım etmeye çalışan Sully’nin hikayesini anlatan bu film, gişe rekorları kırmıştır. Askeri bir yaşantıyı, farklı lisanları, dünya görüşlerini mercek altına alan film animasyon olduğu için oldukça eğlenceli ilerlemektedir. Peki Avatar kaç milyon izlendi? Bu filmin 2 milyon 482 bin 631 kişi tarafından izlendiği bilgisi paylaşılmıştır.

2- Titanic

YouTube video

1997 yılında izleyici ile buluşan Titanic, kısa zamanda dünyanın en çok izlenen filmler hangisi sorusunun yanıtı haline gelmiştir. Gelmiş geçmiş en çok izlenen romantik filmler içerisinde yer alan bu yapıtın, sonunun büyük bir felaketle bitmesi ise izleyiciyi derinden yaralamıştı.

YouTube video

Film Jack adındaki fakir bir ressam ile zengin ve nişanlı olan Rose’nin aşkını konu edinmiştir. Gemi yolculuğu sırasında muazzam bir aşkın pençesine düşen bu ikili, ne yazık ki film sonunda kavuşamamış büyük bir aşk hikayesi olarak akıllara kazınmıştır. Titanic 2 milyonun üzerindeki izleyici kitlesi tarafından izlenmiştir. Sinema dışında ise sayısız kanalda yayınlanarak, milyonlarca kişi tarafından izlenen bir film olmuştur.

3- Star Wars: The Force Awakens

Dünyanın en çok izlenen filmler listesi grubunda yer alan Star Wars 2015 yapımıdır. Rey ve Finn karakterlerinin İlk düzenden kaçması sonrası hayatta kalma mücadelesinin konu edindiği bu film, gizli görev içerikleri ile büyük ilgi görmüştür.

YouTube video

Özellikle Daisy Ridley ile John Boyega adındaki fenomen karakterleri buluşturan film, orijinal kadrosu bakımından takdir toplamıştır. Filmin senaryosu Lawrence Kasdan ve Michael Arndt, yönetmen koltuğunda ise J.J Abrams rol almaktadır.

4- Jurassic World

Dünyanın en çok izlenen filmler listesinde yer alan bu başyapıt ilk haftadan 208.806.270 dolar gelir elde etmiştir. Film Kosta Rika’nın Pasifik kıyılarında Isla Nublar adasında geçmektedir. Filme göre Jurassic Word tarafından bir dinozor temalı bir park hayata geçirilmiş adına ise Jurassic park adı verilmiştir.

YouTube video

Ancak yıllar içerisinde bu parkın ziyaretçi sayısında büyük bir azalış yaşanır. Bu durumun engellenebilmesi için ise, yeni bir proje hayata geçirilmelidir. Ziyaretçilerin ilgisini çekebilmek için dinozorların geninden yeni bir dinozor türü elde ettirilmeye çalışılacaktır. Ancak bu büyük bir tehlikeyi beraberinde getirecektir. Dünyada en çok izlenen filmler yabancı içeriklerden biri olan bu filme mutlaka bir şans verilmelidir.

5- The Avengers

2012 yılında hayatımıza giren The Avengers, dünyada en çok izlenen filmler listesinde yer almaktadır. SHIELD adındaki Uluslararası düzeydeki barış örgütünün başında Nick Fury yer almaktadır.

YouTube video

Bu kişi büyük bir düşman ile karşı karşıya kalmıştır. Bu felaketten kurtulmak için Fury, süper kahramanlardan oluşan bir ekip oluşturur. Yenilmezler adını alan bu ekip, tüm düşmanları yerle bir etmek için var gücüyle savaşacaktır. Film, dünyada en çok izlenen filmler arasında gözde bir konuma sahiptir.

6- Furious 7

Dünyanın en başarı filmleri arasında sırada Furious 7 yer almaktadır. 2015 yapımı bu film Vin Diesel, Dwayne Johnson ve Paul Walker gibi ünlü isimleri bir araya getirmiştir. Hızlı ve öfkeli ekibi olarak bilinen bu filmde, İngiltere’den gelen bir intikam planından bahsedilmektedir. Shaw kardeşi Owen’in hesabını sormak için büyük bir savaş açacaktır.

YouTube video

Ekibin Toretto evinin havaya uçurulması sonrasında Dom yetkili mercilerden yardım ister. Ekip yeniden bir araya gelirken hem Shaw’ın karşısına geçecek hem de ABD hükümetine bağlı takip cihazını elde etmek zorunda kalacaklardır. Dünyada en çok izlenen filmler arasında giren Furious 7 yalnızca bir haftada 147.187.040 hasılat elde etmiştir.

7- Avengers: Age Of Ultron

İlk filmde de büyük bir başarı elde eden Avengers, Age Of Ultron filmi ile de bu başarısını sürdürmeyi bilmiştir. Bu filmdeki ekibe Hawkeye, Black Widow ve Nick Fury’de dahil olmuştur. Düşmanları ile mücadele eden bu ekibin maceraları, filmin dünyanın en çok izlenen aksiyon filmleri arasında yer almasını sağlamıştır.

YouTube video

Filmde aksiyon içeriğin yanı sıra ekibin özel yaşantısına ve birbirlerine olan ilişkilerine de vurgular yapılması, filmi daha eğlenceli bir hale getirmektedir. Gerilimin dozunu hat safhada yaşayabileceğiniz bu film ilk haftasında 191.271.109 dolar düzeyinde gelir elde edebilmiştir.

8- Harry Potter and the Deathyl Hallows Part 2

Harry Potter Ölüm Yadigarları adındaki bu başyapıt, dünyanın en çok izlenen filmler arasında yer almaktadır. Filmde Lord Woldemort’un ruhunun bazı parçalarını yok eden Harry ve arkadaşlarının diğer görevlerine yer verilmektedir. Harry Potter ve arkadaşları Ölüm yiyenlerle büyük bir savaşa girişecektir.

YouTube video

İyice güçlenen Woldemort ve Lord’dan kaçmak oldukça zor olsa da ekip hem onlardan hem de Ölüm yiyenlerden kurtulmayı başaracaklardır. Bilim kurgu filmleri denildiğinde akıllara ilk gelen serilerden biri olan Harry Potter Ölüm Yadigarları totalde 125.000.000 dolar değerinde hasılat elde etmeyi başarmıştır. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filmi izle için tıklayınız.

9- Frozen

2013 yapımı olan Frozen, dünyada en çok izlenen çizgi filmler içerisinde arasında yer almaktadır. Karlar ülkesi adındaki masal aleminde geçen bu film Elsa ile Anna’nın hikayesini anlatmaktadır. Elsa’nın en önemli gücü kar yağdırabilmesi ve dolu dolu kış mevsimini yaşatabilmesidir. Kardeşine istemeden zarar veren Elsa kendisini cezalandırarak dünyaya kapatmıştır.

YouTube video

Taç giyme töreni sırasında özel yeteneği ortaya çıkan Elsa, sahip olduğu krallığını terk ederek sonsuz bir kış mevsimi başlatacaktır. Anna ise onu geri döndürmek için ablasının peşine düşecektir. Film kısa zamanda dünyada en çok izlenen filmler arasına girmeyi başarmıştır. Çocukların hatta yetişkinlerin büyük bir zevk alarak izlediği bu film, açılış haftasında 67.391.326 dolar hasılat elde etmiştir.

10- Iron Man 3

Dünyada en çok izlenen filmler listesinde yer alan Iron Man 3, 2013 yapımıdır. Milyarder iş adamı olarak bilinen ve büyük başarılar elde eden Ton Stark’ın başı büyük bir beladadır.

YouTube video

Stark kendisine zarar verecek bir düşman ile baş etmekte ve aynı zamanda yakınlarını korumaktadır. Üstün zekasını devreye sokması gereken Stark’ı bu filmde büyük maceralar beklemektedir. Film çekimi sırasında hayatını kaybeden 10 ünlü oyuncu kim tıklayınız.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!