Dünyanın En Güzel Arabaları
Dünyanın En Güzel Arabaları

Dünyanın En Güzel Arabaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ocak 2020 itibari ile hazırlanan otomobil karşılaştırma listelerine bir yenisi eklendi: Dünyanın en güzel arabaları! Spor Arabalar, Klasik Arabalar ve Karavanlar dahil birçok araba modeli listemizde yerini aldı. İşte, detaylar!

https://youtu.be/hjB15JyN0I0

Dünyanın en güzel arabaları, kişisel zevklere göre değişkenlik göstermektedir. Bazı insanlar tam bir spor araba tutkunuyken, bazıları ise klasik arabaları sevmektedir. Hal böyle olunca ortaya farklı görüşlere ait güzel araçlar çıkmaktadır.

Son dönemde yollarda pek görmesek’ de klasik araçlar tam bir tutkudur. Birçok kişi hobi amaçlı bu araçları koleksiyonlarında tutmaktadır. Tüm bunların yanı sıra birde karavanlar vardır’ ki birçok kişinin hayalini süsler. Dünyanın en güzel arabaları listesini gelin birlikte inceleyelim.

Dünyanın En Güzel Spor Arabaları

YouTube video

Dünyanın en güzel spor arabaları, güzelliklerinin yanı sıra fiyatlarıyla dikkat çekmektedir. Hız tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında bulunan spor arabalar, özellikleriyle birçok insanı büyülemektedir. Birçok kişinin hayran kaldığı spor arabaları listemizi gelin birlikte inceleyelim.

1- Bugatti Veyron Super Sport | Dünyanın En Güzel Arabaları Listesi 1 Numara

Birçok kişinin almak istediği spor arabalardan biri olan Bugatti Veyron Super Sport, 1200 beygir gücüyle dikkat çekmektedir. Araç 100 km hıza 2,5 saniye içerisinde çıkabilmektedir. Dönemin en popüler ve pahalı araçlarından biri olan Bugatti Veyron Super Sport aracına sahip olabilmek için 4 milyon Euro ödeme yapmanız gerekmektedir.

2- Aston Martin One-77

Dünyanın en güzel spor arabaları listesinde yer alan Aston Martin One-77, 750 beygir gücündedir. 100 Km hıza 3,7 saniye içerisinde bu araç görselliği ile dikkat çekmektedir. Ortalama 354 km hıza ulaşabilen Dünyanın en güzel arabası fiyatı ise 1,85 milyon Dolar civarındadır.

3- Koenigsegg Agera R

Hızı ve özellikleriyle dikkat çeken Koenigsegg Agera R ortalama 440 km hıza ulaşabiliyor. Çift turbolu motora sahip olan bu aracın ortalama değeri ise 1,5 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

4- LaFerrari

İtalyanların en önemli araba markalarından biri olan Ferrari’nin ürettiği bu araç 950 beygir gücündedir. LaFerrari isimli spor araba 100 km hıza sadece 3 saniye içerisinde ulaşmaktadır. LaFerrari isimli lüks spor arabaya sahip olmak isteyen kişilerin ortalama 1 ile 1,5 milyon dolar civarı ödeme yapması gerekmektedir.

5- Lamborghini Veneno

Birçok kişinin istediği spor arabalarından biri olan Lamborghini Veneno en güzel arabalar listesinde yer almaktadır. 100 Km hıza ortalama 2,9 saniyede ulaşan spor araba tasarımıyla dikkat çekmektedir. 355 Km hız yapabilen bu araca sahip olabilmek için 3 milyon Euro ödeme yapılması gerekmektedir.

Dünyanın En Güzel Klasik Arabaları

YouTube video

Dünyanın en güzel klasik arabaları, birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Birçok kişi tutku ile bağlandığını bu araçlara sahip olmak ciddi rakamlar ödediği bilinmektedir. İnsanlar, en güzel arabalar olarak lanse edilen klasik araçlara binmek yerine koleksiyon yapmayı tercih etmektedir.

1- Aston Martin dB5

Klasik araçlar içerisinde yerinin ayrı olduğu bu araç birçok film ve dizilerde kullanılmıştır. 1964 yılında üretilen ve dönemin en popüler araçlarından biri olan bu araç, günümüzde ihale usulü ile satılmaktadır. Dünya’da sayılı araçlar içerisinde bulunan Aston Martin dB5 isimli bu arabaya sahip olabilmek için 7 milyon Dolar ödeme yapılması gerekmektedir.

2- Mercedes-Benz 540K

Mercedes firması tarafından 1944 yılında Almanya’da üretilen bu araç dünyanın en güzel klasik arabaları listesinde yer almaktadır. O dönem farklı modellerinin üretildiği ve oldukça ses getiren bu araç, günümüzde koleksiyoncular tarafında sergilenmektedir. Bu araca günümüzde sahip olmak isteyen kişiler, 9,5 milyon dolar ödeme yapması gerekmektedir.

3- Bugatti Type 41

Baba oğul tarafından 1927 yılında üretilen bu araç en güzel araba listesinden yer almaktadır. Fransız yapımı olan bu arabadan dünyada sadece 6 tane bulunmaktadır. Bu araca sahip olmak isteyen kişiler, 10 milyon Dolara yakın ücret ödemesi gerekmektedir.

4- Dodge Challenger

1970 Yılında üretilmeye başlanan klasik spor araçlarından biri olan Dodge Challenger, dönemin en iyi spor araçlarından biriydi. 1974 Yıllarına kadar üretilen ve daha sonra üretilmesine ara verilen bu araç 2008 yılında tekrar üretilmeye başlanmıştır.

5- Cadillac Eldorado

1952 Yılında üretilmeye başlanan ve o dönemin en lüks araçlarından biri olan Cadillac Eldorado 2002 yılında üretimine son vermiştir.

Dünyanın En Güzel Karavanları

YouTube video

Karavanda yaşamak, karavanda seyahat etmek birçok kişinin hayallerinden biridir. Geçmişten günümüze kadar üretilen ve oldukça ses getiren karavanlar, günümüzde teknolojik imkanlarla donatılmıştır. Dünyanın en güzel karavanları nelermiş gelin birlikte inceleyelim.

1- Newbar King Aire

Görselliği ve teknik özellikleriyle kendine hayran bırakan Newbar King Aire birçok kişinin sahip olmak istediği karavanların başında gelmektedir. Farklı modellerinin bulunduğu bu karavan 600 beygir gücünden olmasıyla dikkat çekmektedir. Dünyanın en güzel karavanları listesinde olan bu karavana sahip olmak isteyen kullanıcılar 900 bin dolar ödeme yapması gerekmektedir.

2- Featherlite Vantare Platinum Plus

Tasarımıyla otobüsü andıran, özellikleriyle kendine hayran bırakan bu karavana hayran olmamak imkansızdır. İçerisinde adeta mini bir evi barındıran birçok iş adamının tercih ettiği karavan teknolojik olarak donatılmıştır. Mini bir ev gözüyle bakılan bu karavana sahip olmak isteyen kullanıcılar 2,5 milyon dolar ödeme yapması gerekmektedir.

3- Volkner Mobil Performance 2

Dünyanın en güzel araba listesinde yer alan bu karavan içerisinde bulundurduğu garaj ile dikkat çekmektedir. Garajın yanı sıra mini bir evi arındıran bu aracın içerisinde ayrıca içerisinde eğlence bölümü yer almaktadır. Dünyanın en güzel arabası olarak lanse edilen bu araca sahip olmak için kullanıcılar 1 milyon dolardan fazla ücret ödemesi gerekmektedir.

4- Ford Super Duty

Hem karavan hem arazi aracı arıyor iseniz bu araç tam size göre. Arazi koşullarında oldukça rahat gidebilen ve iç tasarımıyla dikkat çeken bu araca sahip olmak için 550 bin dolar ödeme yapılması gerekmektedir.

5- Ford Nugget

Ford Nugget, teknolojinin iç içe geçtiği karavanlardan bir tanesidir. Özel olarak karavan dönüştürülen bu araç içerisinde banyo, yatak odası, koltuk ve mutfak bulunmaktadır. Ayrıca araç içerisinde bulunan pencereler ile dikkat çeken araç, kişiye oldukça güzel bir görüş açısı sağlamaktadır. 168 Beygir gücündeki bu araçta aynı zamanda hızlı şarj özelliği bulunmaktadır.

Dünyanın En Güzel Aile Araçları

YouTube video

İnsanları, aileleriyle gezmek için geniş çaplı araçlara ihtiyaç duyarlar. Geniş çaplı araçlarla oldukça keyifli yolculuklar yapmak isteyen aileler için hazırladığımız bu liste tam size göre. Karşınızda dünyanın en güzel aile arabaları listesi.

1- Peugeot 5008 SUV

Son dönemlerde piyasaya çıkan en rahat ve en geniş araçlardan biri olan Peugeot 5008 SUV, tasarımıyla dikkat çekmektedir. 7 Koltuk kapasiteli bu araca sahip olabilmek için kullanıcılar ortalama 270 bin TL ödeme yapması gerekmektedir.

2- Skoda Octavia

Geniş iç tasarımı ve özellikleriyle dikkat çeken Skoda Octavia dünyanın en güzel aile arabaları listesinde yer almaktadır. Tasarımın yanın güvenlik önlemleriyle dikkat çeken bu aile arabasına sahip olabilmek için kullanıcılar 230 bin TL ödeme yapması gerekmektedir.

3- Audi Q5

Dünyanın en güzel arabası listesinde yer alan ve oldukça geniş tasarıma sahip Audi Q5 tam bir aile arabası özelliğini taşımaktadır. Genişlik ve konforun yanı sıra arazi koşullarında gitmek için tasarlanan bu araca sahip olabilmek için 600 bin TL ödeme yapılması gerekmektedir.

4- Fiat 500L

Fiat ailesinin en güzel aile arabalarından biri olan Fiat 500L, 7 kişilik koltuk kapasitesiyle dikkat çekmektedir. Diğer aile arabalarına göre oldukça düşük bir ücrete sahip Fiat 500L, kuşkusuz son dönemin en rahat araçlarından biri olarak bilinmektedir.

5- Nissan X-TRAİL

Dünyanın En Güzel Arabaları
Dünyanın En Güzel Arabaları

Şık tasarımın yanı sıra, konforuyla dikkat çeken Nissan X-TRAİL 7 koltuk kapasitesiyle dikkat çekmektedir. En güzel arabalar sınıfında yer alan bu araç, aynı zamanda arazi koşullarında’ da rahat bir şekilde gidebilmektedir. Turbo dizel motorlu bu araca sahip olabilmek için kullanıcılar, 290 bin TL ödeme yapması gerekmektedir.

Bonus: Bugatti Chiron (Video)

YouTube video

İlk üretimde yalnızca 500 adet üretilen dünyanın en pahalı arabaları arasında olan Bugatti Chiron  2.4 milyon € dur. Bu muhteşem tasarıma ve mühendisliğe sahip araç, insanların araba isteğini yeniden tasarlıyor. 1995 kilogram ağırlığa sahip olan bu araç, ağırlığına rağmen 420 kilometre hıza kadar ulaşabiliyor. 1500 beygir gücünde olan bu canavar için araba demek haksızlık olur.

Çoğu insanın hayalini süsleyen bu araç ilk olarak 6 Milyon Dolar ile satışa sunulmuştu. Sadece 40 adet üretilen bu araca sahip olmak için bu parayı gözden çıkarmanız yetmiyor. Bu aracı alabilmek için gerçekten istemeniz gerekli.

Bugatti Chiron Motor Özellikleri

YouTube video

Bugatti Chiron içinde bulunan motor Bugatti Veyron da bulunan eski motorla benzer özelliklere sahip. Motor kaputunun altında V16 ve dört adet turbo şarj bulunuyor. Mühendisler, Chiron’u 1500 beygire ulaştırmak için daha fazla hava ve yakıt sıkıştırması sağlayacak teknoloji geliştirdiler. Bu teknoloji ile Veyrondan %25 daha güçlü bir model geliştirilmiş oldu

Geliştirilen teknoloji sayesinde 60,000 Litre civarında bir hava turbo şarjlarının ve motorun arasına giriyor. Bu hava gücü ile motor 2000 ile 6000 arasında bir devire ulaşıyor. Bu devir de 1600 civarında bir tork üretiyor. .

Bugatti Chiron Sürüş Modları

Bu muhteşem araç farklı sürüş yerlerinde farklı sürüş modları kullanma fırsatı sunuyor. Sunduğu 5 farklı sürüş modu şu şekilde;

YouTube video

Bu sürüş modlarında Lift, Auto, Autobahn ve Handling direksiyon üzerinden aktif hale getirilebiliyor. Fakat Top Speed  sürüş moduna geçebilmeniz için ayrı bir anahtar kullanılıyor. Bu modlardan birini devreye sokmak için şu ayarlamalar yapılıyor.

Şasi yüksekliği ayarlanıyor. Elektronik olarak kontrol edilebilen darbe emiciler devreye sokuluyor. Aerodinamik kontrol sistemi devreye giriyor. Fren kontrol sistemi düzenleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!