dunyanin-en-iyi-dizileri

Dünyanın En İyi Dizileri ile Unutulmaz Seyir Zevkine Hazır Olun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en iyi dizileri her ne kadar zevke bağlı olarak değişiklik gösterse de kült haline gelmiş birkaç yapımdan bahsetmek mümkün. Geçmişten günümüze değin milyonlarca dizi yapımı izleyiciye sunulmuştur. Sunulan her bir dizinin gerek yer aldığı kategori gerekse senaryosu, oyuncusu değişiklik gösteriyor. Ancak kimileri var ki rakipleri arasından çok rahat sıyrılıyor!

IMDB kapsamında verilen puanlamalar başta olmak üzere sosyal medya üzerinde getirdiği ses ile dünyadaki en iyi diziler listesi oluşturulabiliyor. Yalnız dünyanın en iyi dizileri her geçen gün güncellenen bir yapıya sahip. Zira gün geçtikçe oluşturulan her bir dizinin izleyici üzerinde etkisi farklılık gösteriyor.

İzleyici gözünde ve gönlünde yer edinmiş, IMDB kapsamında en yüksek puanları alan güncel dünyanın en iyi dizileri listesi ise şöyle bulunuyor!

Dünyanın En İyi Dizileri 2022 Listesi| IMDB En İyi Diziler ve Konuları

dunyanin-en-iyi-dizileri
Dünyanın En İyi Dizileri

Televizyon yıllarca kullanılıyor olsa da internetin yaygınlaşması dizilerin sayıca artmasına neden oldu. Sayıca artsa da kalite anlamında her birinin denk olmadığı da apaçık bir gerçek! Harcayacağı vaktin boşa gitmesini istemeyenler bu aşamada dünyanın en iyi dizileri arayışına giriyor. İzlerken sıkılmayacağınız, bitirdiğiniz de ‘iyi ki!’ diyeceğiniz diziler listesi karşınızda!

1- Skins

YouTube video

Bilen kadar bilmeyenin de olduğu dizilerden birisidir. Bu dizi geçmişte yayına girmiş ve günümüzde sonlanmıştır. Dizinin konusu çok farklıdır; ebeveyn çatışmaları, psikolojik problemler, kayıplar ve yaslar… Sayılabilecek birçok konuya bu dizide tanık olabilirsiniz! Oyuncu kadrosunda tanıdık bir yüzle karşılaşmayacaksınız ancak dizi bittiğinde merakla her bir oyuncuyu araştıracağınız bir gerçek.

2- Gossip Girl

YouTube video

Dünyanın en iyi dizileri IMDB puanı kapsamında 7,4 alan dizinin konusu oldukça eğlenceli. Dizide öncelikle Gossip Girl adında bir kişi bulunmuyor, bilmelisiniz. Bu isim bir web sitenin ismidir. Blog sitesi üzerinden ünlü ailelerin çocukları hakkında çarpıtıcı yazılar yazılıyor.

Bu yazıların yanı sıra çok yakın ve aynı zamanda sık kavga eden bir arkadaş grubu yer alıyor. Eğlenceli arkadaş grubunun başından geçmeyen de kalmıyor. Yalnız her bir olayın içinden ilginç şekillerle sıyrılmayı beceriyorlar. Dizinin tüm sezonları boyunca Gossip Girl’in kime ait olduğunu da bir yandan çözmeye çalışacaksınız.

3- The Simpsons

YouTube video

İlk bakışta her ne kadar bir çizgi film gibi gelse de yetişkin bir animasyon programıdır. Program deniyor çünkü dizinin her bir bölümünde politik, kültürel, ekonomik göndermeler mevcut. Yetişkinler için oluşturulan bu yapımı dünya çapında en iyi diziler arasında bulunmasının temel sebebi de tam olarak bu. Bir orta ekonomik sınıfta yer alan ailenin başından gelenlere tanık olacaksınız.

4- Peaky Blinders

YouTube video

Son zamanlarda sosyal medya üzerinde ‘sigara içen adam’ görüntüsü ile tekrar popüler haline gelen bir dizidir. Tarihi anlamda dünyanın en iyi dizileri yabancı yapımlarının başında bulunuyor. Birinci Dünya Savaşı sonrasında oluşturulmuş bir çetenin başından geçenlere tanık olacaksınız. Olaylar, karakterler ve bu karakterleri destekleyen müziklerle 8,8 IMDB puanı alan diziye şans vermelisiniz.

5- The Crown

YouTube video

Güncel olaylardan yola çıkarak bir dizi izlemek istiyorsanız net öneri olarak alabilirsiniz! II. Elizabeth’in geçtiğimiz günlerde hayatını kaybettikten sonra The Crown tekrar gündeme geldi. IMDB tarafından 8.7 puan alan bu yapımda kraliçenin hayatına yakından tanık olacaksınız. Henüz kraliçe olmadan önce ve sonrasına dair bilgiler mevcut.

En iyi Netflix dizileri arasında da gösterilen The Crown, Elizabeth’in ölümünden önce izleyicilere sunulmuştu. Özellikle dizinin dikkat çekme sebebi Elizabeth değil, Prenses Diana ve bunun yansıtılacağı durumun merakıdır. Üç sezonu yayınlanmış dizi bitmiş değil hala devam ediyor.

6- La Casa De Papel

YouTube video

Günümüzde hala izlemeyen kalmış mıdır tartışılır ama… La Casa De Papel yayıldığı günden itibaren büyük ses getirmiş bir yapımdır. Dünyanın en iyi dizileri sıralaması içinde ilk sıralarda yer alan en güncel dizilerden birisidir. Dizinin ana konusu birbirini tanımayan birden fazla karakterin bir soygun için bir araya gelmesiyle başlar.

Her ne kadar birbirleri ile tanışmıyor olsalar da zaman içerisinde kurdukları bağ ile birlikte durum farklı bir hal alır. Soygunu yöneten Profesör başta olmak üzere Tokyo, Berlin karakterleri de hafızalarda çoktan yer edindi. Hatta en iyi diziler arasında olduğundan farklı ülkeler tarafından dizi aynı senaryo ile tekrar çekiliyor!

7- Breaking Bad

YouTube video

Kült diziler arasında Breaking Bad’ten bahsetmemek olmaz! Dizi de bir kimya öğretmeni kanser olduğu haberi ile sarsılır. Engelli bir oğlu ve eşi bulunan öğretmen ailesine en iyi şekilde bakmayı hedef edinir. Ancak bu hedefe kısa sürede erişmesi için acil bir şekilde para kazanabileceği ekstra işlere yönelmesi gerekir.

En iyi bildiği iş olan kimyadan ilerleyerek bir öğrencisi ile birlikte uyuşturucu üreticiliği ve satışına yönelir. İşte tam da bu noktadan itibaren gelişecek olaylar yapımın dünyanın en iyi dizileri arasında yer almasına neden oldu. Hikaye sanılanın çok daha ötesine giderek beklenmeyen bir şekilde son buldu. En ünlü diziler arasında yer almasının bir sebebi de budur.

8- Squid Game

YouTube video

Son zamanların en çok izlenen ve Netflix izlenme rekoru kıran Squid Game her yaştan insanın konuştuğu yapım haline geldi. Dünyanın en iyi dizileri IMDB puanı ile değil aynı zamanda sosyal medya etkisi de büyük yankı yarattı. Bir grup insanın yüksek meblağdaki ödülü kazanmak için katıldığı yarış, hayatlarına bedel olabiliyor.

9- Sherlock

YouTube video

Dr. Watson ve Sherlock hikayesini konu edinen ilgilisi için mükemmel bir dizidir. Dünyanın en iyi dizileri arasında yer alan bu diziden haberdar olmayan neredeyse yoktur. Dizide gerçekleşen cinayetler ve birtakım olaylar karşısında zeka dolu bir çözüm sürecine tanık oluyorsunuz. Morgan Freeman gibi usta bir oyuncuyu da izleme zevkini bu dizi ile elde ediyorsunuz.

10- Friends | Dünyanın En İyi Dizileri Listesi

YouTube video

En iyi yabancı diziler arasında Friends’ten bahsetmemek olmaz! Bir dizi izleyeyim ancak kafam rahat olsun aynı zamanda eğleneyim derseniz mutlaka şans vermelisiniz. Küçük bir arkadaş grubundan üretilen senaryo ile ortaya çıkan oyunculuk dünyanın en iyi dizileri arasında bu yapımın bulunmasını sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!