Duvar Halısı

Duvar Halısı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Duvar halısı, birçok iplikten dokunan büyük bir kumaş parçasıdır. Bu halılar; duvarlar ve mobilyalar için dekorasyon olarak kullanılan uzun bir kumaştır. Duvar halıları, parlak renk ve desenlerle dokundukları için o günlerde genellikle duvar süsü veya yatak örtüsü olarak kullanılıyordu. Bazı duvar halıları, belirli kişiler veya olaylar hakkında hikayeler anlatmak için yapılmıştır. Antik çağlarda masa örtüsü ve peçete olarak da kullanılmışlardır.

Duvar Halısı

Duvar halıları, tek tek renkli kumaş şeritlerinin dokuma tezgahları veya çerçeveler kullanılarak büyük resimler halinde elle örülmesiyle yaratıldı. Tek bir goblenin tamamlanması, boyutu ve karmaşıklığı nedeniyle aylar veya yıllar alabilir. Günümüzde bilgisayar teknolojisi, çoğu modern duvar halısı için el dokumasının yerini almıştır.

Duvar Halısı

Duvar halıları, kolayca taşınabilmeleri, ulaşımın zorlaştığı freskler veya diğer duvar resimleri gibi hasarlara maruz kalmamaları nedeniyle yüzyıllar boyunca kültürün önemli bir parçasıydı. Özetle duvar halısı, bir görüntü, tasarım veya desen oluşturmak için çözgü ve atkı ipliklerini kullanan bir sanat biçimidir. Siz de https://www.kostebek.com.tr/duvar-halisi internet sayfası aracılığıyla bu ürünleri inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!