featured

Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır? Duvar Kağıdı Yapıştırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Duvar kağıdı nasıl yapıştırılır sorusunu son zamanlarda birçok kişi araştırmaya başladı. Bunun nedeni de evlerini, kendi zevklerine göre kendi emekleri ile güzelleştirme isteğidir. Zor gibi görünen bu işlemi gerçekleştirmek için birkaç video izlemek, biraz araştırma yapmak ve yazı okumak yeterli olacaktır. Daha sonra istediğiniz duvara istediğiniz duvar kağıdını kısa sürede yapıştırarak evinizin veya iş yerinizin havasını değiştirebilirsiniz.

Ev tadilatında veya güzelleştirmesinde istediğiniz sonuçları verebilecek ustalara ulaşmak bazı zamanlarda kolay olmuyor. Ya da istediğiniz güzelliği size sağlayacak kişiler bütçenizi aşan işçilik ücretleri isteyebiliyorlar. Hal böyle olunca da “neyse daha sonra yaparız” diyerek işlerinizi ertelemek zorunda kalabiliyorsunuz. Ama artık böyle bir cümle kurmanıza gerek yok. İnternet sayesinde tüm işlemler biraz araştırma ile yerine getirilebiliyor. Sadece biraz istek ve beceri gerekiyor.

YouTube video

Araştırmaları doğru yaptığınızda ve size söylenen adımları bir bir uyguladığınızda tüm işlemleri yapabilirsiniz. Malzeme konusunda da e-ticaret sayesinde sıkıntı çekemden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Tüm bu hatırlatmaları yaptıktan sonra gelin duvar kağıdı nasıl yapıştırılır bir göz atalım.

Duvar Kağıdı Yapıştırılacak Yüzey Nasıl Temizlenir?

Duvar kağıdı nasıl yapıştırılır sorusuna cevap vermeden önce yapıştırma yapılacak yüzeyin nasıl temizlendiğine bir bakalım. Çünkü yüzey düzgün ve uygun olmaz ise yapıştırma işlemi istediğiniz sonucu vermeyecektir ve bir süre sonra duvar kağıdı kavlayacaktır. 

İlk önce duvarı karşınıza alın ve delik, çatlak, çivi, pürüzlü alan gibi birçok noktayı inceleyin. Delikleri, çatlakları ve pürüzleri gidermek için alçı uygulayın ve düz, temiz bir yüzey elde edin. Çivileri mutlak suretle sökün.

Alçı yapıldıktan sonra bir zımpara yardımı ile fazlalıkları güzelce zımparalayın. Hiçbir pütürlük kalmadığından emin olun. Daha sonra duvara bir astar atın ve kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra tekrar bir zımpara atarak pürüzsüz bir zemin elde edin. Tüm bu hazırlıklardan sonra yapıştırma işlemine geçebilirsiniz.

Duvar Kağıdı Yapıştırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Seçtiğiniz duvar kağıdının duvara tam oturmasına mutlaka dikkat edin. Bunun için göz kararı değil de metre ile ölçerek, düzgün bir şekilde kağıtları kesin. Duvar tavanında bir yamukluk olabileceğini düşünerek 10-15 cm bir fazlalık bırakabilirsiniz. Kağıdı duvara yapıştırdıktan sonra maket bıçağı yardımı ile fazlalıkları kesin.

Duvar kağıdınız desenli ise desen düzenine mutlaka dikkat edin. Aksi takdirde yapıştırma işlemi bittiğinde hiçte hoş olmayan bir duvara sahip olabilirsiniz.

Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır? Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Evde Nasıl Yapılır?

https://www.youtube.com/watch?v=9ZBvbFiQExA

Duvar kağıdı nasıl yapıştırılır sorusunu aratanlar duvar kağıdı yapıştırıcısı evde nasıl yapılır sorusunu da sıklıkla aramaktadır. Yapıştırıcıyı kullanma şekli aldığız duvar kağıdı çeşidine göre farklılık göstermektedir. Eğer duvar kağıdının arkası elyaf ise yapıştırıcıyı direkt olarak duvara uygulamalısınız ve kağıdı sonra yapıştırmalısınız. Eğer duvar kağıdının arkası kağıt ise yapıştırıcıyı bu kağıt alana sürmelisiniz ve kağıdı o şekilde duvara sabitlemelisiniz.

Yapıştırıcıyı hazırlarken kutu üzerindeki hazırlanış talimatlarına mutlak suretle uymanız gerekir. Bu talimatlara uyduğunuz takdirde istediğiniz kaliteli yapıştırmayı gerçekleştirebilirsiniz.

Yapıştırıcı kağıda veya duvara eşit miktarda sürülmelidir. Eğer kağıda sürmüş iseniz kağıdın yumuşaması için biraz bekleyebilirsiniz. Ardından bir mala yardımı ile kağıdınızı buruşuk olmayacak şekilde duvara yapıştırmalısınız.

Duvar kağıdı yapıştırma işlemi bittikten sonra bir maket bıçağı yardımı ile kenarlardaki fazlalıkları alabilirsiniz. Tüm işlemler bittikten sonra yapıştırıcını çok iyi tutması için ortamı 1 gün süreyle havalandırmanız gerekmektedir. Eğer ortam havasız ve nemli olursa yaptığınız tüm işlemlere yazık etmiş olabilirsiniz.

Pürüzlü Duvara Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?

Evler farklı duvar çeşitlerine sahip olabiliyor ve her duvara farklı tekniklerle yapıştırma yapılıyor. Pürüzlü, boyalı, taşlı gibi çeşitlerde duvarlarla karşılaşıyoruz. Bu nedenle duvar kağıdı yapacağınız duvarın çeşidini belirlemeniz gerekecek. Eğer duvarınızı pürüzlü bir duvar ise yapmanız gereken bazı ön işlemler vardır.

Öncelikle malzemeleri temin etmeniz gerekiyor. Pürüzlü duvara duvar kağıdı yapıştırmak için gerekli olan malzemeler;

AlçıGeçiş astarıDuvar kağıdı yapıştırma rulosuMalaMaket bıçağıZımparaEvinize uygun kaliteli bir duvar kağıdı

Bu malzemeleri temiz ettikten sonra pürüzlü duvara duvar kağıdı nasıl yapıştırılır öğrenmek için aşağıdaki işlemlere geçebilirsiniz.

YouTube video
Pürüzlü duvara duvar kağıdı yapıştırmak zor ve sıkıntılı bir iştir. Çünkü pürüzler giderilmez ise bir süre sonra yapıştırdığınız kağıtlar sökülecektir. Bu nedenle ilk önce duvarınızı pürüzsüz bir hale getirmelisiniz. Bunun için de aldığınız alçı yardımınıza koşacak.Duvara alçı uygulaması yapmadan önce geçiş astarı uygulaması yapmalısınız. Bunun amacı duvardaki boya silikon bazlı bir boya ise onun etkisini gidermektir. O boyanın etkisini azaltarak alçının daha iyi tutunmasını sağlayacaksınız.Geçiş astarı yapıldıktan sonra ve kuruduktan sonra pürüzlü duvarın her yüzeyine alçı uygulaması yapılacak. Bu alçı işlemi yapılırken duvarın her yerine eşit ve güzel şekilde uyguladığınızdan emin olun. Bir mastar yardımı ile alçının duvarının her yerine eşit dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Boyalı bir duvara direkt olarak yapıştırılacak duvar kağıdı sağlıklı olmayacak ve yapışmayacaktır. Bunun olmaması için duvara ilk önce bir geçiş astarı atılmalıdır. Ardından da düzgün bir alçı yapılmalıdır. En sağlıklı duvar kağıdı nasıl yapıştırılır sorusunu cevap olarak alçılı ve uygun bir zemin cevabını vermek doğru olacaktır. Bu nedenle boyalı duvara duvar kağıdı yapmadan önce mutlak suretle yüzey temizlenmeli ve alçı atılmalıdır.

Taş Desenli Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır? Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?

YouTube video

Taş desenli duvar kağıdı nasıl yapılır sorusuna verilecek ilk cevap tabii ki desen düzenine dikkat etmek olacaktır. Eğer desen gidişine, yönüne dikkat etmez iseniz özensiz ve düzensiz bir görüntü elde edersiniz. Bunun olmaması için yapıştırmadan önce mutlaka desenlerin yönüne belirlemelisiniz. Ardından duvar yüzeyini yukarıda anlattığımız gibi düzenli bir hale getirmelisiniz. Daha sonra duvar kağıdı yapıştırıcı ile duvara düzgün şekilde yapıştırmalısınız. Yapıştırma işlemi bittikten sonra fazlalıkları maket bıçağı ile kesmelisiniz.

Kolona Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır? Duvar Kağıdı Duvara Nasıl Yapıştırılır?

Kolona duvar kağıdı yapıştırmak ustalık gerektiren bir işlemdir. Kolona, düzgün ve özenli yapıştırma yapılmadığı takdirde hem malzeme çöp olacaktır hem de duvar zedelenecektir. Bunların olmaması için eğer kendi el becerinize güveniniz yok ise kolonları mutlak suretle işinde tecrübeli bir ustaya yaptırmanız tavsiye edilir. Oval bir yüzey olduğu için çok dikkatli bir şekilde yapıştırmalısınız.

Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür?

Duvar kağıdı nasıl yapıştırılır hakkında birçok bilgi verdik fakat bazı ev sahipleri mevcut duvar kağıtlarını sökmek isteyebilir. Bu nedenle de duvar kağıdı nasıl sökülür araştırması yapabilir. Duvar kağıdını sökmenin kolay bir işlem olmadığını başta söylememiz gerekiyor. Kağıdı tutar çekerim gelir diye düşünüyor iseniz çok yanılıyorsunuz.

Özellikle eski model duvar kağıtları hiçte kolay sökülmemektedir. Ustalar bu sökme işlemini özel aletler ile yapmaktadırlar. Eğer duvarınızı ve evinizi eskitmek istemiyor iseniz duvar kağıdı sökmek için hiç uğraşmayın ve bir usta ile anlaşın. Evinize gelsinler ve temiz ve hızlı şekilde halletsinler. Ama siz “ben kendim sökebilirim” diyor iseniz doğal yollarla bu işlemi yapabilirsiniz.

YouTube video

Duvar kağıdını sökmek için kağıdı yumuşatmanız gerekmektedir. Bunun için sirkeli su hazırlayarak kağıdı sökme işlemine hazırlayabilirsiniz. Bunun dışında bazı sökücü kimyasalları da kullanabilirsiniz. Sökme işlemini yapmadan önce odadaki tüm eşyaları çıkartın veya muhafaza edin.

Ilık su ile hazırladığınız sökücü karışımı kağıda uygulayın. Kağıt yüzeyinde delik ve yarıklar açarak sıvının iç kısımlara girmesini sağlayın. Bu sayede daha rahat bir sökme işlemi yapabilirsiniz. Duvar kağıtlarının neden olduğu pisliği bir bez yardımıyla silebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!