featured

DWS, polisin yeşil aklama soruşturması sonrası CEO’sunu değiştirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – Alman polisi bir yeşil aklama soruşturması ile bağlantılı olarak genel merkezine baskın düzenledikten sonra Deutsche Bank (ETR:DBKGn), borsada işlem gören varlıkların yönetim birimi DWS’nin CEO’su Asoka Woehrmann’ı görevden aldı.

Avrupa’nın en büyük fon yöneticilerinden olan DWS (ETR:DWSG), ESG (çevresel, toplumsal ve kurumsal yönetişim) fonlarının itibarını abarttığı yönünde suçlamalarla aylardır uğraşıyor. ABD SEC, DWS’nin sürdürülebilirlik biriminin eski başkanı bazı ihbarlarda bulunduğundan beri firmayı yanıltıcı açıklamalar yapma iddiasıyla soruşturuyor.

Varlık yönetimi firmaları, son yıllarda, yönettikleri fonları satmak için “Çevresel, Toplumsal ve Kurumsal Yönetişim (ESG)” temasına daha çok bel bağlayarak geniş fon izleme yatırım stratejileri için savaşını, Vanguard ve Blackrock (NYSE:BLK) gibi pasif yatırım uzmanlarına karşı büyük ölçüde kaybetti. ESG etiketi, yöneticinin diğer yöntemlerde olduğundan daha yüksek ücretler talep etmesine olanak tanıyan daha yüksek düzeyde bir yönetim takdiri ve analizi gerektirir. DWS’nin muhbiri, firma tarafından ESG etiketiyle pazarlanan fonların çoğunun bu etiketi hak etmediğini iddia etmişti.

SEC’in DWS’ye yönelik soruşturması, ABD düzenleyicileri tarafından sektörde buna benzer suiistimallere karşı bir kampanyanın başlangıcı olarak görülüyor. Geçen hafta SEC, Bank of New York Mellon’a (NYSE:BK) ESG temalı fonlarıyla ilgili “yanlış beyanat ve ihmal” nedeniyle 1,5 milyon dolar para cezası verdi.

Yaklaşık 50 kolluk görevlisi Salı sabahı Deutsche’nin Frankfurt’taki genel merkezine baskın düzenledi – bu, on yıldır yinelenen skandalların ve kolluk kuvvetleriyle yaşanan çatışmaların bir yansıması.

Savcılar, bazı yatırımlarda ESG faktörlerinin dikkate alındığını ancak “çok sayıda yatırımda hiç dikkate alınmadığını” gösteren “yeteri kadar olgusal kanıt bulunduğunu” söyledi. Deutsche, yetkililerle iş birliği yaptığını söylüyor.

Olay, bankanın kazançları üzerinde bir zamanlar sürekli halde olan dava masraflarını azaltan ve bazı meşhur ücret fazlalıklarına son veren CEO Christian Sewing’in başarıları hakkında soru işaretleri yarattı.

Woehrmann, Sewing’in yaptığı ilk atamalardan biriydi ve bölünmenin ardından halka açık pazarlarda zorlu bir ilk yılın ardından DWS’nin performansını değiştirdi. Onun yerini 10 Haziran’dan itibaren Deutsche’nin ticari bankasının başkanı Stephan Hoops alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!