featured

E Ticaret Nasıl Yapılır? E Ticaret Eğitimi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

E ticaret nasıl yapılır sorusunu özellikle pandemi döneminde daha sık duymaya başladık. İş yerleri kapanan, ticaretleri aksayan kişiler bu işlerini internet ortamına taşımak istediler. Çünkü pandemi döneminde görüldü ki insanlar internet alışverişine çok büyük bir ilgi duyuyor. Pazarın geniş olması nedeniyle de ticaretle uğraşan insanlar kazançlarını online pazara taşımak istiyorlar.

Fakat e-ticaret sitesi kurmak bazı bilgi birikimini gerektiriyor. Rakiplerinizi geride bırakarak tercih edilir bir konuma gelmeniz için stratejileri ve SEO çalışmalarını dikkatli şekilde yapmanız gerekir. Rekabet edeceğiniz piyasayı doğru ve seçmeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Mutlak suretle bildiğiniz bir alanda ilerlemeye çalışmak mantıklı bir girişim olacaktır.

E Ticaret Sitesi Kurmak

İnternet dünyasında markanızı ve işlerinizi büyütmenin ilk adımı kaliteli bir web sitesi oluşturmaktır. Bunun için hazır temalar kullanabilir ya da site kurma hizmeti veren firmalardan destek alabilirsiniz. Sitenizin google aramalarında üst sıralarda çıkması için SEO uyumlu makaleler ve dikkat çekici görseller kullanarak sitenin kalitesini artırmanız gerekir.

Bir site kurmak yerine N11, Hepsiburada, Gittigidiyor gibi sitelerden de hesap açarak satış yapabilirsiniz. Buralar bir iş merkezi gibi düşünülebilir ve siz buralardan belirli komisyonlar karşılığında dükkan kiralarsınız. Günde binlerce hatta milyonlarca ziyarete ulaşan bu sitelerde büyük müşteri kitlesine sahip olmak biraz daha kolaydır. Bu platformlarda e ticaret nasıl yapılır konusunda araştırma yaptığınızda bir vergi levhanızın olması gerektiğini görürsünüz. Kaçak şekilde bir ticaret yapmanız yasal değildir ve izin de verilmez.

Aynı durum e-ticaret sitesi kurarak satış yapmak istediğinizde de aynıdır. Site açmak ile dükkan açmak aynı mantıktır. Bir vergi dairesine tabi olmalısınız ve vergi numarası almalısınız. Daha sonra ürünlerinizi veya hizmetlerinizi sitenizde tanıtarak ticarete başlayabilirsiniz.

E Ticaret Eğitimi Almak Faydalı Olacaktır

Bir ürünü sitenize koyarak müşteri gelmesini beklemeniz size pek bir şey kazandırmayacaktır. Müşteriye sizin ulaşmanız gerekecektir. Bunu yapabilmeniz için de sektörün tekniklerini bilmeniz ve uygulamanız gerekecek. Eğer bu işte yeni iseniz internetten veya özelden eğitim veren kurum veya kişilere ulaşarak eğitim alabilirsiniz. E ticaret nasıl yapılır konusunda sizlere gerekli desteği vereceklerdir. Kitaplar okuyarak da kendinizi geliştirebilir ve sektörde yüksek noktalara gelebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!