featured

Elon Musk’tan Tesla çalışanlarına: uzaktan çalışma artık kabul edilebilir bir durum değil

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Senad Karaahmetovic

Bloomberg News haberine göre Elon Musk Tesla (NASDAQ:TSLA) çalışanlarına, “uzaktan çalışmanın artık kabul edilebilir olmadığını” söyleyerek şirkette haftada en az 40 saat çalışmaları aksi takdirde işten çıkmaları gerektiğini söyledi.

Tesla başkanı, Çarşamba günü Twitter’da uzaktan çalışma konusundaki tartışmaya katılırken yönetimdeki çalışanlarına bir e-mail gönderdi. Mailde ayrıca iş yerinin “örneğin, Fremont fabrikasının insan ilişkilerinden sorumlu olup ofisin başka bir eyalette olması gibi iş sorumluluklarıyla ilgisi olmayan uzak bir şube değil, ana Tesla ofisi olması gerektiğini” yazdı.

Musk, bu mailin gerçek olduğunu doğrudan teyit etmese de işe gitmenin modası geçmiş bir kavram olup olmadığını soran bir takipçisine verdiği yanıtta “Başka bir yerde çalışıyormuş gibi yapmalılar.” dedi.

Musk’ın evden çalışma fikrine yaklaşımı, geçmişte kendi çalışanlarına sergilediği benzer tavırları düşününce şaşırtmıyor.

Twitter (NYSE:TWTR) için satın alma anlaşmasından sadece iki hafta önce teknoloji yatırımcısı ve girişimci Keith Rabois, Elon Musk’ın ilk günlerinden bir hikayeyi tweet’ledi. Space Exploration Technologies’de Musk’ın, kahve almak için sırada bekleyen stajyerleri görüp bunun üretkenliğe hakaret olduğunu düşündüğünü söyledi.

O zaman Musk benzer bir şey tekrar yaşanırsa tüm stajyerleri işten çıkarmakla tehdit ederek personelin buna uyup uymadığını izlemek amacıyla güvenlik kameraları kurdurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!