Eltiniz Sizi Kıskanıyor mu? İşte, Eltinizin Sizi Kıskandığını Gözler Önüne Serecek 10 Davranışı…
Eltiniz Sizi Kıskanıyor mu? İşte, Eltinizin Sizi Kıskandığını Gözler Önüne Serecek 10 Davranışı…

Eltiniz Sizi Kıskanıyor mu? İşte, Eltinizin Sizi Kıskandığını Gözler Önüne Serecek 10 Davranışı…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eltiniz sizi kıskanıyor mu? Size nasıl davranıyor? İşte, sizi kıskandığını düşünebileceğiniz tavırları ve yapmanız gerekenler…

Elti eltinin kumasıdır derler… Bu söz doğru mu bilinmez ama eltiler arasında inanılmaz bir rekabet olduğu gerçek. Statü olarak eşit olunduğundan mıdır bilinmez, A’dan Z’ye her şeyin kıyası yapılır. Bir tarafın diğer tarafa üstünlüğü varsa o zaman eyvahlar olsun! Sıkı ve tatsız bir rekabet kaçınılmaz olacaktır. Peki, eltinizin sizi kıskandığını nasıl anlarsınız? Gelin, birlikte bakalım.

2/11

Başarıdan Çok Başarısızlığınızı Konuşmaktan Hoşlanır

Eltiniz sizi kıskanıyorsa mutlaka ama mutlaka başarınızı değil, başarısızlığınızı konuşacaktır. Eviniz pırıl pırıl olabilir ama yemek konusunda profesyonel değilseniz, eltiniz bunu kesin kullanacaktır. Eviniz hakkında tek kelime etmezken, konuyu durup durup yemek yapmaya getirebilir.

3/11

Sürekli Kendini Ön Planda Tutmaya Çalışır

Sosyal medyanın oldukça aktif olduğu şu günlerde, laf sokmalar ve kıyaslamaların tamamı bu yolla olmaktadır. Eltiniz sizi kıskanıyorsa paylaştığını gönderileri ve storyleri bir gölge gibi izleyecektir. Elbette ki bununla kalmayacaktır. Paylaşımlarınızın tamamına misilleme yaparak, daima kendini ön planda tutmaya çalışacaktır.

4/11

Maddi Açıdan Daima Sizi Ezmeye Çalışır

Elti kıskançlıklarının açığa çıktığı bir diğer durum, onun sizi maddi açıdan ezmeye çalışmasıdır. Üstelik birde kendisini geliştirememiş bir kişi ise kendilerinin ne kadar konforlu bir hayat yaşadığını duyarda duyarsınız.

5/11

Sizi Taklit Eder

Eltinizin sizi kıskandığını gösteren bir diğer durum, sizi taklit etmesidir. Bir alışverişe gidip, tarzınıza uygun bir şeyler alabilirsiniz. Ancak bu alışveriş üzerinden çok geçmeden eltinizde de görüyorsanız, bu kıskançlığın ta kendisidir. Birde bunun ev versiyonu bulunuyor elbette… Eve aldığınız herhangi bir eşyanın aynısını ya da benzerini eltinizde görüyorsanız, geçmiş olsun! Aranızda kıyasıya bir rekabet var demektir.

6/11

Size Nedensiz Bir Nefret Beslerler

Kıskançlık problemi olan herkesin aslında tek bir sorunu vardır. Karşındaki kişiye nedensiz bir nefret duyması… Kıskançlık onu öyle bir boyuta getirmiştir ki, size karşı sevgi duyması imkansızdır.

Ondan içten bir samimiyet, sevgi, saygı ve ilgi görebilmeniz imkansızdır. Hareketlerinde inanılmaz bir yapmacılık vardır. En önemlisi ortamda sizin ön planda olduğunuz durumlarda, size oldukça ters ve tepkili davranabilir.

7/11

Başka Eltiniz Varsa Onla Birlik Olur

Eltinizin sizi kıskandığını gösteren en tipik bulgu, diğer eltileriniz ile iş birliği yapmasıdır. Bir ortamda diğer eltinizle aşırı samimi görünüyor ve sizi dışlamaya çalışıyorsa kıskandığını düşünebilirsiniz.

Gereksiz gülüşmeler, diğer eltinize olan aşırı ilgisi, onu sürekli övmeye çalışması bu iş birliğinin en gerçekçi belirtileridir. Eğer, sizden başka eltisi yoksa bu durumda görümcenize yanaşabilir. Bizden, söylemesi!

8/11

Kaynananıza Gereksiz Bir Şekilde Samimi Davranır

Ve en can alıcı belirti… Kaynananıza gereksiz bir samimiyette bulunması. Öyle ki, çoğu zaman sanki kaynananız canı, ciğeri gibi davranır. Peşinde yapmacık bir şekilde Annecim, annecim diye gezmeye çalışır. Son olarak sizi egale edebilmek için, gizli saklı kaynananız ile görüşmeye çalışır. Bu sahte sevgi ve ilgi, size olan hasedinin kanıtı niteliğindedir.

9/11

Size Kötü Tavsiyeler Bulunur

Tipik bir kıskanç, karşısındaki kişiye kötü tavsiyelerde bulunarak onu zor durumda bırakmaya bayılır. Bir şeyin tarifini istersiniz, eksik verir. Bir şey danışırsınız, kendi beğenmediğini önerir. Bu böyledir… Sizi kıskandığından eminseniz, verdiği tavsiyeleri sakın önemsemeyin.

10/11

Ortamda Sizi Küçük Düşürmeye Çalışır

Size karşı hasedi ne kadar büyükse kini de o kadar büyüktür. Kinli oluşu yüzünden her ortamda sizi bir böcek gibi ezmeye çalışabilir. Kimi zaman boyunuz, kimi zaman kilonuz, kimi zaman yüzünüz, hal hareketleriniz ya da becerileriniz…

Hangi kriterinizin onun gibi değilse, onu kalabalık bir ortamda yüzünüze vurmaya çalışır. Bu durumda yapmanız gereken en önemli şey, onun size bunu yapmasına izin vermemeniz olacaktır. Sizde onun açıklarından giderek, onun sizin üzerine basmasını engelleyebilirsiniz.

11/11

Sizinle Çocuk Yapma Yarışına Girer

Veee kıskanç bir eltinin en önemli belirtisi, sizinle çocuk yapma yarışına girmesi olacaktır. Çocuk düşünmüyorum derken, siz hamile kaldıktan birkaç ay sonra bebek müjdesi verebilir.

Hatta o kadar gelenekseldir ki sizin kızınızın kendisinin de oğlunun olmasını isteyebilir. Çünkü sülalede erkeğin bir adım önde olacağını düşünebilecek kadar geri kafalıdır. Bu konuda onunla asla iddialaşmayın! Aksi halde bir deste çocuğunuz olabilir.

11
mutlu
Mutlu
3
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!