featured

En İyi 20 Komedi Filmi ile Kahkahaya Doyun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Film izlerken kahkaha dolu anlar geçirmek istiyorsanız komedi filmi önerilerine göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Komedi türü, sinema tarihinin ilk yıllarından itibaren izleyenlere keyifli zamanlar yaşatmış bir türdür. Hatta sinema tarihindeki ilk filmlerde de genellikle komedi unsurları kullanılmıştır.

YouTube video

Komedi filmleri de zamanla gelişerek günümüzün komedi değerlerine uyum sağlayabilmiştir. Değişen zaman, neyin komik karşılanıp neyin ciddiye alınacağına da etki ettiğinden dolayı komedi film alanında zamana uyum çok önemlidir. Biz de bu sevilen türe kayıtsız kalmayarak sizler için komedi filmi öneri listesi oluşturduk. Bu yazımızda en çok izlenen komedi filmleri önerilerini bulabilirsiniz.

Komedi Filmi Yerli – Yabancı Tavsiyeler Listesi

Komik filmler olarak da adlandırılan bu türe ait hem yerli sinemada hem de dünya sinemasında pek çok örnek bulunuyor. Komedi türü, sinemanın ve tiyatronun en sevilen ve tercih edilen türü olarak popülerliğini koruyor. Ülkemizde de özellikle komedi türünde üretilen filmlerde son yıllarda büyük artışlar gözlemleniyor.

YouTube video

Film indirme sitelerinde de sıklıkla karşımıza çıkan komedi içerikleri sayesinde bu türde çekilen yapımlara kolayca ulaşabiliyoruz. Siz de komedi filmi full izle sitelerini kullanarak bu türe ait en popüler yapımları izleyebilirsiniz. Fakat önce size özel hazırladığımız listemize göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

1 – Aile Arasında

Komedi filmi Türk yapımları arasında son yılların en popüler filmlerinden olan Gülse Birsel imzalı Aile Arasında filmi yer alıyor. Türk komedi sinemasında önemli bir yere sahip olan bu film, gişe rekortmeni olarak da dikkatleri üzerine çekmişti.

YouTube video

Aile Arasında, Demet Evgar, Engin Günaydın, Ayta Sözeri ve Erdal Özyağcılar gibi yetenekli oyuncuları bir araya getiriyor. Filmde, eşinden yeni boşanan Fikret ile pavyon sanatçısı Solmaz’ın macera dolu ilişkisi anlatılıyor.

2 – Click

Komedi filmi yabancı öneriler arasında Adam Sandler’in başrolünde yer aldığı Click isimli yapım da bulunuyor. Click, 2006 yılında ülkemizde de vizyona girerek geniş bir kitleye ulaşmayı başaran klasik bir yapım olmuştur.

YouTube video

Filmde, orta halli bir hayat süren Michael Newman’ın hayatına göz atıyoruz. Oldukça sıkıcı bir hayata sahip olan Newman, işi için ailesini de gözden çıkarabilen bir tiptir. Günün birinde bir uzaktan kumanda mağazasına giren Newman, burada tanıştığı Morty isimli biri sayesinde yeni bir uzaktan kumanda sahibi olur. Fakat bu uzaktan kumanda Newman’ın hayatına müdahale edebilen bir cihazdır.

3 – Yes Man

Komedi türü denildiğinde akıllara ilk olarak Jim Carrey’nin geliyor olması gayet normal. Komedi filmleri izle listelerine göz atarken de en az 1 Jim Carrey filmi ile karşılaşabilirsiniz. İşte, komedi türünün en önemli aktörlerinden olan Jim Carrey’nin Yes Man isimli filmi de listemizde yer alıyor.

YouTube video

Yes Man, hayatı boyunca “hayır” sözcüğüne fazla alışmış olan Carl Allen’ın hikayesidir. Carl, katıldığı bir programda her şeye evet diyeceği konusunda anlaşır. Bu durum Carl’ın hayatına olumlu etki bırakırken kimi zaman belanın da habercisi olacaktır.

4 – Ted

Ted, 8 yaşındaki bir çocuğun doğum günü hayalinin gerçek olmasını konu alan başarılı bir komedi yapımıdır. 8 yaşında yalnız büyüyen John, en sevdiği oyuncak ayısının canlanmasını diler. Küçük çocuğun bu dileği gerçek olur ve John, artık oyuncak ayısı ile en yakın arkadaş olur.

YouTube video

John, 30 yaşında bile çocukluk oyuncağı Ted ile arkadaşlığına devam etmektedir. Öyle ki Ted de John ile birlikte büyüyerek yetişkin hayatı yaşamaya başlar.

5 – Easy A

Son 10 yılın en iyi komedi filmleri arasında yer alan Easy A, genç bir kadının lisede yaşantısına ışık tutuyor. Aynı isimli bir gençlik romanından uyarlanan Easy A, kadınların hayatına da oldukça keyifli bir yaklaşımla yaklaşıyor.

YouTube video

Filmde, lisede çeşitli iftiralara uğrayan genç bir kadının bu iftiraları olumlu yöne çevirmesi anlatılıyor. Cinsellik temalı bir yapım olmasıyla da dikkat çeken filmde genç kızın nasıl dört ayak üzerine düştüğünü izleyeceksiniz.

6 – Home Alone Serisi

Komedi filmleri – youtube önerilerinde dahi karşımıza çıkan Home Alone Serisi, bu türün en güzel temsilcilerindendir. Bir döneme damga vuran seri, özellikle de Y kuşağının hala favori filmleri arasında yer alıyor.

YouTube video

Kevin, ailesinin Noel tatili hazırlıkları esnasında evde unutularak Noel’i tek başına geçirmek zorunda kalır. Küçük bir çocuğun evde tek başına kaldığını fark eden hırsızlar da hemen büyük bir soygun için kolları sıvar. Fakat zeki ve afacan Kevin, iki hırsıza pabuç bırakmayacak planlar hazırlamaktadır.

7 – The Hangover Serisi

The Hangover Serisi, sıradışı bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Film serisi, oyuncu kadrosu ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bir grup arkadaşın küçük kaçamağını konu alan seride kahramanlarımızın başına türlü türlü olaylar geliyor.

YouTube video

The Hangover, bekarlığa veda partisi için Las Vegas’a giden bir grup erkeğin hikayesidir. Grup, ilk gece çok sarhoş olup sabah ayıldıktan sonra hatırlayamadıkları farklı durumlar ile karşılaşır. Öyle ki otel odasında bulunan bir bebek ve bir aslan bu dört kişilik arkadaş grubu için tek sürpriz değildir.

8 – Groundhog Day

Groundhog Day de kült bir komedi yapımı olarak listemizde yer alan bir filmdir. Usta oyuncu Bill Murray’in baş rolünde yer aldığı bu filmde hem komedi hem de fantastik unsurlara rastlayabilirsiniz.

YouTube video

Filmde, aynı günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamın hikayesi anlatılıyor. Bir kanalda muhabirlik yapan Phil Connors, işinden zevk almayan memnuniyetsiz biridir. İş için gittiği Groundhog Day kutlamalarında tuhaf bir durum yaşayan Connors, her gün aynı güne uyanmaya başlayacaktır.

9 – Monthy Python and the Holy Grail

Komedi türünün sinema tarihinde bir hayli eskiye dayandığını söylemiştik. Monthy Python and the Holy Grail de günümüzde hala komik olabilen nadir yapımlardan biridir. Filmde, bir kral ve beraberindeki askerlerin kutsal kasenin peşine düşmesi anlatılmaktadır.

YouTube video

Kutsal kasenin varlığına inanan kral ve birlikleri, uzun bir yolculuğa çıkarak kasenin peşine düşerler. Bu yolda başlarına türlü türlü macera gelen grup, bu yoldan asla dönmemek için yemin etmiştir.

10 – Back to the Future

Seri komedi filmi önerileri arasında en başarılı üçleme yapımlardan biri de Back to the Future serisidir. Seride zamanda yolculuk teması oldukça güzel işlenirken bu tema komedi unsurları ile birlikte izleyiciye aktarılıyor.

YouTube video

Dr. Brown ve Marty, zamanda yolculuk yapılmasını sağlayan bir araba ile tarihin belli zamanlarına doğru yolculuğa çıkar. Bu yolculuklarda geçmişte yaşanmaması gereken şeylere de müdahale etmek isteyen ikiliyi zorlu bir macera beklemektedir.

11 – Ice Age Serisi

Ice Age Serisi, animasyon türünde hem yetişkinler hem de çocuklar için gayet keyifli bir filmdir. Seri, buz devri döneminde yaşamı zorluklarla geçen bir grup canlının çeşitli maceralarına odaklanmaktadır.

YouTube video

Ice Age, komedi türündeki yapımlar arasında her yaşa uygun olması ile de dikkat çekiyor. Bir grup hayvanın zorlu buz çağı koşullarında hayatta kalma mücadelesi komik bir şekilde aktarılıyor.

12 – Süt Kardeşler

En iyi komedi filmleri Türk listelerinin ilk sırasında olan Süt Kardeşler, Kemal Sunal, Adile Naşit ve Şener Şen gibi oyuncuları aynı kadroya toplamış bir filmdir. Aynı zamanda bir dönem filmi olan bu yapım, Türkiye sinemasının da en güzel örneklerinden biridir.

YouTube video

Süt Kardeşler, Melek Hanım’ın konağında zaman zaman ortaya çıkan bir gulyabaniyi merkezine alan bir filmdir. Ramazan ve Şaban da bu konağa konuk olunca konakta bir bayram havası yaşanır. Fakat gulyabaninin ortaya çıkışı ile konaktaki soru işaretleri de cevaplanmak zorunda kalacaktır.

13 – Truman Show

Başrolünde Jim Carrey’nin olduğu bir başka kült yapım olan Truman Show, tüm zamanların en iyi filmlerinden biridir. Öyle ki Truman Show, 2020 en komik filmler listelerinde hala yer alabilen bir filmdir.

YouTube video

Filmde, ütopik bir hayata sahip olan Truman’ın hayatına mercek tutuyoruz. Adeta bir TV show kalitesinde yaşanan bu hayat, Truman’ı zamanla tedirgin etmeye başlar. Her gün aynı şeyi yaşadığını fark eden genç adam, büyük bir gizemi çözmek için kolları sıvar.

14 – The Terminal

Komedi filmi alanında klasik bir yapım olan The Terminal de Tom Hanks’in en iyi filmlerinden biridir. Küçük bir ülkenin vatandaşı olan Viktor, ülkesinde yaşanan kriz yüzünden ABD’ye giriş yapmadan havaalanında mahsur kalmıştır.

YouTube video

Viktor, havaalanından ülkeye giriş yapamadığı gibi kendi ülkesine de geri dönememektedir. Bu yüzden Viktor’u terminalde yeni bir hayat beklemektedir. Tom Hanks’in başarılı oyunculuğu The Terminal’i tüm zamanların en iyi komedi filmi listesine sokuyor.

15 – Her Şey Çok Güzel Olacak

Komedi filmi izle yerli listelerinde yer alan Mazhar Alanson ve Cem Yılmaz’ı buluşturan Her Şey Çok Güzel Olacak filmi de başarılı yapımlar arasındadır. Sorunlu bir aile ilişkisinin anlatıldığı film, ülkemizin en başarılı yapımlarından biri olarak da kabul ediliyor.

YouTube video

Komedi filmi klasmanında önemli bir konumda bulunan filmde, Altan ve Nuri isimli iki kavgalı kardeşin hayatına bakıyoruz. Sorunlu ilişkilerini tatlıya bağlamak isteyen abi – kardeş, birlikte bir maceraya atılmak zorunda kalıyor.

16 – Amelie

Amelie, komedi filmi listelerine giren başarılı bir Fransız sineması örneğidir. Film, dram ve komedi türünün özelliklerini taşıdığı gibi yer yer romantik ögeleri de içerisinde barındırmaktadır.

YouTube video

Amelie, annesini küçük yaşta kaybetmiş ve babası tarafından hasta olduğu yalanı ile büyütülmüş bir genç kadındır. Komşuluk ilişkileri ve toplum görüşü bir hayli farklı olan genç kadın, elbet bir gün gerçek aşkı bulacağına inanmaktadır.

17 – Deadpool

Kahkahaya doyacağınız bir süper kahraman filmi arıyorsanız Deadpool tam da size göre demektir. Marvel serisinin sevilen kahramanlarından olan Deadpool, iki filmi ile gişe rekorları kıran bir yapımdır.

YouTube video

Filmde, amansız bir hastalığa yakalanan Wade Wilson’ın sevdiği kadını üzmemek adına tek başına aldığı kararlar anlatılıyor. Wade, yaşamak için gizli bir biçimde yürütülen bir programa katılıyor. Bu tuhaf tedavi Wade’e süper güçler katarken onu bir ömür boyu maskeli bir kahraman olmaya da itiyor.

18 – Inside Out

Inside Out da animasyon komedi filmi sevenler için oldukça güzel bir öneridir. Pixar yapımı ödüllü bir film olan Inside Out, insan beyninde yer alan nöronları hikayesinin ortasına taşıyor. Küçük bir kız çocuğunun beynindeki nöronlar onun hayatına göre kendilerini adapte etmek zorunda kalıyor.

YouTube video

Inside Out, komedi filmi seven çocuklara ve yetişkinlere aynı anda hitap eden keyifli bir animasyondur.

19 – 3 Idiots

3 Idiots, Bollywood sinemasını temsil eden ve tüm dünyada büyük ses getiren bir komedi filmi olma özelliğini taşıyor. Filmde, mühendislik fakültesinde okuyan 3 yakın arkadaşın çeşitli maceraları anlatılıyor.

YouTube video

Filmde, farklı sebepler ile mühendis olma hayali kuran gençlerin sıcacık dostluğuna da şahit olacaksınız. Şimdiden kült yapımlar arasına giren 3 Idiots, sizi Hindistan sinemasına da giriş yaptıracak güzel bir filmdir.

20 – Shaun of the Dead – En İyi Komedi Filmi 

Shaun of the Dead, zombi filmleri arasında da yer alan korku ve komedi filmi olma özelliği taşıyan özel bir yapımdır. Filmde, zombi istilası nedeniyle kaçmak zorunda kalan Shaun’un macera dolu yaşamı anlatılıyor.

YouTube video

Zombilerin tüm dünyaya yayılması ile annesi ve nişanlısını yanına alan Shaun, zorlu bir yolculuğa çıkarak kurtulma yolu arıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!