featured

En İyi Dönem Dizileri 2022 | Türk Dönem Dizileri Hangileri? Dönem Dizileri Netflix Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi dönem dizileri 2022 listesi, arasında oldukça başarılı yapıtların bulunduğu söylenebilecektir. Dönem işi diziler nedir, hemen açıklayalım. Dönem dizileri geçmişte olanları daha yakından algılayabilmek, o dönemin tarihi özelliklerini görebilmek ve yaşayışları hakkında bilgi edinebilmek açısından önemli eserlerdir.

En İyi Dönem Dizileri 2022 | 2022 Dönem Dizileri Listesi

Çoğumuzun etkilendiği ve deyim yerindeyse tüylerinin diken diken olduğu dönem dizileri, günümüzde fazlasıyla çekiliyor. Özellikle şu sıralar Netflix üzerinde dikkat çeken bu dönem dizileri boş zamanlarını değerlendirmek isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. Peki, Netflix hangi dizi izlenmeli?  En iyi dönem dizileri 2022 listesinde hangi dizileri var? Rus dönem dizileri var mı? İşte dönem dizileri yabancı ve yerli öneriler listesi…

1- Anne With An E

YouTube video

En iyi dönem dizileri 2022 arasında olan Anne With An E; 19. Yüzyılların sonlarına doğru evlat edinilen Anne ve onun dünyasını anlatıyor. İki kardeş tarafından evlat edinilen Anne, güçlü hayal dünyası ve sempatik tavırları ile herkesi kendisine hayran bırakan bir kızdır.

Onun bu garip dünyasında yaşananlar, izleyici üzerinde büyük bir merak uyandıracaktır. Amybeth MyNulty, Geraldine James gibi önemli isimlerin yer aldığı proje üç sezonluk bir dizidir.

2- Peaky Blinders

YouTube video

İngiltere dönem dizileri arasında bulunan Peaky Blinders, 1900’lü yılların İngiltere’sini konu edinmektedir. En iyi dönem dizileri 2022 listesinde gösterilen bu yapıt, bir gangster ailesi ve bu ailenin lideri olan Tommy Shelby üzerinden ilerlemektedir.

Cillian Morpy’nin bambaşka kostümleri ile yer aldığı bu dizi totalde 6 sezondan yer almaktadır. Macera ve gerilim ağırlıklı Netflix yabancı dönem dizileri arasında olan bu diziye göz atabilirsiniz.

3- Bridgerton

YouTube video

İngiltere tarihini gözler önüne serecek Bridgerton, en iyi dönem dizileri 2022 listesinde izleyicisinden tam not almış bir yapıttır. Bridgerton ailesinin çocukları üzerinden ilerleyen dizide aşk, zenginlik, dedikodu ve rengarenk kostümleri bolca görebilmek mümkündür.

Romantik dönem dizileri arasında gösterilen bu dizi, Daphne ve Dük Simon Basset arasındaki evlilik ilişkisini konu edinmektedir. İki sezonu bulunan dizinin iki sezonu ise 25 Mart 2022 itibariyle yayınlanacak.

4- Outlander

YouTube video

Eski dönem dizileri denildiğinde akıllara gelen bir diğer eser, Outlander’dir. 2014 yılından bugüne büyük bir ilgi ile takip edilen dizi, bu yönüyle en iyi dönem dizileri 2022 listesi arasında yerini almıştır.

1945 yılında yaşayan bir hemşirenin aniden 1743’lü yıllara gitmesi ile başlayan bu hikayede Sam Heughan ve Caitriona Balfe gibi önemli isimleri buluşturuyor.

5- Alias Grace 

YouTube video

Alias Grace konu bakımından Kanada’da geçen bir hikayeye ışık tutmaktadır. Tek sezonluk bu mini dizi, hizmetçi olan ve çalıştığı yerdeki patronlarını öldürdüğü düşünülen Alias Grace’nin hayatını anlatmaktadır.

Hikayeye göre Grace’yi bir psikiyatrist incelemeye gelmekte ve çarpıcı bilgilere ulaşmaktadır. Gizemli, gergin ve merak uyandıran bu dizi, en iyi dönem dizileri 2022 listesi arasındadır.

6- Goodles

YouTube video

Mini tarihi diziler içerisinde olmasının yanı sıra en iyi dönem dizileri 2022 içeriklerinden biri olan Goodles, yalnızca 7 bölümden oluşmaktadır. Amerikalıların 1880’li yıllarının konu edildiği dizide, macera ve gerilimin hakim olduğu söylenebilecektir.

Roy Goode, kendisinin eski patronu olan ve aynı zamanda kanun kaçağı bir çete lideri olan Frank Griffen’den kaçmaktadır. Ağır yaralı olarak kaçan Roy, Alice Fletcher isimli bir kadının çiftliğine sığınacaktır. Ancak iz süren Frank Griffen onu saklandığı yerde bulur. Bundan sonraki gidişat ise, izleyicinin diziye olan bağlılığını arttırmaya yetecektir.

7- The Crown

YouTube video

Tre Crown, Peter Morgan’ın yaratıcılığını üstlendiği bir dizidir. Başarılı konusu ile en iyi dönem dizileri 2022 arasına girmeyi başaran The Crown, İngiliz Kraliyet ailesinden olan Kraliçe Elizabeth’in tahta geçişini anlatıyor.

Tarihi yabancı diziler hangileri konusunda beklentinizi karşılayabilecek bu dizide, iki farklı zamana yer verilmiştir. Bu anlamda oyuncu kadrosunun bir hayli kalabalık olduğu söylenebilecektir. 5 farklı sezonu bulunan bu dizi, en iyi dönem dizileri 2022 içerisinde büyük bir izleyici kitlesine sahiptir.

8- Kulüp

YouTube video

1950’li yılların İstanbul’unun anlatıldığı Kulüp, Türk dönem dizileri içerisinde büyük beğeni toplamıştır. Gökçe Bahadır ve Salih Bademci gibi önemli isimlerin yer aldığı dizide, Matilda yetimhanede doğan ve büyüyen kızı Raşel’i arar.

Sonunda kızını bulan Matilda dönemin büyük kulüplerinden birinde işe girerek kızına bakmaya karar verir. Özellikle kostümleri ile dikkat çeken dizi dram ve komik kesitleri ile izleyiciden tam not almayı başarmıştı. Tek sezonu bulunan dizinin en iyi dönem dizileri 2022 arasında olduğu ve ikinci sezonunun da yakın zamanda yer alacağını söyleyebiliriz.

9- The Queen’s Gambit

YouTube video

Türkiye’de izlenme rekorları kırarak en iyi dönem dizileri 2022 arasında yer almayı başaran bu dizi, herkesin satranca olan ilgisini arttırdı diyebiliriz. Tek sezonluk bu dizi, konusu ile herkesi etkisi altına almayı başardı.

Anya Tanya- Joy tarafından canlandırılan Beth Harmon, bir çocuk esirgeme kurumuna yerleştirilir. Burada satranca olan ilgisini fark eden Harmon, kısa zamanda evlat edinilir ve bu ilgisi üzerine eğitimler alır. Kendisini yetiştirerek önemli başarılar elde eden Beth Harmon, son olarak Dünya Şampiyonasına çıkacaktır. En iyi dönem dizileri 2022 içerisinde bulunan bu diziyi mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

10- Pera Palas’ta Gece Yarısı

YouTube video

Charles King’in aynı adı taşıyan eserine uyarlanan bu Türk dönem dizisi, çok kısa sürede büyük bir popülarite elde etti. Bu yönüyle henüz ilk sezonunda en iyi dönem dizileri 2022 içerisinde yer almayı başardı.

Hazal Kaya, Selahattin Paşalı, Tansu Biçer gibi önemli isimlerin yer aldığı dizide Pera Palas Otelini gölgesinde meydana gelen savaşa yer veriliyor. İngiliz askerlerinin cirit attığı İstanbul’da savaşın soğuk yüzü gözler önüne seriliyor.

Aslında dizi dönem dizisinden oldukça farklı. Bir gazeteci olan Esra hayal gücü gelişmiş ancak zihni her daim dağınık olan bir kızdır. Yayın yönetmeni tarafından Pera Palas’ta kalmak için 130 neden adlı bir içerik yazmakla görevlendirilerek, bu otele gitmek için yola koyulur.

Otelin hikayesini dinlediğinde ise kendisini, hiç içinden çıkmak istemeyeceği bir hikaye içerisinde bulur. Fantastik bir dönem dizisi arayışında iseniz, en iyi dönem dizileri 2022 arasında bulunan Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisine yer verebilirsiniz.

Boş vakitlerinizi değerlendirebileceğiniz diziler arayışında iseniz, Bir oturuşta bitirebileceğiniz dizi önerileri yazımıza mutlaka göz atmalısınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!