featured

En İyi Gerilim Filmleri 2022 Önerileri | Tüm Zamanların En İyi 15 Gerilim Filmi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi gerilim filmleri isimleri nelerdir? Mutlaka izlenmesi gereken gerilim filmleri hangileri? Ne izlemeli gerilim türünde? Sorularının cevabını arıyorsanız işte gerilirken keyif alacağınız ve soluksuz izleyeceğiniz gerilim filmleri!

En iyi gerilim filmleri, her dönem izlenmeyi başarmış ve hatta gişe rekorları kırmış başarılı yapımlardır. Gerek başarılı oyun kadrosu gerek kurgusu ve gerekse efektleri ile özellikle gerilim türünde film izlemeyi sevenler için muhteşem önerilerdir.

Komedi, aksiyon, bilim kurgu ve psikolojik filmler izleniyor olsa da gerilim filmleri daima başı çekiyor. Adrenalin ve heyecanın dorukta olduğu en iyi gerilim filmleri arıyorsanız listemizdeki filmleri mutlaka değerlendirmelisiniz.

En İyi Gerilim Filmleri Nelerdir? Tüm Zamanların En İyi Gerilim Filmleri Listesi!

En iyi gerilim filmleri arayışı içindeyseniz en iyiyi bulmanız için elbette seçici olmanız önemlidir. Bizler en iyileri bir araya getirdiğimiz listemizde en iyi gerilim filmleri imdb puanı en yüksek olanları ele aldık. İşte korku gerilim ne izlesem diye soranlara asla unutamayacakları 15 en iyi gerilim filmi!

The Usual Suspect (IMDb 8,6)Seven (IMDb 8,6)Black Swan (IMDB 8,0)Alive (IMDb 6,2)Tenet (IMDb 7,6)Nocturnal Animals (IMDB 7,5)Dressed to Kill (IMDB 7,1)Angel of Mine (IMDb 6,4)Gone Girl (IMDb 8,1)Blow-Up (IMDB 7,6)Fracture (IMDb 7,2)Zodiac (IMDb 7,7)The Silence of the Lambs (IMDb 8,6)Split (IMDb 7,5)Shutter Island (IMDb 8,1)

1.The Usual Suspect (IMDb 8,6)

YouTube video

1995 yapımı olan, polisiye gerilim türündeki The Usual Suspect filmi; başarılı en iyi gerilim filmleri arasında yer alıyor. San Pedro’da patlama olan bir tekne üzerinde araştırma yapmaya başlayan polisin yaşadıklarını konu alan filmde, teknede 27 ceset ve 91 milyon dolar değerinde uyuşturucu parasının bulunması dikkatleri çekiyor.

Patlamadan sonra tekneden iki kişi sağ çıkabiliyor. Ancak bu iki kişiden birisi vücudu tamamen yanmış Macar asıllı terörist ve tetikçidir.

Kint’in 1,5 ay öncesinde tüm yaşananları polise anlatmasıyla gerilim dolu anlar başlar. The Usual Suspect, imdb puanı yüksek, her dönemin en beğenilen gerilim filmlerinin başını çekiyor.

2. Seven (IMDb 8,6)

YouTube video

2021 gerilim filmleri listesinde de kendisine yer bulmuş olan Seven filmi, aynı şekilde 2022 listesinin başına da yerleşmiş son derece başarılı filmlerden birisidir. Psikolojik gerilim türünde bir film olarak çekilmiştir. Konusu; 7 ölümcül günahı işleyen kişileri gözünü kırpmadan öldüren bir seri katildir.

Aç gözlülük, kibir, şehvet, oburluk, kıskançlık, tembellik ve yıkıcılık Hristiyanlık mezhebine göre ölümcül günahlardır. Polis ise bu günahları işleyen insanları öldüren seri katilin peşine düşer! Gerilim dolu anların adeta mimarı ola Seven, tavsiye edebileceğimiz en iyi gerilim filmleri listesinde güçlü bir öneridir.

3. Black Swan (IMDB 8,0)

YouTube video

İzleyiciye sonuna kadar gerilim duygusunu başarılı bir şekilde vermeyi başaran yönetmen Darren Aronofsky, bu filmde de aynı başarısını gösteriyor. Baş kahramanın karanlık tarafa geçişini modern-klasik detaylarla ele alan Aronofsky’nin bu filminde de her anı heyecanı doruklarda geçireceksiniz.

Her saniyesi ders niteliği taşıyan Black Swan, mutlaka izlemeniz gereken gerilim filmlerinin başında yer alıyor.

4. Alive (IMDb 6,2)

YouTube video

Dram, aksiyon ve korkuyu bir arada barındıran Alive, Kore sinemasına damgasını vuran en iyi gerilim filmleri listesinde başı çekiyor. Salgın hastalıkların yarattığı gerilimi konu alan Alive filminde, ülke geneline hızlı bir şekilde salgın hastalık virüsü yayılmaya başlar. Bu virüsü kapan insanlar ise korkunç bir canavar haline gelir.

Bu sırada evde kilitli olan Joo Woo ile Yoo Bin ise virüsü kapıp canavara dönüşen insanlardan kendisini korumak için büyük bir yaşam savaşı verir. Görüp görebileceğiniz en iyi gerilim filmleri arasında yer alan Alive, Kore sinemasının tüm özelliklerini de üzerinde barındırıyor.

5. Tenet (IMDb 7,6)

YouTube video

Eli kulağında olan 3. Dünya Savaşı’na karşı dünyayı korumakla mükellef olan bir casus, yaşadıkları ile ölüm-kalım mücadelesi veriyor. En iyi gerilim, korku filmleri arasında yer alan Tenet filmi; aksiyon, macera ve gerilim severlerin bir solukta izleyip uzun süre unutamayacağı filmler arasında yer alıyor.

6. Nocturnal Animals (IMDB 7,5)

YouTube video

En çok izlenen en iyi gerilim filmleri 2021 listesinde yer alan Nocturnal Animals filmi, 2022 yılına da damgasını vurdu. Moda sektöründe bulunan sonradan sinema sektörüne geçişi yapan Tom Ford’un “Gece Hayvanları” olarak bilinen Nocturnal Animals filmi, beklentilerin üzerinde bir başarı gösteren yapım oldu.

En iyi gerilim filmleri Türkçe dublaj seçenekleri arasında da yer alan Nocturnal Animals, izleyicileri hiç beklenmedik bir açılış sahnesi ile karşılıyor. Farklı bir sinema deneyimini izleyiciye tattıran Ford, filme uyarladığı çok katmanlı hikâye kurgusu ile adeta izleyicilere soluksuz dakikalar sunuyor.

Filmin konusu; zengin ama bir o kadar da mutsuz olan sanat galerisi sahibi Susan üzerinde yoğunlaşıyor. İlgiyle ve beğeniyle izleyeceğiniz Nocturnal Animals filmi izlerken nefesinizi kesecek!

7. Dressed to Kill (IMDB 7,1)

YouTube video

1980 yapımı olmasına rağmen günümüzde halne geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Dressed to Kill filmi; problemli bir evliliği olan bir kadının yaptığı kaçamaktan sonra bir kadın tarafından katledilmesini ve sonrasında gelişen olayları nefes kesici bir şekilde ele alıyor.

Cinayeti gözleriyle gören tele kız ise bir yandan olayı çözmek isterken diğer yandan canının derdine düşer ve olaylar nefes kesen bir noktaya ulaşır.

Şüphelerle dolu ve hiç beklenmedik finali ile hafızalarınızdan asla silinmeyecek olan ve en iyi gerilim filmleri listesinin değişmez yapımı olan Dressed to Kill filmime mutlaka bir şans vermelisiniz!

8. Angel of Mine (IMDb 6,4)

https://www.youtube.com/watch?v=4xjddSyzSn8

2019 yapımı olan Angel of Mine, 2020 en iyi gerilim filmleri listesinde yerini alırken 2022 yılında da listedeki yerini koruyan başarılı filmlerden birisidir. Kızının ölümü ile dünyası yıkılan bir annenin yaşadıklarını konu alan Angel of Mine filminde, acılı annenin 7 yaşındaki Lola’yı kızı gibi görmesi, bu küçük kızı takıntı haline getirmesi gerilim dolu anlara tanıklık ediyor.

Psikolojik gerilim türünde etkileyici bir yapım olan Angel of Mine filmi, gerilim film önerisi arayanları pişman etmeyecek bir tavsiye olacaktır.

9. Gone Girl (IMDb 8,1)

YouTube video

En iyi gerilim filmleri netflix listesi içinden bir film arıyorsanız mutlaka Gone Girl filmini izlemelisiniz. Netflix gerilim filmleri arasında en çok izlenen ve başarısını imdb puanı ile de gösteren Gone Girl, 2014 yapımı olsa da halen büyüsünü kaybetmemiş filmlerden birisidir.

Yıl evlilik yıl dönümlerini kutlama hazırlıkları yapan Nick-Amy çiftinin başlarına gelen esrarengiz olayları konu alan bir filmdir.

Kutlama günü Amy, sırra kadem basar, bunun üzerine polis ilk şüpheli olarak Nick’i mercek altına alır. Çevresine suçsuzluğunu anlatmaya çalışsa da yalanlar ve ihanetlerle sarılan Nick’in yaşadığı gerilim dolu anlar sizi de soluksuz bırakacak.

10. Blow-Up (IMDB 7,6)

YouTube video

En iyi gerilim filmleri arasında yerini almayı başaran Blow-Up filmi, başarılı İtalyan yönetmen Michelangelo Antonioni’nin ilk İngilizce filmidir.

Londra’da bir cinayete şahit olduğunu sanan ve bu cinayeti çözmek için uğraşan fotoğrafçıyı konu alan Blow-Up filmi, Michelangelo Antonioni’nin “En İyi Yönetmen” dalında Oscar adayı olduğu bu film, Altın Palmiye ödülü almış ödüllü bir gerilim filmidir.

Türkçe olarak “Cinayeti Gördüm” olarak bilinen Blow-Up, gerilimin bir an olsun düşmediği kusursuz bir filmdir. En iyi gerilim filmleri listesinde yer alan bu filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

11. Fracture (IMDb 7,2)

YouTube video

Gerilimi başarılı bir şekilde izleyiciye geçirmeyi başaran baş yapıt niteliğindeki Fracture filmi, aldatılan koca Thomas Crawford’un eşini öldürerek polisleri çağırması ve sonrasında gelişen olayları gerilim dolu sahnelerle konu alıyor.

Olay yerine gelen polis ise; kocasını aldatan ve bu nedenle de kocası tarafından öldürülen kadının bizzat sevgilisidir! Tüm suçunu kabul eden katil kocanın olayların sonunda ağır ceza alması beklense de başına geleceklere inanamayacaksınız!

12. Zodiac (IMDb 7,7)

YouTube video

En iyi gerilim filmleri önerisi arayanlara şiddetle tavsiye edebileceğimiz filmlerden birisi de Zodiac filmidir. Konuyu adeta tüm can alıcı detayları ile ustalıkla işleyen Zodiac, savcılar ile dalga geçen ancak yıllardır kaçmayı başaran seri katilin yaptıklarını konu alıyor.

Adeta devlet meselesi haline gelen seri katilin yakalanması için ise son çare olarak 4 idealist görevlendiriliyor. Bu 4 adam, gerekirse canlarını hiçe sayarak seri katilleri bulmaya çalışıyor. Nitekim; bu uğurda esrarengiz bir şekilde yok olurken aralarından sadece birisi gerilim dolu sahnelerle yaşam mücadelesi veriyor.

13. Ödüllü En İyi Gerilim Filmleri Arayanlara: The Silence of the Lambs (IMDb 8,6)

YouTube video

En iyi gerilim filmleri kategorisinde başarıyı elden bırakmayan 1991 yapımı The Silence of the Lambs, yedi dalda aday olmuş ve beş dalda da Oscar ödülü almış gerilim filmidir. Kuzuların Sessizliği olarak bildiğiniz The Silence of the Lambs; nefes kesen kurgusu, göz alıcı efektleri sayesinde adeta nefes almanızı unutturacak bir film olarak karşımıza çıkıyor.

Thomas Harris’in romanından esinlenerek beyaz perdeye merhaba diyen film, genç bir FBI ajanı olan Clarice Starling’in kurbanlarının derisini yüzmekten haz duyan psikopattan kurtarmaya çalıştığı kadını ele alıyor.

En önemli beş Oscar Ödülü’nü kazanan üçüncü film olan The Silence of the Lambs filmi, izleyince bir daha izlemek isteyeceğiniz ve izlediğinizden asla pişman olmayacağınız en iyi gerilim filmleri arasında yer alıyor.

14. Split (IMDb 7,5)

YouTube video

Fantastik korku alanında en iyi gerilim filmleri listesine girmeyi başaran Split filmi, vizyona 2016 yılında girmiş olmasına rağmen 2016 yılı sonrasında a halen en çok izlenen filmler arasında yerini almayı başaran bir yapımdır.

Split filmi, kişilik karmaşası yaşayan Kevin Crumb’ı konu alıyor. Kevin Crumb ve üç kız kardeşinin yaşadıkları ise psikolojinizde izler bırakırken gerilim dolu anları ile de adrenalin duygunuzu hat safhaya çıkaracak.

15. Shutter Island (IMDb 8,1)

YouTube video

En iyi gerilim filmleri listemizin son ve aynı zamanda en can alıcı filmlerinden birisi de Shutter Island oluyor. Filmde esrarengiz bir ada vardır. Bu adada ise suç işlemiz akıl hastaları işledikleri suçların cezasını çeker. Adanın gizemi ise keşfedilmeye değerdir!

Adanın gizemini çözme görevini üstlenen başarılı dedektif Teddy ve yardımcısı olan Chuck, gizemli adaya doğru yol alır. Akıl hastalarının aralarında uzun bir zaman geçiren dedektif ve yardımcısı; olayı aydınlatabilmek bir yana dursun gizemi daha da arttıracak birçok olayı bizzat yaşamaya başlarlar.

Vizyona girdiğinden beri en iyi gerilim filmleri listesindeki yerini korumayı başaran Shutter filmini izlerken hem beyniniz yanacak hem de akıl oyunları sahneleri ile gerilim bir an olsun düşmeyecek!

Leonardo Di Caprio’nun başarılı başrol oyunculuğu ile daha da etkili bir hal alan Shutter filmini özellikle gerilim tutkunu ola izleyicilere mutlaka tavsiye ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!