featured

En İyi Komedi Filmleri 2022 Önerileri | Kahkaha Tufanı Olan Dünyanın En Komik Filmleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video
En iyi komedi filmleri önerileri mi arıyorsunuz? İşte gülmekten adeta karnınızı ağrıtacak ve izlerken eğleneceğiniz en çok izlenen komedi filmleri!

Film türleri arasında en çok tercih edilen türlerden birisi komedi filmleridir. Arkadaşlarınızla, eşinizle ya da ailenizle de izleyebileceğiniz komedi filmleri seçenekleri de oldukça fazladır. Bu yazımızda izlerken keyif alacağınız ve gülme krizlerine gireceğiniz en iyi komedi filmleri 2022 yılı listesine ulaşabilirsiniz.

Çok Komik Filmler Hangileri? İşte Gülmekten Karnınızı Ağrıtacak En İyi Komedi Filmleri Önerileri!

En iyi komedi filmleri 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da en çok araştırılan film kategorilerinin başında geliyor. Sizler için hazırladığımız komedi filmler listemiz, her dönem en çok sevilen, izlenen ve en iyi komedi filmleri imdb izleyici puanları yüksek olan filmlerdir. İşte mutlaka izlemeniz gereken komedi türündeki filmler!

1. Türk Komedi Ne İzlenmeli? En İyi Türk Komedi Filmleri!

Türk sineması, komedi türlerinde birçok başarılı yapımı da içerisinde barındırıyor. Bu bağlamda Türk kültüründe de en iyi komedi filmleri Türk kategorisindeki filmler de büyük ilgi görüyor. Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar başta olmak üzere Türk komedi filmlerinde birçok komedyen filmleri de yer alıyor.

a. Her Şey Güzel Olacak

YouTube video

1998 yılında izleyici ile bulunan ve Cem Yılmaz yapımı olan Her Şey Güzel Olacak, 8.2 IMdb puanı ile en çok sevilen ve her dönem izlenen en iyi komedi filmleri, Türk kategorisinde yerini almıştır.

Sorunlu abi-kardeş olan Nuri ve Altan kardeşlerin hikayesini konu alan filmde, iki kardeşin birbirinden haberi yokken bir kavga sırasında şans eseri denk gelir ve büyük bir hata yaparlar. Bu hata üzerine Güney’e yolculuk yapmak zorunda kalırlar ve bundan sonra kahkahalar atacağınız sahneler başlar.

b. En İyi Komedi Filmleri Deyince Akla İlk Geliyor: GORA

YouTube video

Macera ve aksiyon tadından çekilmiş olan ve başrolünde Cem Yılmaz olan GORA, uzun yıllar boyunca Türk komedi filmlerinin zirvesine yerleşmeyi başarmıştır. Cem Yılmaz’ın yanı sıra Şafak Sezer, Özge Özberk ve Ozan Güven gibi başarılı isimler yer alıyor.

GORA filmi, Arif’in GORA gezegenindeki uzaylıların kaçırılmasını konu alıyor. O dönemin şartlarındaki en iyi efekt ve teknolojilerin kullanıldığı GORA, üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen 8 IMdb puanı ile günümüzde de sevilen ve izlenen en iyi komedi filmleri arasında yer alıyor.

c. Vizontele

YouTube video

Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Altan Erkekli gibi başarılı isimlerin bulunduğu Vizontele; Türk sinema kültüründe önemli yeri olan filmlerden birisidir. Televizyonu bilmeyen bir köye gelen televizyonu konu alan Vizontele filminde, televizyonu ilk gören köylülerin yeni bir icat olan televizyon ile olan imtihanını konu alıyor.

d. Aile Arasında

YouTube video

Senaryosunun Gülse Birsel’in usta kaleminden çıkmış olan Aile Arasında, 21 yıl süren evliliklerini aynı gün bitiren Fikret ve Solmaz’ın yollarının kesişmesi ile meydana gelen olayları konu alıyor.

Solmaz’ın kızının Adanalı biriyle evlenmek istemesinin üzerine Fikret’in babası rolünü üstlenmesi ile olaylar komedi tadında bambaşka bir hal alır. Kadrosu oldukça güçlü olan Aile Arasında filminin kadrosunda Demet Evgar, Erdal Özyağcılar ve Engin Günaydın gibi başarılı isimler yer alıyor.

e. Bir Ali Atay Klasiği: Limonata

YouTube video

2015 yılında seyircisi ile buluşan Limonata, Leyla ile Mecnun filminde başarıyı yakalayan Ali Atay’ın yazıp yönettiği en iyi komedi filmleri yerli kategorisinde yer alıyor.

Serkan Keskin, Ertan Saban, Funda Eryiğit gibi başarılı oyuncuların bulunduğu Limonata filminde, şans eseri kavuşan ve karakter olarak tamamen birbirlerinin zıttı olan iki kardeşin çıktığı yolculuğunu komedi şeklinde işleyen başarılı bir yapımdır.

f. Yahşi Batı

YouTube video

Cem Yılmaz, Ozan Güven ve Zafer Algöz’ün rol aldığı Yahşi Batı; Cem Yılmaz’ın en sevilen komedi filmlerinden birisidir.

Filmde olayların yaşandığı zaman dilimi 1881 yılıdır. Cem Yılmaz’ın hayat verdiği Aziz Bey ve Ozan Güven’in canlandırdığı Lemi Bey, birlikte çalışan Osmanlı ajanlarıdır. Osmanlı sultanının emri ile ABD başkanına hediye vermeye giden iki ajan, yolda değerli hediyeye kaybeder ve Amerikan kasabasına yerleşmeye karar verirler.

7.4 IMdb puanı ile her dönemin sevilen romantik komedi Türk yapımlarından Yahşi Batı, 2022 yılında da izlenme rekorları kıran ve izleyenleri gülmekten kırıp geçiren komedi Türk filmi olmaya devam ediyor.

Listemizi okuduğunuzda gözleriniz Şener Şen ve Kemal Sunal gibi usta duayenleri aramış olabilir. Nitekim, listemizin baş yapıtları elbette herkes için Yeşilçam’ın ölümsüz eserleridir. Ancak u filmler herkes için bilinen ve en sevilen komedi filmler olduğundan bizler listemizde daha az bilinen en iyi Türk komedi filmlerine yer verdik.

2. En İyi Komedi Filmleri Yabancı Yapımları | Yabancı En Güzel Komedi Filmi Hangisi?

Tıpkı Türk filmleri kategorisinde olduğu gibi aynı şekilde yabancı filmler arasında da ödüllü komedi filmleri bulunuyor. İşte ödül almış ve IMdb puanı en yüksek olan yabancı komedi filmleri!

a. Hayat Güzeldir

YouTube video

8,6 IMdb puanı ile en sevilen yabancı komedi filmlerinin başında gelen Haya Güzeldir, İkinci Dünya Savaşı dönemini konu alıyor. Bu film birçok izleyici tarafından dram türünde olarak kategorize edilse de aslında birçok sahnesi adeta kahkaha kasırgalarına neden olacak kadar başarılıdır.

Başrol karakteri Guido, oğlunu savaşın psikolojik etkilerinden korumak için tüm savaş sürecini bir oyunmuşçasına anlatır. Bu anlatım sırasında dram gibi görünen savaş sahnelerinin her bir saniyesi ise usta bir komedi tadında anlatılmıştır.

7 farklı dalda Oscar adayı olan Hayat Güzeldir filmi, 3 ayrı dalda ödül almış en iyi komedi filmleri arasında yer alıyor.

b. Geleceğe Dönüş

YouTube video

Bilim kurgu ve komedi türünde başarının zirvesine ulaşan Geleceğe Dönüş filmi; çılgın fikirleri olan Dr. Brown ve Marty arasında yaşanan olaylar komedi tadında ele alınıyor. Dr. Brown’un icat ettiği 1950 yılına giden Marty, başına geleceklerden habersizdir.

Bu geçmişe yolculuk ile birlikte artık kahkahaların ardı arkası kesilmeyecek sahneler ekrana gelmeye başlar.

c. Büyük Diktatör

https://www.youtube.com/watch?v=XFOtMe8HNnU

Dünya sinema sektöründe mizah alanında adını altın harflerle yazdırmış olan Charlie Chaplin’in gelmiş geçmiş en komik filmi olarak biliniyor. 1940 yılında vizyona giren ve dolayısıyla da oldukça eski gibi görünen Büyük Diktatör, 8,5 IMdb puanı ile günümüzde de hala ne kadar çok izlendiğini ve sevildiğini gözler önüne seriyor.

d. Modern Zamanlar

YouTube video

Charlie Chaplin’in önemli başyapıt eserlerinden birisi olan Modern Zamanlar (Modern Times) filmi, en iyi komedi filmleri yabancı yapıtlar arasında ilk sıralarda yerini alıyor. Eleştirel bir film olmasıyla eski bir yapım olsa da günümüze hala ışık tutan ve halen geniş bir izleyici kitlesine sahip olan yabancı komedi filmleri arasında yer alıyor.

e. Üç Aptal (3 Idiots)

YouTube video

Son zamanlarda sinema dünyasında Hint sineması, büyük bir yükselişe geçmiş durumdadır. Bu yükselişin bir eseri olan Üç Aptal (3 Idiots) filmi de Hint sineması eseri olmakla aynı zamanda Aamir Khan’ın önemli yapıtlarından da birisidir.

Adeta size kahkaha şöleni yaşatacak olan Üç Aptal filminde komik sahnelere tanıklık ederken aynı zamanda kendinizi düşünürken bulacaksınız. Eğer bu filmi hala izlemediyseniz ve en iyi komedi filmleri arıyorsanız mutlaka Üç Aptal (3 Idiots) filmini izlemelisiniz.

f. Kapışma

YouTube video

Komedi ve aksiyon karışımı bir yapıt olarak 2000 yılında vizyona girerek izleyici ile buluşan Kapışma, yer altı suç örgütünün ilgilendiği iki konu üzerine işlenmiştir. Birbirinden bağımsız olan bu iki konunun olaylar sırasında seyrinin değişmesi üzerine tüm olay kurgusu bambaşka ve karışık bir hal alır.

En iyi komedi filmleri arasında mutlaka izlenmesi gereken Kapışma, tüm bu karışıklık ise sizi gülmekten kırıp geçirecek!

3. En İyi Komedi Filmleri Netflix Listesi!

En iyi komedi filmleri arıyorsanız en çok izlenen ve tercih edilen dijital platformlardan birisi olan Netflix’te de izleyebileceğiniz başarılı yapımlar vardır. İşte Netflix’in en çok izlenen ve en popüler en iyi komedi filmleri!

a. Cem Yılmaz: Diamond Elite Platinum Plus

YouTube video

Komedi filmleri arasında yer alsa da daha çok stand up gösterisidir. 2021 yılında çıkmış olan Cem Yılmaz’ın Diamond Elite Platinum Plus isimli stand up gösterisi, aynı zamanda en yeni komedi filmleri listesinde de yerini alıyor.

Samimi ve aynı zamanda da hicve dönük komik üslubu ile bu gösterisinde kendi çocukluk hikayelerinin yanı sıra bir de Türkler yurtdışında tatile giderse ne olur? konusunda komik mi komik mizahlar yapıyor.

b. Aykut Enişte

YouTube video

Başrollerinde Melis Babadağ, Ege Kökenli ve Cem Gelinoğlu’nun yer aldığı Aykut Enişte, hem güçlü ve başarılı kadrosu hem de sizi kahkahalara boğacak sahneleri ile mutlaka izlemeniz gereken Netflix komedi filmleri arasında yer alıyor.

Aslında bir esnaf olan Aykut, düğününden önce dükkanının yandığını görünce büyük bir şok yaşar. Dükkanı kül olan ve beş parasız kalan Aykut, ikinci bir aileye damat giderek “Aykut Enişte “ olmayı ve böylece durumu düzeltmenin yollarını arar.

c. Can Dostlar

YouTube video

2019 yılının Çocuk ve Aile Filmleri arasında yer alan en başarılı yapıtlarından birisi ola Can Dostlar, Netflix platformunda da izlenme rekorları kıran en iyi komedi filmleri listesine girmiş bir yapımdır.

Mahallenin huysuz mu huysuz bir sakini, Can Dostlar olarak bilinen bir çocuk grubuna mahallede oynadıkları oyunu zehir eder. Bunun üzerine Can Dostlar, savaş ilan eder ve bu savaş ilanı ile birlikte soluk alamayacağınız kahkaha sahneleri kendisini göstermeye başlayacaktır.

d. Recep İvedik 6

YouTube video

Bir Şahan Gökbakar klasiği haline gelen Recep İvedik’in 6. Serisi, Netflix en iyi komedi filmleri arasında yerini almayı başardı. Her bir filminde ayrı bir hikayeyi komedi dolu sahneler ile ele alan Şahan Gökbakar, bu filmde de oyunculuğunu komedi alanında göstermeyi başarmıştır.

Konya’ya gitmek için seyahat acentesine başvuran Recep İvedik, acente tarafından Konya yerine Kenya’ya götürülür. Patavatsızlığı ile ün salmış olan Recep, dönüş yolunda ortalığı birbirine katar. Yetmezmiş gibi kendisini bir de Afrika kıyılarında bularak izleyenlere kahkaha tufanı yaşatır!

e. Charlie’nin Çikolata Fabrikası

En iyi komedi filmleri denildiğinde akla gelen filmlerden birisi de Charlie’nin Çikolata Fabrikası oluyor. Başarılı aile filmleri arasında yer alan film, size adeta şeker tadında keyifli bir zaman vaat ediyor.

Filmde, bir şeker fabrikası için yapılan çekiliş konusu işlenmiştir. Büyük bir çikolata, şeker fabrikası olan tuhaf görünümlü Willy Wonka, fabrikasının kapılarını 5 şanslı çocuğa açacağını ve bu şanslı çocuklara şekerlerinin sırrını vereceğini açıklar.

Seçilen 5 şanslı çocuktan birisi de Charlie olur ve daha da ilginci Willy Wonka, bu fabrikayı ona vermek ister. Charlie’nin hiç hayal etmediği bambaşka bir hayata girmesi ile birlikte yaşadığı tüm sefalet günleri de geride kalır.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!