featured

En İyi Vampir Filmleri ile Doyasıya Korkmaya Hazır Mısınız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vampir filmleri; ölümsüz bedenleri, sivri dişleri ve kan emici karakterleriyle, insanoğlunun filmlerine konu olmuş ve birçok vampir filmi, sonsuz yaşamı sürdürmenin olabileceği konusunda insanlara hep bir umut olmuştur.

Vampirler, dünya üzerindeki hemen her toplumun folklorunda olmuş ve dünya üzerinde her zaman iyi ya da kötü vampir filmleri yapılmıştır. Sizin için derlediğimiz en iyi vampir filmlerine göz atmanız için listeledik.

1 – Ölümsüzlük Bir Lanet mi? Vampirle Görüşme

YouTube video

En iyi vampir filmlerinden olan bu yapım, 90’lı yılların en çok izlenen vampir filmlerinden biri Interview with the Vampire / Vampirle Görüşme filmini aşağıdaki fragmandan seyredebilirsiniz. 

1994 yapımı filmin başrollerinde Brad Bitt ve Antonio Banderas, Tom Cruise ve Kirsten Dunst’ın paylaştığı vampir filmi, Neil Jordan’ın Anne Rice’ın romanından uyarlamasıyla seyircinin karşısına çıktı.

Konusuna gelince; Genç bir gazeteci, neredeyse 200 yaşına gelmiş gizemli biriyle röportaj yapmaya başlamıştır. Louis adlı bu adam bir vampirdir. Ancak gazeteci genç buna inanmaz. Louis, birkaç ufak numarayla, vampir olduğuna inandırdığı genç gazeteciye, hikayesini anlatmaya başlar.

Louis, genç bir toprak sahibidir ve karısını kısa süre önce kaybetmiştir. Kendisini toparlayamayan genç adam, sarhoş olduğu bir gece Lestat’ın kendisine teklif ettiği ölümsüzlüğü kabul eder. Ancak ölümsüz olmasının yanında insani tarafını da kaybedecektir. Hayatı tamamen değişen genç Louis, Lestat ile avlanmaya ve kan içmeye başlar. Günün birinde karşısına çıkan küçük kız Claudia ise, iki vampirin de hayatını değiştirecektir.

Alışılmış vampir filmlerinin aksine, konusu oldukça ilginç ve seyredilmeye değer olan Vampirle Görüşme, Tom Cruise’nin muhteşem oyunculuğu ve Brad Pitt’in yakışıklılığı ile bir kat daha zirveye oturmaya aday bir vampir filmi.

2 – Gotik Vampir Filmi : Cronos

YouTube video

1993 Meksika yapımı, tam bir Gotik olan Cronos filmi, yönetmenliğini ve senaristliğini Meksikalı sinema adamı Guillermo del Toro’nun yaptığı filmini aşağıdaki fragmandan seyredebilirsiniz.

Başrollerinde Arjantinli aktör Federico Luppi ve Amerikalı aktör Ron Perlman bulunuyor. İspanyolca dilinde olan filmin Ron Perlman’ın oynadığı sahnelerinde ise İngilizce konuşulmuştur.

Filmin konusuna gelince; Jesus Gris yaşlı bir antikacıdır. Torunu 8 yaşındaki Aurora ile antikacı dükkanında vakit geçirirken, antika heykellerinden birinde, süslü bir mekanik eşya bulurlar. Süslü mekanik eşya, 16.yüzyılda yaşamış bir simyacının malikanesinden gelmiştir. Aradan yüzyıllar geçmiş ve Meksika’da meydana gelen bir deprem sonrasında simyacı hala yaşayan bedeni bulunmuştur.

Ancak kalbine saplanan bir kazık sonrasında ölmüştür. Süslü mekanik eşyayı kurcalayan yaşlı antikacı eline batan sivri iğnelerden çıkan bir sıvıyla zehirlenir. Artık yaşlı antikacının hayatı değişmeye başlar ve daha genç, cinsel yönden daha istekli hale gelmiş ve çiğ ete karşı aşırı duyarlı olmaya başlamıştır.

Bu arada yaşlı antikacının elindeki antika böceğin peşinde başkaları da vardır. Böceğin ölümsüzlük taşıdığına inanan Dieter de la Guardia, böceğin peşindedir.

3 – Gece İblisleriyle Gelen Ahlaksızlık: Gün Batımından Şafağa

YouTube video

Gün Batımından Şafağa/From Dust Till Dawn, ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun senaristliğini yaptığı ve Robert Rodriguez’in yönetmenliğini üstlendiği bir filmi aşağıdaki fragmandan seyredebilirsiniz.

Filmin başrollerinde ünlü oyuncu Salma Hayek ve George Clooney’in olduğu filmde, Juliette Lewis ve Harvey Keitel ile küçük bir bölümünde Quentin Tarantino da bulunuyor.

Filmin konusu; Filmin ilk yarısında, Gecko kardeşlerin Meksika sınırına kaçışı ve bu arada gelişen olaylar anlatılırken, ikinci yarısında tam bir korku ve gerilim yaşanıyor. Özellikle Salma Hayek’in yılanla yaptığı dans sahnesi, filmin en akılda kalıcı sahnesi. Tüm vampir hikâyesi, filmin ikinci yarısında başlayan film, sinema tarihinin en seksi sahnelerinin bulunduğu bir film olarak da görülmektedir.

4 – Alacakaranlık Filmlerinden Bir Örnek: Sadece Aşıklar Hayatta Kalır

YouTube video

2000’li yılların modasına uyan ve alacakaranlık film kuşağının en önemli temsilcilerinden biri Sadece Aşıklar Hayatta Kalır / Only Lovers Left Alive, 2013 yılında vizyona girmiştir. Jim Jarmusch’un yazıp yönettiği vampir filmini, aşağıdaki fragmandan seyredebilirsiniz. 

Başrollerinde Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Hurt ve Anton Yelchin var. Film, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye aday gösterilmiştir.

Filmin konusu; Genç müzisyen depresyondadır. Yüzyıllardır tanıdığı sevgilisiyle yeniden bir araya gelmiş ancak, sevgilisinin kontrol altında tutulamayan kız kardeşi yüzünden, olması istenmeyecek olaylar görülmeye başlayacaktır.

5 – Her Gecenin Bir Bedeli Var: Near Dark

YouTube video

Hızlı yaşa genç ol filmlerinin revaçta olduğu Near Dark/Karanlığa Yakın filminin yönetmenliğini Kathryn Bigelow yapmış. Eric Red ve Kathryn Bigelow tarafından senaristliği yapılan filmi aşağıdaki fragmandan seyredebilirsiniz.

Filmin başrollerini; Adrian Pasdar, Jenny Wright, Lance Henriksen, Bill Paxton, Jenette Goldstein ve Tim Thomerson paylaşıyor. 1987 yapımı filmde, vampirler, trajik figürler olarak gösterilmiş ve gün ışığında polis kovalarken gösterilmektedir.

Filmin konusu; Genç bir adam olan Calep Colton, Mae adında bir genç kızla tanışmış ve gün doğmadan, kızı ısırarak kaçmıştır. Diğer yandan Caleb ve Severen arasında amansız bir savaş vardır. Severen, Caleb’i öldürmek istemektedir. Vampirlerin lideri Jesse Hooker ise, Caleb’in diğer vampirler arasında güvenilir olduğunu gösterebilmesi için kalmasına izin verecektir.

6 – İlk Lezbiyen Vampir Filmi: Daughters of Darkness

YouTube video

Karanlığın Kızları/Daughters of Darkness, 1971 Amerikan yapımı bir film; Harry Kümel tarafından yönetilen film, erotik vampir filmlerinden bir tanesi. Aşağıdaki fragmandan filmi seyredebilirsiniz.

Filmin başrollerinde; Delphine Seyrig, Danielle Ouimet, John Karlen ve Andrea Rau bulunuyor.

Filmin konusu; Stefan ve Valerie, yeni evli bir çifttir. Balayına Belçika’ya giderler. Kalacakları otelde neredeyse kimse yoktur. Sezon dışında gidilmiş olması yüzünden çift otelde yalnızdır. Ancak Bruges’de işlenen bir cinayet, genç çiftin bulunduğu otele kadar haberi gelmiştir. Otelde kalan Kontes, genç evlilere musallat olmuştur. Otele iki genç kız daha gelmiştir. Koca otel, 4 kişiye ev sahipliği yaparken, sadizm ve cinayet kendini gösterir. Önce genç kızlardan Ilona, sonra Stefan en sonunda da Kontes ölü bulunur.

7 – En Orijinal Vampir Filmlerinden: Shadow of the Vampire

YouTube video

Steven Katz tarafından yazılmış ve E. Elias Merhige tarafından yönetilen zamanın en orijinal vampir filmlerinden olan Shadow of the Vampire/Vampirin Gölgesi, tam bir korku filmi olarak da tanımlanabilir. Filmi aşağıdaki linkten seyredebilirsiniz.

Filmin başrollerinde Catherine McCormak dışında, ünlü oyuncular John Malkovich ve William Dafoe var. William Dafoe, filmdeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi. Ayrıca film, yapımcılar ve Hollywood için mükemmel bir metafor da oluşturmaktadır.

Filmin konusu; 1920’li yıllarda Alman sinemacı Murnau’un Nosferatu adlı filmi çekmesi sırasında yaşanan olayları, biraz gerçeklik biraz da hayal katarak kurgulanmış bir film. Filmde Murnau’yu John Malkovich canlandırıyor. Murnau, tüm zamanların en mükemmel sessiz vampir filmi Nosferatu’yu çekmeye karar vermiştir. Otantik bir film çekmek için Max Schreck’i (Willem Dafou) gerçek bir vampiri, Kont Orlak rolünde oynatmak için tutmuştur. Aynı zamanda Max Schreck’e Greta Schroeder’in de kanını vaat etmiştir.

Filmde uyuşturucu bağımlısı yıldızı Greta Schroeder’i ise Catherine McCormack canlandırıyor. Murnau, filmi, sadece geceleri çekmektedir. Ancak Nosferatu’nun çekimleri sırasında yıldız oyuncunun rolünü gerçekten ciddiye alması da bazı tehlikeleri gün yüzüne çıkaracaktır.

Ayrıca yeni dönem vampir filmlerinden olan Blade, Dracula, Alacakaranlık Serisi gibi filmler de imdb puanı yüksek en iyi vampir filmleri arasında yer almaktadır. En iyi komedi filmleri ile tanışmak için tıklayınız. Kültür&Sanat kategorimizde yer alan van helsing, bram stoker, vampir avcısı ve diğer vampir filmleri listesini bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!