featured

En İyi Video Editleme Programları Nelerdir? İşte En İyi Video Düzenleme Programları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Video editleme programları hakkında ne kadar şey biliyorsunuz? Günümüzde akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte kullanıcılar artık eskisinden daha fazla video çeker hale geldi. Sadece teknolojinin gelişmesi değil, sosyal medyanın da yaygınlaşması, video editleme programları kullanarak video düzenlemeyi birçok kullanıcı için bir hobi veya gelir kaynağı haline getirdi.

YouTube video

Tabii bu değişiklikle birlikte piyasada birçok video edit programı da ortaya çıktı. Öte yandan kullanıcılar, internet aracılığı ile aldıkları kurslar yardımıyla yalnızca Hollywood filmlerinde görebilecekleri özel efektler oluşturma olanağına da sahip olmaya başladılar.

Peki bunları hangi video editleme programları ile yapıyorlar? İşte en iyi video editleme programları ücretsiz ve ücretleri yazılımlar hakkında detaylı bilgiler…

En İyi Video Editleme Programları 2021

Video editleme programları ile profesyonel bir fotoğrafçıya ya da kameramana ihtiyacınız yok! İyi video düzenleme yaparak video içeriğinin inanılmaz izlenmesi, insanları video yapma ve yayınlama konusunda daha hevesli hale getirdi. Bu yüzden pek çok insan kişisel hobileri için videolar yapmayı, video blogcuları olmayı ve işlerine katkıda bulunmayı seçmeye başladı. Akıllı telefonunuzla kolayca görüntü çekebilseniz de, bunları düzenlemek bambaşka bir konudur.

Özellikle yakalanan görüntüleri düzenlemek ve çeşitli sosyal medyalara yüklemek için video dönüştürücülere talep doğabilir. Bunlar video editleme programları tarafından kolayca halledilebilse de, videoları paylaşılabilir hale getirmek, müzik eklemek ve düzenlemek için bir video düzenleme programı ve bir video dönüştürücü programı gereklidir. Peki en iyi ücretli ve ücretsiz video editleme programları hangileridir? Hazırsanız başlayalım…

1- En İyi Ücretli Video Düzenleme Programları

Film, video, klip oluşturma ve düzenleme ile uğraşan kullanıcılar, işlerini harika bir şekilde kolaylaştırabilir. Ayrıca, daha profesyonel kişiler için son derece profesyonel çözümler sunan ücretli video editleme programları olduğu gibi, fazla ödeme yapmak istemeyen kişiler için nispeten profesyonel çözümler sunan ücretsiz video düzenleme programları da bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Adobe Premiere Pro CCEaseUS Video EditorPowerDirector UltraCorel VideoStudio UltimateVegas Pro 17Final Cut Pro

2- En İyi Video Edit Programları Ücretsiz 

Video düzenlemeye henüz yeni başlıyorsanız ve kullandığınız video editleme programları için aylık abonelik ücreti ödemek istemiyorsanız, yeni başlayanlar için istelediğimiz ücretsiz video düzenleme programlarına mutlaka göz atmalısınız.

Premiere Pro veya Vegas Pro gibi profesyonel programlarla aynı işlevlere sahip, Mac ve Windows için en iyi ücretsiz video editleme programı arasından hangisini seçeceğinize karar vermek için aşağıdaki listeye bakabilirsiniz:

Invideo Online Video EditorBlenderOpenshotVSDC Free Video EditorHitFilm ExpressDaVinci Resolve

3- Youtuber’ların Kullandığı Edit Programları Nelerdir?

Youtuber’ların kullandığı video editleme programları ve diğer düzenleme programları nelerdir? Youtuberlar hangi video edit programı ile çalışıyor? Youtuber’lara mesaj ve yorum olarak hangi programları kullandığınızı sorduğunuzda genellikle kısıtlı cevaplar alırsınız.

Youtuber’lar genellikle kullandıkları bilgisayar mikrofonlarının ve video kameraların markalarının adlarını ve işlevlerini yazarlar. Ancak video düzenleme yazılımları ile hangi video editleme programlarını yazdıklarını belirtmeyi atlayabilirler.

Evde Youtube stüdyosu kurmuş, videolarınızı editlemek için bekliyorsanız, sizler için Youtuber’ların en çok kullandığı video düzenleme programlarını aşağıdaki şekilde sıraladık:

BandicamCamtasia StudioSony Vegas ProAudacityAdobe photoshop

4- En İyi Edit Programları Mobil Destekli mi?

Bilgisayarınızda en iyi video editleme programları bulunuyor olabilir. Peki telefonunuzda video editleme işlemlerinizi nasıl yapıyorsunuz? En iyi ve ücretsiz mobil video düzenleme programlarını bulmak zor görünebilir, ancak size yardımcı olmak için buradayız!

Aşağıda örneklediğimiz edit programlarından her biri, klipleri kırpma, yeşil ekran filtreleri uygulama ve oynatma hızını ayarlama gibi önemli post prodüksiyon görevlerini gerçekleştirmenize olanak tanır. Daha önce hiç video düzenlemediyseniz, aşağıdaki programlara erişimi kolay ve anlaşılması basit bulacaksınız:

Adobe Premiere RushFilmoraGoQuik Video EditorKineMasterFunimateWeVideo

5- En İyi Fotoğraf Edit Programları Nelerdir?

Fotoğrafları veya videoları düzenlemek için kullanılabilecek birçok video editleme programları mevcut. Çok sayıda fotoğraf edit programları insanların düşüncelerini karıştırmakta ve hangisinin daha başarılı olduğu konusunda sorular ortaya çıkarmaktadır.

Beklentilere göre en iyi edit programları mobil aramalarında değişen uygulamaların vaat edilen kalitesi ve profesyonelliği de aynı oranda değişmektedir. Arama kriterlerinde sadece video kesmek gibi birçok basit uygulama olabilir. Ancak yukarıdakilerin aksine daha hayali ve profesyonel operasyonlar gerçekleştirmek için daha büyük ve daha güçlü aşağıdaki gibi fotoğraf edit programları kullanabilirsiniz:

VSCOAdobe Photoshop ExpressSnapseedFocosFlickrPrismaAdobe Photoshop Lightroom CCAfterlight 2PicsArtHypocam

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!