featured

En Pahalı Kedi Cinsi Hangisi? 2022 Dünyadaki En Pahalı Kedi Türleri Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En pahalı kedi cinsleri arasında günümüzde birçok farklı tür bulunmaktadır. Kediler genelde yaygın ve özel/cins kedi olmak üzere ayrılırlar.

Ülkemizde de sık sık görülen kediler mevcuttur. Fakat genelde fazla görülmelerinden dolayı ücret karşılığı satılmazlar. Ki aslında hayvan satışı genelde karşı durulması gereken bir durumdur.

Çünkü satın alma sahiplen mantığı her zaman için bu canlılar için daha güzel bir düşüncedir.

Yine de Türkiye dahil dünyada nadir bulunan türler, en pahalı kedi türleri olarak bilinir. Peki dünyadaki en pahalı kedi türleri hangileri?

İşte en pahalı kedi cinsleri!

Dünyanın En Pahalı Kedi Cinsleri Hangileri?

En pahalı kedi ırkları fiyatlarıyla çoğu zaman asil ailelerin, zengin bireylerin ellerinde bulunurlar. Çünkü bu kediler çok nadir bulunmakla birlikte sayılı ailede yer alır.

Bununla birlikte bu kedilerin her zaman doğal, genetiği değiştirilmemiş olması beklenemez. Zira maalesef en pahalı kediler bir sektör haline gelmiştir. Özel olarak genetiği değiştirilerek fiziksel özelliklerini almaları sağlanabilir.

Minik bir uyarıda eklemek gerekiyor, kedigiller ailesi sadece evde beslediğimiz ufak kedilerden ibaret değildir. Büyük cüsseli kedilerin de bu listede yer aldığını ve en pahalı kedi ırkları arasında olduğunu görebilirsiniz.

1- Dünyanın En Pahalı Kedisi: Ashera Kedisi

Ashera kedi fiyat olarak dünyanın en pahalı kedileri arasında bulunuyor. Laboratuvar ortamında özel olarak üretilmesi bunun sebeplerinden birisidir.

Bahsedilen bu kedi, Afrika serval türü ve Asya leoparının arasında bir yerde bulunur. İki ırkın karışımı olarak karşınıza çıkar.

Ortalama olarak 14-15 kilo, 120 cm kadar boyutları bulunur. Dışarıdan görüldüğünden de gayet normal bir kediyi andırır. Dünyanın en pahalı kedisi fiyatı ise 125 bin dolar civarındadır.

2- En Nadir Kedi Cinsleri: Savannah Kedisi

Savannah kedisi nadir iki ırkın birleşmesiyle meydana gelir. Hem serval hem de ev kedilerinin genlerine sahiptir.

Boyut olarak normal bir kedi kadardır. Ekstra büyüklüğü bulunmaz ancak çok iyi sıçrama yetenekleri bulunduğu bilinmektedir.

1980’lerden itibaren var olan bu kedilerin bir aile kedisi olma şansı çok fazla. Zira çok oyuncu, sevecen ve sıcak kanlığı olduğu biliniyor. Dünyanın en pahalı kedi ırkları arasında bulunan Savannah, 20.000 dolar fiyatıyla satışa sunuluyor.

3- En Oyuncu Kedi Cinsleri: Toyger

Toyger, en pahalı kedi türleri arasında listede mutlaka yer alması gereken türlerden birisidir. Çok yeni bir kedi türü olduğunu söylemek mümkündür.

Bu kedi türü, 1990’lı yıllarda meydana getirilmiştir. Herkesin bildiği tekir genleri ile Bengal kedisinin genlerinin eşleşmesi ile oluşturuldu.

Ortaya tekir boyutlarında bulunan fakat çizgileri ve dış görünümüyle kaplanı anımsatan bir kedi ortaya çıktı. Boyut olarak büyük olmaması da aynı zamanda tercih edilmesinde etkilidir.

Toyger kedisi fiyatları 3.000 ile 10.000 dolar arasında değişiklik göstermektedir.

4- Van Kedisine Benzeyen Cinsler: Khao Manee

Khao Manee olarak adlandırıldığına bakmayın aslında bu cins bizim bildiğimiz Ankara kedisi özelliklerine sahiptir.

Bembeyaz tüyleriyle birlikte, mavi-sarı gözlerinin bulunması bir yandan sizlere Van kedisini de andırmış olabilir. Ancak konumuz Van kedisi Ankara kedisi farkı değil.

Dünyanın en pahalı kedi türleri arasında bulunan Khao Manee adındaki bu cins ilk olarak Tayland’da ortaya çıkıyor. ‘Beyaz Mücevher’ ve ‘Elmas Göz’ gibi farklı adlandırılmaları da vardır.

Nadir bulunmalarından ve sahip oldukları güzelliklerden dolayı 8.000 dolara satışa sunulduğu biliniyor.

5- En Güzel Kedi Cinsleri: Bengal Kedisi

Kedi genetiği ve üretimi konusunda aktif olarak rol oynayan Jean Mill 1980li yıllarda normal bir kedi ile Asya leoparı genlerini çaprazladı.

Daha önce bu ikili eşleşmeleri deneyen çok olmuştu hatta başarıya ulaşan da vardı. Fakat, Uluslararası Kedi Derneği tarafından tanınmasını sağlayan Mill oldu.

Görüntüsüyle leoparı andıran fakat normal bir kedi olan Bengal kedisi 3000-5000 dolar arasında fiyat değişimine uğrar.

6- Uzun Tüylü Kedi Cinsleri: Maine Coon Kedisi

Maine Coon kedisi resmen efsanelerin kedisidir. Zira yapısı ve görünümünden dolayı evcil kedi ve rakunların genlerinin çaprazlanmasıyla elde edildiği konuşulur.

Fiziksel olarak bu kedi diğerlerinden ayrılır. Upuzun tüyleri resmen saç kadar uzayabilir. Bu yüzden bakımı bir miktar zordur.

En pahalı kedi ırkları arasında olduğu gibi en uzun tüylü kediler arasında da bulunduğu bir kesindir. 2000- 3500 dolar arasında satış fiyatı vardır.

7- İran Kedisi

İran kedileri diğer kedilerden farklı olarak doğal ortamda oluşmuştur. Laboratuvar üretimi değildir. Bu yüzden daha uygun fiyatlıdır. Yine de pahalı fiyatlara sahiptir.

Mezopotamya’dan bugünlere geldiği düşünülen bu kedinin görüntüsü oldukça tatlıdır. Uzun tüyleri bulunur.

Fiyatları 2000-3000 dolar arasında değişir.

8- Sfenks Kedisi

Mutasyon geçiren kedilerden sonra ortaya çıkan bu kedi türü dikkatleri üzerine çekti. 60-70li yıllarda üreticiler genleriyle oynanmış birçok Sfenks kedisi meydana getirdi.

Sfenks kedileri büyümeyen kedi cinsleri arasında yer almasa da yapıları gereği çok dikkat çeker. Çünkü gözle görülmekte zorlanılacak kadar çok az tüyleri vardır.

Genelde fiziki olarak tamamen deriyle kaplıdırlar. Bu kimisi için rahatsız edicidir kimisi için ise oldukça özeldir.

Fiyatları diğer kediler kadar çok olmasa da 1000-3000 dolar arasında belirlenir.

9- Sibirya Kedisi

Sibirya kedileri nadir bulunan kedi cinsleri arasında bulunur. Bu yüzden en pahalı kedi cinsleri arasında her zaman yer almaktadır.

Sibirya’ya özgü bu kediler yüz hatlarıyla ve pofuduk tüyleriyle oldukça dikkat çekicidir. Kendileri Amerika Birleşik Devletleri sınırlarında son on yıldır özellikle yaygın olmuşlardır.

2500 dolara varana denk fiyatları oluşur. Rengine ve boyutuna göre fiyatları değişebilir.

YouTube video

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!