featured

Erken Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamilelik her kadının hayatında ayrı bir yer tutan bir durumdur. Bebek isteyen kadınlar bir an evvel hamile olup olmadıklarını öğrenmek isterler. Peki, erken hamilelik belirtileri nelerdir? İşte, detaylar! 

Erken Hamilelik Belirtileri

Hamile olmak, bir bebeğe sahip olacak olmak oldukça heyecan verici bir durum. Bebek sahibi olmak isteyen insanlar, bunun hemen gerçekleşmesini isterler. Eşinizle bir bebek sahibi olmaya karar verdiniz. Bunun gereklerini sağladınız. Peki erken hamilelik belirtileri nelerdir öğrenmek ister misiniz? İşte, size hamileliği müjdeleyen erken hamilelik belirtileri!

1. Şişmiş ve acıyan göğüsler

Bu sabah sutyenini giymek, hafif bir işkenceye mi benziyor? Yoksa göğüslerin her zamankinden biraz daha büyük mü? Adet tarihiniz de henüz yakın değil. Yani ortada bir anormallik var. Müjdemizi isteriz! Memelerde şişkinlik ve acı varsa, meme ucunuz koyulaşmışsa ve göğsünüzdeki damarlar belirginleşmişse hamile olduğunuz ilk işareti olabilir.

2. Yorgunluk

Hiçbir iş yapmadınız, aslında genelde oldukça enerjiksiniz fakat üzerinizde anlam veremediğiniz bir yorgunluk mu var? Erken hamilelik belirtileri arasında yorgun hissetme durumu sıklıkla yaşanır. Hormonlar birden şaha kalktığı için yorgun hissetmeniz oldukça normaldir. Yani eğer beklenmedik bir şekilde gelişen bir yorgunluk yaşıyorsanız, hamile olma ihtimaliniz yüksek

3. Mide Bulantısı

aydan sonra başlasa da bu her kişide farklılık göstereceğinden hamile olma ihtimaliniz de yüksek.

4. Kokulara Karşı Duyarlılık

Hamilelik de koku hassasiyeti en üst sınırlara çıkar. Öyle ki hamile bir insan normalde çok sevdiği bir yemeğin kokusunu hamileyken almaya tahammül edemeyebilir. İşte bu da eken hamilelik belirtileri arasına girer. Eğer kokulara karşı aşırı bir hassasiyetiniz varsa ve bu bir anda oluştuysa, hamile olma ihtimaliniz yüksek.

5. Ufak Kanamalar ve Kramplar

Pembemsi veya kahverengi kıvamlı bir akıntı erken hamilelik belirtileri arasında en önemlisidir. Bu akıntıları regl kanaması olarak düşünebilirsiniz fakat halk arasında ‘üzerine görmek’ olarak da bilinen durumla karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Döllenen yumurta rahim duvarına tutununca kasık ağrısı, şişkinlik ve ani batmalar hissedebilirsiniz. Bu da erken hamilelik belirtisidir. Regliniz geciktiyse kendiniz idrar testi yapabilirsiniz. Kesin sonuca ulaşmak istiyorsanız kan testi yapmalısınız.

6. Sürekli Tuvalete Çıkmak

Bebek karnınızda oluşmaya başladığı andan itibaren idrar torbanıza baskı yapar ve bu da sürekli idrarınızın gelmesine sebep vererek tuvalete çıkma ihtiyacınızı arttırır. Henüz yeni hamile kalan biri 5 dakika da bir tuvalete gitme gereksinimi duyabilir. Erken hamilelik belirtileri kadınlar kulübü forumuna baktığınız zaman da çoğu kadının bu durumdan şikayetçi olduğunu görebilirsiniz.

7. Duygu Durum Değişiklikleri

Hamile kaldığınız andan itibaren hormonlarınız hızla değişmeye başlar. Bu da haliyle duygu durum değişiklikleri yaşamanıza sebep olur. Örneğin oldukça mutlu iken yolda gördüğünüz yavru bir kedi ağlamanıza sebep verebilir ve bu da hamile olduğunuzun belirtisi olabilir. Erken hamilelik belirtileri kadınlar kulübü üyeleri hamilelik esnasında oldukça duygu değişiklikleri yaşadıklarını belirtmişlerdir.

Sık idrara çıkmadan tutun da adet gecikmesine kadar her şey gebelik belirtileri arasında yer alabilir. Ancak bunların hiç biri yüzde yüz hamilelik belirtileri arasına girmez. Erken gebelik belirtilerini sizler için paylaştık. Eğer siz de gebelik belirtileri nelerdir diye soruyor iseniz, yazımız size cevap olacaktır. Hamileliğin erken döneminde pek fark edemeyecek olsanız da acaba hamile miyim, diye sormak yerine en doğrusu gebelik testi yaptırmanız olacaktır. Hamilelik testi size en doğru ve kesin cevabı verecektir.

En erken hamilelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar, sorusunun cevabı kişiden kişiye değişir. Kimi insan 1 haftalık hamile iken anlarken kimi 3 aya kadar anlamayabilir. Enteresan hamilelik belirtileri arasında hiç kuşkusuz duygu durum değişiklikleri vardır. 7 günde hamilelik belirtileri yazımız da belirttiğimiz maddelerdir. Akıntı hamilelik belirtisi mi, diye sorulduğunda cevabı değişir. Eğer bir hamilelik bekliyor iseniz ve akıntınız her zaman olandan farklıysa evet bir belirti olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!