featured

Ersin Korkut Kimdir | Ersin Korkut Kaç Yaşında | Ersin Korkut Yılmaz Erdoğan’ın Neyi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son ayların en sevilen isimlerinden biri olan Ersin Korkut, güzel karakteri ile ön plana çıkan ünlülerden biridir. Uzun yıllardır oyunculuk yapan Korkut, Survivor 2020 yarışması ile yeniden gündeme gelmiştir. Yarışmada sergilediği performans ve olumlu tavırlar nedeniyle çok sevilen oyuncu, yarışmaya erken veda ederek sevenlerini üzmüştür.

Sevilen ismin vedasının ardından ise Ersin Korkut Instagram hesabı rekor takipçi sayısına ulaşmıştır. Popülerliğine popülerlik katan Korkut geçmiş yaşantısı ve filmleri ile de büyük ilgi görmektedir. İşte, Ersin Korkut biyografi özelliği taşıyacak bir özellikler listesi.

Ersin Korkut Kimdir ? Ersin Korkut Nereli?

YouTube video

8 Kasım 1977 yılında dünyaya gelen Korkut, Hakkari ilimizde doğmuş ve gençlik dönemi de yine bu kentte geçmiştir. Uzun yıllar boyunca Hakkari’de yaşayan ünlü oyuncu, daha sonra İstanbul’a gelmiş ve kariyerine de burada şekil vermiştir.

1 – Ersin Korkut Kaç Yaşında ?

Türkiye’nin en sevilen yüzlerinden olan Ersin Korkut kaç yaşında sorusunun cevabı ise 2020 itibari ile 43’dür. Ünlü oyuncunun en temelden başladığı oyunculuk kariyeri başarılarla doluyken, doğallığı ve şivesi ile sevilen bu oyuncu tiyatro dünyasının takip edilen yüzlerinden olmayı başardı. 

2 – Ersin Korkut Boyu Kaçtır?

Babası köy hizmetleri emeklisi olan Korkut’un annesi de ev hanımıdır. Ünlü oyuncunun kendisi dışında toplamda 4 kardeşi bulunmaktadır. İlk ve orta eğitim yıllarını Hakkari’de geçiren Korkut, okuldan sonra taksi şoförlüğüne başlamıştır. Ersin Korkut boyu da ünlü oyuncu hakkında merak edilen bir başka detaydır. Ersin Korkut boy olarak 169 cm uzunluğundadır.

3 – Korkut’un İstanbul’a Gelişi

Ersin Korkut yaş 21 olduğunda İstanbul’a gelerek burada farklı bir hayat kurmak istemiştir. Orta okuldan sonra taksi şoförlüğü yapan Korkut, baba memleketi olan Hakkari’den ayrılmayı tercih etmiştir. Kariyerine farklı bir kentte ve farklı bir alanda devam etmek isteyen Korkut, İstanbul’da da çok çeşitli işlerde çalışmak zorunda kalmıştır.

İlk olarak bir gazete ilanında gördüğü pizzacılık işine yönelen ünlü oyuncu, Merter’de bulunan bir dükkanda bulaşıkçı olarak işe başlar. Uzunca bir süre oyunculuk dışında işlerde çalışan Korkut, oyunculuk kariyerine başlamak için bir süre beklemek zorunda kalacaktır.

4 – Ersin Korkut Yılmaz Erdoğan’ın Neyi

Pizzacıda çalışmaya başlayan Korkut’un İstanbul macerası da bu şekilde başlamıştır. Dükkanda çalışırken arkadaşlarına Yılmaz Erdoğan’ın yeğeni olduğunu söyleyen Korkut, bir süre ciddiye alınmamıştır. Dostlarının neden bulaşıkçılık yapıyorsun serzenişlerine katlanan oyuncu, Yılmaz Erdoğan ile irtibata geçmekte ilk etapta çekinceler yaşamıştır.

YouTube video

2 yıl boyunca bulaşıkçılık yapan Korkut, arkadaşlarının da ısrarına dayanamayarak Yılmaz Erdoğan’ı aramaya karar verir. İşte bu hamle Korkut’un hayatında çok farklı bir kapının açılmasına olanak sağlayacaktır. Yılmaz Erdoğan, Korkut’u sette çalışmaya ikna ederek oyunculuk için de ilk adımı atmasına yardımcı olacaktır.

Yılmaz Erdoğan’ın sette arka planda çalışma teklifine olumlu cevap veren Korkut, bir süre set arkasında aktif rol almaya başlar. Tekniker olarak görev yapan Korkut, dekor ve ışık konusunda kendisini geliştirir. BKM bünyesinde çalışan Korkut, çalışkan yapısı ile de kısa sürede dikkatleri üzerine çekmiştir.

Yılmaz Erdoğan ile de yakın ilişkisi bulunan Korkut, setten zaman buldukça akrabası Erdoğan ile görüşmektedir. Öyle ki günün birinde sinemaya giden Erdoğan ve Korkut için bu günden sonrası daha farklı olacaktır. Ersin, sinema çıkışı Yılmaz Erdoğan’a artık oyuncu olmak istediğini söyler.

5 – Korkut’un Oyunculuk Kariyeri

Genç Ersin, Yılmaz Erdoğan’a oyuncu olmak istediğini söyledikten sonra bunun zor bir iş olduğu fikri ile karşılaşır. Yine de Korkut, bu fikrinden vazgeçmez ve Yılmaz abisinden küçük de olsa bir figüranlık rolü ayarlamasını rica eder. Öyle ki Yılmaz Erdoğan’a beceremediği taktirde onu kovmasını ve bundan hiç çekinmemesi gerektiğini de dikte eder.

https://www.youtube.com/watch?v=j4httRAEzuc

Bunun üzerine Yılmaz Erdoğan, Korkut’a “Bana Bir Şeyhler Oluyor” isimli oyunca ufak da olsa bir rol verir. Küçük rolünü başarı ile icra eden Ersin, 550 kez oynanan oyunun tamamında rol almıştır. Ersin’in büyük çabası kısa sürede Altan Erkekli gibi duayen bir oyuncunun da dikkatini çeker.

Aynı zamanda Demet Akbağ ile de çalışma şansı bulan Ersin, doğuştan gelen yeteneği sayesinde kısa sürede beğeni toplamayı başarır. Anlatılanlara göre Demet Akbağ, Ersin’in şivesini sevdiğinden dolayı onun diksiyon dersi almasına da karşı çıkmıştır. Doğallığı sayesinde rolleri birer birer kapan Ersin, BKM bünyesinde yer alan sevilen bir oyuncu olmayı da başarmıştır.

1- Cem Yılmaz ile Cips Reklamı

YouTube video

Korkut’un ilk oyunculuk deneyimi olarak tiyatro sahnesi gösterilse de aslında bizler onu Cem Yılmaz ile birlikte yer aldığı reklam filminden tanıyoruz. Reklam filminde “Doktor bu ne?” repliği ile tanınan Korkut, daha sonra mini dizilerde ve tiyatro oyunlarında rol almaya başlamıştır. Kendine has konuşma tarzı ve sevimli halleri ile dikkat çeken oyuncu, bu reklam sayesinde kendisine TV dünyasında yer edinmeye başlayacaktır.

2- Ersin Korkut Filmler

YouTube video

Korkut ilk olarak TV kanallarına taşınan bir tiyatro oyunu olma özelliğine sahip “Bir Demet Tiyatro” isimli kült yapımda rol alır. Bu sayede Ersin’in TV tecrübesinin de ilk adımları atılmış olacaktır. Daha sonra 2005 yılında vizyona giren Organize İşler filminde rol alan Ersin, kısa sürede büyük yapımların da aranılan yüzü olmaya başlar.

https://www.youtube.com/watch?v=wUrQz1oEToU

Sonrasında Kanal D ekranlarında yayınlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli yapımda yer alan Korkut’un kariyeri bu programda pik noktasına ulaşır. Hem oyun yazarlığı hem de skeç oyunculuğu yapan Ersin, dönemin en popüler isimlerinden biri olmuştur.

İşte, Korkut’un kariyerinde önemli bir yere sahip olan dizi ve filmlerin listesi:

Kutsal DamacanaÇok Güzel Hareketler BunlarNeşeli HayatGalip Derviş Çocuklar DuymasınÇok Filim Hareketler BunlarKutsal Damacana: DracoolaEkşi ElmalarFerideKolonya CumhuriyetiPatron Mutlu Son İstiyorOrganize İşler 2 : Sazan Sarmalı

3- Ersin Korkut Survivor Macerası

Korkut, son olarak 2020 yılında TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor Türkiye isimli yarışmada yer almıştır. Bu yarışma sayesinde daha da popüler olan oyuncu, herkesin gönlünde yer edinmeyi başarmıştır.

https://www.youtube.com/watch?v=uNsFGhWIH40

Yarışma sırasında çok sevdiği köpeği Mess’in öldüğü haberinin verilmediği Ersin, yarışma boyunca köpeğini ne kadar çok özlediğini anlatmıştır. Elendikten sonra kötü haberi canlı yayın üzerinden  alan Ersin’e hayranları da büyük destek olmuştur.

Yarışma sonrasında hayatı ile de dikkat çeken oyuncu, Ersin Korkut Muğla’da nerede yaşıyor sorularının sorulmasına neden olmuştur. Kardeşi Erdoğan Korkut ile birlikte yaşayan Ersin, Muğla Akyaka’da gözlerden uzak bir hayat sürmektedir.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!