Etiket Yapıştırma Makinası

Etiket Yapıştırma Makinası Nedir, Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etiket yapıştırma makinası kısa zamanda çok iş yaptıran makinalardır. Bu makinaları ister küçük olsun ister büyük olsun tüm işletmeciler ticaret sırasında ürün hakkındaki fiyat ve çeşitli bilgileri tüketiciye direkt olarak vermek için kullanırlar. Etiketsiz ürünün raflarda yer almadığı günümüzde bu cihazlara gösterilen talepte her geçen gün artmaktadır.

Bize alışveriş sırasında ürünün pahalı ya da ucuz olduğu hakkında bilgi veren, bazen vazgeçirip bazen mutlu eden etiketlerin ürünlerle buluşma hikayesi işte bu yazıda!

 

Etiket Yapıştırma Makinası Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Etiket Yapıştırma Makinası
Etiket Yapıştırma Makinası

Etiketler yiyecek, içecek, ilaç, giyim, kozmetik, beyaz eşya, teknoloji ve sanayi gibi aklınıza gelebilecek daha birçok alanda satışa hazır hale getirilen ürünlerin ambalajları üzerine yapıştırılarak tüketiciyi ürünün fiyatı, markası, üretim ve tüketim tarihi hakkında bilgilendiren ufak ve yapışkanlı kağıt parçalarıdır.

Artık fabrikalarda binlerce hatta yüz binlerce ürünün aynı anda üretildiği, paketlendiği ve satışa sunulduğu dünyamızda etiketlerin ürünler üzerine elle yapıştırılması gereksiz zaman ve iş gücü kaybına sebep olmuştur.

Etiket yapıştırma makinası etiketlerin aynı anda birçok ürüne sistematik, doğru ve hızlı şekilde yapıştırılması için tasarlanan cihazdır. Zaman ve iş gücü kaybını büyük oranda ortadan kaldıran bu cihazlar mahallemizde bulunan bakkal, manav, kasap ve marketlerden tutunda dünya çapında çalışan büyük fabrikalara kadar çok geniş bir alanla birlikte kargo sektöründe de oldukça kullanılmaktadır.

 

Her Ürüne Göre Etiket Yapıştırma Makinası Var mıdır?

 

Elbette ki üretilen her ürün üzerinde etiket muhakkak olmalıdır. Bu nedenle etiket yapıştırma makinası piyasa üzerinde geniş bir yelpazede aktif olarak kullanılan cihazlardır. Bu cihazların yiyecek, içecek, ilaç, giyim, kozmetik, beyaz eşya, teknoloji ve sanayi gibi daha birçok sektörde değişik şekil, boyut ve malzemeden üretilen ürün kartelasının çok olması sebebiyle çeşitlenmesi de kaçınılmaz olmuştur.

Etiketlerin alışveriş sırasında elimize aldığımız silindir, düz, yuvarlak, konik yüzeyli şişeler, kavanozlar, kutular, koliler, poşetler ve daha çok çeşitli ürünlerin üzerine yapıştırılması bahsedilen makinalarla mümkündür.

 

Etiket Yapıştırma Makinası Çeşitleri Nelerdir?

Etiket Yapıştırma Makinası

Hemen hemen her ürün için etiket yapıştırmak zorunlu hale geldiğinden etiket yapıştırma makinasının çeşitlenmesi de kaçınılmaz olmuştur. Küçük işletmelerden büyük işletmelere, küçük imalathanelerden büyük imalathanelere kadar çok geniş bir alanda kullanılan bu makinaların tam otomatik, yarı otomatik ve manüel olarak kullanılan birçok çeşidi mevcuttur.

  • Otomatik makinalar yüksek üretim yoğunluğu olan üretim merkezleri tarafından tercih edilen bu makina dakikada 100 etiket basabilir.
  • Yarı otomatik makinalar orta yoğunluktaki imalathaneler tarafından tercih edilen çeşitli ebatları bulunan ürünler için kullanılan ve masa üstünde çok yer kaplamayan makinalardır. Tek ve çift etiket basabilen bu makina çalışanın el becerisine bağlı olarak hız kazanabilir. Şişe ve silindirik etiket yapıştırma makinaları bu türün en çok tercih edilen cihazlarıdır.
  • Manüel olarak kullanılan makinalar ise yoğunluğu daha düşük olan üreticiler tarafından tercih edilirler.

En çok merak edilen etiket yapıştırma makinalarına birlikte göz atalım!

 

1 -Poşet Etiket Yapıştırma Makinası

 

Genellikle firmaların reklamlarını yapmak için kendi isimlerini ya da amblemlerini yatay ve dikey şekilde ürünün üzerine basılmasında hatasız performans gösteren poşet etiket yapıştırma makinası gıda, deterjan gibi birçok paketli ürünün ambalajlanmasında kullanılır.

 

2 -Kıyafet Etiket Yapıştırma Makinası

 

Kıyafet etiket yapıştırma makinası genellikle çeşitli kıyafetler üzerine markaların isim ve amblemlerini basmak için kullanılırlar. Kıyafet tasarlayıp üreten firmaların hem kimliklerini oluşturdukları hem reklamlarını yaparken kullandıkları bu makinalar kıyafet etiketinin konumuna ve boyutuna dikkat edilerek kullanılırlar. Hazırlanan etiketler marka bilgisinin yanında giysilerin bakımı hakkında da bilgi verirler.

 

3 -Sticker Baskı Makinası ve Ev Tipi Sticker Baskı Makinası

 

Sticker baskı makinaları birçok ürünün birçok marka tarafından üretildiği piyasada markaların kendilerini ve bünyelerince ürettikleri ürünlerini geniş kitlelere tanıtmak için kullanılırlar. Bu cihazlar birçok şekilde ve birçok renkte etiketler baskılayabilirler. Ev tipi sticker baskı makinası küçük işletmeler tarafından tercih edilen bir makinadır. Marka bilgisi ve fiyat bilgisi vermek için tercih edilir.

4 -Yapışkanlı Etiket Baskı Makinası

 

Yapışkanlı etiket baskı makinaları en çok paketleme kısmında marka bilgisi, fiyat ve tarih gibi bilgilerin sayısız ürün üzerine el değmeden seri şekilde yapıştırılmasında kullanılır. Bu cihazlar rulo şeklinde kağıt ve plastikten üretilen yapışkanlı etiket kullanarak çalışır. Yapışkanlı baskı makina genellikle basım işleriyle uğraşanların ve üretimde tüm ihtiyaçlarını kendileri karşılamak isteyen üreticilerin tercihidir.

 

Etiket Yapıştırma Makinası Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Etiketler aslında ürünlerin nüfus cüzdanı gibidir. Ürünler hakkında birçok bilgiye etiketler aracılığıyla ulaşırız. Etiketler zorunlu yönüyle üretimde oldukça önemli bir yere sahiptir. Aklımıza gelen birçok sektörün hem zorunlu hem de tanıtım ve dikkat çekmek amacıyla yaptığı bu etiketlemeler etiketlemenin geniş bir alanı olduğunu bize gösterir. Her şeyin hızlı bir şekilde değiştiği ve yenilendiği günümüzde etiket ve etiketleme şekilleri de değişmektedir. Bu değişim üreticileri yeni makinalara yönlendirmektedir. İşte talebin her geçen gün arttığı etiket yapıştırma makinası satın alırken dikkat edilecek kriterler!

  • İlk kez bu makinadan alacaksanız seçtiğiniz firmayla bu konuyla ilgili muhakkak görüşmelisiniz.
  • Makinanın tam otomatik, yarı otomatik veya manüel bir makina olup olmayacağına karar vermelisiniz.
  • Alacağınız makinayı etiketlenecek ürünlere uyumlu seçmelisiniz.
  • Etiket yapıştırma makinasının etiket uzunluğuna dikkat etmelisiniz.
  • Makinanın dakikada kaç adet etiket basabilme kapasitesi olduğuna dikkat etmelisiniz.

 

2. El Etiket Yapıştırma Makinası ve 2. El Şişe Etiketleme Makinası Almak Pişman Eder mi?

Etiket Yapıştırma Makinası

 

Günümüz de sosyal medya ve birçok online alışveriş uygulaması üzerinden kıyafetler bile ikinci el olarak satılmaktadır. İkinci el etiket yapıştırma makinası veya şişe etiketleme makinası alacaksanız; ürünün orijinal olup olmadığı, daha önce tamir görüp görmediği, ürünün garanti belgesi ve faturasının hala satıcıda bulunup bulunmadığına dikkat etmeniz gerekir. Bahsedilen bu kriterlere iyice bakılıp iyi bir piyasa araştırması yapıldıktan sonra alınan ikinci el makinalar sizi pişman etmeyecektir.

 

Etiket Makinası Fiyatları Nelerdir?

 

Çok çeşitli ürün çok çeşitli markalar tarafından üretilerek çok çeşitli şekillerde satışa sunulmaktadır. Her üretici ve satıcı markalarını, ürünün fiyat bilgisini, çeşitli tarihleri, amblemlerini göstermek ve tasarlanan ürünlerin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla kendilerine özgü etiketleme stili ortaya çıkarıyor. Bu durum etiket makinalarını vazgeçilmez bir parça haline getirmektedir. Ürünlerin çeşitliliğine bağlı olarak etiketlemeler ve bahsi geçen makinalar da çeşitlenmektedir. Hal böyle olunca makina fiyatları da değişiklik göstermektedir.

 

YouTube video

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!