etiket-yapistirma-makinesi

10 Adımda Etiket Yapıştırma Makinesi Türleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etiket yapıştırma makinesi nedir, ne için kullanılır, kimler kullanır, hangi markalar kalitelidir? Etiket yapıştırma makinesi, satın alınan hemen hemen her ürünün ambalajında kullanılan teknolojik aletlerden biridir. Bu makine sayesinde önceden hazırlanmış etiketler, ürün paketlerine, kartonlara, paletlere, kasalara kolayca yapıştırılır. Bir kere alındığında birçok getirisi olan ürünler arasında yerini alır.

Etiket Yapıştırma Makinesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Etiket yapıştırma makinesi seri üretim yapan fabrikalar için büyük önem arz eden cihazlardan biridir. Günümüzde elektronik, gıda, ilaç, temizlik, içecek gibi çeşitli sektörler tarafından tercih edilmektedir. El gücü ile yapıştırılacak olan etiketler hem düzensiz hem de zaman alıcı olacaktır. Bu cihazı temin edebilen fabrikalar zaman kaybından ve insan gücü için ödenen masraftan tasarruf etmiş olurlar.

etiket-yapistirma-makinesi

Etiket yapıştırma makinesi çeşitlerine bakıldığında ihtiyaca göre otomatik etiket yapıştırma makinası, yarı otomatik ve manuel makineler tercih edilmektedir. Üründen elde edilecek verimi arttırabilmek için doğru etiket yapıştırma aparatı seçimine önem verilmelidir. Piyasada fiyatlar ve markalar çeşitlilik göstermekte ve alıcılar için kafa karışıklığına yol açmaktadır. Bu içerikte en iyi 10 makine araştırılmış ve tanıtımı yapılmıştır.

1- Argox

70 ülkeden fazla ihracatı bulunan Tayvan kökenli bu etiket makinesi Cp-2140 Thermal modeli ile kullanıcılarının yüzünü güldürmektedir. Kalitesini öne çıkaran termal baskı yapabilme ve etiket tasarlama programları sayesinde kullanıcılarına profesyonel bir kullanım sağlamaktadır. Ağırlığı ise sadece 2 kg civarındadır. Lazer okuma sistemi ile daha kaliteli barkod ve etiket çıkartma avantajını sağlar.

2- Sonkaya Etiket Yapıştırma Makinesi

Son kaya makina anonim şirketi İstanbul’un Ümraniye semtinde kurulmuş olan köklü merkezlerden biridir. Etiket yapıştırma makinesi ile de öne çıkan bu markanın kullanımı da oldukça kolaydır. SMET225YT kodlu makine yarı otomatik olup şişe etiketlemelerinde kullanılır. Ekranı dokunmatiktir. Oldukça zahmetli olan etiket rulosu değiştirme işlemi ise bu model için oldukça pratiktir.

3- Erda Etiket Yapıştırma Makinesi

etiket-yapistirma-makinesi

Tıpkı Sonkaya gibi yerli üretimlerimizden olan Erda’nın merkezi de İstanbul Ümraniye’de bulunmaktadır. EFEED-COUNT tipi etiket makinesi 3 ayrı modda kullanılabilen cihazlardandır. Modlar, sürekli çalışma, ürün sayıcılı çalışma, tekrarlı otomatik besleme şeklinde değişmektedir. Yenilikçi tasarımı ile Türkçe, İngilizce, Almanca, Portekizce, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca dillerinde hizmet vermektedir. Hız ayarlama özelliğiyle ihtiyaca göre değişim fırsatı sunmaktadır.

4- Dymo Etiket Makinesi

Dymo, Amerika Birleşik Devletleri merkezli markalardan biridir. Dymo Omega S0717930 modeli özellikle ergonomik tasarımı ile kullanıcılarına oldukça pratik bir kullanım sağlamaktadır. Oldukça sağlam malzemeler ile tasarlanan bu etiket yapıştırma makinesi düşme, çarpma gibi durumlarda kolay kolay kırılmamaktadır. Bu özelliği sayesinde de uzun seneler boyunca yeni makine alma ihtiyacının önüne geçmiş olmaktadır.

5- Brother

Brother, 1908 yılında kurulmuş olan bir Japon markasıdır. Brother etiket makinesi P-touch modeli el tipi olan etiket yapıştırma makinesi kategorisinde yer alır. El tipi olan bu ürün etiket yazıcı özelliği ile kullanıcılarına son derece pratik bir kullanım sağlamaktadır. Klavyesi de son derece pratiktir. LCD ekranlı makine, ofis, ev ve okullarda kolay bir şekilde kullanılabilir.

6- Rubenis

etiket-yapistirma-makinesi
Etiket Yapıştırma Makinesi

Rubenis, Çin merkezli bir markadır. Rubenis’in Motex modeli el tipi bir makine olup hızlı etiketleme fırsatı sağlamasıyla öne çıkmaktadır. Bu etiket yapıştırma makinesi 8 haneli sayılara kadar etiketleme işlemi yapmaktadır. Öncelikle ürünlerin fiyatı yazılır sonrasında etiketleme işlemine devam edilir. Mürekkep kalitesiyle de etiketler silinmeden daha uzun süre net bir şekilde görünür kalırlar.

7- Open Tex

Genel olarak sanayi tipi için uygun olan bu etiket yapıştırma makinesi marketlerde de kullanılabilmektedir. Makine etiketleri 7 haneli olarak basmaktadır. Tarih, bilgi ve fiyat yazma seçenekleriyle geniş bir kullanım seçeneği sunar. Depo ürünlerini etiketlemenin dışında dosya klasörlemede de pratik bir şekilde kullanılır. Dayanıklı tasarımı ile ilk günkü performansını uzun sürede korur.

8- Niimbot

etiket-yapistirma-makinesi

Niimbot markasının D11 modeli kullanıcılarına oldukça pratik kullanım sağlamaktadır. Kablosuz, USB şarjlı, taşınabilir termal özellikleri ile öne çıkan modellerdendir. Orijinal etiketleri yırtılmaz, yağdan ve sudan etkilenmezler. Özellikle mutfakta baharat etiketleme için ev hanımları tarafından tercih edilen bir üründür. Bir rulodan 12×40 mm ölçülerinde etiket çıkmaktadır. Siyah baskı yapmaktadır.

9- Motex

3 boyutlu etiketler kulağa oldukça cazip gelmektedir. Motex, özelliği ile etiketleri daha kalıcı ve 3 boyutlu hale getirmektedir. Etiket makinesi arayanlar bu etiket makinesini tercih edebilirler. Abs polimer olarak adlandırılan dayanıklı madde sayesinde uzun ömürlü kullanım fırsatı sağlamaktadır. Etiket yapıştırma makinesi kategorisinde yapılan aramalarda Motex 3d avantajı ile ön plana çıkmaktadır.

10- Blitz

etiket-yapistirma-makinesi

İtalya üretimli bir marka olan Blitz etiket yapıştırma makinası kategorisinde olan bu ürün sanayi tipi için oldukça uygun bir üründür. 7 haneye kadar etiket basabilme özelliğine sahiptir. Etiketleme yapılırken harf olarak değil sayı olarak kullanım hizmeti sunmaktadır. Keçesi değişebilmektedir. 10 Ekim 2022 itibari ile internet satış fiyatı 1100 TL civarındadır.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!