featured

Etkileyici Selfie Çekmek İsterken Ölümle Sonuçlanan 10 Sıradışı Olay

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selfie çekmek, günümüz dünyasında hemen hemen herkesin düzenli olarak yaptığı bir rutin haline geldi. Nasıl görünüp görünmediğin önemli değil. İnsanlar yaptıkları her şeyi belgelemek ve internet üzerinde yayınlamak zorunda hissediyorlar. Eğer selfie çekmezsen var olduğunu kanıtlayabilir misin?

Akıllı telefonlar beraberinde farklı bir dünyada yaşayan yepyeni bir nesli getirdi. Telefonuna daldığı anda çevresiyle olan iletişimini kapatan bir nesil geldi. Bu iletişimsizlik insanların kendilerine de zarar vermesine yol açıyor. Mesela, selfie çekmek artık köpekbalığı saldırılarından daha ölümcül bir hal aldı. Her yıl selfie yüzünden binlerce insanın başına iş açılıyor.

İnsanların başlarına ne tür işler geldiğini merak ediyor iseniz sizler için hazırladığımız listeye mutlaka göz atınız. Belki bu listeden sonra biraz daha dikkatli olursunuz.

10. Bir Ayıdan Daha Akıllı Olmak

Mayıs 2018’de Prabhu Bhatara adlı bir adam, Hindistan Kotapad’daki bir düğünden bir grup arkadaşıyla eve dönüyordu. Midesi bulandı ve arkadaşına arabayı kenarı çekip çekemeyeceklerini sordu, böylece yolun kenarında kendini rahatlatabilecekti.

Araçtan indi ve o anda yerde yatan yaralı bir ayı olduğunu fark etti. Vahşi yaşam hizmetlerini aramak yerine çömelmek ve ayının yanında bir selfie çekmek gibi bir karara vardı. Ancak, hayvanın yaralılık derecesini hafife aldı, çünkü ayı anında ona saldırmaya başladı.

Arkadaşlarını kurtarmaya çalışmak yerine grubun geri kalanı saldırının videosunu kaydetmek için cep telefonlarını çıkardı. Bir noktada adamın tek umudu ortaya çıktı. Başıboş bir köpek havlamaya başladı ve ayıyı uzaklaştırmaya çalıştı.

Böylelikle köpeklerin gerçekten insanlardan daha iyi olduklarını bir kez daha kanıtladı. Orman yetkilileri, 10 kilometre uzaktan geldiler ve ayıyı sakinleştiricilerle vurmaları uzun bir süre aldı. O zamana kadar, zaten iş işten çoktan geçmişti.

9. Facebook Durum Paylaşımı

Uzmanlar araba kullanırken asla mesajlaşmamak gerektiğini söylüyorlar. Aynı şey selfie çekmemek için de söylenebilir. 2014’te, Courtney Sanford adlı 32 yaşında bir kadın, Kuzey Carolina’daki I-85 otoyolunda giderken telefonunu çıkardı.

YouTube video

Böylece Facebook’a Pharrell Williams’ın “Happy” şarkısına eşlik ederken çektiği videoyu gönderebilirdi. Otoyolda ilerlemeye başlamasından birkaç dakika önce “Happy” şarkısı beni çok mutlu ediyor!” kelimelerini de Facebook’a yazmayı başardı.

Sanford, yaklaşmakta olan bir geri dönüşüm kamyonuna çarptı ve arabası alev aldı. Kamyonun arkasındaki otomobiller büyük bir zincirleme kaza olmadan önce zamanında durmayı başardı.Neyse ki, kamyon şoförü kazada zarar görmedi ve Sanford tek kazazedeydi. Polis, sosyal medya hesaplarını inceledi ve araba sürerken sık sık selfie çekmek gibi bir alışkanlığı olduğunu fark etti. Yani bu ilk kez değildi.

Davanın polis memuru Teğmen Chris Weisner yaptığı açıklamada “Birkaç saniye içinde bir hayat sona erdi ama bazı arkadaşlarına mutlu olduğunu bildirebildi. Buna gerçekten değmez” dedi.

8. Sert Görünmek

Bazı insanlar instagram öz çekimi içinde sert görünmek için büyük çaba harcıyorlar. Aslında, güvende olduklarını sanmalarına rağmen yanlışlıkla kendilerini vuran Amerikalıların hikayeleri var. Ne yazık ki, çoğu genç çocuklar olsa da bazen deneyimli yetişkinler bile aynı hatayı yapıyor.

2016’da, Washington eyaletinde bir adam kız arkadaşıyla fotoğraf çekiyordu. Her ikisi de silah koleksiyonuyla birlikte selfie çekiyorlardı. Adam fotoğraf çekmek için yeni silahlarından bir tanesini aldı. Mermileri önceden boşaltmıştı. Silahı kendine doğrulttu ve tetiği çekiyormuş gibi yaptı.

Çünkü bu şekilde sert göründüğünü düşünüyordu. Fakat koleksiyonunda o kadar çok ateşli silah vardı ki, bir tanesinden bir mermiyi çıkarmayı unuttu. İstemeden kendisini bir Rus ruleti oyununun içinde bulduğu için selfie çekmek uğruna kendini vurdu.

7. Mayday

Eğer farkında değilseniz, internette “ ayakkabı selfiesi” adı verilen bir eğilim vardır. Bu, fotoğrafçının yerden yüksek bir yerin kenarından sarkan ayaklarının fotoğrafını çekmesidir. Genellikle, bir köprüden, bir binanın tepesinden, uçurumdan, bir helikopterden veya bunlara benzer yerlerden çekerler.

Mart 2018’de, 5 arkadaş New York’ta bir gezi helikopteri kiraladılar. Kapı açıktı, bu yüzden yolculardan biri kenara oturmaya karar verdi ve selfie çekmek için ayaklarını aşağıya sarkıttı. Ne yazık ki, helikopterin içinde etrafa çok dikkat etmiyorlardı. Yolculardan biri yanlışlıkla emniyet kemeri düğmesine benzeyen “acil durumda yakıt akışını durdurma kolu” denilen bir kolu çekti.

Pilot, koltuklara geri dönmeleri için yolculara bağırdı. Helikopteri yönlendirmek için yeterli zamanı vardı, böylece bir binaya çarpmak yerine doğuda bulunan bir nehre inebilecekti. Ne yazık ki, yolcuların tümü koltuklarına oturmuş olmalarına rağmen hayatlarını kaybettiler. Pilot ise kurtulmayı başardı.

6. Fil Sürüsü

Son hızla size doğru koşan bir fil sürüsü görseydiniz ilk tepkiniz ne olurdu? Belki yoldan çekilirsiniz? Belki koşabilirsiniz? Ancak Ashok Bharti adında sarhoş bir Hintli adam son hız ona doğru koşan bir fil sürüsü gördü ve durdu. “Vay. Bu destansı bir selfie olur” dedi.

Bundan sonra ne olacağını tahmin edebilirsiniz. Bharti, fil sürüsü tarafından ezildi. Yakındaki tanıklar onu hastaneye götürmeye çalıştı ama zaten yaralarından dolayı ölmüştü. İster inanın ister inanmayın, dünyada fil saldırısına bağlı birçok selfie ölümü olmuştur ve hikayeleri neredeyse hep aynıdır. Öyleyse, buradaki hikâyeden çıkarılacak sonuç bir fotoğraf makinesi çıkardığınız zaman vahşi hayatın size “peynir” deyip poz vermeyeceğidir.

5. Bir, İki, Üç, Atla

Bu listeyi hazırlarken bir uçurumun kenarında duran ve selfie çekmeye çalışırken ölüme atlayan insanların dünyasından yüzlerce hikaye bulduk. Birazdan anlatacağımız hikaye de bunlardan biri.

2017 yılında, 23 yaşında bir Güney Koreli kadın, Birleşik Krallık da yaşıyordu çünkü yurtdışında İngilizce öğrenmeye karar verdi. Doğu Sussex’te bulunan Yedi Kızkardeşler uçurumunu ziyaret ediyordu. Kadın, yakındaki diğer ziyaretçiden uçurumun kenarına yakın bir yerden havaya zıpladığı anda selfie çekmek için cep telefonunu alıp almayacağını sordu.

Farkındaysanız bu insanlar havaya zıpladıklarında birileri onların fotoğraflarını havadayken çekiyorlar. Bu yüzden neredeyse uçuyormuş gibi görünüyor. Yabancılar onu fotoğraflamayı kabul etti ancak atlamayı gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu alanı hafife aldığı görülüyordu. Havaya zıpladıktan sonra yere inmek yerine yanlışlıkla uçurumdan atladı.

Yine Machu Picchu’da zıplayarak selfie çekmeye çalışırken başka biri daha öldü. Bir uçurumun yakınında selfie çekmeyin. Ancak ısrar ediyorsanız, en azından ayaklarınızı yere sağlam bir şekilde tutturun.

4. Herkes Trene Binsin

Birçok insan trende selfie çekiyor, ancak Hindistan’daki bir adam bu konuda biraz farklı olmak istedi. 25-30 yaş arasındaki bir grup genç adam trende seyahat ediyorlardı. Bir tanesi tren düşük hızda giderken bir selfie çekmek için diğer arkadaşını bir eliyle tutarken aşağıya doğru sarktı.

Ancak aniden eli kaydı ve raylara düştü. Bununla birlikte onu kurtarmak için arkadaşlarından dördü de trenden atladı. Ancak sorun kendilerini bir trenden atmış olmaları değil karşı yönün raylarına atlamış olmalarıydı. Karşı yönden bir tren yüksek hızda kendilerine doğru geliyordu.

Dört adam karşı yönden gelen tren tarafından biçildi ancak ilk başta selfie çekmeye çalışırken trenden düşen adam kurtulmayı başardı. Selfie çekmeye çalışan bu genç adam arkadaşlarının ölümünden sorumlu olduğunu bilerek suçluluk duygusuyla yaşamak zorunda.

3. Dios Mio

2017’de Meksika’nın Chihuahua kentinde 17 ve 18 yaşındaki iki kadın bir at yarışı parkurunu ziyaret ediyordu. Burası küçük uçakların düzenli olarak iniş ve kalkış yaptığı bir havaalanının hemen yanındaydı. Kızlar, alçaktan uçan bir uçağın görüntüsünü, selfienin arka planında yakalamanın gerçekten harika görüneceğini düşünüyorlardı.

Kızlar bir kamyona atladılar ve yarışı bırakıp havaalanına doğru sürdüler. Kamyonun düz olan yük taşıma kısmının üzerine çıktılar. Böylece tüm havaalanı fotoğraflarında açıkça görülebiliyordu. Birlikte bir taraftan fotoğraflar çekerken bir sonraki uçağın da inişini beklemeye başladılar.

Ama iniş pistine ne kadar yakın olduklarını çok da önemsemediler. Çünkü bir uçak alçalmaya çalışırken, uçağın kanadı her ikisinin de kafasına çarparak anında onları öldürdü. Polis bölgeyi araştırdı ve cep telefonunun fotoğraf galerisini inceledikten sonra ne olduğu anlaşıldı.

2. “Düşersem, Beni Geri Getirmeyin”

Son yıllarda, Hırvatistan sıcak bir turizm merkezi haline geldi. Çünkü yabancılar Game Of Thrones’un çekildiği antik şehri görmeye çok uzaklardan geliyorlar. Bu nedenle, turistlerin tatildeyken tehlikeli selfieler çekmeye çalıştıkları şaşırtıcı olmamalıdır.

2016’da, 20 yaşında bir Kanadalı adam Plitvice Gölleri Milli Parkı’nı ziyaret ediyordu. Uçurumdan göle atlayış denemesi yapmaya karar verdi ve bunu yaparken de bir selfie çekmek istedi. Ne yazık ki bu uçurum 30 metrenin üzerindeydi ve bu normalde herhangi birinin uçurumdan göle dalış yaptığı bir alan değildi. Düşerken onu yakalayan birkaç ağaç dalı olmasa ölmüş olacaktı.

Bu olaydan sonra, Hırvatistan hükümeti ülkeye gelen turistlere yönelik bir açıklama yapmak zorunda kaldı; “Aptalca ve tehlikeli selfieler çekmeyin!”

1. Kaboom

2015 yılında, üzerlerinde el bombası taşıyan iki genç adam, Rusya’nın Ural Dağları’nı ziyaret ediyordu. Silahla yapılan selfielerin birçoğuna benzer şekilde adamlar, pimi çıkarılmış bir el bombasıyla birlikte bir selfie çekmek tamamen şaşırtıcı olabilirdi. Büyük olasılıkla, el bombasını atmadan önce hızlıca fotoğraf çekmeyi umuyorlardı.

Açıkçası, bomba patladıktan sonra bir çığa sebep olması veya bir yangın başlayıp başlamaması umurlarında değildi. Fakat el bombasının ne kadar çabuk patlayacağını hiç hesaba katmadılar ve maalesef ki fotoğraf çekildikten hemen sonra bomba patladı.Polis cep telefonundaki fotoğrafları kurtardı, böylece ne olduğunu açıkça görebildiler.

Selfie Nasıl Çekilir?

Sosyal medyada doğal ve özel bir görüntü paylaşmak, daha fazla takipçi ve beğeni için gereklidir. Çünkü, beğeniler artmazsa iyi bir sosyal medya kullanıcısı olunmadığı hissi oluşur. Peki, selfie nasıl Çekilir?İyi bir selfie için öncelikle ön kamerası kaliteli bir telefona ihtiyaç vardır. Ön kamerayı açtıktan sonra iyi bir poz aldığınızdan emin olun.

Yeterli ışık almaya dikkat edin. Yeterli ışık daha iyi görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Selfie çubuğu alınarak daha çok selfi çekebilirsiniz. Ama dikkat edin çekilen selfie hayatınızın son görüntüsü olmasın. Selfie çekmenin güzel yönlerini keşfedin, tehlikeden uzak durun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!