featured

Ev Dekorasyon Fikirleri | Birbirinden Özel Ev Aksesuarları| Evin Havasını Değiştiren Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ev dekorasyon çözümleri aksesuarla ve aksesuar olmadan çeşitli açılardan değerlendiriliyor. Kullanacağınız birbirinden farklı tasarımın keyfini sürebilir, evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Üstelik bunu çok pahalı malzemeler almadan yapabilirsiniz.

Modern Salon Süs Eşyaları

Ev dekorasyon süsleri evdeki havayı anında değiştirebileceğiniz bir etki yapabilir. Öncelikle sağlıklı bir bakış açısı olması bakımından salonda da bu süs eşyalarını kullanabilirsiniz. Oturma odası, yatak odası, giriş bölüm vs. sıralanabilir. Yaygın zaman geçirilen ortam salonlar olduğu için evin havasını belirleyen alan da bu bölüm denebilir.

1. Ucuz Ev Aksesuarları Alırken Dikkat

Küçük bir değerlendirme olarak ucuz aksesuarların kolay kırılan yapıda olabileceğini dikkate almalısınız. Kalıcı bir ortam değişimi amacınız olduğu düşünülürse uzun vadede yerleşik duracak olan ev dekorasyonu malzemeleri dayanıklı olmalıdır. Bu çok pahalı ürünlere zorunluluk gibi düşünülmemeli ve ortalama fiyatlarla binlerce aksesuar bulacağınız demektir.

2. Dekoratif Objeler Nedir?

Dekoratif bir objenin temel tanımı, yerleştirildiği alanda ortama güzel bir görsel özellik katan, işlevsel açıdan faydalı ürünlerdir. Bir vazo, tablo, anahtarlık, minder süslemeleri, çeşitli cam süs malzemeler vs. bu kapsama girebiliyor. Ev dekorasyon ürünleri online satış mağazalarına baktığınızda uygun bir ürünü seçmek üzere çeşitli kriterleriniz olacaktır.

3. Dekoratif Objeler Nasıl Olur?

Bir aksesuar temelde ortama iyi enerji katmalıdır. Dekoratif bir ürün kriterleri kendi beklentilerinizle ve kullanım amacıyla doğrudan alakalıdır. Bazıları aynı zamanda devamlı kullanacağı aksesuarlar isterken tek görsel amaca odaklananlar da bulunuyor. Salonun sehpa üzerindeki geniş süsleme cam tabak hem görsel hem de işlevsel amacı bir arada tutabilir. Salon dekorasyon amacı ortam havasını kökten değiştirmekse aynı anda kullanacağınız ürünler daha etkili olur.

4. Ev Dekorasyon Uygulamalarında Ev Aksesuarları Nereye Yerleştirilir?

Ev dekorasyonu yapılırken ne tür malzemeyi nereye koyacaksınız karar vermelisiniz. Dikey bir vazo köşelerde ve pencere kenarlarında şık duracaktır. Tablolarınızın duvarlarda asılı olması gerekir. Avizeler tavan yüksekliğine göre ayarlanarak yerleştirilmelidir.  Büyük ayaklı ışıklandırma sistemlerini kullanırken koltuklarınızın hemen yan kısmına yerleşim olabilir.

5. Ferah Salon Dekorasyonu için Ufak Detaylar | Gri Salon Dekorasyon Fikirleri

Grilik ve ferah salon modern dekorasyon arasında paralellik bulunuyor. Açık renkleri doğru kullanarak mükemmel ferah ortamlar oluşturabilirsiniz. Gri ile sınırlı kalmak zorunda değilsiniz. Baskın renkler koltuk takımlarınız koyuysa gri ve açık renk aksesuarlar ideal olacaktır. Açık renk koltuklarda koyu tonlara odaklanabilirsiniz.

6. Dikdörtgen Salon Dekorasyon Örnekleri için Aksesuarlar

Salonunuz dikdörtgense köşeleri daha belirgin hale getiren büyük saksılar, lambalar kullanabilirsiniz. Bunu sayı olarak da 4 tane vs. ayarlamalısınız. Salon dekorasyonu fikirleri açısından çerçeveleri doğru şekilde çizmeniz gerekiyor. Fakat çok keskin hatlarda aksesuarlar kullanmak gözü yorabilir. Bu açıdan oval özellikleri olan ürünlere odaklanabilirsiniz.

7. Modern Salon Duvar Aksesuarları | Sade Şık Salon Dekorasyonu

Duvarlarda tablolar, fotoğraf çerçeveleri, sağlam askılarla oluşturulan parlak zeminler vs. değerlendirilebilir. Ev dekorasyonu duvar kağıtları seçeneklerinizde aksesuar gibi görünen türleri bulabilirsiniz. Kabartmalı görüntüsü olanlar bu açıdan altın gümüş tonlarla kendiliğinden aksesuar görüntü sağlayabilir.

8. Küçük Salon Dekorasyonu | Yuvarlak Odalarda Güzel Salon Dekorasyonu

Modern salon aksesuarları kullanarak küçük bir salonu mükemmel şekilde değiştirebilirsiniz. Öncelikle fazla malzemeleri ortadan kaldırın. Ardından renk uyumu doğrultusunda zıtlık katarken ortamı boğmadan değiştirecek eklemeler yapın. Oda şekli yuvarlaksa, keskin hatları olan aksesuar türleri kullanabilirsiniz.

9. Ev Dekorasyon Modern Uygulamalar| Farklı Bakış Açısıyla Kullanışlı Salon Dekorasyonu

Ev dekorasyonu modern olunca veya modern olmayınca ne tür özellikler kazanmış oluyor sorusunu merak ediyor olabilirsiniz. Ev dekorasyon modellerinde bu ayrım aslında son yıllarda eski dönemlerin anımsanarak sadeleşmesiyle değişti. Çünkü insanlardaki eski özlemi de arttığı için değer katan aksesuar tasarımlarına daha fazla odaklanılıyor.

Ev Dekorasyon Fikirlerinde El Yapımı Ürünler Revaçta

Salon dekorasyon ürünlerinde el yapımı aksesuarları değerlendirmeniz şiddetle önerilir. Orijinallik katmak isteyen dekorasyon severler açısından etkileyici görüntü oluşturabilirsiniz. El yapımı bir sepet, renklendirilirken eklemelerle etkileyici olabilir. Bunu çeşitli saksıları koymak için bir zemin gibi kullanabilirsiniz.

Modern Salon Dekorasyonları | Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yapılması ve dikkat edilmesi gereken konular açısından modern salon süs eşyaları incelemesine çeşitli açılardan bakılabilir.

Ev dekorasyonu nasıl yapılmalı konusunda araştırma yapmalısınız. Ön hazırlık sizi fikir edinerek hızlı yol almanız bakımından artıda tutar.  Birçok bilgi kaynağı bulunuyor ve en kötü ihtimalle dergi kitaplardan, arkadaşlarınızdan dekorasyon fikirleri alabilirsiniz.Pratik anlamda salon dışı bölümleri de dekorasyona dahil ederek bütünsellik kazanmalısınız. Bir aksesuarın benzerini başka odalarda kullanmak hoş bir enerji katar.Zıt renkleri kullanırken aralık değerlendirmesi olması avantaj demektir.

Salon Perde Dekorasyon | Perdeler Aksesuar mı? Perde Aksesuarları ile Ev Dekorasyonları

Perdelerinizi ev içerisinde en önemli bölümü oluşturduğu için bu alanda aksesuar kullanmak evinizin enerjisini belirgin şekilde değiştirecektir. Ev dekorasyon uygulaması perde aksesuar türleri açısından kapsamlı değerlendirme yapılabilir. Taşlı perde süslemeleri oldukça hoş görüntü verir.

Ev dekorasyon önerileri  hakkında merak ettiğiniz detayları link üzerinden bulabilirsiniz. Ayrıca alternatif salon dekorasyonu çözümleri de incelenebilir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!