featured

Evde Sıkılınca Ne Yapılır? Sıkıntıdan Patlayanlar için Evde Sıkılınca Yapılacak 15 Şey!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde sıkılınca ne yapılır? Evde canım sıkılınca ne yapabilirim? Arkadaşlar evde sıkılınca ne yapılır 2 kişilik öneriler nelerdir? diye sorduğunuzu duyar gibiyiz!

Pandeminin çıkması ve sürekli yayılmaya devam etmesi ile evde geçirdiğimiz zaman dilimleri de artmaya başladı. Hal böyle olunca evde sıkılınca ne yapılır? sorusu da sık sık gündeme gelir oldu. Bizler de bu doğrultuda sizler için evde keyifli vakit geçirebileceğiniz basit önerileri sıraladık.

Evde Sıkılınca Ne Yapılabilir? Evde Canım Sıkılınca Ne Yapabilirim?

Evde boş boş, hiçbir şey yapmadan oturmak elbette çok sıkıcı bir durumdur. Bu gibi durumlarda tek başınıza, aile üyelerinizle ya da arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz aktiviteler bulabilirsiniz.

Üstelik bu aktiviteleri yapmak için büyük bir ön hazırlık yapmanıza da gerek yok. Boş zamanlarınızda kendinizi iş hayatınızın ya da sosyal hayatınızın stresinden ve yorgunluğundan  arındırmak için kendinize eğlenceli uğraşlar bulabilirsiniz.

Bu uğraşlarla bitirmeniz gereken işlerinizi eğlenceli hale getirebileceğiniz gibi aynı zamanda boş zamanlarınızı da keyifli hale getirerek evde sıkılınca ne yapmalı? sorusuna da alternatif çözümler bulabilirsiniz.

Arkadaşla Evde Sıkılınca Ne Yapılır? Evde Sıkılınca Ne Yapılır 2 Kişilik Öneriler!

İnsan bazen evde tek olmadığı halde yine de hiçbir şey yapmadan otururken de sıkılabiliyor. Erkek arkadaşınızla ya da eşinizle evde çok sıkıldıysanız evde sıkılınca ne yapılır erkek arkadaşınızla karar vererek ortak bir aktivite oluşturabilirsiniz.

Bu aktivitelerin başında ise dizi ve film izlemek geliyor. Erkek arkadaşınızla ya da eşinizle romantik bir film açabilir ya da ilgi duyduğunuz ortak bir film alanı varsa o yönde seçim yapabilirsiniz.

Film izlemek istemiyorsanız o halde iki kişilik oyunlar oynayabilirsiniz. İsim şehir gibi basit ama düşünmeye sevk eden oyunlar ile zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız!

Evde Sıkılınca Ne Yapmalı? İşte Evde Sıkılanlara Keyifli Öneriler!

Aslında günlük hayatınızda aklınıza gelse de birçok kez bazı aktivitelerin boş zamanlarımızda bizi dinlendirebileceği ihtimalini düşünmeyebiliyoruz. Ancak aslında öyle basit öyle kolay aktiviteler var ki; boş zamanınızın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz.

Evdeyken halletmeniz gereken işleri boş zamanınızda koşturmaya kapılmadan yapabileceğiniz gibi aynı zamanda kendiniz için özel zaman dilimleri yaratabilirsiniz. İşte tek başınayken ya da sevdiklerinizle birlikteyken boş vakitlerinizi değerlendirebileceğiniz 15 farklı öneri!

1. Yapılmayı Bekleyen Ev İşlerinizi Bitirebilirsiniz

Ev işleri genellikle hayatın yoğun temposunda hızlı bir şekilde yapılan ve bazen de yarım kalan işlerdir. Eğer boş zamanınız varsa yapılmayı bekleyen işlerinizi rahat rahat eksiksiz bir şekilde yapabilirsiniz.

Atılması gereken çöpler, ayrılması gereken kıyafetler, belki de düzeltilmesi gereken bir kitaplığınız varsa boş zamanınız için en önemli maddelerden birisi ev işleri olabilir.

Biriken ve bir türlü bitiremediğiniz ev işleri çoğu zaman kafanızı meşgul eden işler olur. Eğer boş vaktiniz varsa evinizde halledilmesi gereken tüm düzen ve tamir işlerini yaparak hem evinizin düzenini sağlayıp hem de işlerinizi keyifli hale getirebilirsiniz.

2. Dijital Dünyanın Nimetlerinden Faydalanabilirsiniz

Teknolojinin devasa gelişimi ile birlikte artık dijital dünya da hayatımızın merkezi haline geldi. Evde yalnız ve çok sıkılmış olabilirsiniz. Ancak evde tek başınıza olsanız da dijital dünya sayesinde sevdiklerinizin sesi ve görüntüsü bir tık uzağınızda olabilir.

Ayrıca müze ve sergi gibi alanların neredeyse hepsi artık sanal alemde yer alıyor. Sevdiklerinizde sesli ve görüntü görüşme yapabileceğiniz gibi ayrıca merak ettiğiniz müzeleri sanal ortamda gezebilir ya da sanal oyunlarda arkadaşlarınızda keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Kişisel gelişiminizi geliştirmek istiyorsanız bunun da çözümü dijital dünyada! Artık günümüzde birçok kişisel gelişim kursunun online olarak yapıldığını düşünürsek boş vakitleriniz online derslere katılarak kendinizi geliştirmeniz için en uygun zamanlar olabilir.

3. Evde Sıkılınca Ne Yapılır Diyorsanız Film ve Dizi İzlemek İsabetli Karar Olabilir

Klasikleşmiş bir fikir olarak görünse de aslında film ve dizi izlemek boş vakitlerinizi değerlendirebileceğiniz en keyifli aktivitelerden birisidir. Adını çok duyduğunuz bir filmi izlemek ya da kaçırdığınız dizilerin tekrarını izlemek size oldukça keyif verecektir.

Ayrıca film ve dizi keyfini ailenizle ya da arkadaşlarınızla da yapabilirsiniz. Ortak karar verdiğiniz bir dizi ya da filmi birlikte izlediğinizde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

4. Kitapların Uçsuz Bucaksız Dünyalarında Kendinizi Bulabilir misiniz?

Her kitap içerisinde farklı hayat hikayeleri ve farklı karakterler barındırır. Aslında her kitapta mutlaka bir karakterde kendimizden bir şeyler buluruz. Peki boş zamanlarınızda bir kitap karakterinde kendinizi bulmaya ne dersiniz?

Sürekli okumak, empati duygusunu geliştirirken kendinizi anlamanıza ve aslında kendinizi bulmanıza ortam hazırlar. Bu nedendir ki; aslında boş vakitlerinde birçok insan hemen okumak için bir kitaba sarılır. Ruhu dinlendiren kitaplar, siz fark etmeseniz de aslında her kelimesinde size büyük katkı sağlar.

Tüm kitaplarınızı okuduysanız en çok beğendiğin ve etkisi altında kaldığın kitabi bir kez daha okuyabilirsiniz. Unutmayın ki; bir kitabı her okuduğunuzda farklı bir algı ile okursunuz. Bu da her seferinde o kitabı farklı bir gözle görmenizi ve hissetmenizi sağlayarak bakış açınızı geliştirir.

5. Arşivlerinizde Gezintiye Çıkmaya Ne Dersiniz?

Geçmiş anıları tekrar gözden geçirmek bazen sizi eskilere götürürken siz de zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Telefonunuzdaki, bilgisayarınızdaki ya da hard diskinizdeki arşivlerinize dalmak boş zamanınızda yapabileceğiniz güzel bir aktivite olabilir.

Geçmişi ve anılarınızı yad ederken diğer yandan arşivinizi de temizleyerek ayıklamanız gereken fotoğraf ve videolarınızı ayıklayabilir ya da her birini tarihe göre sıralayabilirsiniz. Bu sıralamaları yaparken anılarınıza göz gezdirmek eminiz ki zamanınızı keyifli hale getirecektir.

6. Ailenizle Oynayabileceğiniz Birçok Oyun Olduğunu Biliyor musunuz?

Ailenizle birlikte evde boş zamanlarınızı keyifli hale getirmenin yollarını arıyorsanız o halde tüm aile üyelerini dahil edebileceğiniz oyunlar bulabilirsiniz. Ailenizle birlikte puzzle tamamlamak, eski bir bulmacayı bulmak ya da çok sevdiğiniz bir kutu oyununu oynamak ailenizle geçirdiğiniz boş zamanınızı daha kaliteli hale getirebilir.

7. Bir Lisan Bir İnsan! Haydi Yabancı Dil Pratikleri Yapın!

Yeni bir dil öğrenmek, çoğu insanın çok istediği ancak diğer tarafından başaramama korkusu ile uzak durduğu bir iş haline gelmiş durumdadır. Ancak teknolojinin bu denli gelişmesi ile artık başta İngilizce başta olmak üzere birçok dili evinizden çıkmadan ve hatta para ödemeden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Yeni bir dil öğrenmek kişisel gelişim için de oldukça önemli bir adımdır. Siz de boş zamanlarınızda kişisel gelişiminize yatırım yapmak isteyenlerdenseniz internetten videolar izleyerek ya da telefonunuza uygulamalar indirerek yeni bir dil öğrenebilir ve birikiminizi arttırabilirsiniz.

8. Yeşili Seviyorsanız Bitkilerle Haşır Neşir Olmaya Ne Dersiniz?

Yeşilin her tonu güzle olsa da özellikle bitkilerin yeşili insana daha farklı bir huzur verebilir. Sizler de yeşilin her tonundan haz duyuyorsanız bitkilere dair yeni bilgiler öğrenmek ufkunuzu açabilecek güzel bir aktivite olabilir.

Bitkiler hakkında bilgiler araştırmak, fidenin dikim zamanı, nasıl dikildiği, ilgi duyduğunuz bitkilerin bakımı gibi birçok konu hakkında yeni bilgiler öğrenebilirsiniz. Bitkilerin insanlara verdiği sakinliği ve hazzı göz önünde bulundurursak bu aktivite sizin için de farklı deneyimler yaşayabileceğiniz bir alan haline gelebilir.

9. Kişisel Bakım İçin İyi Biz Zaman Olabilir!

Kabul etmeliyiz ki; hayatın yoğun temposunda en çok aksattığımız şeylerin başında kişisel bakımımız geliyor. Boş zamanınız varsa ve evde sıkılıyorsanız ihmal ettiğiniz kişisel bakımınız için güzel bir zaman olabilir.

Kişisel bakımınızla ilgilenmek cildinize ve vücudunuza iyi gelse de aynı zamanda ruhunuzu da dinlendirecektir. En çok hangi bakıma ihtiyacınız olduğuna karar verin; saç bakımı, cilt bakımı ya da sakal bakımı…

Sonrasında ise kişisel bakımınızı yaparak hem vücudunuzu hem de zihninizi ve ruhunuzu dinlendirmeye bırakın.

10. Hala Bir Hobiniz Yok mu? Hemen Kendinize Bir Hobi Bulun!

Tek başınıza ya da aile üyelerinizle birlikte yapabileceğiniz hobiler bulmak boş zamanlarınızı keyifli ve verimli hale getirebileceğiniz etkili çözümlerden birisidir. Resim ya da origami yapmak, kağıt katlamak gibi ilgi alanlarınız doğrultusunda size en uygun alanlarda kendinize hobiler edinmelisiniz.

Bu sayede boş zamanlarınızda kendinizi hobilerinize yönlendireceğiniz için sıkılmaya da fırsat bulamayacaksınız. Dilerseniz evinizde bulunan eski eşyaları boyamak, boyama yapmak da sizin için eğlenceli hobiler haline gelebilir. İlgi alanlarınız doğrultusunda seçim tamamen sizin!

11. Hem Beyninizi Hem Vücudunuzu Sporla Boşaltın!

Boş zamanınızı yoga ve meditasyon gibi sporlar ile değerlendirerek bedeninize ve zihninize bir iyilik yapabilirsiniz. Boş zamanınızı değerlendirirken aynı zamanda sağlıklı bir yaşama da yatırım yapabileceğiniz bu aktivite sayesinde zamanın nasıl geçtiğini de anlamazsınız.

Meditasyon ve yogaya ek olarak fitness, plates gibi sporları da müzik eşliğinde ve evinizin konforunda yaparak sağlıklı yaşama ilk adımınızı atabilir ve boş zamanınızı da sağlıklı bir zaman dilimi haline getirebilirsiniz.

12. Boyama Yaparak Ruhunuzu Dinlendirebilirsiniz

Boyama sadece çocuklara özgü bir etkinlik olarak bilinse de tam tersine yetişkinler içinde dinlendirici aktiviteler arasında yer alıyor. Ayrıca çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz bir aktivite arıyorsanız çok doğru bir fikir olabilir.

Yetişkinler için özel olarak tasarlanmış boyama kitabı ve boyama kalemleri edinerek boş zamanlarınızda sessiz ve sakin bir ortamda renklendirme yapabilir ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Sükunet içerisinde yaptığınız bir boyama aktivitesi emin olun ki ruhsal sağlığınıza da oldukça iyi gelecektir.

13. En Güzel Boş Zaman Aktivitesi: Örgü

Hem vücudu hem de zihni meşgul eden önerilerimizden birisi de çok tahmin edilmese de örgü örmek oluyor. Çok karışık modellere girmeden basit bir atkı ya da şapka modeline başlayabilir ya da hoş bir paspas örebilirsiniz.

Boş zamanlarınızı keyifli hale getirirken aynı zamanda sevdiklerinize de el emeği göz nuru hediyeler hazırlayarak onları da böylelikle kendi emeğinizle mutlu etmenin yollarını bulabilirsiniz.

14. Haydi Kıyafetlerinizi Düzenleyin!

Gardırop toplamak ve düzenlemek özellikle yoğun temposu olanlar için adeta zaman öldürücü ve oyalayıcı bir iştir. Ancak biraz boş vaktiniz varsa hemen dolabınızı düzenlemek için işe koyulabilirsiniz.

Rahat bir zamanda koşuşturma olmadan eşyalarınızı düzenlemek, giymediklerinizi ayırmak sizi için de keyifli bir hal alabilir. Hatta değişiklik yapmayı sevenlerdenseniz dolabınızda ufak değişiklikler yaparak farklılık oluşturabilirsiniz.

15. Canınız Ne İstiyorsa Mutfağa Girin ve Özgürce Pişirin!

Elbette yemek pişirmek bir sanattır. Bir de zamandan ve malzemeden yana sıkıntınız yoksa yemek yapmak ayrı bir keyif haline gelebilir. Yemek yemeyi sevdiğiniz kadar yapmaktan da hoşlanıyorsanız hemen mutfağa gidin ve merak ettiğiniz yeni tarifleri ya da yemekten en çok hoşlandığınız tarifleri deneyin.

Neredeyse tüm tarifleri bulabileceğiniz internet siteleri bu konuda sizlere fazlasıyla yol gösterici olacaktır.

Karantinada Sıkıldım Ne Yapabilirim?

Pandeminin hayatımızın ortasına bomba gibi düşmesiyle birlikte bir nevi zorunlu da olsa evimizde geçirdiğimiz zaman dilimleri de artmaya başladı. Dolayısıyla da evde sıkılınca ne yapılır karantinada döneminde daha çok sorulan bir soru haline geldi.

Karantinadaysanız ve evden çıkamıyorsanız evdeki zamanınızı kendinize ve ailenize ayırarak daha verimli hale getirebilirsiniz. Özellikle kendinizi yormayacak aktiviteler tercih etmeniz hem dinlenmenizi hem de boş zamanınızı değerlendirmenizi sağlayacaktır.

Sessiz bir ortamda birkaç saat kitap okumak, birkaç sayfa boyama yapmak, uygun bir müzik eşliğinde meditasyon yapmak ya da sevdiğiniz bir filmi veya kaçırdığınız diziyi izlemek karantinada döneminde tüm can sıkıntınızı ortadan kaldırabilir.

Boş Zamanda Ne Yapılır | Yazın Evde Ne Yapılabilir?

Yazın kavurucu sıcaklarında evde sıkılmamak için ne yapmalı? diye soranlardansınız sizler için de çok etkili önerilerimiz var!

Öncelikle serin bir klimanın altında kendinizi serinliğe bırakabilirsiniz. Bir şeylerle uğraşmak ve kendinizi oyalamak istiyorsanız bitkilerle uğraşmak, yeni bir bitki yetiştirmek, açık havada spor yapmak ya da yeni yemek tarifleri öğrenmek sizin için güzel öneriler olabilir.

Evde Sıkılınca Ne Yapılır Youtube Önerileri

YouTube video

Evde sıkılınca neler yapabileceğinize dair birçok öneri bulabilecek olsanız da listemizde yer alan tüm öneriler, en çok tercih edilen ve tercih edenlerin en çok olumlu yaptığı önerilerdir.

Ayrıca basit ve ön hazırlık gerektirmiyor olmaları da tüm zamanınızı kendinize ayırmanızı sağlayacak en önemli özellikleridir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!