Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü
Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü

Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evelyn Mchale, dünya tarihine geçen isimlerden birisi oldu. Fakat onun tarihe geçiş sahnesi pek de özenesi şekilde değildi. Aksine ‘dünyanın en acı intiharı’ olarak adlandırılmasına da neden oldu.

İntihar şüphesiz övülmeyecek, üzerinde durulmaması gereken bir durumdur. Hatta uzmanlar tarafından toplumda oluşan intihar haberlerinin duyurulmaması gerektiği de belirtilir.

Çünkü bahsedilen bu eylem cesaret verici olabilmekle birlikte kitlesel olarak yayılma olasılığı olan bir durumdur. Fakat dünya tarihine geçen öyle bir isim var ki kendisine değinmemek mümkün değil.

Acınası bir hayat yaşayan ve intiharı ile dünya çapında ses getiren Evelyn Mchale kimdir, neden öldü? İşte kendisi hakkında detaylar!

Evelyn Mchale Kimdir? Dünyanın En Güzel İntiharı Olarak Adlanan Olayın Gidişatı

Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü

Kimileri tarafından ‘normal’ standartlarına uymayan bir çocukluk geçirdi Evelyn Mchale. 20 Eylül 1923 yılında dünyaya geldi. Ailesi ise oldukça kalabalıktı.

Kendisinden önce beş büyüğü vardı ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya geldi. Kendisinden sonra da iki kardeşi olacaktı. Toplamda sekiz kardeşi bir anne ve bir babasıyla on kişilik bir nüfusa sahipti.

Babasının iş hayatından ötürü henüz yedi yaşındayken California’dan Washington’a taşınmak zorunda kaldı. Fakat hayatı hiç de normal gitmiyordu.

Zira Mchale ebeveynlerinin tartışmalarına bizzat tanık oluyordu. Babası ve annesi hiçbir aman geçinemiyordu.

Evelyn Mchale, Annesi Tarafından Terk Edildi

Annesi Helen artık yaşantılarına katlanamıyordu. Sebebi ne olduğu tam olarak bilinmiyordu. Fakat günün birinde beklenen, maalesef, o planını hayata geçirdi.

Bir akşam her şey kendilerince normalken Mchale’ın annesi Helen evi terk etti. Evden çıkışı son gidişiydi ve bir daha asla geri dönmedi.

Mchale yedi kardeşi ve bir babasıyla hayatta kaldı. Babası artık onlara hem anne hem de baba olmak için çabalıyordu.

Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü

New York’a Taşındı

Hayat onun için hiçbir zaman durağan geçmiyordu. Evelyn Mchale gelişmelere bağlı olarak bir yere tam olarak bağlanamadan sürekli ayrılmak zorunda kalıyordu. Tam da annesinin onları terk etmesi gibi şehirleri terk ediyordu.

Lise dönemine denk gelen yaşlarında New York’a bir umutla taşındılar. Babası burada bir bankada müfettiş olarak çalışıyordu.

Evelyn Mchale ise liseden sonra bir dönem ‘Kadın Ordu Birlikleri’ne katıldı fakat burada asker olarak yapamayacağını anladı. Yine bir bağlanma sorunu vardı ve kısa sürede istifa etti.

Evli olan kardeşinin yanında yaşamaya başladı. Burada bir şirkette muhasebeci olarak hayatını sürdürmeye devam etti.

Tam da bu sırada Barry adında eskiden Hava Kuvvetleri’nde yer almış personelle tanıştı. Kısa sürede nişanlandılar.

Dünyanın En Güzel İntiharı Nasıl Gerçekleşti? Evelyn Mchale İntiharı Empire State İntiharı Arasına Eklendi

Nişanlısı Barry, Evelyn Mchale ile görüşebilmek adına yanına bir iş seyahatinde uğradı. Nişanlısını uğurladıktan sonra Mchale, kaldığı otele uğradı.

Hayatını sonlandırma konusunda artık kararlı olacak ki kendini sevdiğini düşündüğü insanlar için son notunu yazdı.

Yazdığı notunu, birkaç aile fotoğrafını çantasına koydu ve otelden 10.30 sularında ayrıldı. Rotası ise çoktan belliydi!

Dönem içinde yapılmış en yüksek bina olan Empire State binasına doğru yol almaya başladı. Binaya girdi ve 86.katındaki gözlem noktasına ulaştı.

Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü

Dünyanın En Acı İntiharı Saat 10.40’ta Gerçekleşti

Gözlem noktasında bulunurken aklından neler geçiyordu kim bilir… Fakat o nişanlısının kendisine son gelişinde hediye ettiği inci kolyeyi eline aldı. Sımsıkı bu kolyeyi tutuyordu.

Oturduğu alana oldukça düzenli bir şekilde paltosunu ve çantasını bir araya koydu. Saat tam 10.40’ı gösterdiğinde 86.kattan aşağıya kendisini attı.

250 metreden aşağıya doğru süzülmeden önce tam 10 metre yakınında bir güvenlik görevlisi bulunuyordu. Fakat sadece bakakalmıştı.

Fotoğrafçı Tarihin En Güzel İntiharı Olarak Adlandırılan Bu Anı Ölümsüzleştirdi

Beklenmeyen bir şekilde Evelyn Mchale orada bulunan bir aracın üstüne düştü. Fakat bu intiharı diğer intiharlardan farklıydı.

250 metre gibi çok yüksek bir alandan atlamış olsa da burnu dahi kanamamıştı. Aracın üstüne adete poz verircesine düştü.

Oracıkta hayatını kaybetti fakat görenleri hayran bırakacak bir güzellikte bulunuyordu. Sokaktan geçen fotoğrafçı tarafından bu an ölümsüzleştirildi.

Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü

Ölümünden Sonra Son Mektubu Ortaya Çıktı

Çantasına bıraktığı son notu elbette intiharından sonra ortaya çıktı. İntihar notunda:

‘’ Başta ailem olmak üzere herhangi birisinin cesedimi görmesini istemiyorum. Beni bulanlara ve aileme yalvarıyorum. Cenaze töreni ya da farklı bir şey istemiyorum. Tek istediğim, cesedimin yakılarak ortadan kaldırılması. Nişanlım Haziran ayında evlenmek için teklifte bulundu. Bense kimseye iyi bir eş olabileceğimi düşünmüyorum. Nişanlım eminim bensiz çok daha iyi olacak.

Son olarak babama söyleyin: ‘Annemle sandığından çok fazla ortak yönümüz var.’ ‘’

Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü

Evelyn McHale Neden Öldü?

Evelyn Mchale her ne kadar cesedim kimse tarafından görülsün istemiyorum dese de fotoğrafçının son anını fotoğraflamasından sonra olaylar tamamen değişti.

Herkes tarafından bu kadar güzel bir intihar ancak ‘dünyanın en güzel intiharı’ ve ‘dünyanın en acı intiharı’ olarak anılabilir dedi.

Kendisinin son sözleri, duvarlarda yazı olarak kaldı. Hatta fotoğraflarını bastırarak duvarda tablo haline getiren bile vardı!

Ancak birtakım insanlar tarafından da sık sık Evelyn Mchale neden öldü sorgulaması yaptı. Aslında yaşantısı çocukluktan itibaren çok sorunluydu.

Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü
Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü

Elbette hiçbir yaşantı intiharın bir gerekçesi olamaz, olmamalı. Zira intihar bir çözüm yolu değil. Yaşıyorsak hala bir şeyler için umut olmalı, değil mi?

Hayatı incelendiğinde anne ve babanın sürekli çatışması sevgisiz bir ortamı ona hissettirmiş şüphesiz. Her ne kadar kalabalık bir aile olsa da annesinin onu terk etmesiyle birlikte yalnızlığı doruklarına kadar hissetmiş.

Bu da yetmemiş. Hayatının değişeceğini düşündüğü Barry ile nişanlanması çok da iyi şeyleri beraberinde getirmemiş. Zira muhasebeci olarak çalıştığı alandaki çalışma arkadaşlarının paylaşımları ve Mchale’ın günlüğü bu konuda bilgiler veriyor.

Barry çok kıskanç ve onu daraltan bir kişilik olarak görülüyor. Bununla birlikte Mchale kendisini değersiz bir kişilik olarak tanımlıyor. Hayatta yaşadıklarının suçlusu olarak belki de kendisini görmüştür kim bilir…

Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü
Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü ?

Evelyn Mchale Filmi Var mı?

Sinema tarihi içinde dikkat çekse de doğrudan Evelyn McHale için çekilmiş bir film bulunmuyor.

Ancak bu olay Türk sanatçılar başta olmak üzere bazı şarkıcıların yapıtlarında tekrar canlandırmasına sebep oldu. İşte o örnekler:

Evelyn Mchale Taylor Swift Tarafından Anıldı

Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü

Taylor Swift dünyaca ünlü şarkıcılardan birisidir. Kendisi Bad Blood şarkısıyla da dünya çapında oldukça dikkat çekmiştir.

Fakat şarkıcı sadece eseriyle değil klip çekimiyle de adından söz ettirdi. Zira Bad Blood klip çekiminin bir sahnesinde camdan aşağı atlıyor.

Kırılan camlar ile birlikte bir arabanın üstüne düşen Taylor, burada Mchale’ın tarihe geçen intiharına aslında bir gönderme yapıyor.

Hadise İntihar Sahnesine Gönderme Yapıyor

Evelyn Mchale Kimdir, Evelyn Mchale Neden Öldü

Türkiye’de sanatçılar tarafından da Mchale farklı şekillerde anıldı. En son Hadise tarafından yapılan klip bu olaya gönderme olarak sayıldı.

Hay Hay şarkısıyla listelerde yer edinen ve adını duyuran Hadise, klip içindeki bir sahnesi ve albüm kapağıyla dikkatleri üzerine çekti.

Çünkü kendisi bu sahnede bir arabanın üzerinde yatar pozisyondaydı. Tam da Mchale’ın intihar ettiği şekildeki gibi.

İlginizi Çekebilir: Anis El Doleh Aşkından 145 Kişinin Uğruna İntihar Ettiği Kadın

https://youtu.be/YthFAk3CTtk

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!