featured

Evlerde İç Tasarımlar Nasıl Yapılmalı? Naturel Dekorasyon Önerileri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İç tasarım nedir? iç mimarlar tarafından bir mekanı kullanacak kişiler için daha işlevsel ve estetik olarak en şık hale getirmektir. İç tasarımlar, ne kadar doğal olursa o mekanı kullananda ferah bir yaşam sürdürecektir. Orman manzarası karşısında yeşile karşı hoş bir yerde yaşamak, pek çok kişinin hayal ettiği bir durumdur. Özellikle şehir hayatında doğal manzara ve iç ferahlatan bir yerde oturmak maddi olarak epey pahalı bir durum. Evlerde birkaç değişiklik yapılarak, böyle bir alan oluşturmak aslında çok da imkânsız bir durum değil. Eğer sizler de evlerde naturel dekorasyon nasıl yapılır sorunuza bir cevap arıyorsanız, işte çözümler!

Yeşil Bitkiler Kullanın!

Evde doğal iç tasarımlar yaratmak için yeşil bitkiler kullanın. Bitkilerin ve özellikle de yeşil bitkilerin görsel bakımdan renk kattığı alanlar çok daha estetik bir görüntü elde edilmesine olanak verir. Günümüzde canlı bitkiler bu anlamda çok daha fazla kullanılmaya başlandı. Bitkiler kullanılarak çeşitli duvar dekorlarının yapılabildiği gibi dekoratif saksılarla cam önleri daha güzel bir duruma getirilebilir. Sardunya, kaktüs, karanfil, sedir, lavanta ve fesleğen gibi farklı bitkileri tercih ederek, güzel kokularıyla birlikte baharın esintisini evinizde hissedebilirsiniz.

Eve Daha Fazla Işık Girmeli!

Doğal ışığın en verimli biçimde evinizi aydınlatmasını istiyorsanız, özellikle cam önlerine güneş ışığını kapatacak büyük mobilyalar tercih etmemeniz gerekir. Çünkü hoş bir yemek masasını aydınlatan naturel bir ışık, evin daha doğal görünmesini sağlayacaktır. Bunun için cam sürgülü kapılar ya da pencereler kullanılarak odalara daha iyi ışık girmesine imkan verilebilir. Doğal iç tasarımlar için ışıktan faydalanın ve pencerenin önünü kapatmamaya özen gösterin.

Doğal Aksesuarlar Seçin

renk kullanılmasıdır. Bundan dolayı da natürel bir ev dekorasyonu meydana getirmek isteyen kişilerin artı bir uygulama yapmadan, her şeyi en doğal biçimi ile kullanması gereklidir.

Bu anlamda iç tasarımlar yaparken en çok tercih edilen unsurlar; taş tuğlalı duvar dekorasyonları, beton duvarlar, ahşap masa ve mobilyalar, endüstriyel biçimde tasarlanmış çeşitli aksesuarlardır. Örnek vermek gerekirse ahşap yapıda bir yemek masası modern çizgide tasarlanan sandalyeler ile bir araya getirilerek, modern olduğu gibi minimal bir dekorasyon biçimi de meydana getirilebilir. Yine farklı boyuttaki kütükleri, üzerine küçük minderler koyarak puf biçiminde kullanabilirsiniz.

Evinizin Rüzgar Almasını Sağlayın!

Evinizde dekoratif tüller veya yarım baskılı stor perdeler doğal iç tasarımlar yaparken evinize temiz havanın girmesini sağlayacaklardır. Eve giren temiz hava ise doğal bir atmosfer oluşturacaktır. Özellikle yaz aylarında püfür püfür esen bir balkona yakın olan yemek masası evinizde ferah bir tasarım sağlayacaktır. 

Koyu Tonlardan Kaçının!

İç tasarımlar için koyu renkler evin karanlık görünmesini sağlayacağı için koyu tonlardan mümkün olduğunca kaçının. Eğer koyu tonlarda ahşap mobilyalar kullanmak istiyorsanız, koyu tonlardaki sert etkiyi açık tonlarla kırın. Renklerin gücünü kullanarak daha ferah bir ortam oluşturun.

Rahat Bir Ortam İçin Yumuşak Koltuklar Tercih Edin!

Daha rahat bir ortam oluşturabilmek için yumuşak yastıklardan oluşan büyük koltuklar tercih edebilirsiniz. Evinizde naturel iç tasarımlar yaratırken kendi keyfinizden de ödün vermeyin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!