featured

Exoderil Krem Nedir Ne İşe Yarar | Exoderil Krem Ne İçin Kullanılır | Exoderil Krem Sivilceye İyi Gelir mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Exoderil krem nedir ne için kullanılır? Exoderil krem ne işe yarar? mantarla baş etmeye çalışan hastaların araştırdığı sorular arasında yer alıyor.

Mantar kaynaklı oluşan hastalıkların ilerlemesini durduran ve cilde yayılmasını sağlayan Exoderil krem hakkında tüm merak ettiklerinizi yazımızda anlattık.

Exoderil krem, içerisinde Exoderil Naftifin Hidroklorür etken maddesini barındıran ve mantar hastalıklarında etkili olan bir kremdir. Sadece reçete ile satılabilen Exoderil krem, eczanelerde 15 gr ve 30 gr olmak üzere iki farklı tüp şeklinde satılır.

Egzama, mantar ve benzeri gibi iltihaplı cilt sorunları ile karşı karşıya  iseniz bu yazımız sizler için faydalı olacaktır.

Exoderil Krem Nedir | Exoderil Krem Ne İşe Yarar?

Exoderil krem, mantara bağlı olarak ciltte meydana gelen başta egzama olmak üzere iltihaplı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. İçerisinde güçlü Exoderil Naftifin Hidroklorür etken maddesi olduğundan mantarın cilt üzerinde yayılmasını büyük ölçüde engeller.

Testis, meme ve kol altı gibi bölgelerinde mantar oluşumu sık sık görülür. Bu bölgelerdeki kaşıntı ve iltihap belirtilerinin giderilmesinde etkilidir. Sadece bu bölgelerde değil exoderil krem, aynı zamanda tırnaklarda, ayaklarda ve ellerde gelişen mantar hastalıklarının tedavisinde de etkili bir ilaçtır.

Mantar hastalığı tedavisinde kısa sürede tedavi edici özellik gösteren exoderil krem, mantar olan bölgedeki kızarıklık ve dökülme görünümünü de kısa sürede cildi onararak ortadan kaldırır.

Exoderil Krem Nedir | Exoderil Krem Ne İşe Yarar Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Exoderil krem nedir ne için kullanılır, muadili var mıdır, içerisinde kortizon var mıdır gibi birçok soru mantar hastalığı olanlar tarafından fazlasıyla merak konusu. Bizler de yazımızda hastaların en çok sorduğu soru ve cevapları sizler için derledik.

1- Exoderil Krem Reçetesiz Alınır mı?

Exoderil krem, doktor tavsiyesi ile reçeteli olarak alınabileceği gibi reçetesiz olarak da eczanelerden alabileceğiniz kremdir.

2- Exoderil Krem Ne İçin Kullanılır?

Exoderil krem, egzama ve mantar gibi iltihaplı cilt hastalıklarının iyileştirilmesinde ve bu hastalıklar sebebi ile ciltte oluşan belirtilerin giderilmesinde kullanılır.

3- Exoderil Krem Sivilceye İyi Gelir mi?

Exoderil krem sivilce ve akne sorunlarında çözüm sunan bir krem olmadığından sivilce ve akne sorunlarında kullanılmaz.

4- Exoderil 1 Krem Vijanaya Sürülür mü?

Vajina mantarına da iyi geldiği bilinen Exoderil krem, vajinanın iç kısmına sürülebilir. Krem vajinaya kullanılacak ise regl döneminde kullanılması uygun değildir.

5- Exoderil Krem Uçuğa İyi Gelir mi?

Exoderil krem, uçuğa iyi gelmez ve uçuk problemlerinde tercih edilmemelidir.

6- Exoderil Krem Kortizonlu mu?

Exoderil krem içerisinde kortizon barındıran bir krem değildir.

7- Exoderil Krem Fiyat Nedir?

Exoderil krem fiyat her yıl değişebilir. Yüksek fiyatlı değildir. Reçete ile alırsanız devlet tarafından ödenen ilaçlar arasında yer alıyor.

8- Exoderil Krem Kredilerde Kullanılır mı?

Veteriner kontrolünde exoderil kremin kedilerdeki mantar hastalıklarında kullanıldığı bilinmektedir.

9- Exoderil Krem Hamileler Kullanabilir mi?

Hamilelik döneminde uzman doktor tavsiye etmedikçe kullanılmamalıdır.

10- Exoderil Krem Emziren Anneler Kullanabilir mi?

Emziren anneler kesinlikle kullanmamalıdır.

11- Exoderil Krem Bebeklerde Kullanımı Var mıdır?

Exoderil krem bebek ve çocuklarda kullanılamaz.

12- Exoderil Krem Yaraya Sürülür mü?

Krem, açık yaraya sürülmemelidir. Egzama ve mantar gibi cilt hastalıklarında yara oluşumu var ise kullanımdan önce uzmana danışılmalıdır.

Exoderil Krem Nasıl Kullanılır?

Exoderil krem prospektüs bilgileri doğrultusunda kullanmanız gereken kremdir. Doktorunuzun önerdiği doz ya da prospektüste önerilen doz kullanımda oldukça önemlidir. Exoderil krem kullanırken şu adımları izleyebilirsiniz;

İlk olarak kremi uygulayacağınız bölgeyi su ile yıkayarak temizleyerek kurulamalısınız.Sorunlu bölgenin büyüklüğüne göre ortalama bir nohut kadar exoderil kremi sağlıklı deriye çok fazla yaymadan sürebilirsiniz.Eğer iç bacak, meme altı ve koltuk altı gibi bölgelerde mantar sorununuz var ise bu bölgelere uygulama yaptıktan sonra gazlı bez ile bölgeyi kapatabilirsiniz.Tırnak mantarı tedavisi için exoderil krem kullanıyorsanız kremin en derine nüfuz edebilmesi için tırnaklarınızı olabildiğince kısa kesmeniz faydanıza olacaktır.Tedavi amaçlı kullanılan kremdir. Tedavinin sonlanması bağlı olarak kullanım süresi 1 ila 6 ay arasında değişebilir.

Exoderil 1 Krem Yan Etkileri

Exoderil 1 krem ne için kullanılır sorusuna cevap arayan birçok kişi aynı zamanda kremin yan etkilerinin olup olmadığını da merak ediyor. Exoderil krem, büyük yan etkiler gösteren bir krem olmamakla birlikte bu yan etkileri cilt tipine göre değişebiliyor.

Genel olarak hastalarda yan etki göstermese de nadiren de olsa bazı kişilerde kaşıntı ve kızarıklık gibi yan etkiler oluşturabiliyor. Bu gibi yan etkilerini yaşadığınız anda hemen kremi cildinizden yıkayarak uzman doktora danışmalısınız.

Exoderil Krem Kullanılmaması Gereken Durumlar

Exoderil krem doğru zamanda, doğru şekilde ve doğru dozda kullanıldığında kısa sürede hızlı etki gösteren mantar ve egzama kremidir. Ancak yanlış kullanım sonucunda exoderil yan etkileri görmek mümkündür.

Exoderil krem bebeklerde kullanımı kesinlikle yoktur. Zira etken maddeleri bebeklerin narin cildine zarar verebilecek kadar etkili güce sahiptir. Hamilelikte exoderil kullanımı da olmaması gereken ya da sadece doktor tavsiyesi ile son derece dikkatli kullanılması gereken bir kremdir.

Exoderil Muadili İlaçlar Hangileridir?

Exoderil krem muadili kullanıcılar tarafından çok fazla merak edilen konulardan birisidir. Eğer eczanelerde exoderil krem bulamadıysanız etken madde ve içerik bakımından eş değer olan muadil kremleri de kullanabilirsiniz.

Eczacılar ve doktorlar tarafından exoderil krem muadili olarak birçok ilaç gösterilebiliyor. Ancak bu ilaçlar arasında en çok tercih edilen ve en yakın eş değer olan muadil ilaç Exelderm kremdir.

Exoderil Krem Fiyat | Exoderil Krem Ne Kadar?

Mantar ve egzama gibi cilt hastalıklarında etkili olan exoderil krem fiyat konusunda da merak edilen kremler arasında yer alıyor. Exoderil krem, şuan eczanelerde 50.17 TL fiyat ile satılıyor. Ancak doktor reçeteniz ile bu ilacı alırsanız ilaç ücreti devlet tarafından ödenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 22 Ekim 2022, 23:54

    Uyuz olmuşum ben bu ilacı kulanabilirmiyim ??

    Cevapla
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!