Exelderm Krem Ne İçin Kullanılır? Exelderm Ne Kremi?

Exelderm Krem Ne İçin Kullanılır? Exelderm Ne Kremi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Exelderm krem ne için kullanılır? Exelderm ne kremi? Exelderm neden kullanılır, nasıl kullanılır? Bu yazımızda Exelderm krem nedir ve ne için kullanılır sorularına prospektüs bilgilerine göre ayrıntılı cevaplar vereceğiz…

Exelderm Nedir ve Ne İçin Kullanılır? Exelderm Ne Kremi?

Exelderm nedir; etken maddesi naftifin hidroklorür, yardımcı maddeleri setil alkol ve stearil alkol olan haricen deriye uygulanan bir kremdir. Exelderm %1 krem kısaca mantar kremi olarak da bilinir. Çeşitli mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

Daha kapsamlı bilgi için: Exelderm Krem Ne İşe Yarar | Exelderm Krem Yüze Sürülür mü? Exelderm Krem Nasıl Kullanılır?

Exelderm Krem Ne İçin Kullanılır Ne İşe Yarar?

Exelderm %1 krem mantar kremidir fakat her mantar tedavisi için reçete edilmez. Prospektüs içeriğine baktığımızda Exelderm krem ne için kullanılır sorusunun cevapları şu şekilde verilmiştir:

  • Pityrias versicolor tedavisinde kullanılır (derinin mantar enfeksiyonu)
  • Parmak arası mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır (tinea manus- avuç içi mantar enfeksiyonu ve tinea pedis-ayak mantarı)
  • Derideki kandida enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır
  • Deri ve deri kıvrımlarındaki mikotik enfeksiyonlarının tedavisi için kullanılır (tinea corporis-saçkıran ve tinea inguinalis-kasık bölgesi mantar enfeksiyonu)
  • Tırnaklardaki mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır (onikomikozis)
  • Kaşıntısız ya da kaşıntılı inflamatuar dermatomikoz tedavisinde kullanılır

Kısacası Exelderm Krem ne için kullanılır; saçkıran, avuç içi mantarı, ayak mantarı, deri mantarı, derideki kandida mantarı, tırnak mantarı, kasık bölgesi mantarı ve derideki yüzeysel mantar enfeksiyonun tedavisinde kullanılır.

Exelderm Krem Ne İçin Kullanılır? Exelderm Ne Kremi?

Exelderm Krem Nasıl Kullanılır?

Exelderm krem ne için kullanılır açıkladık. Peki, Exelderm %1 Krem nasıl kullanılır? Bu sorunun cevabı, kullanım amacına göre değişmektedir. Exelderm prospektüs bilgilerine göre Exelderm krem nasıl kullanılır sorusunun cevabı, nedenlerine göre şu şekilde açıklanmıştır:

  • Deri enfeksiyonlarında Exelderm Krem Nasıl Kullanılır: hastalıklı deride ince bir tabaka halinde sürülür ve krem hafif bir şekilde deri üzerinde ovuşturulur. Her uygulama sırasında krem sadece hastalıklı deriye uygulanır ve sağlıklı derinin 2 cm’lik kısmına kadar sürülmelidir. Eğer hastalıklı deri kıvrımlı bir bölgede ise araya ince ir gazlı bez konulması tavsiye edilir. Ayrıca bu uygulama tercihen geceleri yatmadan önce yapılmalıdır
  • Tırnak enfeksiyonlarında Exelderm Krem Nasıl Kullanılır: Mantar oluşan ya da enfekte olan tırnak mümkün olduğunca dipten kesilir. Günde bir kez krem sürülür ve tırnak içine doğru hafifçe ovuşturulur. Her uygulama sonrası sorunlu tırnağın bir bant yardımıyla kapatılması tavsiye edilir.

Bu saçkıran ve mantar kremi sorunlu bölge üzerine haricen uygulanır. Uygulama öncesinde hastalıklı tırnak veya derinin ılık suyla yıkanması ve ardından iyice kurulanması tavsiye edilir. Ortalama olarak 4 haftaya kadar iyileşme görülmezse yeniden doktora danışılmalıdır.

Exelderm Krem Ne Zaman Etki Eder?

Exelderm mantar ve saçkıran kreminin etki etmesi için yeterince uygulanması gerekir. Bu nedenle doktorunuzun belirttiği süreye kadar sorunlu deri ya da tırnak üzerine haricen Exelderm %1 Krem uygulamaya devam ediniz.

Exelderm prospektüs içeriğinde bu krem ile tedavide başarıya ulaşılması için ve hastalığın tekrar etmesin önlenmesi için tüm hastalık belirtilerinin kaybolmasından en az 2 hafta sonraya kadar kremin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği yazmaktadır.

Exelderm %1  Krem Ne Kadar Kullanılır?

Exelderm Krem ne için kullanılır nasıl kullanılır açıkladık… Peki, Exelderm krem ile tedavinin başarıya ulaşması için ne kadar kullanım yapmak gereklidir? Exelderm prospektüs içeriğinde hastalıkların türüne göre yaklaşık tedavi süresi şu şekilde belirtilmiştir:

  • Ağır vakaların tedavisinde; 4 ile 8 hafta arası
  • Deri enfeksiyonlarında; 2 ile 4 hafta arası
  • Yüzeysel kandida enfeksiyonunda; 4 hafta
  • Tırnak mantarı tedavisinde; ortalama 6 ay
  • Saçkıran tedavisinde; 2 hafta
Exelderm Krem Ne İçin Kullanılır? Exelderm Ne Kremi?

Exelderm Krem Fiyat 2023 Ne Kadar?

Saçkıran tedavisinde, deri mantarında ve tırnak mantarından kullanılan Exelderm krem fiyatı bu yazının hazırlandığı tarihte 120,06 TL’dir. Exelderm reçeteli olarak eczanelerden daha uygun fiyata alınır çükü Exelderm %1 krem SGK tarafından karşılanmaktadır.

Exelderm Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Exelderm krem ne için kullanılır, nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar açıkladık. Peki , bu mantar kreminin yan etkileri nelerdir? Prospektüs içeriğinde Exelderm krem yan etkileri olarak sistemik bir yan etkiye neden olmadığı belirtilmiştir. Deride batma, kuruluk hissi, kızarıklık, yanma, kaşıntı ve deride hassasiyet gibi yan etkilerin görülme sıklığının ise bilinmediği yazmaktadır.

Exelderm Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Exelderm krem sivilce kremi değildir ve kesinlikle sivilcelere uygulanmamalıdır. Bu krem saçkıran ve mantar enfeksiyonlarında kullanılan bir mantar kremidir; sağlıklı deri üzerine kesinlikle sürülmemelidir. Exelderm Krem ne için kullanılır baktığımızda da bu krem kesinlikle sivilce tedavisinde KULLANILMAZ.

Exelderm Krem Ne İçin Kullanılır? Exelderm Ne Kremi?

Exelderm Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Exelderm %1 krem pişik için kullanılmaz. Kremin prospektüsünde bu kremin çocuklar üzerinde etkisinin yeterince araştırılmadığı ve çocukların üzerindeki etkisinin, yan etkilerinin bilinmediği yazmaktadır. Bu nedenle yetişkinlerde de, çocuklarda da pişik için KULLANMAYINIZ.

Exelderm Krem Vajinaya Sürülür Mü? Exelderm Vajinal Krem Mi?

Exelderm krem vajina sürülmez, Exelderm vajinal krem değildir. Bu krem kasık mantarı için kullanılmaktadır ancak kesinlikle vajinaya sürülmemelidir. Eğer kasık mantarı için Exelderm %1 krem uyguluyorsanız, kremin vajinaya değmemesine dikkat ediniz.

Exelderm Krem Nasıl Saklanır? Exelderm Buzdolabına Konur Mu?

Exelderm Krem prospektüsüne göre 25 derecenin altında oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Dolayısı ile Exelderm mantar kremi buzdolabında saklanmaz. Kremin raf ömrü ise 24 aydır. Ayrıca bu kremi çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!