featured

Findeks Kredi Notu 0 Ne Demek | 0 Kredi Puanı Nasıl Yükselir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Findeks kredi notu 0 ne demek incelediğimizde; bu kişilerin daha önce herhangi bir kredi ya da kredi kartı geçmişi olmadığı görülüyor. Bununla birlikte uzun süre bankacılık işlemlerinde pasif durumda olan kişiler, kredi notu sorgulama yaptığında findeks notunun sıfır olduğunu görebilir.

Peki, findeks kredi notu 0 ne demek? Findeks kredi notu oluşmamış olmasının nedenleri nelerdir? Kredi notu 0 olana kredi çıkar mı? 0 kredi puanı nasıl yükselir?

Findeks Kredi Notu 0 Ne Demek Ne Anlama Gelir?

Kişilerin, bankaların kredi hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan derecelendirme sistemi Kredi Kayıt Bürosu tarafından kaydı tutulan findeks kredi notudur. 1 ile 1.900 puan arasında değişen kredi notu, farklı risk kategorilerine ayrılmıştır. Bankalar da bir müşterisine kredi kartı ya da kredi vermeden önce onların hangi risk kategorisinde yer aldığına bakar.

Ancak risk kategorilerine dahil olmayan sıfır kredi notu da vardır. Bu nedenle de kişiler, kredi notu sorgulama yapıp findeks kredi notu 0 ne demek merak edebilir. Bir kişinin kredi notu 0 ise yani findeks kredi notu oluşmamış ise bunun anlamı; kredi notunun olmamış olmasıdır. Findeks kredi notu 0 ne demek sorusunun da yanıtları farklı olabilir.

Findeks Kredi Notu 0 Nedenleri Nelerdir | Findeks Kredi Notu Oluşmamış Olma Nedenleri

Findeks kredi notu 0 ne demek incelediğimizde bunun iki nedeni olduğu görülüyor. Kredi notunun sıfır olmasının nedenleri ise şu şekilde:

Daha önce hiçbir baka ile çalışmayıp kredi kartı ya da kredi geçmişine sahip olmamakÇok uzun süredir aktif olarak kredi kartı, kredi gibi bankacılık ürünlerini kullanmıyor olmak

Bu kişiler, findeks kredi notu sorgulama yaptıklarında kredi notu oluşmamış anlamına gelen kredi notu 0 sonucuyla karşılaşırlar. Çünkü bir kişinin kredi notu; kredi ve kredi kartı ödeme alışkanlıklarına, mevcut borç durumuna, yeni alan krediye, kredi kullanma yoğunluğuna ve de diğer faktörlere göre belirlenir.

Kredi Notu 0 Olana Kredi Çıkar mı | Kredi Notum Yok Kredi Alabilir miyim ?

Kredi notu 0 olana kredi genellikle çıkmaz çünkü bankalar, bu kişilerin finansal davranışları hakkında bilgi sahibi olamazlar ve kredi ürünü kullandırma noktasında çekimser davranırlar. Ancak kredi notu oluşmamış olan kişiler, bankalara teminat göstererek, ipotek vererek ya da kefil göstererek kredi çekme şansına sahiptir.

Kredi notu 0 olana kredi vermek ya da vermemek, her bankanın kendi inisiyatifindedir. Findeks kredi notu 0 ne demek araştırıp kredi çekmenin yollarını arıyorsanız, bu oluşmamış puanla kredi başvurusu yapmak yerine öncelikle kredi notunuzu yükseltme yolları denemelisiniz.

Kredi Puanım Sıfır Nasıl Kredi Çekebilirim ?

Kredi puanınız sıfır ise normal şartlar altında kredi çekemezsiniz. Ancak hiçbir finansal geçmişinizin olmamasına, kredi veya kredi kartı kullanmamış olmanıza rağmen, ödeme yapmak için finansal yeterliliğiniz olduğunu bankaya kanıtlarsanız kredi çekme ihtimaliniz var. Bu da; mevduat hesabına yüklü bir para yatışı yapmakla ya da ipotek göstermekle mümkün.

Kredi Notum 0 Ne Zaman Yükselir | 0 Kredi Puanı Nasıl Yükselir ?

Findeks kredi notu oluşmamış durumda olanlar, bazı finansal hareketliliklerle 0 kredi puanını yükseltebilir. Eğer findeks kredi notu 0 ne demek araştırması yapıp, 0 kredi puanı nasıl yükselir merak ediyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

1- Mevduat Hesabınızı Aktif Olarak Kullanmaya Başlayın

Findeks kredi notu oluşmamış durumda ise yalızca bankalarda mevduat hesabı açmak yeterli olmaz. Bu kişilerin mevduat hesaplarını aktif olarak kullanması gerekir. Bunun için de hesaba havale ve EFT gibi yöntemlerle para giriş çıkışı yapılması tavsiye edilir.

Bununla birlikte mevduat hesabından çeşitli faturalar için otomatik ödeme talimatı da verilebilir. Bu, banka müşterisinin borcunu zamanında ödeme davranışına sahip olduğunu gösterir. Ayrıca online bankacılık ve mobil bankacılığın da kullanılması tavsiye edilir.

2- Kredi Kartı Başvurusunda Bulunun

Findeks kredi notu 0 ne demek, kredi notu sıfır olana kredi kartı verilir mi diye incelediğimizde genellikle cevapların olumsuz olduğunu görüyoruz. Ancak bu herkes için geçerli değil. Eğer kredi notunuz sıfırsa, aylık yasal ve belgelendirilebilir (maaş bordrosu) bir sabit geliriniz varsa çoğu banka size kredi kartı verecektir.

3- Alışverişlerinizde Kredi Kartını Daha Çok Kullanıp Ödemeleri Zamanında Yapın

Kredi notu oluşmamış olan kişiler, kredi kartı çıkardıktan sonra hızlı bir şekilde kredi notu yükseltmek için alışverişlerinde yoğun olarak kredi kartı kullanmayı tercih etmeli ve ödemeleri de zamanında yapmalıdır. Aksi durumda, yeni yeni oluşmaya başlayan kredi notu olumsuz etkilenir.

Eğer 0 kredi puanı nasıl yükselir diyorsanız, ilk yapmanız gerekenlerden biri kredi kartı kullanmak ve ekstre ödemesini zamanında gerçekleştirmek.

4- Teminatlı Kredi Kartı / Blokeli Kredi Kartı Kullanın

Eğer sıfır kredi notu ile kredi kartı başvurusu yaptıysanız ve olumsuz sonuçlandıysa, 0 kredi puanı nasıl yükselir sorunuza bir diğer cevap da; teminatlı kredi kartı yani blokeli kredi kartı kullanmak. Hemen hemen her bankanın teminatlı kredi kartı ürünü vardır ve bu kredi kartı, mevduat hesabında bulunan paranızın bir kısmına bloke konulmak şartıyla verilir.

Dolayısı ile teminatlı kredi kartı için öncelikle mevduat hesabınıza para yatırmalı ve bankanın bloke koymasına izin vermelisiniz. Sonrasında ise blokeli kredi kartını alışverişlerinizde kullanıp ödemesini zamanında yaparak kredi notunun yükselmesini sağlayabilirsiniz.

5- Nakit Avans Kullanın, Zamanında Ödeme Yapın

0 kredi puanı nasıl yükselir sorusunun bir diğer yanıtı da; nakit avans çekip ödemesini zamanında yapmak. Banka müşterisi olduktan sonra bankanın size sunacağı nakit avans seçeneğini ihtiyacınız olması dahi kullanın ve ödemesini zamanında yapın.

Çünkü kredi notunu belirleyen unsurlar arasında oranı en yüksek olan unsurlar; kredili ürün ödeme alışkanlıkları, mevcut kredili ürün kullanımı. Dolayısı ile nakit avans kullanmak sizi bankaya borçlu yapsa da, ödemelerini zamanında gerçekleştirmek kredi notunu yükseltecektir.

3 Ayda Kredi Notu Yükseltme Yolları Nelerdir ?

Findeks kredi notu 0 ne demek araştırıyorsanız muhtemelen 0 kredi puanı nasıl yükselir sorusuna da cevap arıyorsunuzdur. Kredi notu, KKB tarafından ayda bir güncellenir. Ancak bir ayda büyük bir yükseliş sağlanamayacağından dolayı 3 ayda kredi notu yükseltme yolları sizin için daha uygun olacaktır. Eğer 3 ayda kredi notu yükseltme yolları nelerdir merak ediyorsanız, yazımızı ziyaret edip geniş bilgi alabilirsiniz.

Kredi Çekmek için Kredi Notu Kaç Olmalı ?

Sorunsuz bir şekilde kredi çekmek için kredi notu 1.500 ve üstü olmalıdır. 1.500-1699 kredi notu risk grubu olarak ‘’iyi’’, 1700-1900 kredi notu risk grubu olarak ‘’çok iyi’’ kategorisindedir. Dolayısı ile 1.500 ile 1.900 arasında kredi puanına sahip olanlar, kredi ürünlerini rahatlıkla kullanabilmektedir.

Ancak kredi notu düşük olanlara kredi veren bankalar vardır. Bu sebeple kredi notu, kredi çekmek için tek ölçüt değildir. Örneğin; kredi notu 1.110-1499 arasında olan ‘’az riskli’’ grubundaki kişiler de bazı banaklardan kredi alabilir. Fakat kredi çekmek için kredi notu kaç olmalı hakkındaki genel görüş; 1.500 ve üzeridir.

1- 950 Kredi Notu ile Kredi Çekme Mümkün mü?

950 kredi notu, 700-1099 aralığındaki ‘’orta riskli’’ risk grubundadır. Dolayısı ile 950 kredi notu ile kredi çekmek istisnai durumlar dışında çok mümkün değildir. Kredi çekmek için tek kriter findeks notu olmadığı için düzenli gelir sahibi olmak ve bunu belgelemek, teminat göstermek gibi yollarla 950 kredi puanıyla kredi çekilebilir.

2- 1200 Kredi Notu ile Kredi Çekme Mümkün mü?

1200 kredi notu, 1.100-1499 aralığındaki ‘’az riskli’’ grubundadır. 1200 kredi notu ile kredi çekmek bazı bankalarda mümkündür. Bankanın kriterleri doğrultusunda düzenli belgelenebilir maaşa sahip olmak, ipotek vermek gibi yollarla 1200 kredi notu ile kredi çekilebilir.

3- 1500 Kredi Notu ile Kredi Çekme Mümkün mü?

1500 kredi notu, 1.500-1699 aralığındaki ‘’iyi’’ grubundadır. Bankalar genellikle 1500 kredi notuna sahip olanlara sorunsuz bir şekilde kredi ürünü kullandırır.

Findeks Kredi Notu Öğrenme e-Devlet | Findeks Kredi Notu Sorgulama

Findeks kredi notu sorgulama ücretli bir işlemdir. Ancak 2019 yılı itibari ile ücretsiz Findeks kredi notu öğrenme e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Ücretsiz Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu sorgulama yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ücretsiz e-Devlet findeks kredi notu sorgulama için takip etmeniz gereken adımlar ise şu şekilde:

E-Devlet sistemine şifre ile giriş yapılırArama bölümüne Risk Merkezi Raporu yazılarak seçilirEkrana gelen seçenekten Kredi Limit ve Borç Bilgileri seçilir

Bu işlemlerin sonrasında talebiniz Türkiye Bankalar Birliği’ne gönderilir. Yoğunluğa bağlı olarak en az 2 saat, en fazla bir gün içinde rapor hazırlanarak kişiler SMS yoluyla bilgilendirilir. Gönderilen SMS’te Risk Merkezi Raporu indirilmesi için bir şifre yer alır. Kişiler, bu şifreyi gelen SMS’teki linke tıklayarak girer ve raporunu görüntüleyebilir.

e-Devlet Findeks Kredi Notu Öğrenecekler DİKKAT!

Findeks kredi notu öğrenme e-Devlet üzerinden ücretsiz olarak yapılmaktadır ancak ayda bir kez olmakla sınırlıdır. Risk Merkezi Raporu için kişiler ayda yalnızca bir kez ücretsiz sorgulama yapabilir. Dolayısı ile notunuz oluşmamış ise Findeks kredi notu 0 ne demek araştırması yapıp, kredi notu yükseltme çalışmaları yaptıktan sonra ayda en fazla bir kez sorgulama yapmalısınız.

YouTube video

Kredi Notu Öğrenme SMS ile Nasıl Yapılır ?

Bankalar dışında operatör sağlayıcıları aracılığıyla kredi notu öğrenme SMS ile de gerçekleştirilebilir. Ancak bu, ücretli bir işlemdir ve her operatörün kredi notu öğrenme ücreti farklıdır. Findeks kredi notu 0 ne demek öğrenip kredi notu yükseltme yolları denedikten sonra bu yöntemle kredi notunuzun ne kadar arttığı bilgisini alabilirsiniz.

1- Türk Telekom Kredi Notu Öğrenme SMS Nasıl Yapılır ?

Türk Telekom findeks kredi notu öğrenme SMS için; mesaj bölümüne TC kimlik no yazılır ve 1122’ye gönderilir. Türk Telekom findeks krdi notu öğrenme SMS ücreti 17,50 TL’dir.

2- Turkcell Kredi Notu Öğrenme SMS ile Nasıl Yapılır ?

Turkcell findeks kredi notu öğrenme SMS için; mesaj bölümüne TC kimlik numarası yazılır boşluk bırakılır, doğum tarihi gün/ay/yıl olarak yazılır ve 1122’ye gönderilir. Turkcell findeks kredi notu öğrenme SMS ücreti 17,50 TL’dir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!