featured

3 Ayda Kredi Notu Yükseltme Yolları Nelerdir | En Hızlı Findeks Kredi Notunu Hızlı Yükseltme Yolları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3 ayda kredi notu yükseltme yolları nelerdir öğrenerek düşük olan kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Bankaların çeşitli kredi hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız ancak kredi notu buna izin vermiyorsa, 3 ayda kredi notu nasıl yükseltilir öğrenerek hemen uygulamaya geçebilirsiniz. 3 ayda kredi notu yükseltmek mümkün çünkü kredi notu Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından ayda bir güncelleniyor.

Biz de bu yazımızda bankaların ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi ve benzeri gibi kredi hizmetlerinden faydalanmak isteyen findeks notu düşük kişiler için 3 ayda kredi notu yükseltme yolları nelerdir bir araya getirdik. İşte, bankacılık hizmetlerinden en hızlı şekilde yararlanılmasını sağlayacak 3 ayda kredi notu yükseltme hilesi ve yolları…

1- Kredi Notu Sıfır Olup İlk Defa Kredi Kartı/Kredi Başvurusu Yapacaklar için 3 Ayda Kredi Notu Yükseltme Yolları Nelerdir?

Daha önce hiçbir banka ile çalışmamış, hiç kredi kartı ve kredi kullanmamış kişilerin kredi notu sıfırdır. Dolayısı ile bankalar finansal geçmişi hakkında bilgi sahibi olmadığı, findeks notu 0 olan kişilere kredi ve kredi kartı vermezler.

Eğer siz de findeks kredi notu 0 olan kişiler arasındaysanız, bankadan ret cevabı almamak için kredi kartı ve kredi başvurusu yapmadan önce kredi notunu yükseltme çalışması yapmalısınız. Hızlı bir şekilde 3 ayda kredi notu yükseltme yolları seçenekleriniz ise şunlar:

Bir bankanın müşterisi olmak (Mevduat hesabı açtırmak)Mevduat hesabında para bulundurmakHavale ve EFT gibi yöntemlerle mevduat hesabını aktif olarak kullanmakAdınıza kayıtlı ödenmemiş fatura bırakmamak (Elektrik faturası, doğalgaz faturası, telefon faturası vb.)Faturalar için otomatik ödeme talimatı vermekMobil bankacılık ya da online bankacılık işlemlerini kullanmakHesaba para girişi ve çıkışı yapmakMevduat hesabına bağlı Ek Hesap açıp, ek Hesap’tan harcama yaparak zamanında geri ödemekTeminatlı Kredi kartı/blokeli kredi kartı çıkartmak ve sıklıkla kullanmakKredi notu az riskli ya da risksiz kategorisine girene kadar bankalara kredi kartı/kredi başvurusu yapmamak

2- Kredi Notu Düşük Kişiler için 3 Ayda Kredi Notu Yükseltme Yolları Nelerdir?

Kredi kartı/kredi borcu olan ya da borcunu zamanında ödemeyen kişiler de düşük kredi notu sebebiyle kredi ürünlerini kullanamaz. Eğer siz de findeks notu açısından riskli grupta yer alıyorsanız, 3 ayda kredi notu yükseltme yolları adımlarını uygulayarak kredi notunuzun yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Mevduat hesabında para bulundurmakUzun zamandır kullanılmayan, pasif mevduat hesaplarını kapatmak ya da para giriş çıkışı yaparak aktif hale getirmekEFT ve havale işlemleri yapmakAdınıza kayıtlı faturalar için otomatik ödeme talimatı vermekOnline bankacılık ve mobil bankacılık işlemlerini kullanmakMevduat hesabına bağlı Ek Hesap açıp, ek Hesap’tan harcama yaparak gecikmesiz geri ödemekVarsa kredi kartı borcunu tamamen kapatmak ya da ödemeleri zamanında yapmakVarsa kredi borcunu tamamen kapatmak ya da ödemeleri zamanında yapmakVarsa mevcut kredi kartını daha sık kullanmak ve ödemeleri zamanında yapmakBankadan düşük tutarlı bireysel kredi çekmek ve zamanında ödeme yapmakKredi kartı yoksa teminatlı kredi kartı çıkartmak ve aktif olarak kullanıp zamanında ödeme yapmakKredi notu yükselene kadar kredi başvurusu yapmamakAdınıza kayıtlı doğalgaz ve elektrik faturası borcu bırakmamak

3- Kara Listeden Çıkanlar için 3 Ayda Kredi Notu Yükseltme Yolları Var mı ?

Kara listede olunduğu ya da kara listeden yeni çıkıldığı için kredi alamamak ile kredi notunun düşük olması sebebiyle kredi alamamak birbiriyle çok karıştırılan bir konudur. Kredi notu düşük olan kişiler, finansal tutumlarını iyileştirerek kredi notunu yükseltip kredi hizmetlerinden yararlanabilir.

Ancak kara listeden yeni çıkan kişilerin kredi notunu yükseltmesi için uzun bir zamana ihtiyacı vardır. Kredi kartı ya da kredi borcu yüzünden yasal takibe girmiş ve hakkında yasal işlem yapılmış kişiler ‘’kara liste’’de sayılır ve 5 yıl süreyle bankaların kredi hizmetlerinden faydalanamaz.

Ancak kara listeden çıkan kişilere kredi kartı ve kredi veren bankalar da bulunmaktadır. Çünkü bu kişilere kredi hizmeti vermek, bankaların kendi inisiyatifindedir. Dolayısı ile kara listeden çıkanlar için 3 ayda kredi notu yükseltme yolları da kredi notu düşük olanlar ve kredi notu 0 olanlar ile benzerdir.

Kredi notunuzun kaç olduğunu merak ediyor, kredi notumu nasıl öğrenebilirim diyorsanız yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

3 Ayda Kredi Notu Yükseltme Yolları ve Kredi Notu Hakkında En Merak Edilen Sorular ve Yanıtları

3 ayda kredi notu yükseltme yolları ile ilgili olarak yanıtı araştırılan pek çok soru da bulunuyor. Yazımızın bu kısmında 3 ayda kredi notu yükseltme yolları ile ilgili en merak edilen soruları belirledik ve cevap verdik…

1- Findeks Kredi Notu Aralıkları Nedir?

0 ile 699 arasındaki findeks kredi notu ‘’En Riskli’’ risk grubundadır. 0-699 kredi notu ile kredi kullanma ihtimali çok düşüktür.

700 ile 1099 arasındaki findeks kredi notu ‘’Orta Riskli’’ risk grubundadır. 700-1099 kredi notu ile kredi kullanma ihtimali düşüktür.

1100 ile 1499 arasındaki findeks kredi notu ‘’Az Riskli’’ risk grubundadır. 1100-1499 kredi notu ile kredi kullanma ihtimali, aylık sabit ve yasal gelire göre değişir.

1500 ile 1699 arasındaki findeks kredi notu ‘’İyi’’ kategorisindedir. 1500-1699 kredi notu ile kredi kullanma ihtimali yüksektir.

1700 ile 1900 arasındaki findeks kredi notu ‘’Çok İyi’’ kategorisindedir. 1700-1900 kredi notu ile kredi kullanma ihtimali çok yüksektir.  

2- Kredi Notu Kaç Ayda Bir Güncellenir ?

Bankaların kredi hizmetlerinden yararlanılması için referans alınan kredi notu ayda bir kez güncellenmektedir.

3- Kredi Notu En Hızlı Nasıl Yükseltilir | Kredi Notunu Hızlı Yükseltme Yolları Nelerdir?

Kredi kartı ve kredi ödemelerini zamanında yapmak findeks kredi notunun %30’unu, mevcuttaki borç durumu ise %25’ini oluşturur. Bu nedenle en hızlı kredi yükseltme yolları; kredi ödemelerini zamanında yapmak ve varsa kredi kartı/kredi borcunu kapatmaktır.

4- Hesaptaki Para Kredi Notunu Etkiler mi ?

Mevduat hesabında bulunan para, kredi notunu olumlu yönde etkiler. Bu, finansal durumunuz ve yeterliliğiniz hakkında bankalara fikir verir. Ancak findeks kredi notunu yükseltmek için mevduatta bulunan hesaba para giriş ve çıkış yapmalı, hesabınızı aktif olarak kullanmalısınız.

5- Kredi Çekebilmek için En Az Findeks Kredi Notu Kaç Olmalı ?

Findeks kredi notu düşük olanlara kredi veren bankalar da vardır ve bu nedenle kredi çekmek için en az findeks kredi notu kaç olmalı sorusuna verilecek kesin bir yanıt yoktur.

Ancak genellikle kredi çekebilmek için findeks kredi notu en az 1100-1499 puan arasında olmalıdır. Kredi notu 1100-1499 arasındaki ‘az riskli’ kişilere verilecek kredi tutarı, aylık sabit ve yasal gelirine göre değişir.

6- 1060 Puana Kredi Çıkar mı ?

1060 puana kredi çıkmama ihtimali yüksektir. Çünkü 1060 kredi puanı ‘’orta riskli’’ grubunda olduğu için kredi kullanma ihtimali düşüktür. Ancak kredi notu düşük olanlara kredi veren bankalar aracılığıyla; sabit gelir sunularak ya da teminat gösterilerek kredi çekilebilir.

7- 1200 Kredi Notu ile Kredi Çekme Mümkün mü? 1200 Puana Kredi Çıkar mı ?

1200 kredi notu ile kredi çekme mümkün olabilir. Çünkü 1200 findeks puanı ‘’az riskli’’ risk grubundadır. Ve bu risk grubunda yer alan kişilere, aylık yasal gelirine bağlı olarak kredi veren bankalar vardır. Bu kredi puanına sahip olan kişilerin, aylık gelirini belgeleyebiliyor olması gerekir.

8- 1300 Kredi Notu ile Kredi Çekme Mümkün mü?

1300 kredi notu ile kredi çekme çoğu zaman mümkündür. Çünkü 1300 findeks puanı ‘’az riskli’’ risk grubundadır. Az riskli grubunda yer alan kişilere, aylık yasal ve sabit gelirine bağlı olarak kredi veren bankalar vardır.

9- Az Riskli Kredi Notu ile Kredi Çekmek Mümkün mü?

Az riskli kredi notu ile kredi çekmek bankadan bankaya göre değişir. Bazı bankalar az riskli kredi notu ile kredi vermezken, bazı bankalar da az riskli grubundaki kişilere kredi hizmeti sunabiliyor. Ancak buradaki en büyük belirleyici; az riskli kredi notu ile kredi çekecek kişilerin, belgelenebilir bir gelire sahip olmasıdır.

10- Telefon Faturası Kredi Notunu Etkiler mi ?

Adınıza kayıtlı doğalgaz, elektrik, telefon faturası kredi notunu etkiler. Eğer fatura borcunuz varsa kredi notunun düşmesine neden olur. Bu sebeple 3 ayda kredi notu yükseltme yolları arasında fatura borcu yapmamak ve fatura borçlarını kapatmak da yer alıyor.

11- Otomatik Ödeme Talimatı Kredi Notunu Yükseltir mi ?

Otomatik ödeme talimatı kredi notunun yükseltilmesinde etkilidir. 3 ayda kredi notu yükseltme yolları arasında otomatik ödeme talimatı vermek de yer alır çünkü bu işlem, müşterilerin ödemelerine sadık olduğunun bir göstergesidir.

12- Kredi Reddi Kaç Puan Düşürür ?

Kredi reddi kaç puan düşürür net bir oran vermek mümkün değil ancak kredi başvurusunun reddedilmesi, kredi notuna eksi olarak yansıyor. Bu nedenle kredi başvurusu öncesinde kredi notu sorgulama yapılmalı ve findeks kredi notu uygunsa başvuru gerçekleştirilmelidir. Eğer kredi notu yeterli değilse 3 ayda kredi notu yükseltme yolları uygulanarak puan yukarı çekilmelidir.

13- Krediyi Erken Kapatmak Kredi Notunu Etkiler mi ?

Krediyi erken kapatmak kredi notunu etkiler çünkü borçsuzluk anlamına gelir. Kişilerin kredi kartı ya da kredi borcu olmaması, en hızlı kredi notu yükseltme yolları arasındadır.

14- Bireysel Emeklilik Kredi Notunu Yükseltir mi ?

Direkt olarak bireysel emeklilik kredi notunu etkilemez ancak bireysel emeklilik de bir yatırım türüdür. Ve bankalar da geleceğini finansal anlamda garanti altına almak için bireysel emeklilik yoluyla yatırım yapan kişilere kredi vermek konusunda olumlu yaklaşabilir.

Örneğin; bireysel emeklilik için otomatik ödeme talimatı vermek kredi notunu yükseltir. Çünkü otomatik ödeme talimatı vermek de 3 ayda kredi notu yükseltme yolları arasında.

15- Kredi Notu 1 Ayda Kaç Puan Yükselir | Findeks Kredi Notu 1 Ayda Ne Kadar Yükselir ?

Findeks kredi notu 1 ayda ne kadar yükselir sorusunun cevabı, tamamen kişilerin finansal hareketliliğine göre değişir. Bu nedenle net bir oran vermek doğru değildir. Ancak genel bilgilere göre kredi ödeme alışkanlıkları kredi notunun %30’unu, mevcut kredi borcu %25’ini, yeni kredi ürünleri %20’sini, kredi kullanım yoğunluğu %15’ini ve diğer faktörler ise %10’unu oluşturuyor.

16- Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim ?

Findeks kredi notu öğrenmek için internet bankacılığı ya da mobil bankacılık kullanılabilir. Ayrıca müşterisi olunan bankanın ATM’lerinden de bilgi sorma bölümlerinden findeks kredi notu sorgulama yapılabilir. Ancak Kredi Risk Raporu ücretli bir işlemdir. E-devlet üzerinden ücretsiz Risk Merkezi Raporu başvurusu da yapılabilmektedir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!