featured

Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim | 4 Adımda Findeks Kredi Notu Öğrenme Yolları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi notumu nasıl öğrenebilirim diye araştırıyorsanız, derlediğimiz bu yazımız sizler için! Findeks kredi notu öğrenme yolları oldukça çeşitli… Bankalara kredi kartı ve kredi başvurusu yapmadan önce, bankadan ret cevabı almamak için kredi notu öğrenme SMS yoluyla yapılabildiği gibi direkt olarak bankalardan da yapılabiliyor. Hatta dileyen kişiler ücretsiz kredi notu öğrenme e-Devlet üzerinden de hizmet alabiliyor.

Bilindiği üzere; banka şubelerinden, mobil ve online bankacılıktan ya da sms ile kredi notu öğrenme ücretli… Peki, ücretli ve ücretsiz findeks kredi notu öğrenme yolları nelerdir? E Devletten kredi notu nasıl öğrenilir? Kredi notuna nereden bakılır? İşte, kredi notumu nasıl öğrenebilirim araştırması yapanların aradığı tüm cevaplar…

Kredi Notuna Nereden Bakılır? Ücretli Ücretsiz Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim ?

Kredi notumu nasıl öğrenebilirim araştırması yapanların en merak ettiği soru; kredi notuna nereden bakılır sorusu… Bunun için pek çok farklı yöntem var. Findeks kredi notu öğrenme yolları ise şunlar:

Kredi notu öğrenme e-Devlet (ücretsiz)Operatör aracılığı ile kredi notu öğrenme SMS (ücretli)Banka şubelerinden findeks kredi notu öğrenme (ücretli)Online bankacılık ve mobil bankacılık ile findeks kredi notu öğrenme (ücretli)Findeks üzerinden Findeks kredi notu sorgulama (ücretli-ilk 3 gün ücretsiz)

1- Kredi Notu Öğrenme e-Devlet | E Devletten Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

Öncelikle ücretsiz kredi notu öğrenme e-Devlet seçeneğinden başlayalım. Eğer ücretsiz bir şekilde findeks kredi notu öğrenmek istiyorsanız ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapmalısınız. Buraya tıklayarak, e-Devlet kredi notu sorgulama için ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. 

e-Devlet Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu başvurusu için ise takip etmeniz gereken adımlar şu şekilde:

Şifre ile e-Devlet sistemine giriş yapılır ve kimlik doğrulaması tamamlandıktan sonra arama butonuna Risk Merkezi Raporu Başvurusu yazılır (e-Devlet şifresi almış olmanız gerekir ancak e-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden temin edebilirsiniz.)Arama sonra ekrana çıkan Kredi Limit ve Borç Bilgileri ya da Çek Bilgileri tercih edilirBu seçimden sonra talep oluşturulmuş olunur ve Türkiye Bankalar Birliği’ne iletilirTBB yoğunluk durumuna göre minimum 2 saat ile maksimum 24 saat içinde rapor hazırlanırRapor hazırlandıktan sonra talepte bulunan kişiye SMS ile bilgilendirme yapılırGönderilen SMS’te Risk Merkezi Raporu görüntülenmesi için şifre yer alır ve kişiler bu şifre ile e-Devlet sistemine yeniden giriş yaparak Risk Merkezi Raporu Başvurusu bölümüne girip şifre belirterek raporunu görüntüleyebilir

e-Devlet Risk Merkezi Raporu ve Findeks Kredi Notu Aynı Şey mi?

Findeks kredi notu ve e-Devlet Risk Merkezi Raporu aynı şey değil. Çünkü ücretsiz e-Devlet Risk Merkezi Raporu Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından hazırlanıyor ve puan olarak bir bildirim yapılmıyor. Findeks kredi notu ise Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından oluşturuluyor ve kişilerin kredi notu net olarak belirleniyor.

Ücretsiz Risk Merkezi Raporu hizmeti e-Devlet sisteminde kişi başına, ayda bir kez olmak şartıyla ücretsiz veriliyor. Bu raporda kredi puanı yer almasa da kişilerin hem geçmiş hem de mevcut borç durumu bilgileri bulunuyor. Dolayısı ile puan olarak findex kredi notumu nasıl öğrenebilirim diyorsanız, ücretli verilen hizmetlerden yararlanmak durumundasınız.

Kredi notu öğrenme e-Devlet sistemden mümkün değil ve kredi notu öğrenme için diğer seçenekleri değerlendirmelisiniz.

2- Kredi Notu Öğrenme SMS ile Nasıl Yapılır?

Kredi notumu nasıl öğrenebilirim diye merak edenlerin tercih edebileceği yöntemlerden biri de; kredi notu öğrenme SMS yöntemi. Bunun için Türk Telekom ve Turkcell operatörlerinden faydalanabilirsiniz.

a- Türk Telekom Kredi Notu Öğrenme SMS Yöntemi

Kredi notu öğrenme SMS Türk Telekom için cep telefonlarınızın kısa mesaj bölümüne girip TC Kimlik Numarasını yazıp 1122’ye göndermek yeterli. Türk Telekom’un bu servisi ücretlidir ve bu yazının hazırlandığı esnada findeks notu sorgulama ücreti 17.50 TL’dir. Buraya tıklayarak Türk Telekom internet sitesinden findeks kredi sorgulama hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

b- Turkcell Kredi Notu Öğrenme SMS Yöntemi

Turkcell kredi notu öğrenme SMS yöntemi için cep telefonlarınızın kısa mesaj bölümüne girip TC Kimlik Numarasını yazın, boşluk bırakın doğum bilgilerinizi gün-ay-yıl olarak arada boşluk bırakmadan yazın ve 1122’ye gönderin.

Turkcell’in bu servisi ücretlidir ve bu yazının hazırlandığı esnada findeks notu sorgulama ücreti 17.50 TL’dir. Buraya tıklayarak Turkcell internet sitesinden findeks kredi sorgulama hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

3- Findex Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Findeks kredi sorgulama işlemi için en sık tercih edilen aracılardan bir tanesi de Findeks. Findeks, KKB’nin alt markası olarak hizmet sağlıyor ve kredi notumu nasıl öğrenebilirim diyenlere kredi puanını öğrenme imkanı sunuyor. Buraya tıklayarak Findeks web sitesine direkt ulaşabilirsiniz.

4- Bankalardan Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim | Bankadan KKB Findeks Kredi Notu Sorgulama

Kredi notumu nasıl öğrenebilirim diyenlerin internet kullanmadan yararlanabileceği bir diğer findeks kredi notu sorgulama yöntemi de banka şubelerine başvurmak. Tüm bankalar hem müşterilerine hem de müşterisi olmayan kişilere findeks kredi notu öğrenme hizmetini ücretli olarak sunuyor. Bankalardan KKB Findeks kredi notu öğrenmenin ise iki farklı yolu bulunuyor:

Banka şubelerinden KKB Findeks kredi notu sorgulamaBankaların online bankacılık / mobil bankacılık hizmetini kullanarak KKB Findeks kredi notu sorgulama

a- Garanti Kredi Notu Öğrenme

Garanti kredi notu öğrenme için bankaların herhangi bir şubesine gidilebilir. Ancak findeks kredi notu öğrenme için kişilerin şahsen başvuruda bulunması ve yanlarında kimlik belgesini götürmesi zorunludur.

Garanti BBVA kredi notumu nasıl öğrenebilirim diyenler eğer Garanti BBVA müşterisi ise online bankacılık hizmetinden yararlanarak da kredi notu sorgulama yapabilir. Ancak Garanti BBVA müşterilerinin kullanıcı şifresi ile birlikte giriş yapması gerekir. Buraya tıklayarak Garanti BBVA kredi notu sorgulama yapabilirsiniz.

b- İş Bankası Kredi Notu Öğrenme

Kredi notumu nasıl öğrenebilirim diyen Türkiye İş Bankası müşterisi olan ve olmayanların tercih edebileceği dört farklı yol var. Bunlardan ilki; Türkiye İş Bankası şubelerine kimlik eşliğinde gidip şahsen başvuruda bulunmak. İş Bankası findeks kredi notu sorgulama için diğer yöntemler ise; online bankacılık, ATM’den kredi notu sorgulama ve İşCep mobil uygulaması kullanmak.

İş Bankası internet şubesinden kredi notumu nasıl öğrenebilirim diyenler; Kredilerim – Kredi Risk Raporuİş Bankası ATM’lerinden kredi notumu nasıl öğrenebilirim diyenler; Bilgi Sorma – Kredi Risk RaporuİşCep’ten kredi notumu nasıl öğrenebilirim diyenler; Krediler- Kredi Risk Raporu

Adımlarını takip ederek findex kredi puanı sorgulama yapabilir. Dileyenler, buraya tıklayarak İş Bankası web sitesine direkt ulaşarak ayrıntılı bilgi alabilir.

c- Denizbank Kredi Notu Öğrenme

Denizbank da findeks paketleri ile müşterilerine hizmet veriyor. Denizbank kredi notumu nasıl öğrenebilirim, kredi notu öğrenme ve findeks paketleri için ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

d- Kredi Notu Öğrenme Ziraat

Kredi notu öğrenme Ziraat Bankası üzerinden direkt olarak yapılmıyor ancak Ziraat Bankası internet sitesinde, Risk Merkezi Rapor Başvurusu, rapor teslimi ve rapor başvuru ücreti tahsilatı konusunda aracılık edildiği bilgisi yer alıyor. Kredi notu öğrenme Ziraat Bankası için buraya tıklayabilirsiniz.

e- Yapı Kredi Findeks Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim?

Yapı Kredi Bankası aracılığıyla kredi notumu nasıl öğrenebilirim diyenler hem Yapı Kredi Mobil kullanarak hem kurumsal ve bireysel internet bankacılığı kullanarak hem de Yapı kredi şubeleri aracılığıyla findex kredi puanı sorgulama yapabiliyor. Yapı Kredi KKB findeks puanı sorgulama için buraya tıklayarak ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

f- Kuveyt Türk Findeks Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim ?

Kuveyt Türk de Findeks Paketleri ile müşterilerine kredi puanı öğrenme ve danışmanlık hizmeti sunuyor. Ayrıntılı bilgi için Kuveyt Türk şubelerine başvurabilir ya da buraya tıklayarak bankanın internet sitesine ulaşabilirsiniz.

g- QNB Finansbank Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim?

QNB Finansbank, müşterilerine özel olarak kredi notu öğrenme SMS hizmeti veriyor. Buna göre; banka müşterileri, QNB Finansbank’ta kayıtlı olan cep telefonu numaralarından KR(boşluk)ücret kesintisi yapılacak kredi kartının son 4 hanesini yazıp 2273’e sms gönderdiklerinde, risk raporu bilgisini alabiliyor.

Hazırlanan risk raporu, yine banka müşterilerinin bankada kayıtlı olan e-mail adreslerine iletiliyor. QNB Finansbank kredi notu öğrenme SMS ücreti ise bu yazının hazırlandığı tarihte BSMV dahil olarak 5 TL. Buraya tıklayarak QNB Finansbak kredi puanı sorgulama hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

h- Şekerbank Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim?

Şekerbank da findeks paketleri ile müşterilerine finansal danışmanlık sağlayan bankalar arasında. Siz de Şekerbank’ın avantajlı findeks paketlerinden yararlanmak istiyorsanız buraya tıklayarak ilgili internet sitesine ulaşabilirsiniz.

ı- ING Findeks Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim?

ING de kredi notu öğrenme SMS hizmeti veren bankalar arasında. Ancak kredi notu öğrenme SMS hizmetinden yalnızca ING müşterileri yararlanabiliyor. ING müşterisi olmayanlar ise findeks kredi notu sorgulama için yalnızca ING şubelerine giderek şahsen başvuru gerçekleştirebiliyor.

ING müşterilerinin kredi notu öğrenme SMS için yapması gereken ise; cep telefonun kısa mesaj bölümüne RAPOR yazıp boşluk bırakıp TC kimlik no yazmak ve 2205’e yollamak. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayıp ING sayfasına direkt ulaşabilirsiniz.

i- Vakıfbank Findeks Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim?

Vakıfbank findeks kredi notu sorgulama yapmak isteyen kişilere farklı kanallarla hizmet veren bankalardan. Eğer Vakıfbank üzerinden findex puanınızın kaç olduğunu öğrenmek istiyorsanız herhangi bir Vakıfbank şubesine giderek ya da Vakıfbank çağrı merkezini arayarak şahsen başvuru yapabilirsiniz.

Eğer Vakıfbank müşterisi iseniz Vakıfbank internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerinden, ‘’Başvurular’’ kısmından sorgulamanızı yapabilirsiniz. Vakıfbank internet bankacılığına giriş yapmak için de buraya tıklayabilirsiniz.

j- Halkbank Findeks Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Halkbank internet sitesinde verilen bilgilere göre findeks kredi notu sorgulama işlemi yalnızca Halkbank şubelerinden, şahsen başvuru ile gerçekleştiriliyor. Ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kredi Notu Öğrenme Ücretsiz Nasıl Yapılır? Ücretsiz TC ile Kredi Notu Sorgulama

Ücretsiz kredi notu sorgulama işlemi yalnızca ayda bir kere e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Bunun dışındaki tüm kanallar, findex kredi puanı sorgulama ücreti alıyor. Ancak kimi zaman bankalar dönemsel kampanya yapıp, bu hizmeti ücretsiz olarak da sağlayabiliyor.

Yazının başlarında olduğu gibi tekrar belirtmek gerek ki; e-Devlet Risk Merkezi Raporu tam olarak bir puan vermiyor. Ancak bu rapora ulaşan kişiler, raporu dikkatli incelediklerinde finansal durumu hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Tam olarak kredi notumu öğrenmek istiyorum, kredi notum kaç merak ediyorsanız, bu hizmeti Findeks.com, bankalar ya da operatörlerden ücretli hizmet almalısınız.

Kredi Notu Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kredi notu hesaplama, kişilerin borçluluk durumuna ve ödeme alışkanlıklarına göre yapılır. KKB tarafından belirlenen bu kredi notu, kişilerin borçlarını ödeyip ödemediğini ve borçlu olup olmadığını ortaya koyar. Genel olarak kredi notu hesaplama yaparken şu unsurlara dikkat ediliyor:

Mevcut borç durumu (kredi notuna etki oranı %35)

Ödeme alışkanlıkları (kredi notuna etki oranı %35)

Kredi kullanımındaki yoğunluk (kredi notuna etki oranı %10)

Yeni alınan kredili ürünler (kredi notuna etki oranı %11)

Bankanın dikkate aldığı diğer özellikler (kredi notuna etki oranı %9)

Findeks Kredi Notu Kaç Olmalı ?

Bankalara kredi başvurusu yapacak olan pek çok kişi; kredi notu 1100 olan kredi çekebilir mi?, kredi notum 1300 kredi çıkar mı?, findeks kredi notu en yüksek kaç olmalı gibi sorulara cevap arıyor. Genellikle kredi çekme şansı en yüksek olan kişiler, 1500 -1900 kredi puanına sahip olan kişiler.

Ancak farklı özellikler de dikkate alındığında; 1100, 1200 ya da 1300 puana da kredi veren bankalar bulunuyor. Çünkü bir müşteriye kredi vermek tamamen bankanın kendi inisiyatifinde aldığı bir karar. Kredi notu ise sadece bir referans.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!