featured

Garanti Kredi Notu Öğrenme Nasıl Yapılır ? Garanti BBVA Kredi Notu Sorgulama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Garanti kredi notu öğrenme yolları ile Kredi Kayıt bürosu (KKB) tarafından oluşturulan findeks kredi notunuzu öğrenebilir ve buna göre bankalara kredi ile kredi kartı başvurusunda bulunabilirsiniz. Peki, Garanti kredi notu öğrenme yolları nelerdir? Granti BBVA findeks kredi notu nasıl öğrenilir?

Garanti Kredi Notu Öğrenme Nasıl Yapılır?

Garanti kredi notu öğrenme için tercih edilebilecek iki yol vardır. Bunlardan ilki; herhangi bir Garanti BBVA şubesine gidip, findeks kredi notu öğrenmek için şahsen başvuru yapmaktır. Diğer yol ise; online bankacılık veya mobil bankacılık kullanarak findeks notu öğrenmektir.

1- Şubeler Aracılığı ile Garanti Kredi Notu Öğrenme

Mobil bankacılık ya da online bankacılık hizmetlerini kullanmayan kişiler için en kolay Garanti kredi notu öğrenme yolu; bankanın herhangi bir şubesine şahsen başvuruda bulunmaktır. En yakın Garanti BBVA şubesine giderek, müşteri hizmetleri ile görüşebilir ve findeks kredi notunuzu öğrenebilirsiniz.

Ancak Garanti BBVA kredi notu öğrenecek olan kişilerin yanlarında kimlik belgelerini götürmeleri zorunludur. Ayrıca Garanti BBVA findeks kredi notu sorgulama işlemi ücretlidir.

2- Online Bankacılık ile Garanti Kredi Notu Öğrenme

Garanti BBVA kredi notu sorgulama için tercih edilebilecek yöntemlerden bir tanesi de; online bankacılıktır. Online bankacılık ile Garanti kredi notu öğrenme için buraya tıklayabilirsiniz.

Ancak online bankacılık sistemi üzerinden Garanti BBVA kredi notu sorgulama yapmak için müşteri numarası ya da TC bilgisi eşliğinde şifreyle giriş yapılmalıdır. Bunun için de öncelikle Garanti BBVA müşterisi olunup, online bankacılık için şifre alınmış olmalıdır.

Garanti Findeks Notu Neden Önemli?

Findeks kredi notu; kişilerin bankalarla olan ilişkisinin notlandırılması, kredi ve kredi kartı kullanım ve ödeme alışkanlıklarının derecelendirilmesidir. Dolayısı ile findeks kredi notu, kişilerin geçmiş kredi kullanım ve ödeme alışkanlıklarının yansımasıdır. Bankalar da buna bakarak, kişilere kredi kartı ya da kredi hizmeti verme ya da vermeme kararına varırlar.

Dolayısı ile findeks notu öğrenme ve bu nota göre kredi başvurusunda bulunmak önemlidir. Çünkü kredi notunun yeterli olmaması ve kredi başvurusunun olumsuz cevaplanması kişilerin olumsuz etkilenmesine neden olur. Bu nedenle önce kredi notu öğrenilmeli ve kredi notu uygunsa kredi başvurusu yapılmalıdır.

Ayrıca findeks kredi notu yüksekliği, kişilerin daha uygun kredi faiz oranlarından yararlanmasını sağlar. Yani findeks kredi notu en yüksek kaç ise kişiler o derece bankaların daha uygun faiz oranından faydalanırlar.

Kredi Başvurusu Yapmadan Önce Neden KKB Sorgulama Yapmak Neden Önemli?

Kredi başvuruları öncesinde KKB sorgulama yapmak önemli çünkü, bu puan kişilerin kredi başvurusunun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı noktasında fikir verir. Genel olarak 1500 ve üstü kredi puanına kredi çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu varsayarsak, findeks kredi notu 1500 ve altında olanlar için zor olabilir.

Kredi başvurusu yapmadan önce KKB sorgulama yapılması tavsiye edilir çünkü eğer puan düşükse yükseltmek için çalışma yapılabilir. Aksi halde kredi başvurusu reddedilebilir. Kredi otunu yükseltmek istiyorsanız 3 ayda findeks kredi notu yükseltme yolları yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Firmalar için Garanti Findeks Raporu Nasıl Alınır ? Garanti Findeks Raporu Nasıl Öğrenilir ?

Garanti BBVA şubelerinden ve Garanti BBVA internet bankacılığı üzerinden findeks raporu anlamına gelen tüzel kişiler için Kredi Risk Raporu ile birlikte Çek raporları da öğrenilebiliyor. Bunun için kimlikle birlikte şubelere şahsen başvuru yapılması gerekiyor.

Garanti BBVA internet bankacılığı kullanılacak ise de; öncelikle şifre ile giriş yapılması, daha sonra ise Başvurular bölümünden KKB raporları seçeneğinin seçilmesi gerekiyor. Üstelik tek sefer ücretli olarak talep edilen bu rapor, 6 ay boyunca ücretsiz olarak görüntülenebiliyor.

Ancak Kredi Risk ve Çek Raporları için firma yetkilisinin başvuruda bulunması gerekiyor. Yetkili tanımlamaları ise Garanti BBVA şubelerinden yapılıyor.

Garanti Bankası Kredi Notu Kaç Olmalı ?

Bankadan kredi çekmek için kredi notu tek dikkate alınan özellik değildir. Kişilerin sorunsuz bir şekilde kredi alabilmesi için kredi notunun yüksek olması ile birlikte gelir durumunun da müsait olması gerekir.

Ayrıca başvurulan kredi türü, belirlenen vade seçeneği de kredi üzerinde etkiye sahiptir. Buraya tıklayarak, Garanti Bankasından ne kadar kredi çekebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

YouTube video

Bonus: Akbank Kredi Notu Öğrenme

Eğer Akbank müşterisi iseniz de kolaylıkla kredi notu öğrenme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bunun için Akbank mobil uygulama kullanıyor olmak gerekmektedir. Buraya tıklayarak Akbank web sitesine erişebilir ve mobil uygulamayı cep telefonlarınıza indirebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!