featured

Findeks Kredi Notu En Yüksek Kaç Olur | Kredi Çekebilmek için En Az Kredi Notu Kaç Olmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Findeks kredi notu en yüksek kaç olur sorusunun tek ve net cevabı; 1.900’dür. Ancak bankaların kredi ürünlerine başvuru yapıp olumlu cevap almak için findeks kredi notu en yüksek kaç olur araştırmanıza gerek yok. Çünkü 1.500-1.900 aralığında kredi notuna sahip olanlar da bankalardan rahatlıkla kredi çekebiliyor, kredi kartı kullanabiliyor.

Fakat bankadan kredi kartı çıkartmak ve kredi çekmek için kredi notu yeterli olmayanlar da var. Bu sebeple Findeks kredi notu kaç olmalı öğrenmeli ve bankalara başvuru yapacaksanız, kredi notunuzu o puan aralığına yükseltmelisiniz. Peki, findeks kredi notu en yüksek kaç olur? Kredi notu bir ayda ne kadar yükselir? Kredi notuna göre kredi hesaplama yapılabilir mi? İşte, findeks kredi notu kaç olmalı hakkında merak edilenler…

Findeks Kredi Notu En Yüksek Kaç Olur ?

Findeks kredi notu en yüksek kaç olur sorusunun cevabı; 1900. Çünkü kredi puanları 1 ile 1900 arasında belirlenir. Findeks kredi notu 0 ise; banka ile hiç çalışmamış, kredi notu oluşmamış olanlar içindir.

En yüksek findeks kredi notu 1900 olduğu için, kişilerin kredi puanı ne kadar 1900’e yakınsa, bankadan kredi kartı çıkartma ya da kredi alma şansları o kadar yüksektir. Çünkü 1900 nota sahip kişiler, en risksiz kişilerdir.

Kredi Çekebilmek için Findeks Kredi Notu Kaç Olmalı ?

Genellikle kredi başvurusu olumsuz sonuçlanan kişiler, findeks kredi notu en yüksek kaç olmalı diye araştırıyor. Ancak bankadan kredi alabilmek için en yüksek puana sahip olmak gerekmez. Çünkü findeks kredi notu 1500 olan kişiler de bankanın şartlarını sağladığı sürece kredi alabilir.

Bunun dışında kredi notu düşük olana kredi veren bankalar da vardır. Örneğin; bir banka 1200 kredi notuna kredi vermezken, başka bir banka 1200 kredi notuna kredi verebilir. Ancak genel olarak incelendiğinde; 1500-1900 arası kredi notuna sahip olanlar rahatlıkla kredi çekebiliyor.

Kredi Notuna Göre Kredi Hesaplama | Kaç Kredi Notuna Ne Kadar Kredi Alabilirim?

Findeks kredi notu, bankadan kredi çekebilmek için aranan tek şart değildir. Dolayısı ile yalnızca kredi notuna göre kredi hesaplama mümkün değildir. Kredi çekmek için findeks kredi notu en yüksek kaç olmalı ve kaç kredi notuna ne kadar kredi alabilirim araştırması yapan kişiler, bankaların aradığı diğer şartları da sağlamalıdır.

Bir banka kredi verirken; hangi kredi türüne (ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi) başvuru yapıldığını, kişinin aylık gelirini, kredinin vadesini de dikkate alır ve bunlara göre krediyi onaylar ya da onaylamaz. Dolayısıyla kredi notu, kişilere ne kadar kredi verileceğini belirlemez.

Ancak bankalardan ihtiyaç kredisi çekmek, kredi notu ortalama olan kişiler için daha kolayken, meblağı yüksek olduğu için konut kredisinde kolay değildir. Yüksek meblağlı krediler için findeks kredi notu en yüksek kaç ise o kadar iyidir.

Kredi Puanı Sorgulama | Findeks Kredi Notu Sorgulama

Kredi puanı sorgulama için farklı yöntemlerden yararlanmak mümkündür. Genel olarak findeks kredi notu sorgulama için tercih edilebilecek yöntemler şunlardır:

Bankalar aracılığıyla findeks kredi notu sorgulamaFindeks üzerinden kredi puanı sorgulamaTelefon operatörleri aracılığıyla findeks kredi notu sorgulamaKredi notu öğrenme e-Devlet

1- Bankalar Aracılığıyla Findeks Kredi Notu Sorgulama

Bankalar, belirli bir ücret karşılığında kredi notu sorgulama işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bunun için bankanın herhangi bir şubesine gitmek ve şahsen başvuru yapmak gereklidir. Ayrıca bir bankanın müşterisi olan kişiler, online bankacılık ya da mobil bankacılık kullanarak da ücret karşılığında kredi notu öğrenebilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim yazımızı ziyaret edebilir, findeks kredi notu sorgulama hakkında kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

2- Findeks Üzerinden Kredi Puanı Sorgulama

Findeks, kişilerin kredini notunu belirleyen Kredi Kayıt Bürosu’na (KKB) ait bir markadır ve kredi notu öğrenme hizmeti sağlamaktadır. Ücret karşılığında findeks üzerinden de kredi puanı sorgulama yapılabilmektedir.

Buraya tıklayarak Findeks internet sitesine ulaşabilir ya da mobil uygulamasını indirerek kredi puanı sorgulama yapabilirsiniz. Böylelikle findeks kredi notu en yüksek kaç olduğunu öğrenebilirsiniz.

3- Telefon Operatörleri Aracılığıyla TC ile Kredi Notu Sorgulama

Turkcell ve Türk Telekom gibi cep telefonu operatörleri aracılığıyla da findeks kredi notu sorgulama yapılabilir. Ancak bu işlem de ücrete tabidir. Türk Telekom ve Turkcell kredi notu öğrenme SMS ücreti, bu yazının yazıldığı esnada 17,50 TL’dir.

Türk Telekom kredi notu öğrenme SMS için; mesaj kısmına TC kimlik numarası yazılır ve 1122’ye kısa mesaj gönderilir.Turkcell kredi notu öğrenme SMS için; mesaj kısmına TC kimlik no yazılır, boşluk bırakılır, gün-ay-yıl olarak doğum tarihi yazılır ve 1122’ye kısa mesaj gönderilir.

4- Kredi Notu Öğrenme e-Devlet

Kredi notu öğrenme e-Devlet üzerinden, ayda bir kez olmak üzere ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilir. Bunun için e-Devlet şifresiyle sisteme giriş yapılır, ekrandaki arama kısmına Risk Merkezi Raporu yazılır ve arama gerçekleştirilir. Seçenekler arasından Kredi Limit ve Borç Bilgileri seçilir.

Bu işlemlerin sonrasında Risk Merkezi Raporu talebi, Türkiye Bankalar Birliği’ne iletilir. Maksimum bir gün içinde de kişilere SMS ile bilgilendirme yapılır. Böylelikle sahip olduğunuz findeks kredi notu en yüksek kaç öğrenebilirsiniz.

Kredi Notu Nasıl Yükselir ?

Kredi notu sorgulama yaptıktan sonra, kredi puanınızın kredi çekmeye yeterli olmayacağını düşünüyorsanız findeks kredi notu en yüksek kaç olur diyerek, kredi notu yükseltme çalışmalarına başlayabilirsiniz. Çünkü kredi notları, KKB tarafından ayda bir kere güncelleniyor. Bunun için 3 ayda kredi notu yükseltme yolları nelerdir yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Findeks Kredi Notu 1 Ayda Ne Kadar Yükselir | Kredi Notu Bir Ayda Ne Kadar Yükselir?

Findeks kredi notu 1 ayda ne kadar yükselir kesin olarak belirlemek oldukça zor. Ancak bankaya borçluluk durumu, ödemelerin zamanında yapılması ve kredi/kredi kartı kullanım oranı, kredi notuna en fazla etki eden unsurlar. Bu nedenle hızlıca 1 bir ayda kredi notu yükseltmek için şunlar yapılmalıdır:

Ödenmemiş kredi/kredi kartı borcu varsa kapatılmalıÖdenmemiş faturalar varsa ödenmeliKredi kartı ile kredi ödemeleri gecikmesiz ve zamanında yapılmalıKredi kartı kullanımı daha fazla yapılmalı, ödemeleri zamanında gerçekleştirilmeliOnline bankacılık ve mobil bankacılık kullanılmalıHesaba EFT ve havale gibi yöntemlerle para giriş çıkı yapılmalı

Kredi Notları ve Kredi Çekebilme Durumları

Findeks kredi notu en yüksek kaç olursa, kredi çekme olasılığı da o derece artar. Ancak kredi notu en yüksek 1900 altında olan kişilerin de aylık gelirine, başvuru yaptığı kredinin türüne bağlı olmak şartıyla bankadan kredi alabilme imkanı vardır. Çünkü kredi notunun yüksek olması, bankaların dikkat ettiği tek kriter değildir. İşte, kredi puanlarına göre kredi çekme durumları…

YouTube video

1- 950 Kredi Notu ile Kredi Çekme Mümkün mü?

950 kredi notu ile kredi çekme çok olası değildir. Çünkü 950 kredi notu orta riskli grubundadır. Bankalar bu kişilere kredi verebilir ancak kişinin gelir durumu kredi ödemesi yapmaya uygun olmalıdır. Genel olarak 950 kredi notuna sahip olan kişiler, bankaların kredi vermek için çok tercih etmediği kişilerdir.

2- Kredi Notu 1000 Olan Kredi Çekebilir mi?

Kredi notu 1000 olan kredi çekme ihtimali orta riskli olan kişilerdir. Dolayısı ile kredi notu 1000 olan kişiler, bankalar için orta risklidir. Eğer kredi otu 1000 olanların gelir durumu, kredi ödemesi yapmaya uygunsa düşük kredi notuna kredi veren bankalar, kredi hizmeti verebilir.

Kredi notu yüksekliği, bankaların kredi verirken en çok dikkate aldığı kriterdir ancak tek kriter değildir. Örneğin; kredi notu 1000 olan kişi orta riskli grupta olmasına rağmen belgelenebilir aylık geliri ne kadar yüksekse, bankadan kredi alabileme ihtimali de o kadar yüksektir.

3- 1100 Kredi Notu ile Kredi Çekme Mümkün mü | Kredi Notu 1100 Olan Kredi Çekebilir mi?

1100 kredi notu ile kredi çekme şansı vardır. Ancak kredi başvurusu yapan kişilerin, aylık belgelenebilir sabit gelirinin, çekeceği kredi ödemesini yapmaya uygun olması gerekir. 1100 kredi notu az riskli grupta yer alır ve bu kişiler, bankanın azami şartlarını karşıladığı sürece kredi çekebilir.

4- 1200 Kredi Notu ile Kredi Çekme 2022

1200 kredi notu ile kredi çekme 2022 yılında da diğer yıllarda olduğu gibi mümkündür. Az riskli grupta yer alan 1200 kredi puanına kredi veren bankalar vardır. Fakat bu kişilerin maaş bordrosunu ya da aylık sabit gelirini bankaya ibraz etmesi gereklidir.

5- 1300 Kredi Notu ile Kredi Çekme | 1300 Kredi Notu ile Ne Kadar Kredi Çekebilir?

1300 kredi notu ile kredi çekmek mümkündür çünkü 1300 kredi notu az riskli kategorisindedir. Ancak 1300 kredi notu ile ne kadar kredi çekilebileceği sorusunun yanıtı, kişilerin aylık sabit gelirine göre değişir. 1300 kredi puanına sahip olan kişilerin aylık geliri ne kadar fazlaysa, çekebileceği kredi tutarı da fazladır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!