featured

Fresh Bir Tarif: Sorbe Dondurma Ne Demek? Sorbe Dondurma Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorbe dondurma ne demek? Son günlerde sıkça duyduğumuz sorbe dondurmalar, bu yazın en favori yiyeceklerinden biri olacak gibi görünüyor. Hepimiz özellikle çocukluk dönemlerimizde meybuz ile tanışmışızdır. Hatta büyük bir kısmımız halen bu lezzetin tadını damağında hissediyor olabilir.

Sorbe dondurma tam olarak meybuz tadını hissedebileceğiniz lezzetli ve fresh öğünlerden bir tanesi konumundadır. Peki sorbe dondurma ne demek? Sorbe dondurma nasıl yapılır? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Sorbe Yapmak Ne Demek? Sorbe Dondurma Ne Demek?

Sorbe yapmak ne demek? Sorbe kelimesinin ana kökeni Fransızcadan gelmektedir. Fransızcada sorbet, dondurma gibi sunulan, dondurma gibi tüketilen bir tatlı türünü ifade eder. Dilimizde ise bu kelime değişim göstererek, sorbe olarak adlandırılmaya başlanmıştır. Peki sorbe nasıl yapılır? Sorbe yapabilmek için öncelikli olarak dondurmada kullanılan süt yerine su kullanmak gerekiyor.

1- Sorbe Nasıl Yapılır? Sorbe ile Dondurma Arasındaki Farklar

Sorbe ne demek? Sorbe ile dondurma arasındaki ilk ve en önemli fark süttür. Dondurmanın ana maddesi süt iken, sorbenin ki buzdur. Bunun yanı sıra her ikisinde de meyve ve şeker kullanımı yaygındır. Dondurmada sorbeden farklı olarak kuruyemiş ya da damla çikolata kullanılabilir.

Sorbede ise meyvelerin o benzersiz aromasının alınabilmesi için diğer ürünler daha az olarak tercih edilir. Farklı tatlar olan sorbe ve dondurma yaz aylarında ferahlamak, lezzetli bir ara öğün tüketebilmek için tercih edilebilecek en iyi iki tatlı türüdür.

2- Sorbe Dondurma Nedir? Fresh Sorbe Dondurma Tarifi

Sorbe dondurma nedir konusuna yanıt verdikten sonra bu dondurmanın tarifini vermeye başlayabiliriz. Sorbe dondurma tarifi için öncelikli olarak yaz meyvesi olan kavun, muz, çilek, şeftali, kiraz, karpuz gibi meyvelerin tercih edilmesi önerilir. Meyve seçimi yapıldıktan sonra miktar tüketilecek kişi sayısı doğrultusunda belirlenebilir.

300 gr bir meyve için yarım su bardağı ile bir su bardağı arasında şeker kullanılabilir. Şekerde damak tadına göre ayarlanmalıdır. Bu iki malzeme içeriği püre haline getirildikten sonra içerisine 1 çay bardağı su ilave edilmelidir. Homojen bir kıvam aldıktan sonra bir kap içerisine ekleyerek, dondurmak gereklidir. 

Sorbe dondurma ne demek? Bu noktada önemli bir püf noktası bulunduğu bilinmelidir. Her iki saatte bir karışımınızı dolaptan çıkararak karıştırmanız, sorbenizin daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

3- Limonlu Sorbe Tarifi | Muzlu Sorbe Tarifi

Sorbe dondurma ne demek? Peki sorbe yapımı için en çok tercih edilen meyveler neler? Sorbe için ağırlıklı olarak limon, şeftali, muz, çilek, karpuz gibi meyveler tercih edilmektedir. Oldukça ferahlatan bu karışımda limon harici tüm meyveler fazla şekerlidir.

Bu nedenle azıcık toz şeker ilave etmekte yeterli olabilecektir. Ancak limon, mandalina, portakal gibi meyveler buruk bir tada sahip olduğu için şeker ilavesi arttırılmalıdır. 300 gram bir meyveye 1 su bardağı şeker eklendiğinde sorbe lezzetli ve tatlı bir ara öğüne dönüşebilecektir.

4- Sorbe Dondurma Makinesi Var mı?

Sorbe dondurma makinesi temin ederek de bu fresh tatlınızı oluşturabilmeniz mümkün! Sorbe dondurma yaparken sık karıştırılması, dondurma kıvamını tutturabilmeniz ve meyve tadını alabilmeniz açısından son derece önemlidir. İyice karıştırılmayan sorbeler aşırı buzlu ve su tadının yoğun olduğu tatlılar olacaktır.

Karıştırma işlemi uzun ve zahmetli olduğu için makineler kullanmak, iyi bir fikir olabilir. Piyasada çok fazla marka ve modelde sorbe dondurma makineleri yer almaktadır. Sorbe dondurma makinesi çeşitlerine ulaşabilmek için tıklayınız.

5- Sorbe Dondurma Markaları Hangileri?

Sorbe dondurma ne demek? Sorbe dondurma markaları hangileri? Tamamen su ve meyve püresi ile elde edilmiş bir dondurma arayışındaysanız, Royal markasının sorbe dondurmaları oldukça meşhurdur. 

Bunun dışında Algida markasının Twister adlı kutulu ürünü de sorbe dondurmadır. Karadut, çilek, kavun gibi meyvelerin kullanıldığı sorbeler tatlılar üzerinde kullanıldığında hem görsel hem de damak tadı açısından bir şölen sunacaktır. Nefis Algida Twister dondurma çeşitleri için sayfayı inceleyebilirsiniz. 

6- Sorbe Dondurma Kalorisi Nedir?

Sorbe dondurma kalorisi kullanılan meyve içeriği ve şeker oranına göre farklılık gösterecektir. Ancak genel olarak 100 gramlık bir sorbenin 120-180 kcal kalorisinin bulunduğu söylenebilecektir. Düşük bir kalori içeriği sunan bu dondurma, diyet dönemlerinde haftada birkaç kez ile sınırlandırıldığı takdirde rahatlıkla tüketilebilecektir.

7- Sorbe Dondurma Ne Demek? Sorbe Dondurma Sağlıklı mı?

Sorbe dondurma ne demek konusuna değindikten sonra bu dondurmanın sağlıklı olup olmadığına da değinilmelidir. Sorbe dondurmalar tamamen meyve içeriğine sahip olan besinler olduğu için sağlıklı ürünlerdir. Ancak bu ürünün sağlıklı olunduğundan emin olunabilmesi için, şeker oranının kısıtlı olması gereklidir.

Meyve püresi için şeker oranını yüksek tutmak, kalori içeriğinin de katlanarak artmasına sebep olabilir. Bunun yanı sıra sorbe dondurmalarda şeker içeriği bulunduğu için fazla tüketmek kilo alımına sebep olabilir. Bu nedenle yapacağınız dondurmayı haftada yalnızca birkaç kez tüketmeniz önerilir. Ev yapımı pratik sade dondurma tarifi için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!