featured

Game of Thrones ile Tüm Dünya Tarafından Tanınan Ünlü Yazar George R. R. Martin Kimdir ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya dizi tarihinin en efsane serilerinden olmayı başaran ve tüm dünya genelinde en çok izlenen dizilerden biri olan Game of Thrones yani Taht Oyunları isimli yapımın uyarlandığı romanların yazarı olan ve aynı zamanda dizinin senaryo ekibinde de yer alan George Raymond Richard Martin kimdir ? Bu ünlü yazar nerelidir? Kaç yaşındadır ve hangi romanları yazmıştır? İşte, George R. R. Martin hakkında merak edilen her şey ve cevabı…

George R. R. Martin İmzalı Buz ve Ateşin Şarkısı

İnanılmaz bir hayal ve kurgu gücüne sahip olan ve eserlerinde kendine ait bir dünya oluşturan ünlü yazar George R. R. Martin , 1948 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey kentinde dünyaya gelmiştir.

Çok küçük yaşlarından itibaren yazmaya merak salan ünlü isim, ilk olarak canavar hikayeleri yazmaya başlamıştır. Aynı zamanda çok iyi bir okur olan Martin, sahip olduğu kitap koleksiyonları ile de oldukça ünlüdür.

Eğitim hayatında Nortwestern Üniversitesinde Gazetecilik okuyarak yön veren George R. R. Martin, 1970’li yıllarda bilim kurgu dalında öyküler yazmaya başladı. O dönem birçok dergi tarafından yayımı reddedilen bu öykülerden sonra Martin, 1980’ler de kitap editörlüğüne ve dizi senaristliğine yöneldi.

Ancak 1991 yılında tekrar roman yazmaya dönen Martin, kendisini dünya çapında üne kavuşturacak olan “ Buz ve Ateşin Şarkısı ” yani “ A Song of İce and Fire ” isimli epik ve fantezi roman serisini yazmaya başladı. Bu serinin ilk kitabı olan Taht Oyunları yani A Game of Thrones 1996 yılında yayınlanmasından sonra tüm dünya çapında üst üste satış rekorları kırdı. Bu serinin ilk kitabı aynı zamanda George R. R. Martin’i yaşayan efsaneler arasına sokan Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisine uyarlandı. Bu dizi öylesine büyük bir etkiye neden oldu ki, dizi dünyanın en çok izlenen yapımları arasında en başa yerleşti.

Game Of Thrones Evreni ve Yedi Krallık

YouTube video

George R. R. Martin ’in Buz ve Ateşin Şarkısı isimli roman serisinde kurguladığı evren Yedi Krallık’tan oluşan Westeros adı verilen kıtada bulunur. Yedi Krallığın Lordu olan kişi bu kıtaya ve evrene hükmeder. Demir Taht’ta oturan bu kral başkent olan Kral Topraklarından kıtayı yönetir.

Yedi Krallık ismi ise üç yüz yıl önce Westerosu birleştirmeye çalışan Fatih Aegon tarafından verilmiştir. George R. R. Martin’in eserlerinde kurguladığı bu dünyada Yedi Krallığa hükmeden Haneler bulunur. Ayrıca Westeros dışında Martin’in bu dünyasında büyük duvarla ayrılan Sur’un Ötesinde yaşayan bir de Özgür Halk vardır. Yine Westeros kıtası dışında Essos ve Sothoros bilinen dünyanın diğer kıtalarıdır.

George R. R. Martin’in Eserleri

Milyonları aşan hayran kitlesine sahip olan ünlü yazar George R. R. Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı roman serisi kapsamında ilk romanı olan ve 1996 yılında yayınlanan Taht Oyunlarından (A Game of Thrones) sonra aynı serinin devam eserlerini sırasıyla 1999 yılında Kralların Çarpışması (A Clash of Kings), 2000 yılında Kılıçların Fırtınası (A Storm of Swords), 2005 yılında Kargaların Ziyafeti (A Feast for Crows), 2011 yılında Ejderhaların Dansı (A Dance with Dragons) isimleri altında yayınladı. Serinin isimleri belli olan diğer iki kitabı olan Kış Rüzgarları (The Winds of Winter) ve Baharın Rüyası (A Dream of Spring) ise okuyucular tarafından heyecanla bekleniyor.

YouTube video

George R. R. Martin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise, serinin 6 kitabı olan Kış Rüzgarları’nın yazımına Kovid 19 pandemisi ve karantinası süresince hız verdiğini ve bu eserin 2021 yılı içerisinde yayınlanacağı müjdesini, serinin bu altıncı kitabını dört gözle bekleyen okurlarına verdi.

Yazarın, Buz ve Ateşin Şarkısı isimli serisi dışında yazdığı diğer bazı eserleri ise 2013 yılında yayınlanan Prenses ve Kraliçe, 2014 yılında yayınlanan Haydut Prens, aynı yıl yayınlanan Buz ve Ateşin Dünyası, 2017 yılında yayınlanan Ejderhanın Çocukları ve 2018 yılında yayınlanan Ateş ve Kan isimli romanlarıdır.

Halen daha bir akademisyen olarak Gazetecilik bölümü dersleri veren George R. R. Martin, 2011 yılında Time dergisi tarafından yayınlanan “ Dünyanın En Etkili Yüz Kişisi ” arasında da kendine yer bulmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!