garaj-kapisi

Modern Garaj Kapısı Modelleri Hangileri? 2023 Garaj Kapısı Fiyatları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Garaj kapısı sistemleri kullanım güvenliği ile yapılarınız için tercihen çelik ve alüminyumdan özel olarak üretilen, açılıp kapanabilen ve hırsızlığa karşı yüksek koruma sağlayan yapılardır.

Büyük paralara satın aldığınız arabalarınızı olumsuz hava koşullarından, hırsızlarından veya sokaktan gelebilecek olumsuz etkilerden korumak için garaj kapısı ile tedbir alabilirsiniz. Garaj kapıları kullanım amaçlarına göre dayanıklılığı ve işlevselliği ile konforunuzu arttırır.

En Çok Tercih Edilen Garaj Kapıları

Konutlarınızın ve iş yerlerinizin güvenliğini sağlayan kapılar içinde garaj kapılarının önemi son derece büyüktür. Garaj kapıları oldukça farklı tarzlarda ve tamamen kullanışlılık odaklı tasarlanan kapılardır. Özellikle günümüzde kullanışlılığı ile en çok tercih edilen kapılar arasında otomatik garaj kapısı modelleri vardır.

garaj-kapisi
Garaj Kapısı Modelleri

Garaj Kapısına Ne Denir?

Garaj kapıları olarak isimlendirilen ürünlerin çoğu tavana kayar kapı sistemleri olarak da bilinir. Garaj kapıları konutların otoparklarında, AVM otoparklarında, villa garajlarında, şahsi alanlarda veya iş yerlerindeki garajlarda kullanılmak üzere tasarlanır.

Garaj Kapısı Kaç Metre Olmalı?

Garaj Kapıları her projeye özel boyutlarda üretilir. Garaj kapınız şu ebatlarda olmak zorundadır diye bir kural belirtmek yanlış olacaktır. Ancak bir alana doğru bir şekilde garaj kapısı uygulanabilmesi için mutlaka bilinmesi gereken kiriş mesafesinin olma gerektiğidir.

Üstten torsiyon yaylı kapılar için en az 220 mm, yandan germe yaylı kapılar için en az 150 mm kiriş mesafesi gereklidir.

Garaj Kapısı Fiyatları

İhtiyacınıza göre 250 TL ile 36000 TL gibi geniş bir skala içinde fiyat değişkenliği gösterir. Çeşitli sitelerden profesyonel ve güvenilir hizmet almak istediğinizde talep oluşturabilir, karşınıza çıkan otomatik garaj kapılarının fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacınızı kolayca karşılayabilirsin.

Pratik Garaj Kapısı Modelleri

Günümüzde güvenlik düzeyini üst seviyelere çıkarıp binaların değerini artırmak açısından garaj kapıları son derece önemlidir. Artık birçok ailede minimum bir araba bulunması nedeniyle her bina için garaj kapı sistemleri konusunda özenli davranmak gerekiyor. Son yıllarda kullanışlılığı ile öne çıkan kapı modelleri arasında şunlar sayılabilir:

1 – Seksiyonel Kapı Modelleri

Binalarda sıklıkla karşılaşılanlardan birisi olan seksiyonel garaj kapıları farklı hareket özellikleriyle çatıya paralel olarak ya da dikey olarak konumlanabilir. Açılma ve kapanma sırasında fiziksel güç gerektirmemesi sebebiyle en çok tercih edilen modellerdendir.

2 – Sürgülü Garaj Kapısı Modelleri

garaj-kapisi

Sürgülü modellerin pratikliği ve kullanımıyla ile öne çıkan modellerdir. Bu kapılar genellikle kayar garaj kapıları olarak da bilinir. Yan tarafa doğru açılıp kapanırlar ve otomatik ya da manuel sistem olarak kullanılabilirler. Kolaylıkla garaj girişlerinin şekline uygun olarak tasarlanırlar.

3 – Kumandalı Kapı Modelleri

Genellikle bahçe garaj kapısı olarak tercih edilen bu modelde kumanda sistemi bulunmaktadır. Bu kumandalı sistem kişilerin arabadan inmeden oturdukları yerde kapıyı belli bir mesafeden açabilmesine olanak sağlıyor.

Kullanıcı açısından son derece pratik olan bu modeller özellikle soğuk kış aylarında büyük bir rahatlık sunar. Kumanda ile konforunuzu bozmadan belirtilen belli bir mesafeden kapıyı kolayca açabilir ve kapatabilirsiniz. Bu yüzden açılır kapanır modellerin tamamı neredeyse kumandalı sistemlerdir ve çok tercih edilir.

4 – Otomatik Panjurlu Modeller

Otomatik panjur garaj kapısı modelleri kullanım açısından en rahat garaj kapılarından biridir. Bu modeller garajın sürekli hava almasından dolayı son derece işlevseldir. Kaliteli materyallerden tasarlandığında uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Kepenkli modeller ise bu kapılarla eş değerde sayılabilecek diğer kapı modelidir. Bu kapılar elektriğin olmadığı durumlarda belli bir fiziksel güç uygulanarak kolayca açılabilecek şekilde yapılandırılır.

5 – Katlanır Garaj Kapısı Modelleri

Katlanır garaj kapıları yanlara doğru katlanarak açılır ve günümüzde pek sık tercih edilmeseler de kullanışlılardır. Çünkü bu kapılar açılırken alandan tasarruf etmeyi sağlar. Eskiden sadece manuel sistem olarak kullanılırdır ve kullanımı zordu. Ancak günümüzde otomatik olarak da tasarlanabilirler. Bu garaj kapıları genellikle müstakil evlerde kullanılan kapılardır.

6 – Alüminyum Kapılar

Alüminyum dayanıklılıkları ile öne çıkan bir maddedir. Dolayısıyla dayanıklılık deyince akla ilk alüminyum garaj kapıları gelir. Bu kapı modelleri uzun yıllar boyunca deforme olmazlar. Yukarı aşağı hareket prensibine dayanan bir çalışma sistemine sahiptir. Branda kapı modelleri ile çok farklı özelliklere sahiptir.

garaj-kapisi

7 – Uzaktan Kumandalı Garaj Kapısı

Model seçenekleri bakımından pratikliğiyle ön plana çıkar. Bu kapılar araçların ve sahiplerinin rahatlıkla garaj bölgesine girip çıkabilmesine olanak tanır. Uzaktan kumandalı garaj kapısı modelleri sayesinde araçtan inme gereği duymayacaksınız! Oturduğunuz yerden tüm kapıları kolaylıkla açabilirsiniz.

Otomatik Bahçe Garaj Kapısı

Zaten mevcut olan bahçe kapınıza motor monte ettirerek siteniz, apartmanınız veya iş yerinize girerken ya da çıkarken sıcak, soğuk, yağmur, kar gibi hava koşullarından etkilenmeden hareket edebilirsiniz. Aracınızdan inmeye gerek duymadan uzaktan kumanda ile güvenli bir şekilde giriş-çıkış yapabilirsiniz. Bu otomasyon sistemi giriş çıkışın sürekli olduğu bu tarz yerlerde en çok tercih edilen sistemdir.

Otomatik Garaj Kapısı Nasıl Açılır?

Garaj kapıları günümüzde en iyi malzemelerle tasarlanan yeni nesil sistemlere sahiptir. Otomatik kapı montajını ve kurulumunu yapan ekip tarafından kurulumu tamamlanarak size verilen kumanda kullanılarak aracınızdan inmeden açıp kapatabileceğiniz pratik bir garaj kapısı türüdür.

Otomatik Garaj Kapısı Ankara

Gelişmekte olan bir ülke Türkiye için her geçen gün farklı alanlarda teknolojinin sağladığı yeni faydalardan yararlanılmaktadır. Teknoloji hayatımızın birçok alanında olduğu gibi kapılarda da etkili olmuştur. Artık herkesin evinin veya iş yerinin önünde bir garaj yerinin olduğu söylenebilir. Bu noktada teknolojiden yararlanmak adına eski tip kapılar yerine otomatik kapılar kullanılmaya başlanmıştır. Otomatik garaj kapıları konusunda ise en yetkin isimleri Ankara’da bulmak mümkündür.

garaj-kapisi

2. El Garaj Kapısı Fiyatları

Garaj kapısının 2. eli olur mu diye düşünmeyin! Kaliteli malzeme ve uygun fiyatlarla 2. el garaj kapısı edinmeniz internet üzerinden bile mümkün. Bunun için çeşitli siteleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu sitelerden garaj kapısı fiyatları araştırması yapabilmeniz için nasıl bir kapı istediğinizi öncelikle bilmeniz gerekiyor. Kapının genişlik, yükseklik ölçüsüne, yapıldığı malzemeye işlevine göre satıcıyla iletişime geçip fiyat alabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!