featured

Gelmiş Geçmiş En Büyük Mafya Babaları ve En Tehlikeli Uyuşturucu Baronları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uyuşturucu ticareti türkiye ve dünya Ocak 2020 yasalarına göre yasal olmayan işler arasında başı çekerken bu ticareti yapan kişileri de gündeme getirebiliyor. Yasal olmayan yollardan para kazanmanın en kolay yollarından biri olarak görülen ve bazı uyuşturucu baronları tarafından kontrol edilen bir alan olan bu ticaretin bir de karanlık bir tarafı vardır.

Uyuşturucu baronu ne demek? 

Uyuşturucu baronu, uyuşturucu madde ticaretini elinde tutan büyük çaplı mafya babaları olarak bilinmektedir.  Bu alanda hakimiyet kurmuş olan baronlar, hem halk üzerinde hem de hukuk sistemi ve güvenlik güçleri üstünde kimi zaman etkili olabilmeyi başarıyorlar. İşte karşınızda en büyük ve tehlikeli uyuşturucu baronları ve her bir mafya olma hikayeleri:

1 – Joaquin Guzman El Chapo

Uyuşturucu baronları netflix dizilerinin en önemli konularının başında geliyor. Hal böyle olunca El Chapo ‘nun da popülerliği artıyor. El Chapo, günümüzün en popüler uyuşturucu baronları arasında başı çekiyor. Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman lakaplı El Chapo, Meksika kartelinin başında bulunan bu isim bir süredir Amerika’da korunaklı bir hapiste cezasını çekiyor. Fakat Chapo’nun ailesi ve karteli o kadar geniş ki oğulları başta olmak üzere Chapo’nun kartelini yürütmeye devam eden pek çok güçlü isim hala faaliyetlerine devam ediyor. Çocukluğundan itibaren uyuşturucu sektöründe aktif bir şekilde yer alan El Chapo, bir dönem bazı kanlı faaliyetleri ile de haber gündemlerinin baş konusu olmayı başarmıştır.

1993 yılında yakalanarak 20 yıllık bir hapis cezasına çarptırılan El Chapo, bir müddet sonra hapisten kaçmayı başarmıştır. Baronun hapisten kaçmasına ise rüşvet vermiş olduğu gardiyanlar yardımcı olmuştur. Bir müddet sonra yeniden yakalanan Chapo’ nun bir diğer kaçışı da 2015 yılında gerçekleşmiştir. Tünel açarak hücresinden kaçmayı başaran baron, bu defa yakalanarak ABD’de bulunan korunaklı ve yüksek güvenlikli bir hapishaneye gönderilmiştir.

Geçtiğimiz günlerde Meksika’yı birbirine katan ve pek çok polisin canına mal olan olayda da El Chapo’nun karteli yöneten oğlunun gözaltına alınması aktif bir rol oynamıştır. Oğlunun gözaltına alınması sonucu ülke sokakları adeta bir savaş alanı gibi olmuş ve Chapo’nun oğlu bunun neticesinde derhâl serbest bırakılmıştır.

2 – Manuel Noriega

Uyuşturucu baronları ve mafya babaları arasında önemli bir yere sahip olan Manuel Noriega, hem siyaset adamı hem de askeriyeye mensup bir komutan olarak dikkatleri üzerine çekiyor. CIA ile ortak çalışamlar yapan bu isim, Panama’da tam tamına 6 yıl boyunca siyasi iktidarda kalmayı başarmıştır. Bu süre zarfında uyuşturucu kaçakçılığına hız veren Noriega, kaçakçılık yaparak kartel işlerine yardımcı olmuştur. Kara para aklama konusunda da uzman olan bu güçlü isim, 6 yıllık liderliğinin sonunda çıkan bir halk isyanı sonucu makamını terk etmek zorunda kalmıştır.

Tüm suçları bir video sitesinde paylaşılması sonucunda açığa çıkan ve isyanın sonunda tutuklanan Manuel Noriega, CIA ile anlaşarak cezasını ertelettirmeyi de başarmıştır. Bir müddet sonra tüm suçlarından beraat eden baron, emekliye ayrılarak 2017 yılında hayata veda etmiştir.

3 – Oflu İsmail

Oflu İsmail, İtalya, İspanya, Türkiye ( İstanbul ) ve Avrupa’ da “Kırmızı Bülten” ile aranan ünlü mafya babaları arasındadır. istanbul un en büyük uyuşturucu baronu olan Ünlü kabadayı Dündar Kılıç ‘ın eniştesi olan İsmail, 1977 yılında 3.7 ton esrar yakalaması ile ismini tüm dünyaya duyurdu. 1980 yıllarında MHP ‘ye yaptığı yardım ile gündeme oturan oflu İsmail, sahte kimlik, uyuşturucu ticareti ve tabanca kaçakçılığı ile yargılanmaktadır.

Esrar baskınında 3 buçuk tondan fazla esrar ile yakalanan Oflu İsmail, bu olay sonrasında İtalyaya firar etti. Gerçek ismi İsmail Hacısüleymanoğlu olan uyuşturucu baronu yakalandı ve İtalya’da bir uyuşturucu davasında yargılanarak 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

4 – Ramon Felix

Uyuşturucu barınları dizi sektörünün ana konuları olmayı her dönem başarmıştır. Konum meksika ve dönem de 80 ler ve 90 lar olunca Ramon Felix ile tanışmamak mümkün değildir. Ramon Felix de Meksika’da aktif olarak ticaret yapmış oldukça güçlü bir isimdi. Diğer baronlara oranla oldukça cüsseli ve uzun boylu olması sebebiyle ön plana çıkan Felix, uyuşturucu dünyasının en çok korkulan isimlerinden biri olarak anılıyor. Çıkan bir çatışma neticesinde öldüğü düşünülen baronun cesedi hiçbir zaman tam anlamıyla teşhis edilememiştir. Fakat cüssesinden dolayı çatışmada ölen kişinin Ramon Felix olduğu düşünülmektedir.

300 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Felix, FBI’ın en çok arananlar bülteninde ilk sıralarda yer almasına rağmen hiçbir zaman yakalanmamıştır.

Uyuşturucu baronları izle

5 – Griselda Blanco

Uyuşturucu baronları arasında dikkat çeken bir isim olan Griselda Blanco, kadın kimliği dolayısıyla bu alanda ilk örneklerden biridir. 70’li yıllarda ortaya çıkan bu kadın baron, uyuşturucu sektörünü oldukça önemli bir ölçüde etkilemeyi de başarmıştır. Özellikle kokain üretiminden ticaretine dek pek çok uyuşturucu türünün ticaretini yapan Blanco, Miami’de aktif bir ticaret rotası oluşturmayı başarmıştır.

80’li yıllara gelindiğinde ise bölgenin en güçlü isimlerinden biri olarak kabul edilen Griselda Balnco, Amerikalı olması ile de dikkatleri üzerine çekmiştir. Döneminin en güçlü baronlarından biri haline gelen Blanco, bir müddet sonra yakalanarak 20 yıl hapse mahkum edilmiştir. 2004 yılında hapis cezası sonlanan Blanco, hapisten çıktıktan hemen sonra eski çalışanlarından birini öldürmüştür. İşlediği cinayetin ardından 8 sene boyunca kaçmayı başaran kadın baron, 2012 yılında Kolombiya’da vurularak öldürülmüştür.

6 – Amado Fuentes

Çok yönlü bir insan olarak tabir edilen ve birden fazla kartele bağlı olan bir uyuşturucu baronu olan Amado Feuntes, kılık değiştirme ustası olarak da ün salmıştır. Kokain ticaretinde usta bir isim olan Feuntes, Amerika sınırına en fazla kokain sokan isim olarak da biliniyor.

Feuntes, kılık değiştirmede o kadar ustaydı ki bunun için çeşitli estetik cerrahi müdahalelere de ihtiyaç duyardı. Üstelik jet kullanırken de oldukça usta olan genç baron, aynı zamanda göklerin hakimi olarak da nam salmıştı.

Bir müddet boyunca kırmızı bültenle aranan baron, en nihayetinde Rusya ve Küba’ya sığınmak istedi. Fakat buralarda işler pek yolunda gitmedi ve Feuntes, yine başka bir estetik cerrahi operasyonu ile yüzünü değiştirmek için ameliyat masasına yattı. Ne yazık ki bu sefer işler pek de yolunda gitmedi ve genç baron ameliyat masasından kalkamadı.

7 – Pablo Escobar

Pablo Escobar şüphesiz ki dünya çağında en büyük üne sahip olan uyuşturucu baronları arasında ilk sırada yer alıyor. Hakkında kitaplar yazılan, dizi ve filmler çekilen bu ünlü baron, Kolombiyalı bir uyuşturucu karteliydi. Özellikle kokain ticaretinin büyük kısmını elinde bulundurmayı başaran Escobar, Amerika’ya hemen hemen her gün tonlarca kokain sokmayı başarıyordu.

Haftalık geliri milyonları bulan Escobar’ın yalnızca paralarını taşımak ve muhafaza etmek için bir jet aldığı da hakkında ortaya atılan iddialardan biridir. Yeni jeti ile kokain de taşımaya başlayan Escobar, günden güne servetine servet ekliyordu.

Bir diğer yandan da Escobar ’ı diğer uyuşturucu kartellerinden ayıran bir özellik de vardı. Pablo Escobar adeta bir halk adamıydı ve halkına yardım etmeyi seviyordu. Escobar, pek çok park, umumi alanın inşasını yaptırdı ve vakıflar kurdu.

Pablo Escobar ’ın her başarısı zamanla Amerika’nın dikkatini çekmeye başladı ve FBI tarafından aranmaya başlandı. Bunun üzerine bir süre kaçak yaşayan Escobar, her bir polisin başıan da 3.000 dolarlık bir ödül koydu. Bu ödülün neticesinde o dönemde yaklaşık 400 polis sivil halk tarafından öldürülmüştür. Escobar ise 1993 yılında çıkan bir çatışmada hayatını kaybetmiştir.

8 – Ismael Zambada Garcia

Dünyanın en büyük uyuşturucu baronu 2017 yılında Ismael Zambada Garcia olmuştur. Uyuşturucu ticareti alanında hala yakalanmayan ve başında yaklaşık 5 milyon dolarlık ödül bulunan bir isim olan Garcia, meth kralı olarak da anılıyor. Uyuşturucu baronları arasında özel bir yere sahip olan bu isim, bir zamanlar El Chapo ile birlikte iş yapmaktaydı.

İşlerini büyüttükten sonra kendine ait bir kartel oluşturma yoluna giren Garcia, meth alanında ustalaşarak dünyanın en çok satan uyuşturucularından birinin ticaretine başladı. Günümüzde hala hayatta olan ve nerede olduğu hakkında hiçbir bilgi bulunmayan baron, dünya üzerindeki meth ticaretini hala bir şekilde kontrolünde bulunduruyor.

9 – Frank Lucas

1960 ‘ lı yılların son dönemlerinde Harlem bölgesinde uyuşturucu satışı yapan ve organize suçlar şubesi tarafından yakından takip edilen bir örgütün başkanıdır. Güneydoğu Asya bölgesinde uyuşturucu satışı konusunda direkt olarak alışveriş yapabilen ender gansgterler arasındadır. Eroin uyuşturucu maddesini Amerikalı ölü askerlerin tabutları içerisinde Harlem’e soktuğu konusunda da bir rivayete sahiptir.

Frank Lucas 116. Caddesi’ nın kendisine günde 1 milyondan dolardan fazla kazandırdığını ifade etmektedir. Aynı anda hem Sicilya hem de Meksika mafyası ile yakından çalışmaktadır. Newyork Manhattan ‘ın en ünlü ve en tehlikeli baronu olması ünvanını alan Lucas, devlet başkanı Donald Trump kadar zengin olmak istediğini ve bunu Tanrı’ nın da yardımı ile gerçekleştirdiğini dile getirmektedir.

Lucas, yalnızca sokakta satış yapmıyordu. Politika, eğlence, sanat ve suç dünyasında birçok müşterisinin olduğunu dile getiren Lucas, New York içerisinde de oldukça çok tanıdığının olduğunu dile getirdi.

Bu ün ve şöhretinin sonunda, New Jersey uyuşturucu yasası koruyucusu Dedektif Richie Raoberts, 1975 yılında Lucas ‘ ı tutukladı. 1976 yılında verilen karara göre Lucas 70 yıl hapse mahkum kılındı. 1981 yılında şartlı tahliye alan uyuşturucu baronu, 1991 ‘de serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!