Genital Gençleştirme Nedir | Ameliyatlı ve Ameliyatsız Genital Yenilenme

Genital Gençleştirme Nedir | Ameliyatlı ve Ameliyatsız Genital Yenilenme

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genital gençleştirme nedir; ilerleyen yaş nedeniyle değişen ve yıpranan vajinayı eski haline döndürme işlemidir. Vajinal rejüvenasyon olarak da bilinen vajinal gençleştirme işleminde, ameliyatlı ve ameliyatsız vajina daraltma yöntemleri kullanılabilir. Peki, genital gençleştirme nasıl yapılır? Lazerle vajina daraltma yan etkileri var mıdır? Ameliyatlı ve ameliyatsız vajina daraltma nasıl yapılır?

Bu yazımızda ameliyatlı ve ameliyatsız vajina gençleştirme işlemleri hakkında en çok merak edilen sorulara yanıt verdik…

Genital Gençleştirme Nedir? Vajinal Rejüvenasyon Nedir?

Genital yenilenme ya da gençleştirme; hormon düzensizliği, ilerleyen yaş, vajinal genişlik, vajinal kuruluk, menopoz, vajinal doğumlar gibi nedenlerle özelliklerini kaybetmiş vajinanın eski haline döndürülmesi işlemidir. Ameliyatlı ve ameliyatsız olarak iki farklı şekilde uygulanabilir.

Genital yenilenme işlemlerinde amaç; cinsel ilişki esnasında hazzı ve orgazmı artırmaktır. Bu işlemler sadece kadınların değil erkeklerin de cinsel ilişki sırasında daha fazla haz almasına etki eder.

Genital Gençleştirme Nedir | Ameliyatlı ve Ameliyatsız Genital Yenilenme

Genital Gençleştirme Yöntemleri Nelerdir? Genital Gençleştirme Nasıl Yapılır?

Vajinal rejuvenasyon, vajinal yenileme ya da genital gençleştirme nedir; yaşlanmaya, menopoza ve vajinal doğumlara bağlı olarak değişen vajinal yapının eski haline döndürülmesi işlemlerinin bütünüdür. Bu işlem için temelde iki farklı yöntemden yararlanılır. Vajinal gençleştirme yöntemleri şunlardır:

  • Cerrahi vajina gençleştirme (vajinoplasti)
  • Lazerle vajinal rejüvenasyon (LVR)

Cerrahi yani ameliyatlı genital gençleştirme yöntemi genellikle vajina genişliğinin fazla olduğu kişilerde uygulanır. Lazerle vajina daraltma yöntemi yani LVR ise vajina genişlemesinin çok fazla olmadığı kişilere uygulanmaya elverişlidir. LVR, ameliyat gerektirmediğinden en fazla tercih edilen genital rejüvenasyon yöntemidir.

Genital gençleştirme yöntemleri sayesinde sadece vajinanın anatomik olarak daraltılması değil; vajinanın duyarlılığının artırılması ve alınacak hazzın artırılması amaçlanır. Kime lazerle vajinal daraltma, kime cerrahi vajinal rejüvenasyon uygulanacağı, yapılacak olan muayene sonrasında uzman hekimler tarafından, vajinal genişlik seviyesi dikkate alınarak belirlenmektedir. Dolayısı ile genital gençleştirme nasıl yapılır sorusunun cevabı, uygulanacak olan yönteme göre değişir.

Genital Gençleştirme Nedir | Ameliyatlı ve Ameliyatsız Genital Yenilenme

1- Vajinoplasti Nedir?

Vajinoplasti nedir; bütün vajinal kanalda daraltma işleminin yapılabildiği cerrahi bir operasyondur. Vajinoplasti yönteminde, vajinanın arka duvarından üçgen şeklindeki bir doku çıkartılır ve kalan dokular bir araya getirilip dikilir.

Vajinoplasti uygulanan kişilerin kas dokularında ayrılma ya da hasar var ise bu cerrahi girişim esnasında müdahale edilir. Böylelikle yaklaşık 10 cm uzunluğundaki tüm vajinada kalıcı ve etkili bir daralma sağlanır.

a- Vajinoplasti Nasıl Yapılır? Vajinoplasti ile Genital Gençleştirme Nasıl Yapılır?

Genital gençleştirme için uygulanan cerrahi vajinoplasti işlemi genel olarak genel anestezi ile yapılmaktadır. Ancak dileyen hastalar, lokal anestezi altında da bu işlemi yaptırabilmektedir. Vajinoplastide vajina arka duvarındaki üçgen şekilli doku çıkarılmakta ve kalan dokular karşılıklı olarak bir araya getirilip dikilmektedir.

Cerrahi bir girişim olan vajinoplasti esnasında, vajinal doğum nedeniyle ortaya çıkan perine defektleri de perineoplasti işlemi ile onarılabilmektedir.

b- Vajinoplasti Kimlere Uygulanır?

Vajinoplasti operasyonu, genel ya da lokal anestezi altında uygulanan cerrahi bir işlem olduğundan genellikle kadınların ilk tercihi değildir. Ancak bu cerrahi operasyon, vajinal genişliğin fazla olduğu kadınlar için uygundur ve bu kişilerde lazerle vajinal rejüvenasyon işleminden daha başarılı sonuçlar ortaya koyar.

c- Vajinoplasti Sonrası İyileşme Süreci Ne Kadardır?

Vajinoplasti ameliyatı sonrası iyileşme süresi genellikle 3 gündür. Operasyon sonrası doktor önerilerine uyulduğu takdirde hastalar, üç günlük istirahatten sonra sosyal yaşamlarına dönebilmektedir.

d- Vajinoplasti Sonrası Ne Zaman Cinsel İlişkiye Girilebilir?

Vajinoplasti ameliyatı sonrası cinsel ilişkiye girilmesi için 5 hafta beklenmesi gerekmektedir. Bununla birlikte spor, egzersiz, yüzme gibi aktiviteler için de beş hafta beklenmelidir.

e- Vajinoplasti ile Genital Gençleştirme Yan Etkileri Nelerdir?

Genel olarak doğru doktor ve doğru işlem ile yapılan vajinoplasti ameliyatlarının yan etkisi yoktur. Ancak bu ameliyatlarda istenilenden az ya da çok vajinal sıklık ile karşılaşılabilmektedir. Bu sebeple doktor seçimi oldukça önemlidir. Doğru şekilde gerçekleştirilen vajinoplasti ameliyatı sonrasında hem erkekte hem de kadında, cinsel ilişki esnasında alınan haz artmakta ve orgazma ulaşma sağlanmaktadır.

Genital Gençleştirme Nedir | Ameliyatlı ve Ameliyatsız Genital Yenilenme

2- Lazerle Vajinal Rejüvenasyon Nedir?

LVR kısaltmasıyla da bilinen lazerle vajinal rejüvenasyon nedir; vajinal genişlik seviyesi hafif ya da orta seviyede olan kadınlara uygun olan bir genital gençleştirme operasyonudur. Lazerle vajinal rejüvenasyon orgazmın artmasında etkilidir, cinsel ilişki sırasında hissi ve hazzı artırır.

a- Lazerle Genital Gençleştirme Nasıl Yapılır?

Lazerle vajinal rejüvnasyon işleminde, vajinada lazerle termal hasar oluşturulur ve bu dokuda kanlanma ile kolajen üretiminin artması sağlanır. Lazerle sadece genital yenilenme değil; vajinal renk açma, perineal sıkılaşma, genital siğil tedavisi, vajinit tedavisi, idrar kaçırma tedavisi, vajinal mantar enfeksiyonu tedavisi de yapılabilir. Genel anestezi gerektirmez.

Lazerle genital yenilenme işlemlerinde vajinal kanalın içini kaplayan mukozal yapının yenilenmesi sağlanmaktadır. Böylelikle daralma ve sıkılaşma gerçekleştirilmektedir.

b- Lazerle Genital Gençleştirme Kimler için Uygundur?

Lazerle genital daraltma işlemi, genital açıklık seviyesi çok fazla olmayan kişilere uygundur.

c- Lazerle Vajinal Rejüvenasyon Sonrası İyileşme Süreci

Ameliyatsız vajina daraltma olarak da bilinen lazerle vajinal rejüvenasyon sonrası iyileşme süreci oldukça konforludur. Çünkü hastanede yatış ve istirahat gerektirmez. LVR sonrası hastalar hemen sosyal yaşamlarına geri dönebilmektedir.

d- Lazerle Vajinal Rejüvenasyon Sonrası Ne Zaman Cinsel İlişkiye Girilebilir?

Yaklaşık 5-15 dakika arası uygulama süresi olan LVR sonrası bir haftalık cinsel ilişki yasağı vardır. 7 gün sonra cinsel ilişkiye girilebilmektedir.

e- Lazerle Vajinal Rejüvenasyon ile Genital Gençleştirme Yan Etkileri Nelerdir?

Genel anestezi, hastane yatışı ve istirahat gerektirmeyen LVR işleminde genellikle yan etki yaşanmamaktadır. Ancak işlem sonrası bir hafta süreyle pembe ve sulu akıntı yaşanabilmektedir. Bu, beklenen bir durumdur ve kendiliğinden geçer.

Genital Gençleştirme Nedir | Ameliyatlı ve Ameliyatsız Genital Yenilenme

Neden Genital Gençleştirme Yapılır?

Genital gençleştirme nedir denince akla ilk gelen; vajina daraltma işlemi oluyor. Ancak genital rejüvenasyon işleminde sadece vajina daraltma yapılmaz. Elbette ki iyi bir cinsel ilişkide vajinal sıkılık önemlidir ancak tek başına yeterli değildir. Elastikiyet, ruga varlığı ve mukozal bütünlük de ideal bir vajina için gereklidir. Tüm bunlar bütün halinde vajinal gençleştirme ile mümkündür. Genel olarak genital yenilenme işlemine başvurulma nedenleri şunlardır:

  • Vajinal genişliğin artması
  • İlerleyen yaş, vajinal doğum ve menopoz nedenleriyle vajinal rugalarda tırtıklı yapının kaybolması
  • Hormon değişiklikleri ve menopoz etkisiyle vajinal kuruluk yaşanması, mukozal bütünlüğün bozulması
  • İlerleyen yaşla vajinadaki kolajen üretiminin azalması
  • Vajinanın elastiki yapısını kaybetmesi

Genital Gençleştirme Estetik ve Lazer Merkezi Önemi

Genital yenilenme için tercih edilecek olan estetik ve lazer merkezi seçimi oldukça önemlidir. Çünkü uygulanacak olan genital yenileme işleminin başarısı, doktor başarısıyla doğru orantılıdır. Dolayısı ile tercih yapılırken genital gençleştirme fiyatları değil, doktor ve merkez başarısı dikkate alınmalıdır.

Vajinal Genişleme ve Darlık Hakkında Merak Edilenler…

Genital gençleştirme nedir, nasıl yapılır, vajinal gençleştirme yöntemleri nelerdir açıkladık… Yazımızın bu kısmında genital yenilenme işlemlerine en sık neden olan vajinal genişlik/darlık hakkında merak edilen sorulara cevap vereceğiz…

Vajinal Sıklık Nasıl Anlaşılır?

Vajinal genişlik/sıklık, klinik ortamda Kegel cihazı ile ortaya konabilir. Kegel cihazıyla vajinanın kasılma ve gevşeme durumu tespit edilir, genişliğin hangi derecede olduğu belirlenir. Eğer cinsel ilişki esnasında haz duyulmuyor ve orgazm olunmuyorsa, vajinal genişliğin artmış olmasından  şüphe edilebilir.

Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler?

Cinsel ilişki sırasında duyulan hazla birlikte genital bölgedeki kan akımı artar ve buna bağlı olarak vajina genişler. Ancak cinsel birliktelik sonrası birkaç saat içinde vajina eski sıkılığına geri döner. Zaman içerisinde hem cinsel ilişki sayısının artmasına bağlı olarak ve buna ek olarak vajinal doğumla birlikte vajina genişler ancak eski sıkılığına geri dönmez.

Kısacası; cinsel ilişki sayısının artmasıyla genital genişliğin arttığı doğrudur ancak kaç ilişkiden sonra vajinanın genişlediği hakkında net bir bilgi vermek mümkün değildir.

YouTube video

Genital Bölge Nasıl Sıkılaşır? Vajina Sıklığı için Ne Yapmalı?

Vajina sıkılığı için vajinal daraltma yöntemlerinden LVR ya da genital yenilenme işlemlerinden biri tercih edilebilir. Bunun dışında doğal yolla vajina nasıl daraltılır, evde vajina daraltma yöntemi nedir diye araştırıyorsanız, Kegel egzersizleri yapabilirsiniz.

Kegel egzersizi ile pelvik kaslarını güçlendirebilir ve bir miktar vajinal sıkılık sağlayabilirsiniz ancak bu yolla genital gençleştirme operasyonları kadar başarılı sonuç elde edemezsiniz.

Erkekler Vajinada Neye dikkat Eder?

Genital gençleştirme sadece kadınların yaptırabildiği işlemlerdir ancak etkisi iki yönlüdür. Çünkü bu işlemler sayesinde sadece kadınların değil, erkeklerin de cinsel ilişki esnasında duyduğu haz artar. Vajinal kuruluk, vajinal genişlik, vajinanın eski yapısını kaybetmesi ve genital kasların zamanla yıpranması yalnızca kadınların değil, bu sorunların mevcut olduğu kadınlarla cinsel ilişki yaşayan erkeklerin de sorunu haline gelir. Genital yenilenme uygulamaları ile bu sorunların çözümü mümkündür.

İlginizi Çekebilir: Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!