featured

Gerçekleşen ve Gerçekleşmesi Beklenen Simpsons Kehanetleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 yılına damga vuran Simpsons kehanetleri, bazı olayları birebir yansıttığı gerekçesiyle hayretle karşılanıyor. The Simpsons isimli animasyon serisi de aynı zamanda TV ekranlarının en uzun soluklu dizileri arasında ilk sıradadır. Simpsons kehanetleri Türkiye 2020 yılında yeniden gündeme gelmiş ve büyük yankı uyandırmıştır.

YouTube video

Simpsons kehanetleri Türkiye ile ilgili bazı iddiaları da yansıttığı düşünülse de bu iddialar aslında doğru değildir. Zaten dizinin yaratıcıları tarafından da yapılan bazı açıklamalarda kehanetlerin tamamen basit bir öngörüden meydana geldiği söylenmiştir. İnternet ortamında dikkat çeken Simpsons kehanetleri 2020 izle seçeneklerinden yola çıkarak tüm kehanetleri sizler için derledik.

Şimdiye Dek Gerçekleşmiş Simpsons Kehanetleri – 2020

The Simpsons dizisinde geçen bazı toplumsal ve siyasi olayların bir kısmı 2020 yılı itibariyle gerçekleşmiş bulunuyor. Hatta animasyon serisindeki bazı olaylar 2020 yılından önce de gerçekleşerek büyük yankı uyandırmıştı. Tüm dünyayı ilgilendiren bu olayların farklı bölümlerde net bir şekilde yer alması da insanları ister istemez tedirgin etti.

YouTube video

Simpsons kehanetleri youtube videolarında da yayın hayatına 1989 yılında başlayan dizinin gerçekleşen teorileri yer alıyor. Biz de şimdiye dek gerçekleşmiş olan ve dizide geçen bazı tesadüfi olayları sizler için derlemek istedik.

1- Simpsons Kehanetleri Beyrut

Yakın döneme damga vuran en önemli kehanetlerin başında 2020 yılında gerçekleşen Beyrut limanı patlaması yer alıyor. Sizin de hatırlayacağınız üzere Beyrut Limanı’nda gerçekleşen patlamada çok sayıda insan hayatını kaybetmişti. Patlamanın şiddeti tüm şehri yerle bir ederken The Simpsons bölümlerinden birinde bu olayın temsili yapıldığı keşfedildi.

Tüm dünyada yankı uyandıran bu keşif, sosyal medyada kendisine geniş bir yer edinmiştir. Eski bölümlerden birinde Beyrut Limanı patlamasının yer alması aslında tamamen tesadüf de olsa bu tip tesadüfler toplumda büyük ilgi görmektedir.

2- Donald Trump’ın ABD Başkanı Seçilmesi

The Simpsons serisi 2016 yılında ABD başkanı seçilen Donald Trump’ı de daha önceden ekranlara yansıtması ile biliniyor. Dizinin yaratıcıları ise bu durumun kesinlikle tesadüfi bir öngörü olduğunu söylüyor.

Yaratıcı ekibe göre ABD başkanı olabilecek en absürt ismin Trump olduğu gerçeği dizide işlenmek istenmiş. Gelin görün ki o dönem dalga amacı ile yapılan bu bölüm ileriki zamanda gerçeğe dönüşmüş. Donald Trump, zaten tüm dünyada tanınan ve bilinen bir iş insanı olduğu için The Simpsons bölümünde yer alması da aslında ilginç değil.

3- Corona Virüs Kehaneti

Gelelim dizinin en tartışmalı bölümlerinden olan Çin’den tüm dünyaya yayılan bir virüsün olduğu bölüme. The Simpsons bölümlerinden birinde Homer’a Çin’den bir kargo gelir. Fakat kargo çalışanlarından biri pakete öksürdüğü için çalışanda bulunan bir virüs artık Amerika’ya da ulaşmış olur.

Bölümde pek çok kasaba sakini bu virüsten etkilenir ve virüs kısa sürede tüm dünyaya yayılır. Bu bölüm de 2020 yılında hayatımıza giren yeni tip corona virüs ile büyük benzerlik taşıyor. Bölümde Simpsons kehanetleri – 2020 Türkiye için de virüsün yayılma süreci yer alıyor.

4- Apple Firması ve Akıllı Mobil Cihazlar

Simpsons kehanetleri ekşi platformunda da sıklıkla adı geçen bir diğer gerçekleşen senaryo da Apple şirketi ile ilgilidir. Buna göre çok eski bir The Simpsons bölümünde elma logolu bir dokunmatik telefon gözükmektedir.

Bir diğer bölümde ise Apple Watch’u andıran bir akıllı saat görüyoruz. Tüm bunlar günümüz mobil cihaz teknolojisinden çok zaman önce çekilen bölümler arasında yer alıyor. Fakat gelişmekte olan teknoloji hakkında bazı tahminlerin yapılabilmesi de oldukça makul gözüküyor.

5- 11 Eylül Saldırısının Bilinmesi

The Simpsons bölümlerinden birinde henüz 11 Eylül saldırısı yaşanmadan önce bazı ipuçlarına rastlamak mümkün. Lisa’nın elinde tuttuğu bir dergide 9.11 ibaresinin yer alması bu iddiaları bir hayli güçlü kılıyor. Her ne kadar bu tarz bir durum gerçek olmasa da böylesi bir tesadüfün şaşkınlık yaratması oldukça doğal.

Dizinin diğer bir bölümünde ise İkiz Kule’lerden birinin tahrip edildiğini görüyoruz. Bu sahne de internet ortamında kehanetlerin ne denli doğru olabileceği şeklinde paylaşılıyor. Dizinin yaratıcıları da bu paylaşımlara kayıtsız kalmayarak bir açıklama yapma gereği duymuş. Yapılan açıklamada 9.11 ibaresinin iki büyük kulenin yansıması olduğu söylenmiş.

6- Kobe Byrant’ın Helikopter Kazası

Şüphesiz ki The Simpsons’ın en ilginç bölümlerinden biri de Kobe Byrant’ın helikopter kazası yaptığı bölümdür. Herkesin bildiği üzere ünlü basketbolcu Kobe Byrant, 2020 yılının başında korkunç bir helikopter kazası ile hayatını kaybetmiştir.

The Simpsons’ın eski bölümlerinden birinde Kobe, helikopteri ile bir binaya çarpıyor. Basketbolcunun ölümünün ardından yapılan açıklamada aslında bunun öngörülebilir bir gerçek olduğu da gündeme gelmişti. Ünlü basketbolcu helikopteri ile çok sık seyahat eden ve helikopteri ile adeta özdeşleşmiş biriydi.

7- Lady Gaga Kehaneti

Dizinin çok eski bölümlerinden birinde tuhaf bir sahne performansını izliyoruz. Bu performansta yer alan kadın sanatçı adeta bir sirk gösterisi yapar gibi havada asılı olarak şarkı söylüyor.

YouTube video

Her ne kadar bu sahne performansı ilk başta kehanet gibi durmasa da bölümün yayınlanmasından yıllar sonra Lady Gaga performansı ile büyük benzerlik taşıyor. Üstelik bölümde tamamen Lady Gaga’ya benzeyen sanatçı, Gaga’dan yıllar önce betimlenmiş.

Gerçekleşmesi Beklenen Simpsons Kehanetleri 2021

Simpsons Türkiye kehanetleri belki de ileriki dönemlerde gerçekleşmesi muhtemel kehanetler olabilir. Özellikle de bazı yorumcular Simpsons Tayyip Erdoğan ile ilgili bazı kehanetleri barındırmaktadır yorumunu yapmaktadır. Fakat dizinin herhangi bir bölümünde bu tip bir kehanete rastlamak mümkün değildir.

YouTube video

Yine de gelecek yıllarda olması muhtemel bazı kehanetler de The Simpsons bölümlerinden cımbızla çekilerek önümüze sunuluyor. Her ne kadar genel geçer bir senaryo da olsa bazı kehanetvari durumların yakın dönemde gerçekleşmesi bekleniyor. İşte, The Simpsons bölümlerinde geçen ve olması muhtemel bazı olaylar:

1- Kadın ABD Başkanı Kehaneti

The Simpsons bölümlerinden birinde kadın bir ABD başkanından bahsediliyor. Lisa’nın olacağı tahmin edilen bu başkan ise hemen Trump yönetiminden sonra hükümeti devralıyor. Bu bölüm genellikle Hilary Clinton ile bağdaştırılmıştı. Fakat yeni yapılan ABD Başkan seçimlerinde Trump’ın karşısında Harris Biden yer almaktadır.

Yine de Donald Trump’ın ikinci kez seçilip 4 sene sonra kadın bir adaya yenik düşeceği de iddialar arasındadır. Eğer böyle bir durum yaşanırsa Trump yerine gelen kadın başkan ABD tarihinde bir ilk olacaktır. Aslında kadın başkan senaryosu ABD toplumda her daim yer alan ve beklenen bir senaryodur. Dolayısıyla The Simpsons bu bölümü ile de yeni bir gerçekleşmiş kehanete imza atabilir.

2- Donald Trump’ın Ölümü

The Simpsons, Donald Trump ile ilgili pek çok bölüme ev sahipliği yapıyor. Bu bölümlerin de başında Trump’ın öldüğü bölüm geliyor. Dizinin bir bölümünde yer alan ve tabut içerisinde gösterilen Trump’ın kaderini tam olarak ne bekliyor birlikte göreceğiz.

3- Nükleer Kaza ve Küre Kehaneti

Dizinin bir bölümünde Springfield kasabasında korkunç bir nükleer kaza meydana gelir. Nükleer tehlikenin tüm dünyaya yayılmaması için de kasabanın üzerine kocaman bir küre yerleştirilir. Yani kasaba halkı bu küre yüzünden dışarı çıkamamakta ve kasaba içerisine de başka kişiler alınamamaktadır.

Bu senaryo tıpkı Stephen King tarafından yazılan Under the Doom romanı ile benziyor. Günümüz dünyasında ise bu tarz bir olayın yaşanabilmesi her ne kadar uzak ihtimal de olsa geleceğin ne göstereceği bilinmiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!