featured

Gerilim Filmi Ne Demektir? İmdb Puanı En Yüksek 5 Gerilim Filmi Hangileridir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerilim filmi, insanları canavarlarla, cinlerle değil de daha çok psikolojik durumlarla korkutmaya çalışır. İnsanları bazı seslerle ve ağır görüntülerle gerer ve cesaret bağını kırar. Bomba tik tak ses çıkarır patladı mı patlayacak mı düşüncesi korkuya ve gerileme neden olur. Bazı sinema filmleri bu tarzda çok başarılıdır ve seyirciyi etkisi altına almayı başarır.

YouTube video

Bu filmler imdb’de en yüksek puanları alırlar. İmdb puanı yüksek olan filmler, pek çok izleyicinin en çok tercih ettiği ve dolayısıyla beğendiği filmlerdir. Diğer türlerde olduğu gibi, puanları yüksek olan gerilim filmleri de sinemaseverler tarafından en çok sevilen filmlerin başında gelir.

Sinema Tarihinin En İyi 5 Gerilim Filmi

Sinema sektöründe birbirinden değerli gerilim türünde film vardır. Fakat bazıları hem oyuncu kadrosu, hem senaryosu hem de efektleriyle insanları derinden etkiler. Bizde yazımızda sizlere bu filmlerden bahsedeceğiz. Fazlasıyla heyecanlanmanızı ve zaman zaman korkmanızı sağlayabilecek olan, imdb puanı en yüksek 5 gerilim türünde film ise şu şekilde sıralanabilir:

1- GetOut (2017)

YouTube video

Şu anda, gösterime girmiş olan gerilim filmleri arasındaki en yüksek imdb puanı Get Out filmine aittir. İlk olarak üç yıl önce gösterimi gerçekleşen ve 7.7 imdb puanına sahip olan bu film, siyahi bir fotoğrafçı olan Chris’in başından geçenleri anlatır.  Rose adlı beyaz kız arkadaşının ailesi ile tanışmak için onun evini ziyaret etmesinden sonra meydana gelen tuhaf olayları konu alınır.

Rose ve ailesinin yaşadığı evin bulunduğu yerde siyahilerin sürekli olarak kaybolduğunu öğrenen Chris, misafirlik için bulunduğu evden kaçmaya çalışacaktır.  Bu film, üç yıldan bu yana imdb puanı en yüksek 5 gerilim türü filminin ilk sırasındadır.

2- The Lighthouse Gerilim Filmi (2019)

YouTube video

2019 yılında gösterime girmiş olan The Lighthouse filmi, on dokuzuncu yüzyılın ilk yıllarında geçmektedir. İmdb puanı 7.6 olan bu filmin konusu rekabet üzerine kurgulanmıştır.

Kimsenin bulunmadığı bir adadaki deniz fenerinde görevli olan Thomas’ın kendisine çeşitli işlerde yardımcı olması için görevlendirilmiş olan Ephraim’ı rakip görür. Bu genci kendisi için bir rakip olarak görmeye başlamasıyla da olaylar gelişir.

İşini çok iyi bildiğini, bu gence karşı sert davranarak göstermeye çalışır. Fakat bir süre sonra iki görevli de çeşitli ruhsal sorunlar yaşamaya başlar ve çok daha ciddi sorunlar ile karşılaşırlar.

3- QuietPlace (2018)

YouTube video

Listemizde, 7.5 puana sahip olan A QuietPlace gerilim filmi de bulunmaktadır. Bu film, şehir merkezinden uzak bir bölgede yaşamakta olan iki çocuklu bir çekirdek ailenin enteresan yaşantısını işlemektedir.

Hiç ses çıkarmayan ve ses çıkarabilecek şeylerden uzak duran anne ve baba, çocuklarıyla iletişim kurarken bile konuşmak yerine işaret dilini kullanmaktadır. Fakat bir gün çocukların yanlışlıkla bir eşyayı yere düşürmeleri ile yüksek bir ses çıkmasından sonra, ailenin neden bu kadar tuhaf ve sessiz olduğu ortaya çıkacaktır.

4- Train to Busan (2016)

YouTube video

Train to Busan filmi, 7.5 imdb puanına sahiptir. Yoğun bir iş hayatı olduğundan dolayı kızı ile pek ilgilenemeyen Seok – Woo adlı bir adam vardır. Doğum gününde kızını eski eşinin yanına götürmek için Seul’den Busan’a giden bir trene binmesini konu alır.

Eski eşini görmek istemeyen Seok – Woo, kızının isteğini yerine getirmek için onu annesinin yaşadığı Busan şehrine götürür. Bulundukları trende zombi virüsüne yakalanmış olan bir kadının da bulunduğu ortaya çıkar.

Kısa sürede pek çok yolcuya da bulaşmış olan bu virüs, tren içinde bir kargaşanın meydana gelmesine sebep olur. Seok – Woo ise küçük kızı ile beraber hayatta kalmaya çalışmaktadır.

5- Upgrade Gerilim Filmi (2018)

YouTube video

İmdb puanı en yüksek filmlernden bir tanesi olan 7.5 imdb puanlı Upgrade filmi, listede bulunan diğer gerilim filmlerinden biraz daha farklıdır. Bu film aynı zamanda bir aksiyon filmi olarak da kabul edilebilir. Filmin konusu, Grey adlı bir adamın eşi ile beraber saldırıya uğraması sonucu eşini kaybetmesi ve felç kalmasıdır.

Grey, yapay zeka konusunda çalışmalar yapan bir uzmandan aldığı bir teklifi kabul eder. Ve vücuduna yerleştirilen bir teknolojik ürün sayesinde doğaüstü güçler elde eder. Bu durumda ise ilk olarak, karısını öldüren ve kendisinin de sakat kalmasına sebep olanlardan intikam almak için uğraşacaktır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!