featured

Göğüs Büyütme Ameliyatı Süreci! Göğüsleri Küçük Kadınlar İçin Meme Hacmi Arttırma Yöntemleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göğüs büyütme ameliyatı kimler tarafından yapılmalı? Göğüs büyütme ameliyatı kadınlar tarafından çok sık sorular başında gelir. Daha güzel bir görünüme daha iri göğüslerle kavuşmak kim istemez ki? Peki, göğüsleri küçük kadınlar için en iyi çıkış yolu sayılan göğüs büyütme operasyonu kimler tarafından yapılabilir? Bu ameliyatın ücreti nedir ve hangi doktor tarafından yapılır? Meme hacmi neden küçülür? Bu gibi birçok sorunun cevabını merak eden hanımlar için konuyu ele aldık.

İşte göğüs büyütmek için yapılan cerrahi operasyonlar hakkında bilinmesi gerekenler:

Göğüs Büyütme Ameliyatı Sebepleri Nelerdir? Meme Hacmi Neden Küçülür?

Her kadın için meme boyutu farklılık gösterir. Bu durum genetik etkenlerden kaynaklanabileceği gibi bebek emzirme gibi durumlarda da ortaya çıkmaktadır. Doğum yapan kadınlarda bebek emzirme durumunu göğsün formunun değişmesine sebep olabilir. Göğüs hacminde boşalmalar ve buna bağlı küçülmeler görülebilir. Tabi bunun yanı sıra kadınların hızlı kilo alıp vermesi de meme yapısında gözle görülür değişikliklere sebep olabilir.

Takılan protezin doğal görünümü kadar iyileşme süreci de önemlidir. Göğüs estetiği yaptırmak isteyenler öncelikle bu konuda ne ölçüde kararlı olduklarını bilmelidirler. Estetik olacak kişiler, meme altında bir kesi olacağını meme dokusunun daha fazla korunması gerektiğini meme dikleştirme işleminin de aynı anda yapılabileceğini bilmelidirler.

Meme başı dikleştirme ya da meme büyütme ameliyatları 18 yaş üzerinde her kadın için uygulanabilmektedir. Ameliyat sonrası silikon meme, silikon protez doku sürece bağlı olarak daha büyük bir şekil alacaktır. Meme büyütme ameliyatı ile meme büyütme genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Meme protezi takılarak meme hacmi büyütülür. Aynı şekilde meme küçültme için de cerrahi yöntemler uygulanmaktadır.

Meme Hacmini Arttırma Yöntemleri

Meme hacmi küçük olan kadınlar ameliyat yolu ile yerleştirilen protezler ile göğsünü büyütür. Bu işlem sırasında vücudun herhangi bir noktasından alınan doku memeye aktarılır. Ancak bu durumda belirleyici göğüs yapısındaki eksikliğin miktarıdır. Ciddi anlamda bir hacim eksikliği için bu doku eklemesi yetmez ve protezlerle destek alınır. Tabi bu işlem ile beraber sarkık göğsü olan bayanların aynı zamanda göğüs dikleştirme gibi bir avantajları da vardır.

Göğüs Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır? Kimler Bu Ameliyatı Yaptırabilir?

Göğüs büyütme operasyonu 18 yaş üzerinde her bayan için yapılması mümkündür. Sağlık kontrollerinin yapılması akabinde herhangi bir sorun görülmediyse ameliyat için engel bir durum olmadı ifade edilir. Ameliyatın emrinde konusunda asla bir engeli yoktur. Daha sonrasında doğum yapmayı planlayan kadınlar da bu ameliyatı yaptırabilirler.

Göğüs büyütme operasyonu yaklaşık 1,5 saat süren bir cerrahi müdahaledir. Memenin alt kısmından bir kesi açılarak protez yerleştirilerek yapılır.

Göğüs Büyütme Ameliyatı Fiyatı

Göğüs büyütme işlemi  her hastanenin kendi belirlediği rakamlar ile yapılmaktadır. Ortalama bir rakam verilecek olursa göğüs büyütme cerrahi operasyon fiyatı için etkileyici etken kullanılan silikon ve protezlerdir. Meme için istenilen boyut, kullanılan meme protez yöntemi ya da silikon fiyata direkt olarak etki etmektedir.

Göğüs Büyütme Ameliyatını Devlet Karşılıyor Mu?

Evet, devlet hastaneleri göğüs büyütme cerrahi müdahalesi yapıyor. Bunun için öncelikle plastik cerrahi bölümlerinden randevu almanız ve doktora muayene olmanız gerekmektedir.

Göğüs Büyütme Ameliyatı Sonrasında İyileşme Süreci Nasıl Gelişir?

Göğüs büyütme için yapılan operasyon sonrasında 1 gece hastanede yatış yapılması yeterli olacaktır. Ortalama 5 günlük bir izin sonrasında çalışan kişilerin işe dönüşü mümkündür.

Göğüs Büyütme Ameliyatından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Göğüs büyütme sonrasında özellikle protezlerin yerine yerleşme süreci vardır. Bu süreçte doktorların önerdiği özel sütyenlerin kullanımı gereklidir. Bu sayede göğüsler istenilen forma girer.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!