featured

Goldman Sachs, çelik hisselerine daha temkinli yaklaşarak Steel Dynamics’in derecesini nötre çekti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Senad Karaahmetovic

Goldman Sachs analisti Emily Chieng, değerlemeden dolayı Steel Dynamics (NASDAQ:STLD) hisselerinin derecesini “satın al”dan “nötr”e düşürdü.

Çelik sektörü gördüğü zirvelerin yaklaşık %30 altında. Bununla birlikte Chieng, çelik hisselerinin “son iki döngü sırasında gördüğümüz gibi talep için kısa vadeli negatif etkenleri yansıtma” potansiyeli olduğunu düşünüyor. Fiyat hedefi 114 dolardan 92 dolara iniyor.

STLD hisseleri S&P 500 endeksindeki %1’lik artışa kıyasla %72 yükseldi. Bu hareket aynı zamanda, “konut dışı inşaat talebinin görünümüne yönelik temkinliliği” gösteriyor.

Chieng: “İşin temelleri konusunda yapıcı olmaya devam etsek de bunun, başlangıcından beri üstün bir performans gösteren hisse senedi ile mevcut değerlemeye daha iyi yansıdığını görüyoruz. Bizce üstün performans, Sinton fabrikasının faaliyete geçmesinin ardından bilanço gücü, kısa vadeli üretim ve normalleşen serbest nakit akışı büyümesine ve daha da önemlisi, bu yılın başlarında açıklanan ek sermaye getirilerine bağlanabilir.”

Öte yandan analist, Reliance Steel & Aluminum (NYSE:RS) üzerindeki “satın al” derecesini koruyor. Chieng aynı zamanda US Steel (NYSE:X) için “sat” derecesini de değiştirmedi.

“Daha uzun vadede çelik hisseleriyle ilgili görüşümüz (1) arz yönlü konsolidasyon, (2) daha güçlü bilançolar (3) sermaye getirilerine odaklanma (4) talep desteği sayesinde altyapı harcaması potansiyelinin etkisiyle genel olarak pozitif olmaya devam ediyor. Zamanla şirketlerin, sermaye getirileri ile daha büyük marj büyümesini dengelerken dekarbonizasyon ve hammadde entegrasyonu ile kendini çeşitlendirme fırsatları olduğunu görüyoruz.”

Salı günü Steel Dynamics %3 düşüş yaşadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!