Google Ses Arama Özelliği Nasıl Açılır Nasıl Kullanılır | Android ve iPhone’da Google Sesli Arama Açma

Google Ses Arama Özelliği Nasıl Açılır Nasıl Kullanılır | Android ve iPhone’da Google Sesli Arama Açma

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google ses arama özelliği hem Android cihazlarda hem de iPhone ve iPad’lerde farklı şekillerde yapılıyor. Kullanıcı deneyimi artıran ve yaşamı daha pratik hale getiren Google sesli arama özelliği açma işlemini yapmak da oldukça kolay. İşte, cihaz türüne göre Google ses arama özelliği nasıl açılır sorusunun cevapları…

Google Ses Arama Özelliği Nasıl Açılır?

Google ses arama özelliğinin adı ‘’Ok Google’’ ve kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Bir hatırlatıcı oluşturmak, hava durumunu öğrenmek, yol sormak ya da arama yapmak için sadece sesle komut verilebiliyor ve hiçbir şekilde telefonun klavyesini kullanmaya gerek kalmıyor. Yani kısacası elleri kullanmadan Google asistan hizmetlerinden yararlanılabiliyor.

Google ses arama Ok Google kullananların hayatını kolaylaştırdığı için vazgeçemedikleri bir uygulama. Biz de bu yazımızda Ok Google sesli arama özelliği nasıl açılır sorusuna Android ve iPhone-iPad olmak üzere iki başlıkta cevap vereceğiz.

Google Ses Arama Özelliği Nasıl Açılır Nasıl Kullanılır | Android ve iPhone’da Google Sesli Arama Açma

a- Android Cihazlarda Google Ses Arama Özelliğini Açma Nasıl Yapılır?

  • Android tablet ya da telefonlarda ‘’Google’’ uygulaması açın
  • Sırasıyla ekranın sağ üst kısmındaki ismin baş harfi ya da profil fotoğrafının olduğu yere – Ayarlar’a – Ses’e tıklayın
  • ‘’Voice Match’’e tıklayın
  • Açılan ekrandaki ‘’Ok Google’’ özelliğini açın

b- İphone ve iPad Cihazlarda Ok Google Ses Arama Özelliği Nasıl Açılır?

  • iPad ya da iPhone cihazınızda ‘’Google’’ uygulamasını açın
  • Sırasıyla ekranın sağ üst kısmındaki ismin baş harfi ya da profil fotoğrafının olduğu yere – Ayarlar’a – Ses’e tıklayın
  • ‘’Voice Asistan’’ özelliğini açın

Google Ses Arama Ok Google Nasıl Kullanılır?

Google ses arama özelliği Ok Google kullanmak da oldukça basit. Yukarıda anlatıldığı şekilde Ok Google aktif edildikten sonra hemen kullanılmaya başlanabilir. Bunun için yapılması gerekenler; Google uygulamasını açmak ve ‘’Ok Google’’ demek!

Bazı cihazlarda Google sesli arama yapabilmek için uygulamayı açtıktan sonra yalnızca ‘’Ok Google’’ demek yeterli oluyor. Ancak bazı cihazlarda Google uygulaması açıldıktan sonra konuşma simgesine tıklamak gerekiyor ve bu işlemden sonra Google sesli arama yapılabiliyor.

Google Ses Arama Ok Google Nedir?

Google ses arama özelliği olan Ok Google nedir; elleri kullanmadan Google Asistan hizmetlerinden yararlanılmasını sağlayan bir özelliktir. Google’ın oluşturduğu bu dijital asistan bir nevi iPhone cihazlardaki Siri gibi çalışır ama ondan daha fazla gelişmiştir.

Ok Google sesli komut alarak kullanıcıya istediği bilgiyi çok pratik bir şekilde sağlar. Üstelik Ok Google sadece iPhone ve android işletim sistemi olan cihazlarda değil; bazı akıllı ev asistanlarında da bulunmaktadır. Bu da, kapsamının daha geniş olmasını sağlar. Kısacası; Ok Google ile akıllı ev aletlerinizi yönetebilir, sorularınıza cevap bulabilir, cihazlarınızdan en verili şekilde, ellerinizi kullanmadan yararlanabilirsiniz.

Google Ses Arama Özelliği Nasıl Açılır Nasıl Kullanılır | Android ve iPhone’da Google Sesli Arama Açma

Google Sesli Asistan Ok Google ile Neler Yapılabilir?

Peki, Google ses arama Ok Google ile neler yapılabilir? İşte, ellerinizi kullanmadan sadece sesinizle Ok Google ile hayatınızı kolaylaştırabileceğiniz durumlar:

  • Adres tarifi alabilirsiniz
  • Hava durumunu öğrenebilirsiniz
  • Saat ve tarih bilgisini öğrenebilirsiniz
  • Arama yapabilirsiniz
  • İstediğiniz bilgiyi Google’a sorabilir, sonuçları görüntüleyebilirsiniz
  • Google Drive dosyalarına erişebilirsiniz
  • Google Fotoğraflarınıza erişebilirsiniz
  • Youtube vb. uygulamalara erişebilir ya da kapatabilirsiniz
  • Hatırlatıcı oluşturabilirsiniz
  • Kronometre ve zamanlayıcıdan yararlanabilirsiniz
  • Özel gün bilgilerine ulaşabilirsiniz
  • Ajandaya ulaşabilirsiniz
  • Yakındaki market, restoran, benzin istasyonu, eczane vs. bilgilere ulaşabilirsiniz
  • Sesli komut ile yazılı metin oluşturabilirsiniz
  • Maillerinize erişim sağlayabilirsiniz
  • Müziklerinize ve şarkı listenize ulaşabilirsiniz

İnternette Google Ses Arama Araştırması Yapanlar Bu Soruları Da Sordu…

Arama motorlarında Google ses arama Ok Google özelliği ile ilgili araştırma yapan internet kullanıcıları, bu soruların da cevaplarını araştırdı…

1- Google Sesli Asistan Nasıl Aktif Edilir?

Google sesli asistan, ‘’Google’’ uygulamasına girildikten sonra ‘’Ayarlar’’a tıklandığında, açılan ekrandaki ‘’Google Asistan’’a girilmesiyle aktif edilir.

2- Sesli Arama Özelliği Nasıl Açılır PC? Chrome Sesli Arama Açma

Google ses arama özelliği PC’de de açılabilmektedir. Chrome üzerinden bu özelliği açmak isteyenler önce Chrome uygulamasının ayarlar bölümüne girmeli ve ardından Enable Ok Google to Start a Voice Search butonuna tıklamalı. Bu işlemin sonrasında Google anasayfasından mikrofon ikonuna tıklanmalı ve Google mikrofon özelliği açılmalıdır.

3- Google Sesli Arama Neden Kapalı?

Google sesli arama özelliği telefon, ipad, tablet ya da pc yeni alındığında kapalı olabilir ve bu nedenle aktif hale getirilmelidir.

4- Google Sesli Arama Özelliği Açma Kapama Sürekli Yapılabilir Mi?

Google sesli arama özelliği açma kapama işlemi, istenilen her zaman yapılabilir. Google ses arama kullanmak istemediğinizde ayarlardan kapatabilir ya da tam tersi şekilde açık duruma getirebilirsiniz.

5- Google Sesli Arama Çalışmıyor Neden?

Google sesli arama çalışmıyor neden sorusunun cevapları değişebilir. Eğer google sesli arama özelliği pc kullanılıyorsa, özellik aktif hale getirilmiş olsa bile Google mikrofon izni verilmemişse çalışmayabilir. Eğer ipad, iphone ya da android cihazda Google sesli arama çalışmıyor ise; özellik açılmamış olabilir.

https://youtu.be/UcmXeNssyVQ

6- Google Sesli Arama Ayarları Nereden Yapılır?

Google ses arama Ok Google ayarları, Google uygulamasından yapılır. Eğer değiştirmek istediğiniz bir ayar varsa Google uygulamasına gidip sağ üstte yer alan adın baş harfi veya profil fotoğrafına tıklayın ve ‘’Ayarlar’’ bölümüne gidin. Burada ‘’Arama’’ yerine dokunun ve değiştirmek istediğiniz ayar ile ilgili gerekli kelimeyi yazın.

7- Rehberden Sesli Arama Nasıl Yapılır?

Rehberden sesli arama yapılabilmesi için Google ses arama Ok Google özelliğinin aktif edilmiş olması gerekir. Google sesli arama özelliğini açık konuma getirdikten sonra ‘’OK GOOGLE’’ dedikten sonra arayacağınız kişinin, rehberdeki adını söyleyerek arama işlemini başlatabilirsiniz. Örneğin; ‘’Ok Google, Ayşe’yi ara’’

Ancak rehberden sesli arama yapılabilmesi için kişilerin senkronize edilmiş olması gerekir ve aranmak istenen kişinin adı, rehberde kayıtlı olduğu isimle seslendirilmelidir.

İlginizi Çekebilir: İşte Google Tarafından Kullanıcılarına Yeni Sunulan Hizmet; Google Currents ve Hakkında Merak Edilen Her Şey!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!