featured

Gülseren Budaycıoğlu Kimdir ? Popüler Dizilere Esin Kaynağı Olan Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu sezon yayın hayatına başlayan Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı dizileri yanında ikinci sezonu ile yayın hayatını sürdüren Doğduğun Ev Kaderindir dizisi ve daha önce yayınlanmış İstanbullu Gelin dizisi ile adeta fenomen haline gelen psikiyatr ve yazar Gülseren Budayıcıoğlu kimdir ? Bahsi geçen diziler hangi Gülseren Budayıcıoğlu kitapları arasından televizyona uyarlanmıştır? İşte çok sevilen dizilerin ilham kaynağı Gülseren Buğdaycıoğlu hakkında merak edilenler…

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir ?

1947 yılında Ankara’da dünyaya gelen Gülseren Budayıcıoğlu, eğitim hayatında önce ortaokul ve lise döneminde TED Ankara Koleji’nde, lisans eğitimi döneminde ise Ankara Tıp Fakültesinde öğrenim görmüştür.

YouTube video

Son derece aktif bir yaşam süren ünlü psikiyatr, lisans eğitimini sürdürdüğü dönemde TRT’nin spikerlik sınavına girmiş ve 1965 yılında TRT Televizyonlarında spikerlik ve sunuculuk yapmaya başlamıştır. Bu kariyeri esnasında ‘Miss TRT’ lakabını da alan Gülseren Buğdaycıoğlu , 1972 yılında üniversite mezuniyeti sonrasında doktorluk mesleğine de başlamıştır.

Psikiyatri alanındaki uzmanlığını 1977 yılında Hacettepe Üniversitesinde tamamlayan ünlü isim, aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak da çalışmıştır. Bu dönemde TRT ve üniversite işbirliğinde hazırlanan, toplumsal sorunlara ve farklı hastalıklara değinen, konusunun uzmanlarıyla birlikte yürütülen “İnsan ve Dünyası” isimli sevilen programda sunuculuk yapmıştır.

Sonraki dönemlerde Madalyon Psikiyatr Merkezi ‘ni kurarak, birçok insana farklı psikiyatr rahatsızlıklarının tedavisinde yardımcı olmuştur.

Çok Sevilen Bir Yazar Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları

Sunuculuk ve psikiyatr alanlarındaki başarıları ile gündeme gelen Gülseren Budayıcıoğlu, yazarlık kariyerine ise 2004 yılında başlamıştır. Ünlü psikiyatr ilk kitabını ise 2004 yılında “Madalyonun İçi, Bir Psikiyatrın Not Defteri Kitabını” yayınlamıştır. Bu kitabını, 2008 yılında yayınladığı “Günahın Üç Rengi, Madalyonun Öteki Yüzü” isimli kitabı takip etmiştir.

YouTube video

Bu ilk iki kitabında Budayıcıoğlu çeşitli kısa hikayeler ile farklı psikiyatrik sorunlara değinirken daha sonra 2011 yılında yayınladığı Hayata Dön, 2015 yılında yayınladığı Kral Kaybederse ve 2019 yılında yayınladığı Camdaki Kız kitaplarında ise tek bir hikayeyi ele alarak incelemiştir.

1 – Gülseren Budayıcıoğlu Hayata Dön Kitabı ve İstanbullu Gelin

İlk olarak 2017 yılında Star TV ekranlarında seyirci ile buluşan ve yayınlandığı dönem büyük bir ilgi gören başrollerinde Özcan Deniz ve Aslı Enver’in yer aldığı İstanbullu Gelin dizisi , Gülseren Budayıcıoğlu Hayata Dön kitabından uyarlanmıştır.

YouTube video

Konusu ile de büyük ilgi uyandıran İstanbullu Gelin tüm Türkiye’nin hayranlıkla takip ettiği bir fenomen dizi haline gelmiştir. Yazarın, kitabında kendisine başvuran çok sessiz bir kadın olarak ele aldığı İstanbullu Gelin, kitabın sonunda keşfedilmiş bir cevher özelliğini taşımaktadır. Psikanalizin gücünün görüldüğü Gülseren Buğdaycıoğlu Hayata Dön kitabı aileler tarafından da okunması ısrarla önerilen bir eser halini almıştır. 

2 – Gülseren Budayıcıoğlu Camdaki Kız

Şimdilerde ikinci sezonu ile TV8 ekranlarında yayınlanmaya devam eden, Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol’un başrol olduğu Doğduğun Ev Kaderindir isimli popüler dizi de, Gülseren Buğdaycıoğlu ’nun “Camdaki Kız” isimli kitabının televizyona uyarlamasıdır.

3 – Gülseren Budayıcıoğlu Madalyonun İçi

Bu ilk iki yapımın gördüğü yoğun ilgi sonrasında, 2020 yılının en iddialı yapımları arasında yer alan ve Gülseren Budayıcıoğlu ’nu bir fenomen haline getiren kadrosunda Binnur Kaya ve Melisa Sözen gibi isimlerin bulunduğu TV8 dizisi Kırmızı Oda ile dikkat çekmiştir.

YouTube video

Ünlü doktor yine başrollerinde Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Merve Dizdar ve Ezgi Mola gibi isimlerin yer aldığı TRT 1 dizisi Masumlar Apartmanı isimli diziler ise ünlü yazarın “Madalyonun İçi, Bir Psikiyatrın Not Defteri” isimli kitabından uyarlanarak yayınlanmaya başlamıştır.

https://www.youtube.com/watch?v=oOoAio-u7QE

Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı dizilerinin gördüğü büyük ilgi ile geniş kesimler tarafından da tanınan ve tam bir fenomen haline gelen Gülseren Buğdayıcıoğlu , üzerinde çalıştığı son kitabının ise “ Kırmızı Pelerin ” ismi ile yayınlanacağını okurlarıyla paylaşmıştır.

Madalyon Psikiyatri Merkezi sahibi Gülseren Budayıcıoğlu hayatı ve kitapları ile kendinden sonrakilere örnek olan bir kariyer geçmişine sahiptir. Üniversite hayatı, kitapları ve yazarlık kariyeri ile sadece Türkiye’de değil, yurt dışında yaşayan Türkler tarafından da merakla takip edilen bir akademisyen olmuştur.

Dizilere ilham olan kitapları ile Türkiye’nin en çok okunan kitapları arasında ismini yazdıran Gülseren Buğdaycıoğlu şüphesiz ki son kitabı Kırmızı Pelerin kitabı ile de büyük bir ilgiye neden olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!