featured

Gün Öncesi: İş olanakları, Chewy kazanç raporu, GameStop’un dönüşü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Liz Moyer

Investing.com – Hisse senetleri geçen haftanın rallisini sürdüremeyip Mayıs ayının son gününde düşüş yaşadı. Yatırımcıların enflasyon endişesi sürüyor.

Muhtemelen Başkan Joe Biden, Fed Başkanı Jerome Powell’ı bu nedenle Oval Ofis’e çağırarak enflasyonla mücadelede birleşik bir cephe kurma ve aynı zamanda merkez bankası kararlarına müdahale etmeme sözü verdi. Fed’in Haziran ve Temmuz aylarında yarımşar puanlık faiz artırımları yapması bekleniyor.

Bununla birlikte bazı şeyler yine de başkanın kontrolü dışındaymış gibi görünüyor. AB Rusya’ya petrol ambargosu uygulama konusunda anlaştıktan sonra petrol fiyatları geri çekilmeden önce sıçrama yaşadı. Daha sonra OPEC’in, Rusya’yı aylardır izledikleri üretim politikasından çıkarmayı düşündüğü ortaya çıktı. Petrol önce 120 dolar yakınına sıçrama yaşadı, ardından 115 dolar seviyesine indi.

Önümüzdeki aylarda yüksek petrol fiyatları, enflasyonla ilgili herhangi bir ilerlemeye köstek olup tüketicileri harcamalarını dizginlemek zorunda bırakabilir. Bu Fed için işleri daha da zorlaştırıyor.

Fiyat üzerindeki baskı sürüyor. Tüketici güveni beklentileri aşsa da önceki okumalara göre daha düşük bir trend sergiliyor. Salı günü hükümet, Nisan ayı iş olanakları verisini paylaşacak ve Cuma günü de hükümetten Mayıs ayı istihdam raporu gelecek.

Bugün piyasaları etkilemesi muhtemel üç gelişme:

1. JOLTS iş olanakları

Nisan ayı iş olanakları raporu JOLTS için Investing.com tarafından takip edilen analistlerin beklentisi, 11,4 milyon civarı iş artışı olduğu yönünde. Bu, bir önceki ay raporlanan 11,55 milyona göre ufak bir düşüş olacak.

2. Chewy kazanç raporu

Chewy Inc (NYSE:CHWY) 2,4 milyar dolar gelir üzerine hisse başına 10 sent zarar paylaşabilir.

3. GameStop dönüşü 

Şirket, bu yaz bir NFT pazaryeri açarak kendini dönüştürmeye çalışıyor. GameStop Corp (NYSE:GME) 1,3 milyar dolar gelirin yanında hisse başına 1,22 dolar zarar etmiş olabilir. Analistler, bu dönüşüm planıyla ilgili detayları dinliyor olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!