featured

Günün önüne çıkan kripto para haberleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Son bir haftada 2,41 milyar SHIB tokeni yakıldı

Shibburn verilerine göre, geçen hafta 235 ayrı işlemle 2,41 Milyar SHIB tokeni yakıldı. Son 24 saat içinde ise 97 milyona yakın SHIB tokeni yakıldı. SHIB topluluğu, bu aktivitelerle kripto varlığa istikrar kazandırmak için mücadele etmeye devam ediyor.

Shiba fiyatı, genel piyasa yükselişine bağlı olarak son 24 saatte yüzde 5,5 oranında değer kazancıyla 0,00001160 dolardan işlem görüyor. SHIB tokeni, geçen haftadan bu yana ise değerinin yüzde 5,7’ini kaybetti. 

USDD Algoritmik sabit kripto parasının desteğiyle TRON TVL’si 6 milyar dolara yükseldi

USDD algoritmik stabilcoinin piyasa değeri 600 milyon doların üzerine çıkarken Tron’da kilitli toplam değer (TVL) 6 milyar dolara yükseldi. Terra‘nın UST algoritmik sabit parasına olanlara rağmen, Mayıs ayının başlarında ortaya çıkan başka bir alternatif USDD, başarıyla ilerlemeye devam ediyor.

UST’nin eski piyasa değerinden hala çok uzak olmasına rağmen, Tron’un USDD’si de ciddi bir talep görüyor.

CardanoEthereum USDC köprüsüyle ADA talep görmeye devam ediyor

Cardano, akıllı sözleşmeler içeren ve merkezsiz finansın (DeFi) işlevselliğini kolaylaştırma çabaları yanında merkezsiz uygulamaların (dApp’ler) oluşturulmasını sağlayan bir blok zinciri ağıdır.

29 Mayıs 2022 itibarıyla, USDC’lerini Ethereum’da Cardano’ya köprülemek isteyen yatırımcıların yanı sıra kullanıcılar, bunu artık Milkomeda kullanımıyla yapabiliyor.

Bir takas gerçekleştirmek için, kullanıcıların cüzdanlarında en az dört milkAda tokeni olması gerekiyor ve bir kullanıcının yeterli veya herhangi bir milkAda tokeni yoksa, ADA’yı herhangi bir Cardano cüzdanından EVM cüzdanına aktarabilir ve tokenlerini bu şekilde alabilirler.

Binance, Avrupa’da ikinci düzenleyici onayını aldı

İtalya, Avrupa’da Binance’in kripto para platformu olarak lisans aldığı ikinci ülke oldu. Dünyanın en büyük kripto para borsası, İtalya iştiraki Binance İtalya’nın ülke sınırlarında kripto para birimi hizmet sağlayıcısı olarak hizmet vermek için düzenleyici onay aldığını açıkladı.

Binance, ay başında  Fransa’da düzenleyişi onayı aldığını açıklamıştı. Ardından Almanya içinde girişimde bulunan Binance, İtalya onayıyla Avrupa’daki genişlemesini sürdürüyor.

Araştırma: “Kripto yatırımcılarının %65’inden fazlası borçlanarak yatırım yapıyor”

İngiltere merkezli bir kredi finansman şirketi olan KIS Finance tarafından yapılan yeni bir araştırma, kripto varlık yatırımı yapanların yüzde 65’inden fazlasının yatırımlarını finanse etmek için kredi kullandığını gösteriyor. Bu durum, yatırımcıların, gelirlerinin veya birikimlerinin bir kısmını kullanmak yerine dijital varlıklara yatırım yapmak için borçlandıklarını ortaya koyuyor.

Ethereum’un dolaşımdaki arzının %10’u artık ETH 2.0’da 

Ethereum 2.0 için staking hesapları, ağın işlemler için bir hisse ispatı (Proof of Stake – PoS) konsensüs mekanizmasını benimseme hamlesinden önce 12,7 milyon ETH’yi geçti. Hisse ispatına geçiş, kripto ekosisteminde “Merge” olarak biliniyor ve bu önemli güncelleme, bu yaz gerçekleşebilir.

An itibarıyla ve mevcut Ethereum fiyatına, stake edilen ETH’nin toplam değeri tahmini olarak 25,9 milyar USD değerinde. Ayrıca, Dune Analytics verileri,  şu ana kadar 73.808 benzersiz adres tarafından para yatırıldığını gösteriyor.

Hintli hükümet yetkilisine göre kripto para yasa taslağı hazır 

2021 yılından beri Hindistan’ın kripto paralar düzenleme girişimleri, karmaşık bir şekilde ilerliyor. Resmi bir kaynaktan gelen son haberde ise düzenlemeler konusunda bazı somut adımlar atılacağını iddia edildi. 

Hindistan’ın ekonomik ilişkiler sekreteri Ajay Seth, 30 Mayıs Pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, Reuters tarafından yayımlanan bir rapora göre, ülkedeki enflasyonun önümüzdeki aylarda düşmeye başlaması gerektiğini ve hükümetin kripto para birimleri üzerine yasa taslağına son halini vermeye hazır olduğunu söyledi.

Hükümet, bu yılın yıllık bütçesinde kripto para yatırımlarından elde edilen kârlara %30 oranında vergi oranı uygulama niyetini ortaya koysa da ülke, henüz uygulamaya yasal olarak bağlayıcı bir karar görmedi.

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!