featured

Hametan Krem Nedir – Hametan Krem Nasıl Uygulanır – Hametan Krem Fiyatı Ne Kadardır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde birçok anne için pişik kremi anlamına gelen Hametan nedir hametan krem faydaları ve hametan krem fiyatı hakkında merak edilenleri bilmek büyük bir avantaj olacaktır. Hametan Krem, etken madde olarak Hamemelis Virginia ekstresi kullanılan, hücre yenileme ve doku onarıcı olarak etkinlik gösteren bir merhemdir. 30 gramlık alüminyum tüpler içinde bulunan pomad, reçeteli ve reçetesiz olarak kullanılabilmektedir. İşte, Hametan krem fiyatları ve detayları…

Hametan Krem Nedir? Hametan Krem Fiyatı Ne Kadar ?

Ülkemizde en çok satılan cilt onarıcı hametan pomad olarak bilinen Hametan krem;

Hücre yenilemek ve cilt onarmakAkne izlerinden kurtulmakCilt lekelerini yok etmekDerideki tahrişleri, isilik gibi lezyonları iyileştirmekYatak yaralarını gidermek gibi birçok durumda kullanılabilmektedir.

Hametan krem, halk arasında pişik kremi olarak da bilinmektedir. Ancak pişik kreminden çok öte etkileri bulunmaktadır. Ciltte oluşan tahrişleri, sivilce oluşumlarını ve lekeleri gidermede oldukça faydalı bir merhem olan Hametan krem aynı zamanda farklı cilt tiplerine de iyi gelir. Madecasol krem ve E vitamini ile karıştırılarak kullanıldığında, en etkili hücre yenileyici olarak da kullanılabilmektedir. Kullanılmadan önce, muhakkak doktora başvurulmalı ve uzman doktorun onayladığı şekilde kullanılarak, tedaviye başlanmalıdır.

1 – Hametan Krem Etken Maddeleri Nelerdir ?

Hametan krem etken maddesi Hamemelis Virginia distilatı’dır. Siyah nokta ve sivilce giderici etkisi de olan 100 gram kremde 5.35 gram bulunur. Diğer yardımcı maddeleri arasında; setil alkol ve sorbik asit maddeleri bulunmaktadır.

İçeriğinde bulunan Hamemelis Virginia sulu özütü içinde;

Astrenjan (doku büzücü)Lokal hemostatik (kanama durdurucu)Antiinflamatuvar (iltihap giderici) etkileri geçiren maddeler bulunmaktadır.

Antiinflamatuvar etkisi; derideki iltihaba ait belirti ve bulguları giderirken, lokal hemostatik; deriye ait yaralanmalar doğrultusunda, ilgili bölgede kanama süresini kısaltarak, pıhtılaşma sürecini artırmaktadır.

2 – Hametan Krem Fiyatı Ne Kadardır ? Hamaten Krem Fiyat Listesi 2021 

Hametan krem fiyat 2021 Ocak itibari ile yüzde 19.91 oranında artarak 13.55 TL olmuştur. Yani Hametan krem 30 gr fiyatı güncel olarak 13.55 TL’dir. Hametan krem 50 gr fiyat listesi ise 14.78 TL olarak açıklanmıştır. Hametan krem fiyat reçetesiz olarak hesaplanamamaktadır. Çünkü bu krem reçete ile satılmaktadır. Her eczanede rahatlıkla bulunabilen, Hamaten krem fiyatı , kremin SGK tarafından karşılanıyor olmasından dolayı oldukça uygundur. Eğer reçetesiz olarak almak isterseniz, krem fiyatı eczaneye göre değişiklik gösterebilmektedir.

3 – Hametan Krem Nasıl Uygulanır ? 

Hametan krem uygulaması yapılırken ilk olarak, uygulama yapılacak bölge çok iyi temizlenmeli ve kurulanmalıdır.

Günde 1-2 kez uygulama bölgesine ince tabaka halinde sürülür.Uygulama yapılan alan, isteğe bağlı olarak gazlı bir bezle kapatılabilir.

İlacın uygulanması unutulduğunda, durumu dengelemek için asla çift doz kullanılmamalıdır. Kullanılması gerekenden fazlası kullanıldığında, bir doktora başvurabilir ya da eczacı ile görüşebilirsiniz. Çocuklarda doğumdan itibaren kullanılabilen merhem, yaşlıların kullanımı hakkında herhangi bir bilgi verilmemiştir. Böbrek yetmezliği ya da karaciğer yetmezliği durumunda herhangi bir durum bildirilmemiştir.

4 – Hametan Krem Ne İşe Yarar ? Etkileri Nelerdir ?

Hametan krem; cilt sorunlarının yanında, cildi medikal anlamda nemlendirmek için de kullanılmaktadır.

Büyük sivilce izlerinin giderilmesindeYaz aylarında oluşan pişiklerin yok edilmesindeYara izlerinin yok edilmesindeKuruyan, çatlayan, yıpranan cildin bakımındaCilt renk tonunun eşitlenmesindeYatak yaraları, açık yaralar ve ameliyat yaralarının iyileştirilmesindeBirinci ve ikinci derece yanıkların tedavisinde

5 – Yanıkların Tedavisinde Hematen Etkisi Nedir ?

Yanık tedavisinde hametan uygulaması oldukça etkilidir. Ciltte hafif ve orta derecede yanık izlerinin, hızlı şekilde iyileştirilmesinde kullanılır. Cildi onararak yenilenmesini sağlayan krem, yanık izlerinin de kısa sürede yok edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca güneş yanıklarında da hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci sağlayan pomad krem ile çok daha rahat iyileşme görülür.

6 – Sivilce İzlerinin Yok Edilmesinde Hametan Nasıl Etki Eder ?

Cilt problemlerini gidermeden kullanılan krem, cildi yağlandırmadan besleyen ve nem seviyesine düzelterek antiseptik özelliği ile, cildi mikrop ve kirden arındırır. Akne oluşumunu önler ve eski dokuları onarır. Ciddi düzeyde olmayan sivilce problemlerinde, düzenli olarak kullanılan Hametan krem, sivilce oluşumunu engellemektedir. Ayrıca Evde Sadece İki Malzeme İle Botoks Etkili Maske Yapımı uygulanarak da cilt bakımı sağlanabilir.

7 – Hametan Kremin Pişiklere Etkisi Nedir ?

Hametan krem, pişik tedavisinde de sıklıkla kullanılan kremlerden biridir. Çocuk doktorları tarafından tercih edilen ürün; bebeklerde çiş ve kakanın asidine bağlı olarak havasızlık ile oluşan genital bölge pişiklerinde, kısa sürede etki ederek, iyileşmesini sağlar. Erkek ve kız bebeklerde güvenle kullanılabilen krem, bebeklerin günlük bakımı ve alt bölge bakımı için her zaman kullanılmaz. Ağrılı ve çok acılı pişiklerde kullanılmalıdır.

8 – İsilik için Hametan Nasıl Kullanılır ?

Bebeklerde olduğu kadar yetişkinlerde de oluşabilen isilik; sıcak kaynaklı, kapanmış ve yeterli derecede hava almayan gözeneklerin, ciltte oluşturduğu kaşıntı ve acılı kızarıklık ve isilik durumunda hametan krem kullanılabilir.

9 – Yatalak Kişilerin Yatak Yaralarına Karşı Hametan Etkisi Nedir?

Yatalak kişilerde, uzun süre yatmalarından dolayı, yatak yarası oluşabilmektedir. Uzun süreli yatmadan dolayı ciltte, tahriş oluşur. Bu yüzden bu tür yatak yaralarına karşı hametan krem etkilidir.

10 – Sivilce ve Cilt Lekelerine Karşı Hametan Etkisi Nedir ?

Çok derinleşmemiş sivilce izleri ve akne lekeleri, sivilcelerin kırmızı görünümünün azaltılması için Hametan krem kullanılabilir. Bu lezyonların çok şiddetli olmasında, Hametan çok etkili değildir. Güneşin zararlı UV ışınlarına karşı ciltte oluşan lekeler ve yaşlanmaya bağlı oluşan koyu renkli lekelerin, renklerinin açılması için kullanılan Hametan, çok yaygın cilt lekelerinde etkili olmamaktadır.

11 – Çatlaklarda ve Ameliyat Yaralarında Hametan Kullanımı Nasıldır ?

Hamilelik döneminde oluşan çatlaklarda etkili olmasa da emzirme sırasında oluşan çatlaklarda, soğuktan meydana gelen çatlaklarda, derin olmayan cilt çatlaklarına iyi gelir. Ameliyat sonrası oluşan açık yaraların iyileştirilmesinde, erken dönemde kullanılırsa, ameliyat dikiş izlerinin kalmasını engellemektedir. Düşme, çarpma gibi nedenlerden dolayı oluşan sıyrık zedelenmelerinin tedavisinde kullanılır.

12 – Nemlendirici ve Cilt Beyazlatma için Hametan Kullanımı Nasıl Etki Eder?

 

YouTube video

Nemlendirici ve cilt beyazlatma için de kullanılan Hametan krem; ciltte herhangi bir tahribat ya da tahriş izi yoksa, cildin nemlendirilmesinde büyük rol oynamaktadır. Günlük nemlendirici olarak el ve vücut için kullanıldığında, cildin nemlendirilmesini sağlamış olursunuz.

Cilt üzerinde meydana gelen hafif derecede cilt tonu eşitsizliklerinde, cildin beyazlatılması işleminde etkilidir. Cilt üzerinde oluşan leke, iz ve gölgeleri gidererek, cildin eşit tona ulaşmasını sağlar. Eczanelerde satılan Hametan , ayrıca ilaç rehberi broşürlerinde de sıkça karşımıza çıkar. Diğer kremlere göre biraz daha yağlıdır ve bu nedenle çok daha hızlı iyileşme sağlar.

13 – Hametan Kremin Yan Etkileri Var mıdır ?

Hametan yan etkileri, içeriğinde bulunan maddelere karşı hassasiyet gösteren kişilerde görülmektedir.

Deride döküntülerDudakta, yüz ve dilde şişmeGırtlakta şişme

YouTube video

Bu yan etkilerin yanında cilde harici yolla sürülen kremin bazı farklı yan etkileri de bulunmaktadır.

Şiddetli baş ağrısıBaş dönmesiNefes almada zorlukNefes borusunda tıkanmaMide bulantısı ve kusmaBayılmaDeride kızarıklıkİğne gibi batma hissiCiltte kabarıklıkAşırı kaşıntı hissi

Tüm bu belirtiler ciddi yan etkiler olarak karşımıza çıkarken, seyrek görülen belirtilerdir.  Bu belirtilerin bir ya da birden fazlası görüldüğünde, muhakkak kremin kullanımı durdurulmalı ve doktora başvurulmalıdır.

Hametan krem, cildi onarıcı ve hücre yenileyici olduğu için, cilt üzerinde ince tabaka halinde uygulanabilir. Ancak yutulması, göze temas ettirilmesi durumuna dikkat edilmelidir.

14 – Hamilelik ve Emzirme Dönemlerinde Hametan Kullanılır mı?

Hametan krem ana etken maddesi Hamemelis Virginia maddesinin, hamilelik döneminde herhangi bir yan etkisinin olup olmadığı araştırılmamıştır. Eğer hamilelik döneminde kullanılacaksa, muhakkak doktora başvurulmalı ve doktorun söylediği şekillerde ve zamanlarda kullanılmalıdır.

Emzirme döneminde de aynı şekilde herhangi bir araştırma yapılmadığı için ilk olarak doktora başvurulmalıdır. Genel olarak doğum sonrası oluşan çatlaklarda çok etkili olmayan krem, emzirme döneminde meme ucu çatlaklarında son derece etkili olduğu görülmüştür. Kullanmadan önce doktora başvurulmalı ve herhangi bir yan etki görüldüğünde, kullanımı derhal bırakılmalıdır.

15 – Hametan Krem Yaşlanma Karşıtı Olarak Kullanılabilir mi?

En çok yara ve pişikler için tercih edilen Hametan kullanımı nasıl olmalıdır? Anne bebek alışverişlerinde bir ana kucağı ya da park yatak kadar çok aranan Hamaten krem nasıl kullanılır ? Hamaten kremi yaşlanma karşıtı olarak kullanılabilir mi? Ciltte oluşan hafif yaralanmalar ve pişikler için kullanılan krem, birçok farklı hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Fakat cildin yaşlanmasını önleyici belirgin bir faydası yoktur. Yaşlanma karşıtı cilt bakım kremi ile birlikte kullanıldığında destek ürünü olarak tercih edilebilir.

16 – Hametan Krem Nasıl Saklanır ?

Cilt bakım kremi ve güneş kremi ile birlikte kullanılabilen Hametan krem ve türevi mantar kremleri, çocukların görmeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde saklanmalıdır. 25 derece altındaki oda sıcaklığında, ambalajı içinde saklanmalıdır.

17 – Hametan Üretici ve Ruhsat Sahibi Kimdir? 

Hametan krem ruhsat sahibi ve üreticisi Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Tic.A.Ş.’dir. Ruhsat sahibi Almanya lisansı ile Dr. Willmar Schwabe GmbH’dir.

18 – Anne Bebek Alışverişlerinin Vazgeçilmez Ürünleri ve Hamaten Krem

YouTube video

Cinsel sağlık için de kullanılan Hamaten krem özellikle erkek çocuk sahibi olan annelerin sünnet döneminde alması gereken ürünlerden biridir. Sünnet sonrası yaşanabilen pişik sorunlarına karşı sıklıkla tercih edilen ürünün diğer cilt yenileyici etkileri bebeğin sağlıklı bir iyileşme süreci geçirmesini sağlar. Bu noktada çocuk ürünlerinizi hazırlayacağınız sırt çantası için bebek bezi ve ıslak mendil kadar bakım ürünleri de önem taşır. Siz de bebek arabası kullanırken yanınıza alacağınız çantanızda pişik kremi ve bebek bakım ürünlerini bulundurmayı unutmayın.

Bonus : Fucidin Krem Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

YouTube video

Günümüzde kişisel bakım ve bebek bakım ürünleri satın alan herkesin mutlaka tanıştığı Fucidin krem nedir? Fucidin krem ne işe yarar? Fucidin krem fiyat kaç tl dir? Fucidin krem kullanımı nasıl olmalıdır? Sivilce, siyah nokta, kaşıntı ve yara tedavilerinde sıklıkla kullanılan Fucidin krem el ve yüz için kullanılabilen bir üründür.

Nemli ve islak cilde uygulamamanız gereken bu kremi, yüz için de kullanılır. Fucidin krem fiyatı 2021 yılında 19.27 TL olarak güncellenmiştir. Ayrıca Hametan pişik kremi eczane fiyatı 13.55 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yönü ile iki ürün birbirini destekleyen özellik ve fiyatlara sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!