Hande Çiğdemoğlu ve İlk Kitabı
Hande Çiğdemoğlu ve İlk Kitabı "Kağıt Kesiği | İleride Adını Çok Duyacağımız Bir Yazar

Hande Çiğdemoğlu ve İlk Kitabı “Kağıt Kesiği | İleride Adını Çok Duyacağımız Bir Yazar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“2020 Yılı Fakir Baykurt Öykü Yarışması Birincilik”, “2021 Yılın Yazarı Gülten Akın Mektup Yarışması Büyük Ödülü” ve “2020 Yılı Seyhan Livaneli Öykü Yarışması Üçüncülük” ödüllerinin sahibi olan Hande Köymen Çiğdemoğlu, Türk Edebiyat Dünyasındaki yoluna emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

İleride adını çok duyacağımız bir yazar olması beklenen Hande Çiğdemoğlu ilk öykü kitabı olan “Kağıt Kesiği” isimli eserini okuyucu ile buluşturdu. Peki, Hande Çiğdemoğlu kimdir? İlk kitabı “Kağıt Kesiği” ne anlatıyor?

Hande Çiğdemoğlu Hayatı

1979 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Hande Çiğdemoğlu, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde İşletme bölümünde lisans ve yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde de İşletme yüksek lisans eğitimi almıştır.

Eğitim hayatı sonrasında öğretmenlik, muhasebe, sigortacılık, finans uzmanlığı ve bankacılık alanlarında çalışan Hande Çiğdemoğlu, daha sonra edebiyat alanına yönelmiştir.

Sevdalım Hayat, Masa, Bavul, Kitap Eki, Oggito, Varlık, Parşömen, Öykü Gazetesi ve BirGün gibi çok sayıda dergi, gazete ve internet sitesi üzerinde yazıları yayınlanan Hande Çiğdemoğlu, ilk öykü kitabı “Kağıt Kesiği” ile okurlarının karşısına çıktı.

Hande Çiğdemoğlu "Kağıt Kesiği" Kitap Konusu
Hande Çiğdemoğlu “Kağıt Kesiği” Kitap Konusu

Hande Çiğdemoğlu “Kağıt Kesiği” Kitap Konusu

Fakir Baykurt, Seyhan Livaneli ve Gülten Akın Mektup ve Öykü Ödüllerinin sahibi olan Hande Çiğdemoğlu, “Kâğıt Kesiği” isimli ilk öykü kitabında, ataerkil bir yaşamın hakim olduğu dünyada kadını merceğine alıyor.

Kitapta, okuma aşkı ile tutuşan kız çocuklarının, eş baskısı altında benliklerini unutmuş kadınların, yaşamak için istemedikleri yollara sürüklenen annelerin dokunaklı öyküleri konu alınıyor. Bu anlamda kadınların yüreklerinde görünmese dahi derin yaralar açmış olan bir coğrafya ile açılan tüm bu yaralar eşsiz betimlemeler ile anlatılıyor.

Hande Çiğdemoğlu’nun başarılı kalemi ile hayat bulan öykü karakterlerinin beklenmedik sonlarına yürüyüşleri ile hayatın derinliklerine doğru yol açan kurgusal hikayeleri, okurları adeta içine çekiyor.

Ödüllü Hikayelerde Kitapta Yer Alıyor
Ödüllü Hikayelerde Kitapta Yer Alıyor

Ödüllü Hikayelerde Kitapta Yer Alıyor

 Hande Çiğdemoğlu’nun “Kâğıt Kesiği” isimli ilk kitabı, 18 öyküden oluşuyor. Yine kitabın içerisinde yazarın 2020 yılı Seyhan Livaneli Öykü Yarışmasında Üçüncülük, 2020 yılı Fakir Baykurt Öykü Yarışmasında Birincilik ve 2021 yılı Gülten Akın Yılın Yazarı Mektup Yarışmasında Büyük Ödül alan öyküleri de yer alıyor.

İnkılâp Kitabevi etiketi ile yayımlanan Hande Çiğdemoğlu’nun ilk öykü kitabı olan “Kağıt Kesiği” isimli eserinin arka kapağında ise ünlü yazar ve büyük usta Zülfü Livaneli’nin kitaba ilişkin değerlendirmesi yer alıyor.

Türk Edebiyatının dev ismi Zülfü Livaneli’nin de beğenisini kazanan bu kitap, okurlarına hem dokunaklı hem de umut verici bambaşka dünyaların kapılarını aralıyor.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!